Skånskan > Nyheter

Tuesday, 13 November, 18:56

Skånskan - 23 jun 18 kl. 14:00

Fler elever behöriga att gå på gymnasietKävlinge Andelen elever i Kävlinge som har gymnasiebehörighet när de går ut nian har ökat från 88,5 procent förra läsåret till 95,4 procent detta låsåret.
Samtidigt ökar meritvärdet eller medelbetyget för samtliga elever i respektive ämne.– Resultatet är fantastiskt. Skolan är viktig i Kävlinge kommun och detta visar att vårt utvecklingsarbete tillsammans med lärare, rektorer och elever faktiskt gör skillnad ute på skolorna. – Det är roligt för alla, men framförallt för de elever som nu kan läsa vidare, säger bildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen (L).
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Andelen, Kävlinge, Camilla Mårtensen, Tolvåkersskolan, Korsbackaskolan, Barbro Börjesson, SKL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, elever, behörigaatt , , gymnasiet
BT - 15 aug 18 kl. 18:34

Fler elever behöriga till gymnasiet i Borås

80 procent av de nior som slutade i våras var behöriga till gymnasiet, en liten ökning från läsåret innan. På Särlaskolan ökade andelen behöriga elever med nästan 17 procentenheter. – Det är roligt att ansträngningarna som gjordes förra läsåret fått utdelning, säger rektor Jane Larsson..

BT - 15 aug 18 kl. 10:25

Borås: Nya siffrorna – fler elever behöriga till gymnasiet

Borås stad meddelar att den lokala betygsstatistiken för årets niondeklassare visar att 80 procent är behöriga till gymnasiet. Det är en ökning jämfört med föregående år – men inte jämfört med med 2015 och 2016. .

SVT - 27 sep 18 kl. 08:52

Fler elever behöriga till gymnasiet

Andelen niondeklassare som är behöriga till gymnasieskolan har ökat sedan förra året. Skolverket talar om ett trendbrott..

YA - 06 mar 14 kl. 06:30

Satsning ska få fler bli behöriga till gymnasiet

Foto: Bass Nilsson
Hela 30 procent av eleverna i årskurs 9 är inte behöriga till de studieförberedande programmen i gymnasievalet. Nu hårdsatsar Kastanjeskolan på att fler ska ha behörighet när eleverna slutar högstadiet till sommaren.
Förra året hade Kastanjeskolan det bästa resultatet på många år, men höstterminens betyg blev ett bakslag.

Kristianstadsbladet - 18 nov 12 kl. 11:30

En konst att få alla elever behöriga

Teckna, måla eller skissa i alla ämnen. Stötta elever som ber om extrahjälp och ett sammansvetsat lärarlag som undervisar i små klasser. Det är Centralskolans framgångs-recept för att få alla sina avgångselever att bli behöriga till gymnasiet två år i rad.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 15 kl. 09:52

Fler elever obehöriga till gymnasiet

Andelen elever som lämnar grundskolan utan att vara behörig till gymnasiet ökar. I våras var det 14 000 niondeklassare som var obehöriga, eller 14,4 procent. Föregående år var andelen 13,1 procent.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 09:52

Fler elever obehöriga till gymnasiet

Andelen elever som lämnar grundskolan utan att vara behörig till gymnasiet ökar. I våras var det 14 000 niondeklassare som var obehöriga, eller 14,4 procent. Föregående år var andelen 13,1 procent.

SR - 27 sep 18 kl. 08:43

Fler nior behöriga till gymnasiet

Fler nior som gick ut skolan i våras blev behöriga till gymnasiet än läsåret före. Ny statistik från Skolverket visar att 84,4 procent av alla som gick ut nian i våras blev behöriga till gymnasiet. Det är nästan två procentenheter mer än läsåret före..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler elever behöriga

Degerfors skolresultat fortsätter uppåt..

DalaDemokraten - 16 aug 13 kl. 05:50

Alla elever behöriga på förstahandsvalet

Gagnef Om en vecka är det gymnasiestart för Djuråsskolans nior. Samtliga behöriga ­sökande har kommit in på sitt förstahandsval. ?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Oväntat många ungdomar sökte lördagsnöje

Skurup Det blev en succé att ha öppet Skurup Sparbanks arena på lördagskvällen.
93 ungdomar kom för att aktivera sig i hallen med jämnåriga.
Det kom så många att frågan redan har lyfts om att eventuellt öppna en hall till.

Skånskan - 1 timme sedan

Kontrapunkt nöjd efter förlikningen

MALMÖ Efter en hyrestvist som varat i mer än två år får kulturhuset Kontrapunkt en ersättning på en miljon kronor.
Tvisten slutade med en förlikning i tingsrätten och vid årsskiftet lämnar Kontrapunkt de aktuella lokalerna.Vid förlikningen drog hyresvärden Eroom properties och dess ägare Kwame Moore tillbaka stämningar och ekonomiska krav.

Skånskan - 1 timme sedan

Före detta elitbrottare i krogbråk

Malmö En före detta landslagsbrottare och hans släkting hamnade i ett krogbråk i Malmö. Nu döms släktingen för våldsamt motstånd medan elitbrottaren frias.2016 kallades polis till en krog i Malmö.

Skånskan - 1 timme sedan

Personal fick mobil i huvudet

Höör En konflikt uppstod mellan en boende och en i personalen på ett boende i Höörs kommun. Den boende kastade då sin mobiltelefon så att den träffade personalen i huvudet. Det uppstod smärta och svullnad och personalen fick uppsöka vård.

Skånskan - 1 timme sedan

Uppmanar handlare att bidra till julstämning

lund Kommunen och Handelsföreningen uppmuntrar handlarna i staden att dekorera utanför sina lokaler till jul. Ett tillstånd som vanligtvis krävs behövs inte – allt för att bidra till julstämningen.Det behövs ingen tillståndansökan för att dekorera utanför sina butiker eller lokaler i jul.

Skånskan - 2 timmar sedan

Resan till Boden inget bra minne

HANDBOLL Resan till Boden är inget jätteroligt minne för Lugis damlag efter kaoset förra säsongen. Men den här gången hoppas man den ska bli roligare.Motsvarande SHE-match förra säsongen slutade med förlust och en hemresa som på grund av snökaos tog ett helt dygn i anspråk.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tre anhållna för morden på Drottninggatan

Tre personer dödades och tre skadades i en skottlossning på Drottninggatan i somras. Nu har tre personer anhållits, misstänkta för delaktighet i morden.Det var den 18 juni som en bil körde förbi ett internetcafé på Drottninggatan.

Skånskan - 3 timmar sedan

Däcken stals på bil

STEHAG En bil som stod parkerad vid järnvägsstationen i Stehag blev någon gång mellan torsdag morgon och fredag morgon av med alla sina vinterdäck. Någon använde en domkraft för att hissa upp bilen och montera loss däcken..

Skånskan - 3 timmar sedan

Sten genom villans ruta

ESLÖV Någon okänd person kastade vid 20.30-tiden på fredagen in en sten genom en fönsterruta till en villa på Odengatan i Eslöv.
Mannen som anmält händelsen till polisen var vid tidpunkten på besök hos sin mor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Slagen sedan 2016

ESLÖV En långvarig historik av misshandel mot en kvinna i Eslöv har anmälts till polisen. Enligt anmälan har den medelålders kvinnan regelbundet blivit slagen av sin man ända sedan 2016. Det ska handla om slag, sparkar, stryptag, hårdragningar etc.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.