DN > Nyheter

Sunday, 22 July, 20:20

Liknande nyheter

Taggar: Här kör, saudiska, kvinnor, bil
Sydsvenskan - 27 sep 11 kl. 06:30

Saudiska kvinnor ska få rösta

Om fyra år får Saudiarabiens kvinnor rösta i lokala val, lovar kung Abdullah, ett historiskt löfte som i Jeddah betraktas som lika revolutionärt som folkresningarna i grannländerna.
Rösträtt för kvinnor har under de senaste 118 åren införts i land efter land. Nya Zeeland var först 1893.

Nyheter 24 - 30 sep 13 kl. 10:08

Saudiska kvinnor: "Vi vill köra bil" ? präst: "Nej, det gör er sterila"Rådgivare åt regeringen

SAUDIARABIEN. Det är inte olagligt för saudiska kvinnor att köra bil. Men, om en polis ser en kvinna bakom ratten så stoppas hon.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 18:58

Saudiska kvinnor utmanar körförbud


Med bilder och videofilmer som visar kvinnor som kör bil, försöker saudiska kvinnorättsaktivister ändra sina landsmäns attityder kvinnliga bilförare.Bilderna publicerades i sociala medier på torsdagen, två dagar efter att den inflytelserika rådgivande församlingen, al-Shura, uppmanat till ett slut på förbudet.En aktivist, som ville vara anonym, berättade att bildströmmen var den första delen av två i en kampanj.

BT - 10 okt 13 kl. 19:00

Saudiska kvinnor utmanar körförbud

Med bilder och videofilmer som visar kvinnor som kör bil, försöker saudiska kvinnorättsaktivister ändra sina landsmäns attityder kvinnliga bilförare. Bilderna publicerades i sociala medier på torsdagen, två dagar efter att den inflytelserika rådgivande församlingen, al-Shura, uppmanat till ett slut på förbudet.En aktivist, som ville vara anonym, berättade att bildströmmen var den första delen av två i en kampanj.

Sydsvenskan - 17 jun 11 kl. 21:00

Saudiska kvinnor körde i protest

Foto: Hassan Ammar/AP
I dag var dagen då saudiska kvinnor med internationella körkort utmanade sitt lands lagar. Hur? Genom att sätta sig i familjens bil och köra på egen hand.

Kristianstadsbladet - 03 jun 13 kl. 18:43

Saudiska kvinnor fick egen arena


Det första sportcentret för kvinnor har öppnats i Saudiarabien i provinsen al-Khobar, rapporterar tidningen al-Watan på måndagen. Landet tillämpar en mycket strikt och ultrakonservativ tolkning av islamsk lag, sharia, vilket bland annat visar sig i en extrem könssegregering. Män och kvinnor hålls skilda på offentliga platser, vissa restauranger serverar inte kvinnor och banker och postkontor har ofta separata "kvinnoavdelningar".

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 13 kl. 19:00

Saudiska kvinnor utmanar körförbud

Med bilder och videofilmer som visar kvinnor som kör bil, försöker saudiska kvinnorättsaktivister ändra sina landsmäns attityder kvinnliga bilförare. Bilderna publicerades i sociala medier på torsdagen, två dagar efter att den inflytelserika rådgivande församlingen, al-Shura, uppmanat till ett slut på förbudet. En aktivist, som ville vara anonym, berättade att bildströmmen var den första delen av två i en kampanj..

NT - 10 okt 13 kl. 18:58

Saudiska kvinnor utmanar körförbud

Med bilder och videofilmer som visar kvinnor som kör bil, försöker saudiska kvinnorättsaktivister ändra sina landsmäns attityder kvinnliga bilförare..

NSD - 10 okt 13 kl. 18:58

Saudiska kvinnor utmanar körförbud

Med bilder och videofilmer som visar kvinnor som kör bil, försöker saudiska kvinnorättsaktivister ändra sina landsmäns attityder kvinnliga bilförare..

SmålandsPosten - 27 sep 17 kl. 14:31

5 saker som saudiska kvinnor inte får göra

Saudiska kvinnor ska äntligen få köra bil. Men systemet med manligt förmyndarskap fortsätter att begränsa många delar av vardagslivet. Här är fem saker som kvinnor inte får göra i Saudiarabien.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Martin Liby Troein: Räkna på de svenska kostnaderna av klimatförändringarna

Vi bör räkna på de ekonomiska konsekvenserna av klimatförändringarna. Då är förutsättningarna bättre för att vi avsätter de resurser som krävs för att förbereda oss väl för exempelvis torka och bränder..

DN - 15 minuter sedan

Förskottssemester kan sluta med dyr nota

Sommarsemestern är här. Betald eller obetald är frågan.  Alla anställda har rätt till semester.

DN - 1 timme sedan

Larm om drunkning i Helsingborg

En person uppges ha försvunnit i vattnet vid badplatsen Fria bad i Helsingborg, enligt SVT Helsingborg. .

DN - 1 timme sedan

Ewa Stenberg: Branden pekar på tre stora politiska problem

Bränderna som rasar kommer att få politiska konsekvenser. Vilka avgörs av hur bra krisberedskapen fungerar och vilken väg partierna väljer. Vill de ha konflikt eller samarbete för att lösa en nationell kris i valrörelsens inledning?.

DN - 1 timme sedan

Sebastian Larsson vinnare i allsvenska debuten

Efter en hel säsong med engelska Hull och VM-spel med Sverige gjorde Sebastian Larsson allsvensk debut med AIK hemma mot BP. Supportrarna och Rikard Norling var alla nöjda. Huvudpersonen?

DN - 2 timmar sedan

Alm kritisk mot Olssons ”strupgrepp”: ”Det är en maktdemonstration”

Häcken förlorade med 2–1 borta mot Djurgården. Efteråt var Häckens tränare Andreas Alm kritisk mot att Djurgårdens kapten, Jonas Olsson, inte blev utvisad efter en situation med Alexander Jeremejeff. – Det är en maktdemonstration och det är beklagligt att man behandlar spelare olika, säger Alm..

DN - 3 timmar sedan

De polska brandmännen fortsätter att hyllas

Den polska brandförsvarsstyrka som ska hjälpa till med bekämpningen av de svåraste bränderna hyllas under söndagens färd från Uppsala upp till Sveg. Visslande och applåderande människor kantar vägen – och polackerna är överväldigade..

DN - 3 timmar sedan

Badji avgjorde för Djurgården på tilläggstid

Aliou Badji byttes in för Djurgården med halvtimmen kvar. På tilläggstid höll han sig framme i straffområdet och blev hjälte när han avgjorde mot Häcken med sitt 2–1-mål..

DN - 3 timmar sedan

Tusentals rebeller evakueras med israeliska bussar

GOLANHÖJDERNA. Busskonvojer fortsatte under söndagen att evakuera tusentals rebellkrigare från södra Syrien. Samtidigt räddades åttahundra medlemmar av den syriska civilförsvarsorganisationen SCD, de så kallade ”Vita hjälmarna”, via Israel till Jordanien..

DN - 3 timmar sedan

Stefanellis hattrick bakom AIK:s storseger

Nicolás Stefanelli var överallt när AIK besegrade BP hemma med 5–1. Med tre mål var han navet i hemmalagets anfallsspel och såg till att AIK vände underläge till tre viktiga poäng..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.