DN > Ekonomi

Friday, 21 September, 00:20

DN - 23 jun 18 kl. 13:03

EU skärper granskning av kinesiska investeringarI höst hoppas EU att ett beslut om ökad granskning av kinesiska investeringar är klubbat. Bakgrunden är ökad oro i medlemsländerna för att Kina genom uppköp får tillgång till strategiskt känslig infrastruktur och teknologi..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Kina

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU skärper, granskningav , kinesiska, investeringar
GöteborgsPosten - 21 jul 18 kl. 09:14

Experten: Okunskap förklarar rädslan för kinesiska investeringar

Fredric Cho är Kinaanalytikern som menar att rädslan för kinesiska investeringar bygger på okunskap. Kopplingarna mellan kinesiska investerare och regimen är inte så stark som det framställs. Även Business Region Göteborgs vd menar att vi bör välkomna investeringarna..

DI - 20 apr 18 kl. 06:27

Kinesiska investeringar i USA störtdyker

HONGKONG. Mullrande handelskonflikt och ökad kapitalkontroll har lett till att kinesiska investeringar i USA dyker för första gången på ett decennium.  .

DI - 13 apr 18 kl. 18:33

Tobias Wikström: Fel med statlig granskning av investeringar

LEDARE. Fredagens debattartikel av Moderatledaren Ulf Kristersson var en välskriven skildring av hur det kinesiska ledarskapet stärker sitt grepp om viktiga institutioner. Det gäller också näringslivet.

GöteborgsPosten - 01 sep 17 kl. 06:00

Kinakännare: Man ska inte vara naiv kring kinesiska investeringar

Lyckade investeringar utomlands är viktiga för Kina – och bilden av regimen. Affärerna är dock inte helt okomplicerade. – Den kinesiska staten är inte transparent, det borde bekymra den svenska regeringen, säger Fredrik Fällman, universitetslektor och docent i sinologi vid Göteborgs Universitet..

Realtid - 30 maj 17 kl. 07:00

Order uppifrån: "Fler kinesiska investeringar i Norden"

Den första kinesiska advokatbyrån i Norden har etablerat sig i Stockholm. "Vi ser att det kommer fler större kinesiska investerare till Östersjöregionen, vilket innebär fler M&A transaktioner" säger Carl-Fredrik Hedenström, partner på Magnusson, till Realtid. Om utvecklingen fortsätter i samma takt så dröjer det inte lång tid innan Kina har gått om både Norge och Storbritannien i fråga om direktinvesteringar i Sverige..

Affärsvärlden - 15 jul 13 kl. 08:48

Ökade kinesiska investeringar

Kinas investeringar ökade över 20 procent under januari till juni..

Affärsvärlden - 09 aug 13 kl. 09:24

Ökade kinesiska investeringar

Kinas investeringar i fasta tillgångar i städer ökade under januari till och med juli..

DI - 12 dec 14 kl. 06:50

Kinesiska investeringar klarar förväntningarna

Kinas investeringar i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer ökade 15,8 procent under januari-november, jämfört med samma period föregående år..

DI - 14 mar 18 kl. 05:48

Kinesiska investeringar ökade 7,9 procent

Kinas investeringar i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer steg 7,9 procent under januari-februari jämfört med samma period 2017. .

Affärsvärlden - 03 jul 12 kl. 15:56

Bank of China: Vi räknar med flera kinesiska investeringar i Sverige

I går drog Bank of Chinas verksamhet i Stockholm igång. Många kinesiska företag har redan hört av sig - redo att köpa svenska bolag..

Fler nyheter från DN

DN - 13 timmar sedan

Alibabas grundare drar tillbaka jobblöfte till Trump

Det blir inte en miljon nya USA-jobb. Kinesiska nätjätten Alibabas grundare Jack Ma drar tillbaka sitt jobblöfte i spåren av handelskriget länderna emellan, säger han enligt kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina..

DN - 15 timmar sedan

EU-ledare vill ha ny Brexitomröstning

SALZBURG. Regeringscheferna för Malta och Tjeckien vill att britterna håller en ny folkomröstning om EU-medlemskapet, rapporterar BBC. I sitt tal i natt försökte premiärminister Theresa May övertyga EU-ledarna om att kompromissa mer med Storbritannien..

DN - 16 timmar sedan

Politiskt tumult leder till billigare böna

De internationella kaffepriserna har inför presidentvalet i Brasilien fallit till den lägsta nivån på över tio år. Den billigare bönan är dock en huvudvärk för bönderna och svenska rosterier oroas nu över kaffeproduktionens livskraft..

DN - Igår: 21:48

Johan Schück: Brexit gör EU ännu viktigare för Sverige

Beräkningar på förhand säger inte allt om Brexit. Effekten av att Storbritannien lämnar EU kan bli större än siffrorna visar. Det gäller även för svensk del..

DN - Igår: 21:48

Svensk ölproducent förutspår problem

Mikrobryggeriet Nils Oscar har sin största exportmarknad i Storbritannien – men exakt vad som kommer att hända med exporten efter Brexit är oklart. – Vi behöver veta mer, säger vd Mattias Davidsson..

DN - Igår: 21:48

Företagen oförberedda på Brexit

Minst 7.000 svenska företag behöver göra sin Brexit­läxa – ta reda på vad Brexit betyder för det egna företaget. Okunskapen är stor och det bekymrar Anneli Wengelin, ämnesråd på Kommerskollegium..

DN - Igår: 21:19

H&M vill förändra lönesystem - men kritiker kräver mer pengar till textilarbetarna

H&M:s arbete med att förbättra lönesystemen i fabriksländerna har påverkat nära en miljon arbetare, uppger klädkedjan. Men Maria Sjödin från Fair Action vill se mer pengar i lönekuverten.  – H&M pratar gärna om processer, säger hon.

DN - Igår: 17:25

FI-chefen om Danske Bank: Det kan hända här också

Skandalen i Danske Bank har blossat upp till proportioner som sällan skådats i Skandinavien. Finansinspektionen utesluter inte att någonting liknande kan inträffa i Sverige.  – Vi kan inte säga att vi är säkra på att vara fredade från sådant här, säger Erik Thedéen.

DN - I förrgår: 23:01

Så maxar du bäst din julledighet för resan

I jul kan du få långledigt och det kostar bara fem arbetsdagar. Men det börjar bli hög tid att boka semesterresan, oavsett om du ska upp till släkten i norr eller fly söderut till varmare breddgrader. Förra veckan släppte SJ tågbiljetterna till jul och nyår..

DN - Igår: 08:36

Danske Banks vd avgår efter penningtvättskandalen

Penningtvättskandalen inom Danske Bank tvingar vd Thomas Borgen att avgå, uppger Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.