DN > Ekonomi

Friday, 20 July, 06:51

DN - 24 jun 18 kl. 08:07

Här får du koll på avgifterna för olika fonderFondavgifterna varierade mellan 0 och 6,12 procent förra året. Här är en genomgång av avgifterna inom de fyra fondkategorierna..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här får du koll, avgifternaför olika , fonder
DI - 24 maj 12 kl. 09:11

Dålig koll på fonder

Fyra av tio svenskar minns inte vilka fonder de har sina sparpengar i. Bland kvinnor är det närmare hälften som inte känner till vad som finns i portföljen, rapporterar Dagens Nyheter..

Ekonomistas - 19 dec 16 kl. 16:01

Aktiv fondförvaltning ger ingenting för avgifterna

Finansinspektionens motsvarighet i Storbritannien, Financial Conduct Authority, har nyligen publicerat en rapport om den brittiska fondmarknaden. Där beskrivs marknadens struktur, hur väl konkurrensen fungerar och vad förvaltarna presterar. Resultaten är knappast förvånande men likväl nedslående: aktivt förvaltade fonder ger samma absoluta bruttoavkastning som passivt förvaltade fonder i genomsnitt men en tredjedel av avkastningen äts upp av avgifter och transaktionskostnader, avgifterna spelar ingen roll i konkurrensen om kunderna och hög historisk avkastning är ingen garanti för framtida hög avkastning.

Dagens PS - 20 mar 17 kl. 08:37

Jättarnas dolda fonder: ”Bara dyra och dåliga”

Svenska Dagbladet skriver på måndagen om försäkringsjättarna Länsförsäkringars och Skandias så kallade distributörsfonder. Fonderna ligger dolda för jättarnas direktkunder men erbjuds till externa sparare via rådgivare och förmedlare. Och en röd tråd, skriver SvD, är både höga avgifter och dålig avkastning.

SvD - 23 feb 17 kl. 13:24

Pensionsbolag flyttar Allra-sparare – till dyrare fonder

Movestic har släckt ned Allras fonder och flyttat spararnas pengar till pensionsbolagets egna fonder – där avgiften är ännu högre än i Allras fonder. Men de skyhöga avgifterna är man tyst om i informationen till kunderna. .

Opinionen.se - 02 jun 13 kl. 12:24

Aktiva fonder inte så aktiva

Flera stora Sverigefonder som utger sig för att vara aktivt förvaltade liknar i själva verket billiga indexfonder. Analysföretaget Morningstar har mätt aktiviteten i fonderna, genom att titta på hur mycket deras innehav skiljer sig från ett vanligt jämförelseindex på Stockholmsbörsen. Svaret är fonder från SEB, Handelsbanken, Swedbank och flera andra aktörer har en väldigt liten aktiv del, omkring en femtedel.

News55 - 14 mar 16 kl. 16:53

Apparna som hjälper dig hålla koll på pensionen

För den med en smartphone finns det idag flera olika appar som hjälper dig hålla reda på din pension, tipsar Dagens Nyheter om. För att få en bättre överblick på din allmänna pension, tjänstepension och ditt premiepensionssparande kan du ladda ner Pensionsmyndighetens app ”Pensionsprognosen” som har släppts som komplement till webbsidan minpension.se som drivs i samarbete mellan staten och pensionsbolagen.

Realtid - 29 jun 16 kl. 13:16

Fidelity sänker avgiften på två dussin fonder

Amerikanska fondjätten sänker avgifterna för fonder som följer aktie- och obligationsindex och tar upp kampen med Vanguard.

DN - 18 feb 17 kl. 22:30

Så får du koll på dina fonder

Nu kommer de orange pensionskuverten. Här är tips på hur du tolkar uppgifterna om dina PPM-fonder och vad du kan göra för att ha koll på din premiepension..

DI - 30 jan 18 kl. 16:16

Nu dumpar spararna dyra fonder

Svenska fondsparare storsålde hedgefonder i januari. En orsak kan vara att de nya Mifid2-reglerna visat hur höga avgifterna kan vara för vissa fonder, enligt Avanzas sparekonom Claes Hemberg.  "Mifid har verkligen klätt av en rad fondbolag", säger han.

Barometern - 11 dec 13 kl. 07:49

Barometern har noll koll

"Noll koll" är väl sammanfattningen av Barometerns ledare.
Ledarsidan påstår att Kalmar inte satsar på omsorgsverksamheten och jämför med andra kommuner.
Vi brukar jämföra standardkostnaden för den kommunala verksamheten i olika kommuner.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Bränderna beräknas bli historiskt dyra

Uppskattningsvis två miljoner kubikmeter skog till ett värde av 600 miljoner kronor har hittills brunnit, enligt Skogsstyrelsen. Ytan ska nu vara större än Västmanlandsbranden 2014 och Länsförsäkringar räknar med rekordhöga skadekostnadsnivåer. .

DN - 17 timmar sedan

EU varnar för hård Brexit

Var förberedda på en så kallad hård Brexit, där Storbritannien lämnar EU den 30 mars 2019 utan ett avtal, varnar EU-kommissionen..

DN - 21 timmar sedan

Sämre lönsamhet och punktlighet för SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

DN - 22 timmar sedan

Bättre än väntat av SKF

SKF slår förväntningarna med ett oväntat kraftigt vinstlyft för årets andra kvartal och utsikterna ser ljusa ut, enligt kullagerjättens prognos för tredje kvartalet..

DN - 23 timmar sedan

Brakförlust för Fingerprint

Biometribolaget Fingerprint Cards redovisar en förlust på 587,9 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 47,3 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol..

DN - 23 timmar sedan

Volvo Cars gasar på

Kinesiska biltillverkaren Volvo Cars rapporterar ett rörelseresultat på 4,2 miljarder kronor under andra kvartalet. Det är en ökning med 28,6 procent jämfört med samma period förra året..

DN - 23 timmar sedan

Oväntat stort vinstlyft för ABB

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB redovisar ett oväntat stort vinstlyft för årets andra kvartal. Nettovinsten lyfter med 30 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol och bolaget ser ljust på framtiden..

DN - Igår: 16:25

Ericsson i 5G-framkant men kan få svårt att nå mål

Ericsson ligger lång fram i 5G och företaget rapporterar ett rörelseresultat som är över förväntningarna.  – Vi jobbar för att bygga ett starkt Ericsson på 5-10 års sikt, säger vd Börje Ekholm. Men bolaget gör ingen vinst och det kan bli svårt att nå uppsatta mål, menar analytiker..

DN - Igår: 16:09

Bankernas miljardresultat ingen vinst för kunderna

Storbankerna går fortsatt bra trots en sval bostadsmarknad och nya konkurrenter på bolånemarknaden. Men några större effekter för kunderna är inte att räkna med. .

DN - Igår: 11:30

Handelsbankens vd räds inte uppstickare på bolånemarknaden

Fokus på lokal närvaro och personliga möten ligger bakom handelsbankens vinstlyft som presenterades under onsdagsmorgonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.