Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 18 December, 11:54

Liknande nyheter

Taggar: Bildextra, Malmöborna, följer, Tyskland-Sverigei , Folkets, park
Sydsvenskan - 27 jun 18 kl. 16:51

Bildextra: Malmöborna följer ödesmatchen i Folkets park

Matchen mellan Mexiko och Sverige visas på storbildsskärmar i Folkets park..

BT - 09 jul 14 kl. 00:30

En lunch med en turist är bra för Sverige

Borås borde verkligen göra som Malmö. Där har organisationen Visit Sweden nämligen startat ett upprop för att få invånarna att bjuda hem turister på lunch eller middag. En av anledningarna till denna, tämligen okonventionella, satsning är att andelen tyska turister i Sverige i år har ökat med nästan en tredjedel.

Sydsvenskan - 15 feb 15 kl. 04:00

Är Malmö verkligen innovativ nog för framtidens gatumat?

I juli 2013 kunde man läsa i tidningen Forbes att Malmö hamnat på fjärde plats bland världens mest innovativa städer. Listan presenterades av OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development). Stockholm hamnade på åttonde plats och Göteborg på tolfte.

Sydsvenskan - 27 jul 13 kl. 06:30

Hansson såg på Salberg. Hans blick bekräftade katastrofen. Det fanns inget bättre ord. En katastrof lika smärtsam som en rak höger i magen. Kommunisten Liedberg hade segrat med nästan trehundra röster. Det var obegripligt. Det var plågsamt. Det var

Jonnervik skakade regnet av hatten innan han steg in genom kopparporten. Han gick fram till vaktkuren och frågade efter konstapel Grimberg vid passpolisen och blev hänvisad till ett rum på första våningen.Grimberg var en smal man i hans egen ålder med brunt kortklippt hår och glugg mellan framtänderna.

Cornucopia - 04 jan 16 kl. 15:50

ID-kontroll hotar inte EU:s fria rörlighet

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen har infört ID-kontroller för att ta sig in i Sverige. Detta hotar inte EU:s fria rörlighet, dvs möjligheten för fri handel med varor och tjänster eller individers fria rörlighet och värvs- eller bosättningsrätt. Tvärt om är det i många EU-länder krav på att man ständigt har legitimation och legitimation är en förutsättning för att kunna nyttja samhällstjänster korrekt och lagligt.

Sydsvenskan - 17 jun 12 kl. 06:30

Den skäggige gubben blev en mäster

De allra flesta Malmöborna har säkert aldrig sett den skäggige, anonyme gubben i porten. Han har blickat ut över Baltzarsgatan i många år.Men vem är han?

Sydsvenskan - 30 okt 12 kl. 06:30

Inte läge att tiga. Just nu har vi alla ett gyllene tillfälle att bli hjältar.

?Det finns folk som vill bråka för bråkandets skull? sade Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen, till Expressens reporter i samband med att Geert Wilders, högerpopulist från Nederländerna, talade i Malmö i lördags.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 14:21

Polisen vill se lagändring för vittnen

MALMÖ Polisen har haft stor nytta de nya lagarna om penningtvätt och grovt vapenbrott vid sina insatser mot de kriminella nätverken.
– Men vi ser behov av fler förändringar. Det kan handla om kronvittnen eller om ett förstärkt skydd för vittnens identitet, säger polismästare Petra Stenkula.

City - 15 nov 13 kl. 01:18

”Jag vill kunna säga ‘min fru’”

Datum och kyrka är spikat, inbjudningskorten klara. För Malmö­borna Anna Eklund och Debbie Burston är bröllopet viktigt – liksom ordet äktenskap.
– Jag vill kunna säga ”min fru”, inte ”min partner”, säger Anna.

Expressen - 23 jun 18 kl. 22:11

Förtvivlan, besvikelse och känslostorm i Folkets park

Spända ansikten, förtvivlade gester och euforiska jubelrop.Så såg det ut när Malmöborna samlades i Folkets park under VM-matchen mellan Sverige och Tyskland.Till slut blev det så fullt i parken att nytillkomna åskådare nekades tillträde..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Hundratals drabbade av kommunalt lönestrul

Linnea Johansson fick 65,70 kronor i månadslön..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Saab får tjeckisk order

Försvarskoncernen Saab har fått en order som gäller det bärbara luftvärnssystemet RBS 70 från den tjeckiska försvarsmakten, enligt ett pressmeddelande. Ordervärdet uppgår till 365 miljoner kronor och leverans ska ske under 2020 och 2021. Den tjeckiska f.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Movits och Z.E till ny skånsk festival

Utöver den amerikanska hiphop-artisten Macklemore medverkar även fyra svenska artister..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Larm om explosion vid Jägerso

Ett larm om en explosion utomhus i Malmö kom till SOS på tisdagsförmiddagen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Byggmästar flyttar in på författargård

Poeten Eva-Stina Byggmästar flyttar vid årsskiftet in på Svenska litteratursällskapet i Finlands författargård Abrams. Författargården Abrams ägs och förvaltas av Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS), vars vetenskapliga råd beslutat att ny boend.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Wilmer X klara för Sommarrocken

Festivalen släpper första artisten inför 2019..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Talmannen ger besked i morgon

Pressträff i riksdagen onsdag förmiddag..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tennismammor får lättare väg tillbaka

Det ska bli lättare för kvinnliga tennisstjärnor att komma tillbaka efter barnafödande och skador. Damtouren WTA har beslutat att spelare som varit borta i ett år eller längre tid ska få utnyttja sin tidigare rankning i tolv turneringar under en treårsp.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Malmötjuven brottsverktyg: Opyntad julgran

Granen blev kvar på brottsplatsen – men inte datorn. ”Kanske kopplat till årstiden”, enligt polis..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

"Jag känner att jag är född till det här"

Nu fyller konstnären Jockum Nordström 55 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.