DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 10:43

DI - 24 jun 18 kl. 09:19

Turkiskt ödesval i skuggan av stigande risker för kraschEkonomisk motvind försvagar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och oppositionen vädrar morgonluft inför söndagens president- och parlamentsval. Oavsett valutgången kan vinnaren tvingas hantera en ekonomi i fritt fall..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Turkiets, Recep Tayyip Erdogan

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiskt, ödesvali , skugganav stigande , riskerför , krasch
GöteborgsPosten - 08 aug 14 kl. 17:29

Turkiskt ödesval

I morgon direktväljs presidenten av folket för första gången i Turkiet..

GöteborgsPosten - 24 jun 18 kl. 17:27

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas om några timmar. Enligt oppositionen har fusk förekommit i president- och parlamentsvalet, där cirka 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta..

Sydsvenskan - 24 jun 18 kl. 07:12

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas om några timmar. Enligt oppositionen har fusk förekommit i president- och parlamentsvalet, där cirka 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta.

UNT - 24 jun 18 kl. 17:27

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet..

GöteborgsPosten - 24 jun 18 kl. 17:40

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas tidigt på kvällen. Enligt oppositionen har fusk förekommit i president- och parlamentsvalet, där cirka 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta..

DN - 28 apr 16 kl. 18:43

Turkiskt inbördeskrig trappas upp i skuggan av Syrien


I skuggan av flyktingkrisen och stormakternas spel om Syrien pågår sedan snart ett år ett nygammalt inbördeskrig mellan Turkiet och PKK-gerillan. Osäkerheten om antal offer är stor, men nu tycks konflikten trappas upp..

DN - 23 jun 18 kl. 17:34

Stort fokus på valfusk i turkiskt val

Redan innan de 57 miljoner väljarna har lagt sin röst handlar valet i Turkiet om fusk.  Det bådar inte gott under söndagens ödesval. .

DI - 30 apr 18 kl. 06:05

Johanna Jeansson: Ödesval för May – britternas sista chans om brexittaktiken

De engelska lokalvalen i veckan sker i skuggan av de pågående brexitsamtalen, vilket gör dem mer intressanta än vanligt. Valresultatet blir en fingervisning om hur väljarna ser på regeringens förhandlingstaktik..

DI - 02 dec 16 kl. 17:33

Norden: Nervös handel inför Italiens ödesval

Börshandeln på de nordiska börserna var lite avvaktande inför veckoslutet och fredagen stängde i rött. Investerare försökte att bedöma politiska risker inför helgens folkomröstning i Italien..

NT - 09 dec 17 kl. 06:00

I skuggan av Kulturprofilen

Efter Bob Dylans märkliga uppträdande förra året skulle man lite konspiratoriskt kunna gissa att valet av årets Nobelpristagare i litteratur gick ut på att eliminera risker..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Viss framgång för Sverige i lastbilsförhandlingarna

Sverige fick igenom vissa krav i EU:s uppgörelse om tunga fordon när det gäller extra långa och extra tunga lastbilar. Det uppgav EU-källor för Nyhetsbyrån Direkt på tisdagen. .

DI - 15 minuter sedan

Sidledes på Stockholmsbörsen – rapporter och rekar ger kursgenomslag

Stockholmsbörsen har inlett tisdagen trevande, efter en sidledes utveckling på måndagen. En rad rapporter och rekommendationsändringar har fått kursgenomslag..

DI - 10 minuter sedan

Delseger för Volkswagen i rättsligt efterspel efter dieselskandalen

Volkswagen har tagit hem ytterligare en delseger mot tyska konsumenter i det rättsliga efterspelet till den dieselskandal som fordonskoncernen erkände sig skyldig till 2017, skriver Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

SJ sorgebarnet i Anderssons portfölj

Svenska statens bolag ger sammantaget ett större klirr i finansminister Magdalena Anderssons kassa i år jämfört med fjolåret. Mest kommer från den delägda telekomjätten Telia. Men SJ levererar en riktig kalldusch..

DI - 30 minuter sedan

Analytiker: Bostadsbyggandet lite starkare än väntat

Bostadsbyggandet under det fjärde kvartalet och helåret 2018 blev lite starkare än väntat, enligt flera analytiker..

DI - 30 minuter sedan

Monstermiss från Ingves – nu ökar pressen

Lättnaden för Riksbanken blev kortvarig. Efter att decemberinflationen landat prick på prognos bjöd januaristatistiken på en ny körare. Kronan tappade rejält på beskedet..

DI - 30 minuter sedan

HSBC ser fortsatt tillväxt men varnar för Kinas inbromsning

Helårsvinsten för Europas största bank Hongkong and Shanghai Banking Corporation, HSBC, kom in sämre än väntat på tisdagen. Detta sedan högre kostnader och dåliga börsförutsättningar i senaste kvartalet bidragit till den allmänna försvagningen från Kina och Storbritannien, enligt bankens bokslutskommuniké..

DI - 45 minuter sedan

Analys: Lägre global efterfrågan påverkar tillväxten för Assa Abloy

En vikande global konjunktur talar emot att låskoncernen Assa Abloy kommer att fortsätta leverera positiva tillväxtöverraskningar de kommande två åren. .

DI - 1 timme sedan

SCB: 16 procent färre byggstarter av lägenheter under 2018

Under det fjärde kvartalet påbörjades byggandet av 13.850 lägenheter, varav 11.450 i flerfamiljshus och 2.

DI - 1 timme sedan

Kraftig kronförsvagning efter svaga inflationssiffror

Den svenska kronan försvagas ordentligt jämfört med både dollarn och euron efter att den svenska inflationen mätt i KPI landade på 1,9 procent i januari. Klart under analytikernas prognos på 2,2 procent enligt Infront Datas sammanställning. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.