DN > Nyheter

Saturday, 16 February, 01:05

DN - 24 jun 18 kl. 11:19

Här kör saudiska kvinnor bilVid midnatt blev det lagligt för kvinnor i Saudiarabien att köra bil. Några tog tillfället efter tolvslaget. – Det är en historisk dag, säger en kvinna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Saudiarabien

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kör, saudiska, kvinnor, bil
Sydsvenskan - 27 sep 11 kl. 06:30

Saudiska kvinnor ska få rösta

Om fyra år får Saudiarabiens kvinnor rösta i lokala val, lovar kung Abdullah, ett historiskt löfte som i Jeddah betraktas som lika revolutionärt som folkresningarna i grannländerna.
Rösträtt för kvinnor har under de senaste 118 åren införts i land efter land. Nya Zeeland var först 1893.

Nyheter 24 - 30 sep 13 kl. 10:08

Saudiska kvinnor: "Vi vill köra bil" ? präst: "Nej, det gör er sterila"Rådgivare åt regeringen

SAUDIARABIEN. Det är inte olagligt för saudiska kvinnor att köra bil. Men, om en polis ser en kvinna bakom ratten så stoppas hon.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 18:58

Saudiska kvinnor utmanar körförbud


Med bilder och videofilmer som visar kvinnor som kör bil, försöker saudiska kvinnorättsaktivister ändra sina landsmäns attityder kvinnliga bilförare.Bilderna publicerades i sociala medier på torsdagen, två dagar efter att den inflytelserika rådgivande församlingen, al-Shura, uppmanat till ett slut på förbudet.En aktivist, som ville vara anonym, berättade att bildströmmen var den första delen av två i en kampanj.

BT - 10 okt 13 kl. 19:00

Saudiska kvinnor utmanar körförbud

Med bilder och videofilmer som visar kvinnor som kör bil, försöker saudiska kvinnorättsaktivister ändra sina landsmäns attityder kvinnliga bilförare. Bilderna publicerades i sociala medier på torsdagen, två dagar efter att den inflytelserika rådgivande församlingen, al-Shura, uppmanat till ett slut på förbudet.En aktivist, som ville vara anonym, berättade att bildströmmen var den första delen av två i en kampanj.

Sydsvenskan - 17 jun 11 kl. 21:00

Saudiska kvinnor körde i protest

Foto: Hassan Ammar/AP
I dag var dagen då saudiska kvinnor med internationella körkort utmanade sitt lands lagar. Hur? Genom att sätta sig i familjens bil och köra på egen hand.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 18:43

Saudiska kvinnor fick egen arena


Det första sportcentret för kvinnor har öppnats i Saudiarabien i provinsen al-Khobar, rapporterar tidningen al-Watan på måndagen. Landet tillämpar en mycket strikt och ultrakonservativ tolkning av islamsk lag, sharia, vilket bland annat visar sig i en extrem könssegregering. Män och kvinnor hålls skilda på offentliga platser, vissa restauranger serverar inte kvinnor och banker och postkontor har ofta separata "kvinnoavdelningar".

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 18 kl. 21:10

Saudiska kvinnor kan bli piloter

Bara månader efter att saudiska kvinnor har fått rätt att köra bil kan de få ta steget in i cockpit i inhemska flygplan. Det är flygbolaget Flynas som har meddelat att de vill anställa saudiska kvinnor som andrepiloter och flygvärdinnor. Kvinnor har int.

Sydsvenskan - 13 sep 18 kl. 21:10

Saudiska kvinnor kan bli piloter

Bara månader efter att saudiska kvinnor har fått rätt att köra bil kan de få ta steget in i cockpit i inhemska flygplan. Det är flygbolaget Flynas som har meddelat att de vill anställa saudiska kvinnor som andrepiloter och flygvärdinnor. Kvinnor har int.

Barometern - 13 sep 18 kl. 21:10

Saudiska kvinnor kan bli piloter

Bara månader efter att saudiska kvinnor har fått rätt att köra bil kan de få ta steget in i cockpit i inhemska flygplan. Det är flygbolaget Flynas som har meddelat att de vill anställa saudiska kvinnor som andrepiloter och flygvärdinnor.(TT).

BT - 13 sep 18 kl. 21:10

Saudiska kvinnor kan bli piloter

Bara månader efter att saudiska kvinnor har fått rätt att köra bil kan de få ta steget in i cockpit i inhemska flygplan. Det är flygbolaget Flynas som har meddelat att de vill anställa saudiska kvinnor som andrepiloter och flygvärdinnor.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.