Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 17 July, 11:36

Liknande nyheter

Taggar: Bildextra, Malmöborna, följer, Tyskland-Sverigei , Folkets, park
Sydsvenskan - 27 jun 18 kl. 16:51

Bildextra: Malmöborna följer ödesmatchen i Folkets park

Matchen mellan Mexiko och Sverige visas på storbildsskärmar i Folkets park..

BT - 09 jul 14 kl. 00:30

En lunch med en turist är bra för Sverige

Borås borde verkligen göra som Malmö. Där har organisationen Visit Sweden nämligen startat ett upprop för att få invånarna att bjuda hem turister på lunch eller middag. En av anledningarna till denna, tämligen okonventionella, satsning är att andelen tyska turister i Sverige i år har ökat med nästan en tredjedel.

Sydsvenskan - 15 feb 15 kl. 04:00

Är Malmö verkligen innovativ nog för framtidens gatumat?

I juli 2013 kunde man läsa i tidningen Forbes att Malmö hamnat på fjärde plats bland världens mest innovativa städer. Listan presenterades av OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development). Stockholm hamnade på åttonde plats och Göteborg på tolfte.

Sydsvenskan - 27 jul 13 kl. 06:30

Hansson såg på Salberg. Hans blick bekräftade katastrofen. Det fanns inget bättre ord. En katastrof lika smärtsam som en rak höger i magen. Kommunisten Liedberg hade segrat med nästan trehundra röster. Det var obegripligt. Det var plågsamt. Det var

Jonnervik skakade regnet av hatten innan han steg in genom kopparporten. Han gick fram till vaktkuren och frågade efter konstapel Grimberg vid passpolisen och blev hänvisad till ett rum på första våningen.Grimberg var en smal man i hans egen ålder med brunt kortklippt hår och glugg mellan framtänderna.

Cornucopia - 04 jan 16 kl. 15:50

ID-kontroll hotar inte EU:s fria rörlighet

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen har infört ID-kontroller för att ta sig in i Sverige. Detta hotar inte EU:s fria rörlighet, dvs möjligheten för fri handel med varor och tjänster eller individers fria rörlighet och värvs- eller bosättningsrätt. Tvärt om är det i många EU-länder krav på att man ständigt har legitimation och legitimation är en förutsättning för att kunna nyttja samhällstjänster korrekt och lagligt.

Sydsvenskan - 17 jun 12 kl. 06:30

Den skäggige gubben blev en mäster

De allra flesta Malmöborna har säkert aldrig sett den skäggige, anonyme gubben i porten. Han har blickat ut över Baltzarsgatan i många år.Men vem är han?

Sydsvenskan - 30 okt 12 kl. 06:30

Inte läge att tiga. Just nu har vi alla ett gyllene tillfälle att bli hjältar.

?Det finns folk som vill bråka för bråkandets skull? sade Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen, till Expressens reporter i samband med att Geert Wilders, högerpopulist från Nederländerna, talade i Malmö i lördags.

City - 15 nov 13 kl. 01:18

”Jag vill kunna säga ‘min fru’”

Datum och kyrka är spikat, inbjudningskorten klara. För Malmö­borna Anna Eklund och Debbie Burston är bröllopet viktigt – liksom ordet äktenskap.
– Jag vill kunna säga ”min fru”, inte ”min partner”, säger Anna.

Expressen - 23 jun 18 kl. 22:11

Förtvivlan, besvikelse och känslostorm i Folkets park

Spända ansikten, förtvivlade gester och euforiska jubelrop.Så såg det ut när Malmöborna samlades i Folkets park under VM-matchen mellan Sverige och Tyskland.Till slut blev det så fullt i parken att nytillkomna åskådare nekades tillträde..

Sydsvenskan - 21 aug 15 kl. 16:01

Gott om svenska publikfilmer i höst

Svensk film uppvisar just nu katastrofala publiksiffror. Under det första halvåret 2015 halverades nästan publiken. Och, nej, det handlar inte om att färre går på biograferna – besöken ligger ganska stadigt trots Netflix och ändrade tittarvanor – utan om att den svenska filmen tappat marknadsandelar till främst den amerikanska filmen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Frivilliga ska hjälpa till vid bränder

Flera svåra skogsbränder fortsätter att rasa runt om i Sverige. Just nu brinner det på ett 60-tal platser i landet. Till kvällen väntas italienska brandbombningsplan.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Varmaste dagen i Uppsala – på över 70 år

Den extrema värmen håller i sig. På måndagen uppmättes 34,4 grader i Uppsala – den högsta temperaturen på 71 år. Det var även tropiska nätter på flera ställen i landet.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mordet kan ha filmats: ”För tidigt att säga om det ger något”

Dagen efter dådet hoppas polisen att någon eller något har fångats på kamera..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ett förbud mot nazister riskerar att även hota progressiva rörelser

Niklas Grabowski: Vad händer om ett parti med mindre välvillig syn på demokrati tar makten?.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nelson Mandela och fängelsebibeln

Den 18 juli hade Nelson Mandela fyllt 100 och världen runt firas hans gärning. Men var hämtade han själv inspiration? Bland annat hos William Shakespeare, vars samlade verk kallades "Robben Island-bibeln" på fängelseön där Mandela hölls i 18 år.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

"Stranger things" hintar om nästa sommar

"Stranger things" har släppt en kort trailer..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Brexitivrare bötfälls för kampanjfinansiering

Storbritanniens valkommission har beslutat att bötfälla ”Vote Leave”-kampanjen ..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Starke man gör USA svagare.

Trump stod inte upp mot Putin. Eller för det USA han vill göra.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polisens avspärrning hävda – inga spår av att ett mord skett

Ödsligt på platsen där en man i 20-årsåldern blev skjuten till döds igår kväll..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Japansk värmebölja skördar flera dödsoffer

En kraftig värmebölja som dragit in över Japan har krävt minst 14 dödsoffer och tvingat tusentals att uppsöka sjukhus med symptom på värmeslag. Under måndagen visade termometern på över 39 grader i vissa delar av landet. I huvudstaden Tokyo låg temperat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.