Expressen > Opinion

Monday, 16 July, 04:47

Expressen - 23 jun 18 kl. 05:00

Ge ett besked om SD nu, KristerssonEtt Sverige som styrs av en regering där rasistiska SD har inflytande över politiken skulle förändras i grunden. Väljarna förtjänar ett tydligt besked från Ulf Kristersson och Moderaterna i god tid innan valet, skriver Anders Ygeman (S)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Sverige, Ulf Kristersson, Moderaterna, Anders Ygeman

Dela artikeln

2061 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ge ett beskedom SD nu , Kristersson
DN - 01 sep 17 kl. 10:26

Kristersson väntas ge besked om partiledarfrågan

Under fredagen väntas Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson ge besked om han ställer upp som partiledarkandidat efter avgående partiordföranden Anna Kinberg Batra. Det erfar DN från källor i partiet..

Expressen - 02 sep 17 kl. 17:58

Mikael Odenberg gratulerar Kristersson – när båda slåss om partiledarposten

Först sa Mikael Odenberg att han gärna ville.Strax därefter förklarade Ulf Kristersson att han också är beredd att ta över som partiledare för Moderaterna.”Det är bra att Ulf Kristersson i går klev ut på banan och gav samma besked som jag”, skriver Odenberg på Facebook.

SVT - 03 sep 17 kl. 22:35

Ulf Kristersson (M): Vi kommer inte att förhandla med SD

I fredags meddelade Ulf Kristersson (M) att han ställer upp som kandidat till Moderaternas partiledarpost . I SVT:s Agenda ger han besked om hur Moderaternas inställning till SD kommer att se ut under hans ledning. – Vi kommer inte att förhandla med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson..

Sydsvenskan - 09 sep 17 kl. 11:12

Majoritet för Kristersson som M-ledare

Ulf Kristersson är nu bara en formell omröstning från jobbet som partiledare i Moderaterna. Ett klart besked från Moderaterna i Östergötland innebär att Kristersson säkrat en majoritet av ombuden vid extrastämman i oktober. – Det är tydligt att Ulf Kris.

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 17 kl. 11:12

Majoritet för Kristersson som M-ledare

Ulf Kristersson är nu bara en formell omröstning från jobbet som partiledare i Moderaterna. Ett klart besked från Moderaterna i Östergötland innebär att Kristersson säkrat en majoritet av ombuden vid extrastämman i oktober. – Det är tydligt att Ulf Kris.

SmålandsPosten - 09 sep 17 kl. 15:18

Majoritet för Ulf Kristersson som ny M-ledare

Ulf Kristersson är nu bara en formell omröstning från jobbet som partiledare i Moderaterna. Ett klart besked från Moderaterna i Östergötland innebär att Kristersson säkrat en majoritet av ombuden vid extrastämman i oktober..

DN - 17 jan 18 kl. 11:10

Åkesson pressade Kristersson om flyktingtak

Jimmie Åkesson (SD) krävde besked i riksdagens partiledardebatt av M-ledaren Ulf Kristersson om hur många asylsökande Moderaterna anser att Sverige kan ta emot.  – Ert svar är alltid: stäng världen ute, replikerade Ulf Kristersson..

Västerbottens Folkblad - 27 mar 18 kl. 20:00

”Ulf Kristersson måste tala klarspråk”

När moderatledaren Ulf Kristersson i dagarna besöker Umeå förväntar jag mig att han ger ett tydligt besked om Norrbotniabanan, skriver näringsminister Mikael Damberg (S) som samtidigt som Kristersson besöker länet. Svensk ekonomi utvecklas starkt just nu. I år förväntas tillväxten bli runt 3 %, betydligt starkare än många av våra konkurrentländer.

BT - 14 okt 14 kl. 14:59

Tid för Ulf Kristersson att kliva fram


Det blir inte Catharina Elmsäter-Svärd, 48, som efterträder Fredrik Reinfeldt. Det är tråkigt. "Hockeymorsan" - som hon kallat sig själv - från Enhörna utanför Södertälje hade tillfört en ny, annan, dimension till Nya Moderaterna; mindre känsla av stockholmsk partiadel, mer fötterna i myllan.

DN - 01 okt 17 kl. 16:47

Ewa Stenberg: Kristersson otydlig om samarbete med SD

DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på fem frågor om Moderaternas nya och gamla partiledare. – Den nyvalde M-ledaren Ulf Kristersson säger att en ny Alliansregering är hans enda kristallklara mål. Men hans besked i regeringsfrågan går samtidigt rakt emot Centerns och Liberalernas uppfattning..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 23 timmar sedan

Var är omtanken om oss som flyttat till Thailand?

Tusentals pensionärer flyttar till solen på ålderns höst – men tvingas leva utan sjukförsäkring. Varför får inte vi något för de skattepengar vi betalar till Sverige? undrar debattörerna..

Expressen - Igår: 05:00

Jag älskar mina barn – men jag vill inte vara mamma

Jag har nått min gräns. Jag vill inte vara mamma. Jag vill vara pappa – en superhjälte när jag byter mitt barns blöja, skriver debattören.

Expressen - I förrgår: 12:27

Det är S som är ansvariga för blodet på våra gator

Socialdemokraterna verkar inte förstå att de inte är i opposition. De är ansvariga.Som tur är går vi nu mot ett val som ger Sverige chansen att ändra riktning, skriver Adam Marttinen (SD).

Expressen - I förrgår: 05:00

Alla IS-återvändare ska utredas omgående

Återvändare från IS ska direkt utredas för brott av polisen. De tragiska skjutningarna i Örebro visar hur aktuellt ärendet är, skriver Roger Haddad (L). .

Expressen - 12 jul 18 kl. 14:34

Vad är det ni mumlar om, Hultqvist och Johansson?

Att påstå att Moderaternas förslag leder till ökad gängkriminalitet är allvarligt. Där Hultqvist och Johansson mumlar och inte har någon finansiering står vi för klara besked, skriver Moderaterna Tomas Tobé och Hans Wallmark..

Expressen - 12 jul 18 kl. 05:00

Så föder M och SD gängkriminaliteten

Moderaternas och Sverigedemokraternas politik leder till växande sociala klyftor, splittring och otrygghet. Det är när tron på framtiden går förlorad som gängen och våldet blir ett alternativ, skriver Peter Hultqvist (S) och Morgan Johansson (S). .

Expressen - 11 jul 18 kl. 05:00

Vår generösa flyktingpolitik stoppar inte folkmordet på kristna

Generösare migrationspolitik stoppar inte folkmordet på kristna. Det enda sättet att överleva som minoritet i Mellanöstern ska inte vara att flytta till Europa, skriver Sara Skyttedal (KD). .

Expressen - 10 jul 18 kl. 05:00

Ska vi tvingas skjuta våra djur och bränna köttet?

Fodret räcker inte och slaktköerna växer.Om regeringen inte agerar nu kommer vi bönder tvingas skjuta våra djur på gårdsplanen och skicka kropparna till förbränning. Allt medan det importerade köttet väller in, skriver lantbrukaren Kerstin Herbertsson..

Expressen - 09 jul 18 kl. 05:00

Deras död bagatelliseras för att de är äldre – och kvinnor

Det dör fler av fallskador än alla andra skadeorsaker – tillsammans. Men fallskador trivialiseras för att de främst drabbar gamla och sjuka, mest kvinnor. Politikerna prioriterar unga med självbotande snuvor, skriver debattörerna..

Expressen - 08 jul 18 kl. 05:00

Porren ska inte lära unga om sex

Sexualundervisningen ska bygga på samtycke och rätten till kroppslig integritet ska skrivas in i läroplanen för förskolor. Det är två av våra åtgärder för att motarbeta den psykiska ohälsan bland unga, skriver Gustav Fridolin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.