DN > Nyheter

Sunday, 22 July, 20:32

DN - 24 jun 18 kl. 11:56

Katolske kardinalen: ”KD:s förslag att förbjuda böneutrop verkar inte riktigt genomtänkt”Den katolske biskopen i Sverige ser historiska paralleller: ”Muslimerna får nu erfara det som vi tidigare fick erfara som katoliker i Sverige. Alltså det finns en viss fiendebild. För 50 och 60 år talade man om den katolska faran. Nu är det den muslimska faran.” DN Intervju med Anders Arborelius.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Intervju, Anders Arborelius, Johar Bendjelloul

Dela artikeln

448 delningar på Facebook.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Eritreanska flyktingar drömmer om Europa

SHIRE. Två decenniers krig mellan Eritrea och Etiopien är över, sedan ländernas ledare undertecknat ett historiskt fredsavtal. Men de många eritreanska flyktingar som varje dag korsar gränsen till Etiopien låter sig inte påverkas av de goda nyheterna förrän de ser förändringar på marken i hemlandet..

DN - 30 minuter sedan

Martin Liby Troein: Räkna på de svenska kostnaderna av klimatförändringarna

Vi bör räkna på de ekonomiska konsekvenserna av klimatförändringarna. Då är förutsättningarna bättre för att vi avsätter de resurser som krävs för att förbereda oss väl för exempelvis torka och bränder..

DN - 30 minuter sedan

Förskottssemester kan sluta med dyr nota

Sommarsemestern är här. Betald eller obetald är frågan.  Alla anställda har rätt till semester.

DN - 1 timme sedan

Larm om drunkning i Helsingborg

En person uppges ha försvunnit i vattnet vid badplatsen Fria bad i Helsingborg, enligt SVT Helsingborg. .

DN - 1 timme sedan

Ewa Stenberg: Branden pekar på tre stora politiska problem

Bränderna som rasar kommer att få politiska konsekvenser. Vilka avgörs av hur bra krisberedskapen fungerar och vilken väg partierna väljer. Vill de ha konflikt eller samarbete för att lösa en nationell kris i valrörelsens inledning?.

DN - 2 timmar sedan

Sebastian Larsson vinnare i allsvenska debuten

Efter en hel säsong med engelska Hull och VM-spel med Sverige gjorde Sebastian Larsson allsvensk debut med AIK hemma mot BP. Supportrarna och Rikard Norling var alla nöjda. Huvudpersonen?

DN - 3 timmar sedan

Alm kritisk mot Olssons ”strupgrepp”: ”Det är en maktdemonstration”

Häcken förlorade med 2–1 borta mot Djurgården. Efteråt var Häckens tränare Andreas Alm kritisk mot att Djurgårdens kapten, Jonas Olsson, inte blev utvisad efter en situation med Alexander Jeremejeff. – Det är en maktdemonstration och det är beklagligt att man behandlar spelare olika, säger Alm..

DN - 3 timmar sedan

De polska brandmännen fortsätter att hyllas

Den polska brandförsvarsstyrka som ska hjälpa till med bekämpningen av de svåraste bränderna hyllas under söndagens färd från Uppsala upp till Sveg. Visslande och applåderande människor kantar vägen – och polackerna är överväldigade..

DN - 3 timmar sedan

Badji avgjorde för Djurgården på tilläggstid

Aliou Badji byttes in för Djurgården med halvtimmen kvar. På tilläggstid höll han sig framme i straffområdet och blev hjälte när han avgjorde mot Häcken med sitt 2–1-mål..

DN - 3 timmar sedan

Tusentals rebeller evakueras med israeliska bussar

GOLANHÖJDERNA. Busskonvojer fortsatte under söndagen att evakuera tusentals rebellkrigare från södra Syrien. Samtidigt räddades åttahundra medlemmar av den syriska civilförsvarsorganisationen SCD, de så kallade ”Vita hjälmarna”, via Israel till Jordanien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.