DN > Ekonomi

Monday, 25 March, 06:25

DN - 24 jun 18 kl. 08:07

Här får du koll på avgifterna för olika fonderFondavgifterna varierade mellan 0 och 6,12 procent förra året. Här är en genomgång av avgifterna inom de fyra fondkategorierna..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här får du koll, avgifternaför olika , fonder
DI - 24 maj 12 kl. 09:11

Dålig koll på fonder

Fyra av tio svenskar minns inte vilka fonder de har sina sparpengar i. Bland kvinnor är det närmare hälften som inte känner till vad som finns i portföljen, rapporterar Dagens Nyheter..

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 11:12

Lysa sänker avgifterna ytterligare

Detta inlägg är sponsrat av Lysa.

Min primära sparform Lysa har reducerat sina redan mycket låga avgifter ytterligare. Efter att ha förhandlat ner avgifterna i två av de fonder bolaget använder för sina risk- och avkastningskravjusterade kundportföljer låter man hela sänkningen oavkortat gå tillbaka till kunderna som lägre avgift.

Ekonomistas - 19 dec 16 kl. 16:01

Aktiv fondförvaltning ger ingenting för avgifterna

Finansinspektionens motsvarighet i Storbritannien, Financial Conduct Authority, har nyligen publicerat en rapport om den brittiska fondmarknaden. Där beskrivs marknadens struktur, hur väl konkurrensen fungerar och vad förvaltarna presterar. Resultaten är knappast förvånande men likväl nedslående: aktivt förvaltade fonder ger samma absoluta bruttoavkastning som passivt förvaltade fonder i genomsnitt men en tredjedel av avkastningen äts upp av avgifter och transaktionskostnader, avgifterna spelar ingen roll i konkurrensen om kunderna och hög historisk avkastning är ingen garanti för framtida hög avkastning.

Dagens PS - 20 mar 17 kl. 08:37

Jättarnas dolda fonder: ”Bara dyra och dåliga”

Svenska Dagbladet skriver på måndagen om försäkringsjättarna Länsförsäkringars och Skandias så kallade distributörsfonder. Fonderna ligger dolda för jättarnas direktkunder men erbjuds till externa sparare via rådgivare och förmedlare. Och en röd tråd, skriver SvD, är både höga avgifter och dålig avkastning.

SvD - 23 feb 17 kl. 13:24

Pensionsbolag flyttar Allra-sparare – till dyrare fonder

Movestic har släckt ned Allras fonder och flyttat spararnas pengar till pensionsbolagets egna fonder – där avgiften är ännu högre än i Allras fonder. Men de skyhöga avgifterna är man tyst om i informationen till kunderna. .

Opinionen.se - 02 jun 13 kl. 12:24

Aktiva fonder inte så aktiva

Flera stora Sverigefonder som utger sig för att vara aktivt förvaltade liknar i själva verket billiga indexfonder. Analysföretaget Morningstar har mätt aktiviteten i fonderna, genom att titta på hur mycket deras innehav skiljer sig från ett vanligt jämförelseindex på Stockholmsbörsen. Svaret är fonder från SEB, Handelsbanken, Swedbank och flera andra aktörer har en väldigt liten aktiv del, omkring en femtedel.

News55 - 14 mar 16 kl. 16:53

Apparna som hjälper dig hålla koll på pensionen

För den med en smartphone finns det idag flera olika appar som hjälper dig hålla reda på din pension, tipsar Dagens Nyheter om. För att få en bättre överblick på din allmänna pension, tjänstepension och ditt premiepensionssparande kan du ladda ner Pensionsmyndighetens app ”Pensionsprognosen” som har släppts som komplement till webbsidan minpension.se som drivs i samarbete mellan staten och pensionsbolagen.

Realtid - 29 jun 16 kl. 13:16

Fidelity sänker avgiften på två dussin fonder

Amerikanska fondjätten sänker avgifterna för fonder som följer aktie- och obligationsindex och tar upp kampen med Vanguard.

DN - 18 feb 17 kl. 22:30

Så får du koll på dina fonder

Nu kommer de orange pensionskuverten. Här är tips på hur du tolkar uppgifterna om dina PPM-fonder och vad du kan göra för att ha koll på din premiepension..

DI - 30 jan 18 kl. 16:16

Nu dumpar spararna dyra fonder

Svenska fondsparare storsålde hedgefonder i januari. En orsak kan vara att de nya Mifid2-reglerna visat hur höga avgifterna kan vara för vissa fonder, enligt Avanzas sparekonom Claes Hemberg.  "Mifid har verkligen klätt av en rad fondbolag", säger han.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 10:01

Bensindriva suvar visar sig vara rejäla bränsleslukare

Bensinbilar står numera för nästan hälften av nybilsförsäljningen i Sverige. Men hur hållbart är det när det kommer till suvar, en del av marknaden där kunderna hittills föredragit diesel? DN Motor har provkört tre modeller som alla visar sig vara rejäla bränsleslukare..

DN - I förrgår: 06:00

Cannabis har blivit cannabusiness

AUSTIN. Legaliseringstrenden av cannabis har fått investerare, storföretag och entreprenörer över hela världen att vädra morgonluft. På framtidsfestivalen South by Southwest, SXSW, i Austin var ”cannabusiness” ett av huvudämnena och stämningen var (förlåt, men det går inte att låta bli) hög..

DN - I förrgår: 15:59

Rapport: Oljejättar bränner miljarder på att sinka klimatsatsningar

De stora oljebolagen spenderar miljardbelopp på att fördröja, kontrollera eller hindra klimatsatsningar, visar en ny rapport..

DN - I förrgår: 15:49

Lasse Swärd:

Hög tid att klimatdeklarera även elbilar.

DN - I förrgår: 11:59

”Psykologer tvingas stödja uppsägningar”

Sveriges Psykologförbunds etikråd larmar om ny trend..

DN - 21 mar 19 kl. 11:07

Ockelbo i topp i skilsmässostatistiken

Ockelbo, Gnesta och Sundbyberg har något gemensamt. De är nämligen de kommuner i landet där skilsmässofrekvensen är högst. Sundbyberg ligger också i topp vad gäller giftermål, tillsammans med Solna, Arjeplog och Eda..

DN - 20 mar 19 kl. 19:43

Fed lämnade räntan oförändrad

USA:s centralbank aviserar inga kommande räntehöjningar under innevarande år, enligt en prognos som Federal Reserve offentliggjorde på onsdagen. Det överraskande beskedet innebär att banken ser tecken på att den amerikanska ekonomin är på nedåtgående..

DN - 20 mar 19 kl. 17:48

Volvo satsar på kameror för att avslöja berusade förare

Volvo Cars gör en storsatsning på säkerhet. Kommande modeller får ett system med kamera och sensorer som varnar om föraren tappar i uppmärksamhet eller verkar påverkad. En ny typ av nyckel, som kallas Care key, gör det möjligt att ställa in önskad begränsning av topphastigheten för sig själv, övriga familjemedlemmar och andra som har tillgång till bilen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.