DN > Nyheter

Thursday, 20 September, 22:12

DN - 24 jun 18 kl. 11:56

Katolske kardinalen: ”KD:s förslag att förbjuda böneutrop verkar inte riktigt genomtänkt”Den katolske biskopen i Sverige ser historiska paralleller: ”Muslimerna får nu erfara det som vi tidigare fick erfara som katoliker i Sverige. Alltså det finns en viss fiendebild. För 50 och 60 år talade man om den katolska faran. Nu är det den muslimska faran.” DN Intervju med Anders Arborelius.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Intervju, Anders Arborelius, Johar Bendjelloul

Dela artikeln

448 delningar på Facebook.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Sätter p för papper i p-automater

Nu är det slut på pappersbiljetter i Stockholms parkeringsautomater. Under torsdagen monterades den sista gamla automaten ner för att ge plats åt nya, skriver  SVT Stockholm..

DN - 15 minuter sedan

Humrar bedövas med marijuana

Är det etiskt försvarbart att koka hummer levande? Åsikterna går isär.  En restaurang i Maine i USA bedövar kräftdjuren med marijuana för att ta udden av smärtan när de läggs ner i grytan.

DN - 45 minuter sedan

Flera dödade i skottlossning i Maryland

Enligt medieuppgifter har minst tre personer dödats i en skottlossning på en företagspark söder om Aberdeen i Maryland i nordöstra USA. En misstänkt gärningsman är svårt skadad..

DN - 1 timme sedan

Dagens skiva: Nils Hansson väljer fem färska coverskivor

Konsten att göra en lyckad cover handlar ofta om att hitta något helt nytt i det redan välkända, här listar Nils Hansson fem aktuella exempel..

DN - 1 timme sedan

Malmö chanslöst i Europa League-premiären

Genk är ett formstarkt, belgiskt, lag. Det fick Malmö FF minst sagt erfara i den första matchen av Europa Leagues gruppspel. 0–2-förlusten var odiskutabel för de himmelsblåa..

DN - 1 timme sedan

Jens Littorin: Ett beslut som sätter Wadas trovärdighet på spel

Det var väl Ryssland som skulle anpassa sig till Wadas krav och inte tvärtom? Kompromissbeslutet att släppa in Rusada i gemenskapen igen riskerar att ge den internationella antidopningsbyrån trovärdighetsproblem..

DN - 1 timme sedan

Marine Le Pen tvingas genomgå psykiatriska tester

En fransk domstol har beordrat Nationell Samlings partiledare Marine Le Pen att genomgå en psykiatriska tester. Detta efter att hon delat grafiska bilder från IS-dåd i sociala medier, rapporterar BBC. .

DN - 2 timmar sedan

Sexting – en sexuell frihet eller en utsatthet?

För många ungdomar är sexting, det vill säga skicka meddelanden eller bilder med sexuellt innehåll, ett sätt att utforska sin sexualitet. Men det kan också leda till oro och utsatthet, speciellt hos tjejer, visar en färsk studie. .

DN - 2 timmar sedan

Ungdomar om sexting: Säger man något riskerar man att bli uthängd

När DN frågar unga om deras upplevelser av sexting berättar många att det är ett vanligt sätt att inleda en ny relation. Men många vittnar också om bilder som sprids vidare, uthängningar i sociala medier och en rädsla för att själv bli uthängd om man försöker göra något åt det. .

DN - 2 timmar sedan

Kraftigt försenat läraravtal klart

Den långdragna striden är över. Ett nytt avtal för landets kommunala lärare är klart. Avtalet sträcker sig över tre år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.