Skånskan > Nyheter

Thursday, 15 November, 03:05

Skånskan - 23 jun 18 kl. 14:00

I-Pace – rena elchocken för TeslaMotor Dags för Elon Musk och hans kompani borta i Kalifornien att huka sig. Nu laddar man om på den här sidan Atlanten.
Första bredsidan kommer från brittiska Jaguar. I-Pace kan bli rena elchocken för Tesla.Han tvingade oblygt ut sina mer etablerade rivaler på banan med sin eldrivna Tesla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
pace, Tesla, Dags, Elon Musk, Kalifornien, Atlanten, Jaguar, Porsche, BMW, Ian Hoban, Wolfgang Ziebart, Ian Callum, Jaguar Land Rover, Coventry, Magna Steyr, Graz, kWh, Nm, WLTP, Tesla Model, Teslan

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I-Pace, rena, elchockenför , Tesla
Cornucopia - 05 jul 18 kl. 12:36

Jaguar I-Pace - dyr Teslaimitation för lönnfeta 55+ med flint

Jaguars Teslaimitation I-Pace har nu anlänt och jag försökte förgäves få en närmare presentation från Jaguars säljare, men eftersom jag inte var lönnfet flintskallig 55+ så fick jag inte det. Igen.
Jaguar I-Pace.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 10:02

Elbilen som uppges krossa Tesla Model X

Enligt Expressen spöar bilen allt han ”sett av premiumbilar hittills”. Det handlar om Jaguars nya elbil I-Pace, som nyligen testkördes på en bana med koner nära bilsalongen i Genéve. Expressens motorskribent Jan-Erik Berggren träffar Jaguars projektledare Ian Hoban, som berättar för honom att Jaguar startade sitt projekt med elsuven för fyra år sedan.

Cornucopia - 11 aug 18 kl. 17:57

Tesla Model S har 48% av svenska bilmarknaden i prissegmentet

Telsas premiumsedan Model S har ensamt 48% av den svenska bilmarknaden i sitt prissegment än så länge i år. Uppenbarligen har svenskar i denna kredit- och köpkraftzon en stark tilltro till Tesla. När du inte har råd med en Tessla.

Cornucopia - 24 okt 18 kl. 08:32

Storblankaren Citron helvänder: "Tesla krossar konkurrenterna"

"Like a magic trick, while everyone is focused on Elon smoking weed, he is quietly smoking the whole automotive industry." - Andrew Left, Citron ResearchStorblankaren Citron gör en helomvändning och har nu tagit positiva positioner i Tesla, och avslutat sina blankningar. Man konstaterar att det inte finns några konkurrenter till storsäljaren Model 3 och att övriga bilmärken minskar sin försäljning i konkurrensen.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 10:20

Här får Tesla spö av kinesisk suv

Det handlar om en teknikpryl där superentreprenören Elon Musk nu får se slaget förlorat, konstaterar Teknikens Värld. Marvel X har snarlikt namn som Teslas Model X. Den är en eldriven suv, precis som Tesla.

SmålandsPosten - 06 apr 18 kl. 18:49

Jaguar utmanar Tesla S

Tradition eller trend, vilket väger tyngst? Jag menar Jaguar I-PACE eller Tesla S. Tesla är nestorn och föregångaren men Jaguar har gjort ett bra jobb och utmanar med traditionellt bilbygge i kombination med en teknik som väl kan mäta sig med Teslas teknik..

Cornucopia - 20 jul 14 kl. 13:19

Tesla Motors motarbetas av amerikanska delstater

Tesla Motors motarbetas av flera amerikanska delstater, som har förbud mot direktförsäljning av bilar till slutkund. Delstaterna kräver att det finns en separat mellanhand och Tesla, med sin affärsmodell att sälja direkt utan mellanhänder, får alltså inte sälja bilar i stora delar av USA. Samtidigt har Elon Musk avslöjat namnet på den kommande billigare modellen av Tesla, Model III.

Cornucopia - 20 mar 17 kl. 11:42

Tesla Model 3 kommer kosta runt 500 000:- SEK i Sverige

Hyundais nya elbil Ioniq ger ledtrådar kring var Tesla Model 3 kommer hamna i pris. En ordinär Model 3 bör baserat på Ioniq landa på runt 500 000:- SEK i Sverige.
Tesla Model 3.

Cornucopia - 27 jul 17 kl. 20:55

Ödesdag för Tesla i morgon fredag

I morgon fredag kommer Teslas (NASDAQ:TSLA) VD Elon Musk att offentliggöra bolaget massmarknadsmodell Tesla Model 3 i sin helhet. Det blir en ödesdag för bolaget, som avgör om de hundratusentals reservationerna övergår till beställningar, men många riskerar att bli besvikna då första släppet inte kommer omfatta alla valmöjligheter som t ex fyrhjulsdrift.
Nervös handel i Tesla (NASDAQ:TSLA).

Cornucopia - 30 jul 17 kl. 16:34

Billigaste Tesla Model 3 kommer kosta 430 000:- SEK - leverans slutet 2018

Det går nu att räkna fram vad den billigaste Tesla Model 3 kommer kosta i Sverige. Leverans enligt Tesla blir från slutet av 2018, även om man väljer den ännu ej offentliggjorda fyrhjulsdrivna versionen.
Kontroll av en reservation av en Model 3 gjord i samband med lanseringen förra våren.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Pro­duk­ti­vi­teten för låg i svenska fö­re­tag

Sverige har haft en stark BNP-ut­veck­ling de senaste åren. Flera år har BNP-ut­veck­lingen varit bland de starkaste i EU. Ändå är mån­ga eko­nomer oro­liga.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sjöbolärare fick åka hem utan pris

Vollsjö/Sjöbo Det blev inget pris på Lärargalan i Stockholm i måndags kväll för lärarna Sabine Hansson från Vollsjö skola och Peter Nilsson från Emanuelskolan.– Men det var fantastiskt att bara vara nominerad av 350 lärare och det var en upplevelse att få vara med på galan i Stockholm, säger Sabine Hansson.
Trerättersmiddag varvades med prisutdelning och underhållning av bland andra Doktor Alban och Sonja Aldén.

Skånskan - 9 timmar sedan

Påverkad 20-åring greps

Lundåkra En 20-årig bilförare greps natten till onsdagen vid Lundåkra trafikplats efter att han stoppats av polis. Mannen var synligt påverkad av droger och saknade dessutom körkort.
20-åringen misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning, det sista efter att ha kört utan körkort flera gånger..

Skånskan - 9 timmar sedan

2 850 000 kronor för skog i Höörs kommun

Försäljningen av skogsfastigheten Ullstorp 1:10 i Höörs kommun är nu klar. Ny ägare är Skånes Djurpark Resort AB från Höör, och säljare är Björn Lund. Ägarskiftet blev klart i augusti 2018 och priset blev 2 850 000 kronor.

Skånskan - 9 timmar sedan

Med en ny syn på La Traviata

Hur närmar man sig La Traviata, världens mest spelade opera? Med öppet sinne, säger regissören Olivier Py. Rebecca Nelsen, en av två sopraner som sjunger Violetta Valery på Malmö opera i vintern, talar om hjärta och känsla.

Skånskan - 10 timmar sedan

Klottrade i gångtunnel

ESLÖV En 26-årig man åtalas för ringa skadegörelse efter att ha klottrat i en gångtunnel på Gustavslundsvägen i Eslöv den 11 augusti i år. Klottret kostade 700 kronor att sanera och Eslövs kommun kräver denna summa av 26-åringen i skadestånd. 26-åringen har erkänt.

Skånskan - 10 timmar sedan

Rattfull på Trehäradsvägen

ESLÖV En 38-årig man åtalas för grovt rattfylleri. Han hade 1,12 promille alkohol i kroppen när han körde personbil på Trehäradsvägen i Eslöv den 3 november i år. Mannen har erkänt..

Skånskan - 10 timmar sedan

61 kvadratmeter stort kedjehus i Skurup sålt

Skurup 1 575 000 kronor fick Karin Maj-Lis Dalundh, 71 år, från Oxie, ge för kedjehuset på adressen Skomakaregatan 33 i Skurup. Husets byggår är 1974 och det har en boyta på 61 kvadratmeter. Köpet från säljaren Veronika Karlsson blev klart i oktober 2018.

Skånskan - 10 timmar sedan

Mopedist tros ha tafsat på yngre

MALMÖ En tonårig mopedist misstänks för flera fall av sexuellt ofredande i Limhamn.
Samtidigt har en anhörig lämnat in en polisanmälan om förtal, eftersom pojken har hängts ut på sociala medier.Det var under tisdagskvällen som polisen fick tag på tonåringen, detta efter kontakter med samma anhörig som har gjort polisanmälan om förtal.

Skånskan - 10 timmar sedan

Smugglade kokain i elektriskt lönnfack

MALMÖ En 47-årig bosnier försökte smuggla in fem kilo kokain och två kilo cannabis med hjälp av ett lönnfack i bilen. Luckan till lönnfacket hade två elektriska lås som var kopplade till en tryckluftscylinder.
Nu åtalas mannen för synnerligen grov narkotikasmuggling.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.