Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 21 March, 13:11

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsutvecklaren, Axxoneni , konkurs
DI - 23 jun 18 kl. 11:53

Bostadsutvecklaren Axxonen går i konkurs

Nedgången har för de svenska bostadspriserna har nu skördat ett första offer i form av bostadsutvecklaren Axxonen. Bolaget har nu gått i konkurs, rapporterar E55..

Dagens PS - 25 jun 18 kl. 06:31

Bostadsutvecklare går i konkurs

Nedgången för de svenska bostadspriserna har nu skördat ett första offer i form av bostadsutvecklaren Axxonen. Bolaget har gått i konkurs, rapporterar E55. I slutet av maj stod det klart att Axxonen beslutat sig för att lägga ned hela sin verksamhet.

Cornucopia - 29 maj 18 kl. 13:38

Axxonen lägger ner hela sin verksamhet

Bostadsutvecklaren Axxonen Properties lägger enligt uppgifter till E55 helt ner sin verksamhet. Lägenheterna i bolagets lyxsegment går helt enkelt inte att sälja skriver VD:n i ett mail till sina investerare.
Kungsholmen.

DI - 28 maj 18 kl. 11:29

Axxonen stoppar två bostadsprojekt i Stockholm

Bostadsutvecklaren Axxonen har stoppat två bostadsprojekten i Stockholm. Dels Altitude på Kungsholmen och därutöver det från Oscar Properties förvärvade projektet Biografen Penthouses i norra innerstaden. Det rapporterar E55.

DI - 29 maj 18 kl. 12:36

Axxonen Properties avvecklar hela verksamheten

Bostadsutvecklaren Axxonen lägger ned hela sin verksamhet enligt ett besked till investerarna sent igår eftermiddag. Det framgår av ett mejl som E55 tagit del av..

Realtid - 29 maj 18 kl. 12:44

Axxonen avvecklar all verksamhet

Bostadsutvecklaren Axxonen avecklar all verksamhet efter en rad bakslag där bolaget förlorat betydande projekt och styrelseledamöter och dessutom en utredning av bolagets revisor..

Affärsvärlden - 29 maj 18 kl. 13:09

Axxonen lägger ned

Bostadsutvecklaren Axxonen lägger ned hela sin verksamhet..

Cornucopia - 24 maj 18 kl. 15:20

89% färre lägenheter sålda av Alm - konkurs i Oscar-Axxonenprojekt

Bostadsutvecklaren Alm Equities rapporterar att man sålde 89% färre lägenheter under första kvartalet jämfört med samma kvartal förra året. Och det takprojekt som Oscar Properties sålde till Axxonen har försatts i konkurs via ett av Axxonens dotterbolag.
Alm Equities helt naturliga aktiekurs.

DI - 02 sep 18 kl. 22:09

Konkurs sätter käppar i hjulen för Oscar Properties

Oscar Properties vinst från försäljningen av projektet Biografen Penthouses till numera konkursade Axxonen uteblir. Det börsnoterade moderbolagets vd, Oscar Engelbert, vidhåller dock att den tidigare kommunicerade vinsten ska kunna nås..

DI - 19 feb 19 kl. 13:34

Aktiestrateg varnar Oscar Properties för konkurs: ”En tydlig risk”

På grund av den överhängande risken för att Oscar Properties kommer tvingas ta in nytt kapital så vill större investerare och institutioner inte röra aktien i bostadsutvecklaren..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Nordea: Var fjärde under 30 räknar med förlust på bostaden närmaste året

Enligt Nordeas bostadsbarometer räknar var 23% av de i åldern 18 - 29 år som äger en bostad med att de skulle göra en förlust om de sålde det närmaste året. Då är ändå unga de som har störst tro på stigande bostadspriser det närmaste året, även om de negativa dominerar i alla grupper.En majoritet räknar med vinst vid en försäljning - en av fyra 18-29-åringar räknar dock med förlist.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Amerikanska börsen har blivit systemhotande?

Hos Financial Times menar Joseph Carson, fd chefsekonom på Alliance Bernstein, att det amerikanska börsen har blivit systemhotande stor och en börsnedgång kan således utlösa en kris att jämföra med den finanskris som utlöstes av att de amerikanska bostadspriserna föll.
Månadschart NASDAQ Composite.
Börsen värderas nu högre än alla andra typer av tillgångar, nära 33 000 miljarder dollar vilket är nära rekordet på 36 000 miljarder från i höstas, eller 1.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Rysk-ortodoxa kyrkan i Västerås - ett säkerhetsproblem?

VLT har gjort ett stort antal avlöjanden om rysk penningtvätt, möjlig kommunal korruption och det hot mot nationens säkerhet som ett bygge av Sveriges antagligen första rysk-ortodoxa basilika-kyrka 300 meter från Stockholm-Västerås flygplats, och Hässlö krigsflygbas innebär. Vad för hot utgör denna etablering av en Kreml-front egentligen?
Rysk-ortodoxa kyrkan i Wien ligger intill ryska ambassaden.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Svenska bostadspriser ner 18% i amerikanska dollar

De svenska bostadspriserna har rasat rejält sedan 2017, mätt i utländska världsvalutor som euron eller amerikansk dollar. Svenskarnas internationella köpkraft via bostaden har fallit rejält.Svenska bostadsindexpriser i USD (HOXSWEUSD) har gått -17.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Bloomberg: Svenska kronan världens sämsta valuta - exportindustrin har inte längre fördelar

Nyhetsbyrån Bloomberg kallar nu svenska kronan för världens sämsta valuta (bland de mer ekonomiskt betydelsefulla ländernas valutor), och det konstateras också att svensk exportindustri inte längre gynnas särskilt mycket av kronan, eftersom så många underleverantörer numera hittas utomlands.Volvo S90 må monteras i Sverige (?), men består till stora delar av importerade komponenter.

Cornucopia - Igår: 11:38

Hur länge har tidigare bostadsprisras pågått?

Nu när det nuvarande raset i bostadspriserna är inne på arton månader utan att priserna återhämtat sig, är det intressant att titta på hur länge tidigare nedgångar hållit på innan priserna återställts. 90-talskraschen är förstås längst med hela åtta år innan bostadsrättspriserna hade återhämtat sig, men det nuvarande raset har ännu inte hållit på lika länge som vid finanskrisen med start 2007 och skuldkrisen med start 2011.
Antal månader innan bostadspriserna återhämtade sig, Valueguards Sverigeindex HOXSWE och tre månaders glidande medelvärde lägenheter på Östermalm utifrån annonsstickprov i SvD:s arkiv.

Cornucopia - Igår: 10:40

Nedrevidering av tysk tillväxt

En expertpanel har sänkt killgissningen av den ekonomiska tillväxten för den europeiska ekonomiska motorn Tyskland. Revideringen går från 1.5% i BNP-tillväxt för 2019 ner till 0.

Cornucopia - Igår: 16:01

Vad har du för smartwatch?

Som en allt ovanligare innehavare av ett mekaniskt armbandsur kan jag konstatera att allt fler i bekantskapskretsen och socialgruppen bär en smartwatch. Så efter att erhållit terapi mot att hänga på detta tåg så inser jag ändå att detta kan vara värt att diskutera, vilket jag inte gjort sedan lanseringen av Apple Watch 2015.
Min stupidwatch, en Seiko 5 Sports Automatic.

Cornucopia - I förrgår: 11:31

Kemikalieskatten har drivit jobb och skatteintäkter utomlands - ska nu utökas och även omfatta kläder

Föga överraskande har den ensidiga svenska sk kemikalieskatten drivit jobb och skatteintäkter utomlands och inte gett några miljömässiga vinster, utan snarare tvärt om. Nu vill JÖK-partierna istället höja kemikalieskatten med 30-40%, samt även lägga den på kläder. HUI Research räknar med att handel för sex miljarder kommer flytta utomlands, och med dem tillhörande jobb.

Cornucopia - I förrgår: 08:37

Studier innan 1995 ger ingen pension - ännu ett slag mot 50-, 60- och 70-talisterna

När pensionsreformen genomfördes straffades medvetet födda under andra halvan av 50-talet till första halvan av 70-talet, genom att inte få någon pension för det förlorade året värnpliktsutbildningen innebar. De straffades också genom att högre studier genomförda före 1995 inte blir pensionsgrundande. Av någon anledning får dock de som är yngre pensionspoäng för bägge dessa aktiviteter, så det handlar om specifikt missgynnande av födda från 1954 till cirka 1975.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.