Expressen > Kultur

Tuesday, 19 February, 05:24

Expressen - 24 jun 18 kl. 06:00

Kvinnorna får köra bil – men fängslas fortfarandeI dag blir det tillåtet för kvinnor i Saudiarabien att köra bil. Samtidigt har regimen fängslat minst 12 människorättsaktivister under de senaste veckorna, skriver Jesper Bengtsson, ordförande Svenska PEN. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Saudiarabien, Jesper Bengtsson, Svenska PEN

Dela artikeln

97 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnornafår , köra, bilmen , fängslas, fortfarande

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Camilla Kvartofts oro över föräldraledigheten från SVT

Camilla Kvartoft är programledare för SVT:s storprogram Agenda och Veckans Brott.Men från röda mattan på Expressens kulturfest berättar hon om sin gamla oro för karriären.– Som programledare är man ganska utbytbar, och då är det nervöst att bli föräldraledig..

Expressen - 7 timmar sedan

Här är alla pristagare på Expressens kulturfest 2018

Fem svenska kulturpersonligheter prisades för sina insatser på Expressens kulturfest 2019. Här är alla vinnarna. .

Expressen - 8 timmar sedan

”Vi är män, vi tar plats och vi ser ut som vi har kul”

Sedan starten 2000 har duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson roat, provocerat, skapat och förnyat.Gunilla Brodrej möter vinnarna av Expressens satirpris Ankan 2018..

Expressen - 8 timmar sedan

”Vi svarta måste få se oss själva, i alla våra nyanser”

Josette Bushell-Mingo är teaterledaren från östra London som startade National Black theatre of Sweden.Valerie Kyeyune Backström möter vinnaren av Expressens teaterpris En bit av Georgs hatt 2018..

Expressen - 8 timmar sedan

”Jag blev fostrad av de stenhårda kritikerna”

Kerstin Gezelius är filmkritikern som med sin kunnighet och omsorg om språket går genom bruset.Karin Olsson möter vinnaren av Expressens Björn Nilsson-pris för god kulturkritik 2018..

Expressen - 8 timmar sedan

”Utan sång som går till hjärtat kan vi inte leva”

I över ett halvt sekel har Sven-Bertil Taube förvaltat och förädlat den svenska musiktraditionen med sin varma baryton.Gunilla Brodrej möter vinnaren av Expressens musikpris Spelmannen 2018..

Expressen - 8 timmar sedan

”Allt som händer i världen händer genast i Rinkeby”

Gunilla Lundgren är författare, pedagog och initiativtagare till det unika Nobelprisprojektet vid Rinkebyskolan.Jens Liljestrand möter vinnaren av Expressens barn- och ungdomskulturpris Heffaklumpen 2018..

Expressen - 10 timmar sedan

Nu är det dags för årets stora kulturevenemang

Nu är det dags för Expressens årliga kulturfest på Nalen i Stockholm.Fem svenska kulturpersonligheter ska under kvällen prisas för sina insatser..

Expressen - 16 timmar sedan

Mer baklänges än framåt för Kungliga Baletten

Kungliga Operan ger en dekorativ helafton som de kallar ”Dancing forward”.Margareta Sörenson ser det kungliga kompaniet dansa från en tid som redan flytt..

Expressen - 18 timmar sedan

Hon skildrar klassklyftorna inom ridsporten

Hästböcker har blivit en plats för både samhällskritik och övernaturligheter.Nina Lekander läser två nya verk av den högproduktiva Malin Eriksson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.