Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 19 February, 04:32

Sydsvenskan - 23 jun 18 kl. 18:00

Många marina växter och fiskar lever under ständigt hot om att slås utBörje Wigström: Miljöförändringarna som måste bevakas för att rätt åtgärder ska kunna genomföras..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Wigström

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många marina, växteroch , fiskar, leverunder , ständigt, hot, om att slås ut
Kristianstadsbladet - 26 dec 11 kl. 13:04

Sura hav hotar även fiskar

De allt surare världshaven hotar inte bara marina arter som bildar kalkskelett, som koraller, kräftdjur och musslor. Även fiskar riskerar att skadas eller slås ut av det sura havsvattnet visar två nya studier.
De stigande koldioxidhalterna i atmosfären, som bidrar till den globala uppvärmningen, försurar också världshaven.

Supermiljöbloggen - 15 mar 15 kl. 12:14

Marina skyddsområden i Kalifornien fördubblas i storlek

I dagarna gick beslutet igenom att utökad areal skulle ges till två marina reservat i norra Kalifornien . Områdena är otroligt viktiga för den biologiska mångfalden både lokalt och globalt och innefattar ett flertal olika naturtyper som inhyser många hotade arter.  Obamas regering klubbade igår igenom beslutet att utöka två marina reservat, the Gulf of the Farallones och Cordell Bank i norra Kalifornien till dubbla arealen mot vad det tidigare har varit.

Supermiljöbloggen - 17 sep 15 kl. 08:50

Många marina bestånd har försvunnit från våra hav

Allt fler marina bestånd försvinner från våra hav. En ny rapport från Världsnaturfonden (WWF) menar på att närmare hälften av populationerna av marina fiskar och ryggradsdjur har försvunnit de senaste 40 åren. Enligt en ny rapport som släpps av WWF idag har i snitt närmare hälften av bland annat fiskar och ryggradsdjur i haven försvunnit sen 1970-talet.

Supermiljöbloggen - 05 nov 15 kl. 07:22

Marina reservat blir allt fler

År 2015 är det år då världens länder har bestämt sig för att skydda över 1,6 miljoner kvadratkilometer av havsområden. Nyligen meddelade ö-gruppen Palau i Stilla Havet att de kommer skydda ett marint område som kommer bli det sjätte största i världen. Tillsammans med stora reservat som tillkommit i bland annat Chile och på Nya Zeeland har mer yta skyddats bara i år än någonsin tidigare.

YLE - 16 jan 17 kl. 17:00

Marina Meinander: "Vi kan ta makten tillbaka"

- Jag hoppas att 2017 ska vara en vändpunkt för samhällsklimatet och de grundvärderingar vi lever enligt.
Det säger Marina Meinander, nybliven konstnärlig ledare för Lilla Teatern, då hon ombeds komma med en förhoppning gällande det finländska samhället i år. Demonstranter på trapporna vid Domkyrkan i Helsingfors.

SVT - 16 sep 15 kl. 06:03

Antalet fiskar och ryggradsdjur i haven har halverats

På 40 år har hälften av havens bestånd av fiskar, fåglar, kräldjur och marina däggdjur halverats. Och en del fiskbestånd riskerar att kollapsa. Det visar en global kartläggning av världshaven som Världsnaturfonden, WWF, presenterar i dag..

SVT - 23 sep 15 kl. 10:29

Antalet fiskar och ryggradsdjur i haven har halverats

På 40 år har havens bestånd av fiskar, fåglar, kräldjur och marina däggdjur halverats. Och en del fiskbestånd riskerar att kollapsa. Det visar en global kartläggning av världshaven som Världsnaturfonden, WWF, presenterar i dag..

Dalarnas tidningar - 30 jul 17 kl. 10:00

Tusentals växter placeras ut i Borlänge centrum varje sommar: "Får väldigt mycket beröm"

I årets blomsterutsmyckning i Borlänge centrum samsas dahlior, tagetes och solrosor med basilika, mangold och peppar. Att man den här sommaren valt att blanda in ätbara växter tycks dock vara ett lite väl uppskattat inslag.
– Många får för sig att de ska plocka med sig grönsaker hem, säger samordnaren Marina Bergman, Borlänge Energi..

Nya Wermlands Tidningen - 06 jan 11 kl. 12:29

Marina lever för det älskade Mårbacka

För Marina Andersson, 36, från Östra Ämtervik är jobbet som chef på Mårbacka en dröm som går i uppfyllelse. ? Det känns helt underbart, här finns alltid något nytt att ta tag i, säger hon.

Supermiljöbloggen - 11 nov 14 kl. 15:44

Havets djur får skydd i Bangladesh första marina naturreservat

Akut hotade arter som asiatisk tumlare och irrawadidelfin får en fristad i det 1738 kvadratkilometer stora marina området. Reservatet ska också skydda Bangladesh fiske. Också valar, hajar och sköldpaddor huserar i området, som är rikt på arter.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Svaga rörelser på Asienbörserna

Börserna i Kina och Japan höll sig avvaktande vid öppningen på tisdagen. Tokyos Nikkei 225- och Topixindex tappade båda omkring 0,1 procent i den tidiga handeln. Analytiker gör bedömningen att investerarna avvaktar förhållandet mellan dollarn, yenen och.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Trudeaus vapendragare avgår

Gerald Butts, en av Kanadas premiärminister Justin Trudeaus närmaste män, avgår. Butts anklagas för att ha pressat dåvarande justitieministern att låta företaget SNC-Lavalin Group komma undan med böter i stället för rättegång. Butts nekar till att han e.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Huaweichefen: USA kan inte krossa oss

Huaweis grundare Ren Zhengfei avfärdar trycket från USA i en intervju med brittiska BBC. – Det finns inget sätt som USA kan krossa oss. Världen kan inte lämna oss för att vi är mer avancerade, säger han.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

VM-guld till Modin

Paraskidåkaren Zebastian Modins medaljskörd blir allt större. Efter VM-sprinten i kanadensiska Prince George kan han lägga till ytterligare ett guld till samlingen. Modin, tillsammans med nye guiden Emil Jönsson Haag, före detta skidåkare och OS-medaljö.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Hederspris till Martha Vestin

För femte året i rad delades tio priser ut på Scenkonstgalan på Stora teatern i Göteborg. Årets hederspris gick till regissören och författaren Martha Vestin, som tidigare varit professor i regi vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Juryn beskriver hen.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

United klart för kvartsfinal i FA-cupen

Manchester United stormar fram på alla inhemska fronter, pånyttfött som laget är sedan Ole Gunnar Solskjær tog över efter José Mourinho i december och slet ur livremmen och kopplade ur säkerhetsbältet. Klubben utmanar om Champions League-platserna i Pre.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Andra raka segern för Malmö

Segern mot Växjö blev precis vad Malmö hoppades på. Ett trendbrott. Med 6–2 mot Timrå har SHL-klubben nu två raka trepoängare.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Felmärkt köttfärs återkallas

Livsmedelsföretaget Scan återkallar nötfärs av sorten Scan Nötfärs rullpack 500 gram på grund av en felmärkning, skriver företaget i ett pressmeddelande. En del av de förpackningar som har tillverkningsdatum 2019-11-02 och bäst före-datum 2019-27-02 inn.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Färre svenskar köper hus i Spanien

Kyla och mörker får många att drömma om varmare breddgrader. Samtidigt minskade svenskars bostadsköp i Spanien under slutet av året, jämfört med året innan. Totalt registrerades 764 svenska bostadsköp i Spanien under fjärde kvartalet, 30 procent färre ä.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Han vill förvandla Näset till en drömdestination för rullstolsburna

Hotell, rehabilitering, aktiviteter – Per Wildenstam vill nå en ny målgrupp resenärer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.