DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 11:39

Liknande nyheter

Taggar: Turkiskt, ödesvali , skugganav stigande , riskerför , krasch
GöteborgsPosten - 08 aug 14 kl. 17:29

Turkiskt ödesval

I morgon direktväljs presidenten av folket för första gången i Turkiet..

GöteborgsPosten - 24 jun 18 kl. 17:27

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas om några timmar. Enligt oppositionen har fusk förekommit i president- och parlamentsvalet, där cirka 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta..

Sydsvenskan - 24 jun 18 kl. 07:12

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas om några timmar. Enligt oppositionen har fusk förekommit i president- och parlamentsvalet, där cirka 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta.

UNT - 24 jun 18 kl. 17:27

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet..

GöteborgsPosten - 24 jun 18 kl. 17:40

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas tidigt på kvällen. Enligt oppositionen har fusk förekommit i president- och parlamentsvalet, där cirka 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta..

DN - 28 apr 16 kl. 18:43

Turkiskt inbördeskrig trappas upp i skuggan av Syrien


I skuggan av flyktingkrisen och stormakternas spel om Syrien pågår sedan snart ett år ett nygammalt inbördeskrig mellan Turkiet och PKK-gerillan. Osäkerheten om antal offer är stor, men nu tycks konflikten trappas upp..

DN - 23 jun 18 kl. 17:34

Stort fokus på valfusk i turkiskt val

Redan innan de 57 miljoner väljarna har lagt sin röst handlar valet i Turkiet om fusk.  Det bådar inte gott under söndagens ödesval. .

DI - 30 apr 18 kl. 06:05

Johanna Jeansson: Ödesval för May – britternas sista chans om brexittaktiken

De engelska lokalvalen i veckan sker i skuggan av de pågående brexitsamtalen, vilket gör dem mer intressanta än vanligt. Valresultatet blir en fingervisning om hur väljarna ser på regeringens förhandlingstaktik..

DI - 02 dec 16 kl. 17:33

Norden: Nervös handel inför Italiens ödesval

Börshandeln på de nordiska börserna var lite avvaktande inför veckoslutet och fredagen stängde i rött. Investerare försökte att bedöma politiska risker inför helgens folkomröstning i Italien..

NT - 09 dec 17 kl. 06:00

I skuggan av Kulturprofilen

Efter Bob Dylans märkliga uppträdande förra året skulle man lite konspiratoriskt kunna gissa att valet av årets Nobelpristagare i litteratur gick ut på att eliminera risker..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Getingechefen: Förstår att marknaden är känslig för FDA-kommunikation

Getinge siktar på att lyfta sin ebita-marginal mot sektorsnittet vilket skulle innebära ett marginallyft med 5-10 procentenheter för medicinteknikbolaget på längre sikt..

DI - 15 minuter sedan

Förvaltaren ser ny rasrisk: ”Den sämsta av världar”

Det är risk för ytterligare börsras för flera storbolag inom verkstadssektorn – och sparare bör därför avstå från att försöka fyndköpa. Det menar fondförvaltaren Mattias Eriksson.  ”Om bolagen ser att de får ett svagt november och ett svagt december finns risk för vinstvarningar om det vill sig illa”..

DI - 15 minuter sedan

Starbreeze rekylerar upp 15 procent i onsdagshandeln

Spelutvecklaren Starbreeze rekylerar upp rejält på onsdagens Stockholmsbörs efter en lång period av negativ kursutveckling..

DI - 15 minuter sedan

Oboya Hoticulture spår bättre resultat efter årsskiftet

First North-bolaget Oboya Horticulture, som är leverantör till odlingsindustrin samt till konsument för hemmaodling, hade en intäktstillväxt på 20 procent under det tredje kvartalet. Omsättningen uppgick till 121 miljoner kronor (101)..

DI - 15 minuter sedan

Boozt-vd varnar för att marginalpressen kommer att fortsätta 2019

Den fysiska butiken i Köpenhamn och höga lagernivåer i marknaden kommer att försätta att pressa Boozts lönsamhet in i 2019. "Vi hoppas att det ska bli bättre men utgår från att det inte kommer att bli bättre.".

DI - 30 minuter sedan

Life science-investerare: Ser fem lovande kandidater nästa år

Karolinska Development, som investerar i life-sciencebolag, uppger att de under 2019 kommer att avläsa fem stycken fas 2-studier som med 27-50 procents chans i genomsnitt kommer kunna visa positiv data. Det säger vd Viktor Drvota på Redeyes Life Sciencedag som pågår under onsdagen. .

DI - 30 minuter sedan

Epiroc tillsätter ny chef för framtida förvärv och strategi

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc har enligt ett pressmeddelande utnämnt Martin Hjerpe till förvärvs- och strategidirektör, med start den 1 mars 2019. .

DI - 30 minuter sedan

Prognos: Tillväxten i världsekonomin har toppat – "svårt att mjuklanda"

Det råder grov sjö för världsekonomin. Global BNP-tillväxt är stark men har passerat toppen. Arbetslösheten är klart lägre än före finanskrisen på flera håll i världen, arbetskraftsbristen börjar bita och inflationen är fortsatt dämpad.

DI - 30 minuter sedan

OECD: Stark export och svag krona talar för svensk expansion

Stark export till följd av tillväxt hos Sveriges största handelspartners och en svagare krona, tillsammans med solid inhemsk efterfrågan kommer fortsätta stötta den svenska expansionen..

DI - 30 minuter sedan

Zijin Mining tar över Nevsun som Lundin Mining försökte köpa

Kinesiska Zijin Mining har säkrat regulatoriskt godkännande för sitt förvärv av kanadensiska Nevsun Resources för 1,4 miljarder dollar, motsvarande 12,7 miljarder kronor. Det rapporterar sajten Mining..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.