Expressen > Opinion

Tuesday, 19 February, 07:37

Expressen - 23 jun 18 kl. 05:00

Ge ett besked om SD nu, KristerssonEtt Sverige som styrs av en regering där rasistiska SD har inflytande över politiken skulle förändras i grunden. Väljarna förtjänar ett tydligt besked från Ulf Kristersson och Moderaterna i god tid innan valet, skriver Anders Ygeman (S)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Sverige, Ulf Kristersson, Moderaterna, Anders Ygeman

Dela artikeln

2065 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ge ett beskedom SD nu , Kristersson
Skånskan - 09 okt 18 kl. 21:40

Kristersson ger upp om att få stöd av S

Inrikes Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har gett upp hoppet om att få Socialdemokraternas stöd för att bilda en
Alliansregering.Det beskedet gav han talmannen Andreas Norlén vid gårdagens halvtidsavstämning. Kristersson har nu ytterligare en vecka på sig att sondera och slutligen få till stånd en Alliansregering.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 16:35

Kristersson sonderar

Det var en pedagogisk talman som levererade en miniatyrlektion i politisk historia innan han kom med besked om resultatet av den andra talmansrundan. Andreas Norlén utser Ulf Kristersson som sonderingsperson för möjlig regeringsbildning. Historielektionen hade också ett tydligt syfte: att alla skulle förstå att det finns prejudikat för att göra på ett visst sätt som talman, även om låsningen är mer dramatisk och talmannen fått en mer aktiv roll än tidigare.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 11:13

Kristersson accepterar att bli nominerad

Moderatledaren Ulf Kristersson kommer att acceptera att bli nominerad som statsministerkandidat. Det avslöjade han vid en pressträff under måndagen. Pressträffen hölls efter att talman Andreas Norlén informerat om att det i nästa vecka ska hållas en statsministeromröstning i riksdagen och att han kommer att nominera Kristersson som statsminister.

DI - 10 dec 18 kl. 12:43

Kristersson efter Lööfs besked: Viktigt besked

Annie Lööfs besked på måndagsförmiddagen om att hon Centerpartiet avslutar försöken till samarbete med Socialdemokraterna möts, knappast oväntat,  av blandade reaktioner. En som är nöjd är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 17:33

Beskedet: SD röstar på Ulf Kristersson

Sverige Sverigedemokraterna kommer att rösta på moderaternas Ulf Kristersson som statsminister under onsdagens omröstning i riksdagen.
Detta enligt ett pressmeddelande på tisdagen.I förra veckan nominerade riksdagens talman Ulf Kristersson (M) till statsministerkandidat.

DN - 01 sep 17 kl. 10:26

Kristersson väntas ge besked om partiledarfrågan

Under fredagen väntas Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson ge besked om han ställer upp som partiledarkandidat efter avgående partiordföranden Anna Kinberg Batra. Det erfar DN från källor i partiet..

Sydsvenskan - 04 sep 18 kl. 12:26

Kristersson avfärdar Löfvens besked

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att Alliansen kan bilda regering om de blir störst men bara om de kan få igenom en budget. Moderatledaren Ulf Kristersson ger dock inte samma besked om de rödgröna. I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver Stefan.

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 14:47

Kristersson avfärdar Löfvens besked

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att Alliansen kan bilda regering om de blir störst men bara om de kan få igenom en budget. Moderatledaren Ulf Kristersson ger dock inte samma besked om de rödgröna..

DN - 09 okt 18 kl. 15:22

Kristersson: "Inga besked som landar i ny regering"

Kristersson på väg till talmannen: "Har inga besked som kommer landa i en ny regering".

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 09:10

C-besked stoppar Kristersson som statsminister

Centerpartiet kommer att rösta nej till Ulf Kristersson (M). Annie Lööfs besked blir spiken i kistan för M-ledaren – riksdagen kommer inte att godkänna honom som statsminister..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - Igår: 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - I förrgår: 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:10

Markera nu – kalla upp Rysslands ambassadör

Sverige kan inte passivt se på när ett land, dessutom i vårt närområde, bedriver utrensning av personer baserat på deras sexuella läggning.Vi vill se utökade sanktioner mot Ryssland på grund av övergreppen, skriver Fredrik Malm och Joar Forssell (L)..

Expressen - 13 feb 19 kl. 17:49

En överläkare utan koll på svensk lag

Centerpartiets Anders W Jonsson svarar på Stefan Krakowskis kritik mot hur läkarna kommer att påverkas av den kommande migrationspolitiken:”Det är inte vi läkare som avgör om någon ska få stanna i Sverige. Det har det aldrig varit.” .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.