Skånskan > Nyheter

Tuesday, 17 July, 11:33

Skånskan - 23 jun 18 kl. 14:00

I-Pace – rena elchocken för TeslaMotor Dags för Elon Musk och hans kompani borta i Kalifornien att huka sig. Nu laddar man om på den här sidan Atlanten.
Första bredsidan kommer från brittiska Jaguar. I-Pace kan bli rena elchocken för Tesla.Han tvingade oblygt ut sina mer etablerade rivaler på banan med sin eldrivna Tesla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
pace, Tesla, Dags, Elon Musk, Kalifornien, Atlanten, Jaguar, Porsche, BMW, Ian Hoban, Wolfgang Ziebart, Ian Callum, Jaguar Land Rover, Coventry, Magna Steyr, Graz, kWh, Nm, WLTP, Tesla Model, Teslan

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I-Pace, rena, elchockenför , Tesla
Cornucopia - 05 jul 18 kl. 12:36

Jaguar I-Pace - dyr Teslaimitation för lönnfeta 55+ med flint

Jaguars Teslaimitation I-Pace har nu anlänt och jag försökte förgäves få en närmare presentation från Jaguars säljare, men eftersom jag inte var lönnfet flintskallig 55+ så fick jag inte det. Igen.
Jaguar I-Pace.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 10:02

Elbilen som uppges krossa Tesla Model X

Enligt Expressen spöar bilen allt han ”sett av premiumbilar hittills”. Det handlar om Jaguars nya elbil I-Pace, som nyligen testkördes på en bana med koner nära bilsalongen i Genéve. Expressens motorskribent Jan-Erik Berggren träffar Jaguars projektledare Ian Hoban, som berättar för honom att Jaguar startade sitt projekt med elsuven för fyra år sedan.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 10:20

Här får Tesla spö av kinesisk suv

Det handlar om en teknikpryl där superentreprenören Elon Musk nu får se slaget förlorat, konstaterar Teknikens Värld. Marvel X har snarlikt namn som Teslas Model X. Den är en eldriven suv, precis som Tesla.

Cornucopia - 20 jul 14 kl. 13:19

Tesla Motors motarbetas av amerikanska delstater

Tesla Motors motarbetas av flera amerikanska delstater, som har förbud mot direktförsäljning av bilar till slutkund. Delstaterna kräver att det finns en separat mellanhand och Tesla, med sin affärsmodell att sälja direkt utan mellanhänder, får alltså inte sälja bilar i stora delar av USA. Samtidigt har Elon Musk avslöjat namnet på den kommande billigare modellen av Tesla, Model III.

SmålandsPosten - 06 apr 18 kl. 18:49

Jaguar utmanar Tesla S

Tradition eller trend, vilket väger tyngst? Jag menar Jaguar I-PACE eller Tesla S. Tesla är nestorn och föregångaren men Jaguar har gjort ett bra jobb och utmanar med traditionellt bilbygge i kombination med en teknik som väl kan mäta sig med Teslas teknik..

Cornucopia - 20 mar 17 kl. 11:42

Tesla Model 3 kommer kosta runt 500 000:- SEK i Sverige

Hyundais nya elbil Ioniq ger ledtrådar kring var Tesla Model 3 kommer hamna i pris. En ordinär Model 3 bör baserat på Ioniq landa på runt 500 000:- SEK i Sverige.
Tesla Model 3.

Cornucopia - 27 jul 17 kl. 20:55

Ödesdag för Tesla i morgon fredag

I morgon fredag kommer Teslas (NASDAQ:TSLA) VD Elon Musk att offentliggöra bolaget massmarknadsmodell Tesla Model 3 i sin helhet. Det blir en ödesdag för bolaget, som avgör om de hundratusentals reservationerna övergår till beställningar, men många riskerar att bli besvikna då första släppet inte kommer omfatta alla valmöjligheter som t ex fyrhjulsdrift.
Nervös handel i Tesla (NASDAQ:TSLA).

Cornucopia - 30 jul 17 kl. 16:34

Billigaste Tesla Model 3 kommer kosta 430 000:- SEK - leverans slutet 2018

Det går nu att räkna fram vad den billigaste Tesla Model 3 kommer kosta i Sverige. Leverans enligt Tesla blir från slutet av 2018, även om man väljer den ännu ej offentliggjorda fyrhjulsdrivna versionen.
Kontroll av en reservation av en Model 3 gjord i samband med lanseringen förra våren.

Nyteknik - 02 mar 18 kl. 12:48

Här är Jaguar I-Pace – som ska utmana Tesla

Sedan Model S lansering har de etablerade biltillverkarna jagat Tesla. Nu kommer brittiska Jaguars svar: en halvkombicrossover med 400 hästkrafter. Redan i dag kan de som vill ha ett exemplar kasta in beställning..

Cornucopia - 10 aug 17 kl. 14:11

Nya Nissan Leaf - seriös konkurrent till Tesla Model 3

Den 6:e september (-ish) kommer Nissan offentliggöra den helt nya versionen av världens mest säljande moderna elbil, Nissan Leaf. Det ser ut att bli en seriös konkurrent till Tesla Model 3, då premiumversionen verkar kosta vad den billigaste Model 3 går på. Nissan har också låtit delar av utseende och inredning visas i en teaserreklam med en mycket självgod japan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Bultar lossade på bilhjul

Staffanstorp När en 50-årig Staffanstorpsbo i förra veckan körde iväg med sin bil tyckte hon den lät konstigt. Hon körde till en bilverkstad där det konstaterades att hjulbultar hade lossnat, en bult var av och skadad.
Ärendet är polisanmält som framkallande av fara för annan..

Skånskan - 15 minuter sedan

Stal diamantring på gym

Staffanstorp En kvinna blev i november förra året bestulen på sin diamantring när hon tränade på ett gym i Staffanstorp. En skånsk kvinna och en EU-medborgare åtalas för stöld och olovligt förfogande. Paret ska ha pantsatt ringen i en butik i Malmö för 855 kronor så att staffanstorpsbon förlorade sin ring.

Skånskan - 30 minuter sedan

Svart om världens tillstånd

KONST I SOMMARSKÅNE: VÄSTKUSTEN
Galleri Arnstedt: Dan Wolgers med flera
Till och med 29 juli
Krapperups Konsthall: Det handlar om oss – Odd Nerdrum med flera
Till och med 29 juliLängs Skånes västtkust från Hallandsåsen i norr till Malmö i söder ligger gallerier och konsthallar som ett pärlband av konstmättade oaser: Galleri Arnstedt i Östra Karup, Krapperups Konsthall, Höganäs museum och konsthall, Sofiero, Pumphuset i Borstahusen, Landskrona Konsthall…
Ur denna mångfald höjer sig två över mängden: Galleri Arnstedt och Krapperups Konsthall. Den förra firar sitt 20-årsjubileum med att i Stallet visa färglagda etsningar och en skulptur av Lena Cronqvist och att fylla en nytillkommen stor och ljus utställningssal med verk av bland andra Linn

Skånskan - 30 minuter sedan

Stulen bil brann

Kävlinge Natten till tisdagen stals en bil på Garvaregatan i Kävlinge. Den påträffades på samåkningsparkeringen vid Lundåkra. Förbipasserande larmade räddningstjänsten då bilen var helt övertänd..

Skånskan - 30 minuter sedan

Förstörde och åt pizza

Lödde På fredagen upptäckte kommunen att obehöriga varit på förskolan Kompassen under natten. En dörr till ett sovloft hade sparkats in och två bjälkar var förstörda.
Dessutom kunde det konstateras att gäringspersonerna rökt cigaretter och ätit pizza på loftet.

Skånskan - 30 minuter sedan

Två stölder i Barsebäck

Barsebäck På måndagsmorgonen upptäckte en boende på Skepparevägen i Barsebäck att någon varit inne i ett förråd och tagit en högtryckstvätt och en borrmaskin. De var värda 7 500 kronor.
Ytterligare en stöld upptäcktes på samma gata på måndagsmorgonen.

Skånskan - 30 minuter sedan

Turister fick krossad ruta

Lödde På måndagen besökte två finska turister Center Syd. När de vid 17-tiden kom tillbaka till bilen hade någon krossat rutan och tagit deras ryggsäck med resehandlingar och färjebiljetter..

Skånskan - 30 minuter sedan

Stal kylargrill på Saab

Kävlinge På måndagsmorgonen upptäckte en Kävlingebo att hans bil, som stod parkerad på Framtidsgatan, hade förlorat sin kylargrill. Stölden från Saaben inträffade någon gång under natten..

Skånskan - 30 minuter sedan

Krossad ruta

Kävlinge I lördags upptäckte en villaägare på Rinnbovägen i Kävlinge att någon krossat en ruta till ett uterum..

Skånskan - 1 timme sedan

Ung kvinna avliden efter olycka på E22

Lund En kvinna i 25-årsåldern skadades svårt vid en trafikolycka på E22 under natten till tisdagen.Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset i Lund för vård av sina skador i samband med trafikolyckan, som inträffade på E22 vid avfarten till Dalbyvägen. Hon avled senare under natten till tisdagen av sina skador, uppger Region Skåne.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.