DN > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 01:38

DN - 23 jun 18 kl. 13:03

EU skärper granskning av kinesiska investeringarI höst hoppas EU att ett beslut om ökad granskning av kinesiska investeringar är klubbat. Bakgrunden är ökad oro i medlemsländerna för att Kina genom uppköp får tillgång till strategiskt känslig infrastruktur och teknologi..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Kina

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU skärper, granskningav , kinesiska, investeringar
GöteborgsPosten - 21 jul 18 kl. 09:14

Experten: Okunskap förklarar rädslan för kinesiska investeringar

Fredric Cho är Kinaanalytikern som menar att rädslan för kinesiska investeringar bygger på okunskap. Kopplingarna mellan kinesiska investerare och regimen är inte så stark som det framställs. Även Business Region Göteborgs vd menar att vi bör välkomna investeringarna..

DI - 20 apr 18 kl. 06:27

Kinesiska investeringar i USA störtdyker

HONGKONG. Mullrande handelskonflikt och ökad kapitalkontroll har lett till att kinesiska investeringar i USA dyker för första gången på ett decennium.  .

DI - 13 apr 18 kl. 18:33

Tobias Wikström: Fel med statlig granskning av investeringar

LEDARE. Fredagens debattartikel av Moderatledaren Ulf Kristersson var en välskriven skildring av hur det kinesiska ledarskapet stärker sitt grepp om viktiga institutioner. Det gäller också näringslivet.

GöteborgsPosten - 01 sep 17 kl. 06:00

Kinakännare: Man ska inte vara naiv kring kinesiska investeringar

Lyckade investeringar utomlands är viktiga för Kina – och bilden av regimen. Affärerna är dock inte helt okomplicerade. – Den kinesiska staten är inte transparent, det borde bekymra den svenska regeringen, säger Fredrik Fällman, universitetslektor och docent i sinologi vid Göteborgs Universitet..

Realtid - 30 maj 17 kl. 07:00

Order uppifrån: "Fler kinesiska investeringar i Norden"

Den första kinesiska advokatbyrån i Norden har etablerat sig i Stockholm. "Vi ser att det kommer fler större kinesiska investerare till Östersjöregionen, vilket innebär fler M&A transaktioner" säger Carl-Fredrik Hedenström, partner på Magnusson, till Realtid. Om utvecklingen fortsätter i samma takt så dröjer det inte lång tid innan Kina har gått om både Norge och Storbritannien i fråga om direktinvesteringar i Sverige..

Affärsvärlden - 15 jul 13 kl. 08:48

Ökade kinesiska investeringar

Kinas investeringar ökade över 20 procent under januari till juni..

Affärsvärlden - 09 aug 13 kl. 09:24

Ökade kinesiska investeringar

Kinas investeringar i fasta tillgångar i städer ökade under januari till och med juli..

DI - 12 dec 14 kl. 06:50

Kinesiska investeringar klarar förväntningarna

Kinas investeringar i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer ökade 15,8 procent under januari-november, jämfört med samma period föregående år..

DI - 14 mar 18 kl. 05:48

Kinesiska investeringar ökade 7,9 procent

Kinas investeringar i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer steg 7,9 procent under januari-februari jämfört med samma period 2017. .

Affärsvärlden - 03 jul 12 kl. 15:56

Bank of China: Vi räknar med flera kinesiska investeringar i Sverige

I går drog Bank of Chinas verksamhet i Stockholm igång. Många kinesiska företag har redan hört av sig - redo att köpa svenska bolag..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Stagnerande tillväxt förvärrar Italiens problem

Rom. Italiens regering gör som strutsen. När sanningen blir för obehaglig sticker man huvudet i sanden eller låtsas att det regnar.

DN - 4 timmar sedan

Bedrägerier mot äldre har nästan fördubblats

Bedrägerier mot äldre fortsätter att öka kraftigt. Majoriteten av anmälningarna rör bank-id-bluffar, där äldre blir uppringa av personer som utger sig för att vara exempelvis bankanställd, polis eller bredbandsleverantör..

DN - 6 timmar sedan

Flygexperter: Boeing teg om nytt system på olycksplanet

Flygplanstillverkaren Boeing kände till att ett nyinstallerat system på det plan som störtade i Indonesien i slutet av oktober kunde sätta flygplanet i fara. Trots det informerade Boeing inte piloterna om att systemet installerats. Det skriver Wall Street Journal..

DN - 8 timmar sedan

Skatteverkets säkerhetsarbete döms ut

Skatteverket får allvarlig kritik för att myndigheten inte följer lagen när det gäller krisberedskap. En internrevision dömer ut säkerhetsarbetet på myndigheten som ej fungerande..

DN - Igår: 21:00

Svensk sparrishets torrlägger hela samhällen

Hela byar torkar ut av matjättarnas grönsaksimport från Peru. Svenska livsmedelsföretag känner till problemet men vet inte hur det ska lösas – så de fortsätter importera.  – Det är krisartat.

DN - Igår: 16:15

Årets mest föräldravänliga arbetsplats

Essity prisas för sina flexibla arbetstider. Hygienbolaget kammar in Unionens årliga pris Guldnappen och blir därmed årets mest föräldravänliga arbetsplats. DN har besökt arbetsplatsen där föräldraskap ses som något positivt.

DN - Igår: 14:14

Mest arsenik i ekologiskt ris

Trots nya gränsvärden ökar halterna av arsenik i ris. Högst halter finns i de ekologiska varianterna, konstaterar Livsmedelsverket..

DN - Igår: 13:01

Över 50 miljoner bostäder står tomma i Kina

Antalet tomma bostäder i Kina överstiger med råge 50 miljoner. Det betyder att 22 procent av bostäderna i landets städer står obebodda. Det är slutsatsen i en ny nationell undersökning som släpps inom kort, gjord av en forskare vid ett universitet i sydvästra Kina..

DN - Igår: 11:26

Politiker vill granska Wahlroos roll i est-härva

Nordeas och Sampos starke man, den finländske huvudägaren Björn Wahlroos, dras nu allt mer in i den avslöjade Danske Bank-härvan i Estland..

DN - Igår: 07:52

Nordea sänker räntan på flera bolån

Nordea sänker flera boräntor i dag, måndag. Det framgår av ett pressmeddelande från banken. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.