Expressen > Opinion

Sunday, 23 September, 23:40

Expressen - 23 jun 18 kl. 05:00

Ge ett besked om SD nu, KristerssonEtt Sverige som styrs av en regering där rasistiska SD har inflytande över politiken skulle förändras i grunden. Väljarna förtjänar ett tydligt besked från Ulf Kristersson och Moderaterna i god tid innan valet, skriver Anders Ygeman (S)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Sverige, Ulf Kristersson, Moderaterna, Anders Ygeman

Dela artikeln

2064 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ge ett beskedom SD nu , Kristersson
DN - 01 sep 17 kl. 10:26

Kristersson väntas ge besked om partiledarfrågan

Under fredagen väntas Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson ge besked om han ställer upp som partiledarkandidat efter avgående partiordföranden Anna Kinberg Batra. Det erfar DN från källor i partiet..

Sydsvenskan - 04 sep 18 kl. 12:26

Kristersson avfärdar Löfvens besked

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att Alliansen kan bilda regering om de blir störst men bara om de kan få igenom en budget. Moderatledaren Ulf Kristersson ger dock inte samma besked om de rödgröna. I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver Stefan.

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 14:47

Kristersson avfärdar Löfvens besked

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att Alliansen kan bilda regering om de blir störst men bara om de kan få igenom en budget. Moderatledaren Ulf Kristersson ger dock inte samma besked om de rödgröna..

Expressen - 02 sep 17 kl. 17:58

Mikael Odenberg gratulerar Kristersson – när båda slåss om partiledarposten

Först sa Mikael Odenberg att han gärna ville.Strax därefter förklarade Ulf Kristersson att han också är beredd att ta över som partiledare för Moderaterna.”Det är bra att Ulf Kristersson i går klev ut på banan och gav samma besked som jag”, skriver Odenberg på Facebook.

SVT - 03 sep 17 kl. 22:35

Ulf Kristersson (M): Vi kommer inte att förhandla med SD

I fredags meddelade Ulf Kristersson (M) att han ställer upp som kandidat till Moderaternas partiledarpost . I SVT:s Agenda ger han besked om hur Moderaternas inställning till SD kommer att se ut under hans ledning. – Vi kommer inte att förhandla med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson..

Sydsvenskan - 09 sep 17 kl. 11:12

Majoritet för Kristersson som M-ledare

Ulf Kristersson är nu bara en formell omröstning från jobbet som partiledare i Moderaterna. Ett klart besked från Moderaterna i Östergötland innebär att Kristersson säkrat en majoritet av ombuden vid extrastämman i oktober. – Det är tydligt att Ulf Kris.

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 17 kl. 11:12

Majoritet för Kristersson som M-ledare

Ulf Kristersson är nu bara en formell omröstning från jobbet som partiledare i Moderaterna. Ett klart besked från Moderaterna i Östergötland innebär att Kristersson säkrat en majoritet av ombuden vid extrastämman i oktober. – Det är tydligt att Ulf Kris.

SmålandsPosten - 09 sep 17 kl. 15:18

Majoritet för Ulf Kristersson som ny M-ledare

Ulf Kristersson är nu bara en formell omröstning från jobbet som partiledare i Moderaterna. Ett klart besked från Moderaterna i Östergötland innebär att Kristersson säkrat en majoritet av ombuden vid extrastämman i oktober..

DN - 17 jan 18 kl. 11:10

Åkesson pressade Kristersson om flyktingtak

Jimmie Åkesson (SD) krävde besked i riksdagens partiledardebatt av M-ledaren Ulf Kristersson om hur många asylsökande Moderaterna anser att Sverige kan ta emot.  – Ert svar är alltid: stäng världen ute, replikerade Ulf Kristersson..

Västerbottens Folkblad - 27 mar 18 kl. 20:00

”Ulf Kristersson måste tala klarspråk”

När moderatledaren Ulf Kristersson i dagarna besöker Umeå förväntar jag mig att han ger ett tydligt besked om Norrbotniabanan, skriver näringsminister Mikael Damberg (S) som samtidigt som Kristersson besöker länet. Svensk ekonomi utvecklas starkt just nu. I år förväntas tillväxten bli runt 3 %, betydligt starkare än många av våra konkurrentländer.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 18 timmar sedan

Alla dessa män – hur tänker vår feministiska regering?

På mina boenden för "ensamkommande flyktingbarn" har jag med egna ögon bevittnat den kultur som uppstår när nio av tio är av manligt kön.Kvinnorna är de stora förlorarna med dagens antifeministiska migrationspolitik, skriver Jan Emanuel Johansson. .

Expressen - Igår: 05:00

Du utan bil betalar elbilspremier åt rika

Klimatsyftet är naturligtvis gott – men hur väl hanterar politikerna egentligen skattebetalarnas pengar?Det är inte rimligt att ge 100 000 kronor till en höginkomsttagare som köper en elbil. Lägg pengarna på bilpooler i stället, skriver Pelle Envall, doktor i trafikplanering..

Expressen - I förrgår: 16:22

En man som styckar kvinnor ska inte sitta i kvinnofängelse

Nu är vi här. En man som har dödat och styckat en kvinna vill byta kön och sitta på kvinnofängelse. Och nu är frågan: vems sida ska man stå på?

Expressen - I förrgår: 05:00

Så slösade staten bort våra miljarder och miljön

För en hundradel av pengarna som regeringen lägger på elcyklar, solel och så kallad klimatångestterapi hade Sverige kunnat låta brunkolet stanna kvar i marken och gjort skillnad på riktigt, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Expressen - 20 sep 18 kl. 05:00

Den offentliga vården dör framför våra ögon

Landstingen är överfyllda med politiker, administratörer och HR-människor som tar in stora summor i skatt och levererar en usel produkt – under förnedrande former. Jag hindrades ofta från att utföra vård, skriver läkaren Nenad Zeba..

Expressen - 19 sep 18 kl. 20:09

Orten, det här är för er

De enda som inte är överraskade över min riksdagsplats är de som vet att förorten behöver en röst. Jag ska prata för "orten", inte om och till den. Diskussionen om min riksdagsplats är inte bara av ondo utan blottlägger de krafter som inte vill att jag ska lyckas, skriver riksdagsledamoten Leila Ali Elmi (MP)..

Expressen - 19 sep 18 kl. 05:00

Ytterst få journalister bor i utsatta områden

Skjutningar och bilbränder är vardagsmat i den ensidiga rapporteringen om utsatta områden. Men bara en halv procent av journalisterna bor där, samtidigt som särskilt många i yrket är bosatta på Södermalm. Nu måste branschen på allvar diskutera hur journalistkåren kan breddas, skriver Helena Stålnert och Lars Truedson..

Expressen - 18 sep 18 kl. 05:00

Ta ansvar: Vi behöver en regering med S+M

För Löfven har MP och V skapat förvirring, samtidigt behöver Kristersson sätta ned foten mot både nationalister och Annie Lööf.Det är dags att S och M kommer överens om en regeringspolitik – ni är ju redan tämligen ense, skriver S-legendaren Kjell-Olof Feldt..

Expressen - 17 sep 18 kl. 16:19

V mobbade mig – men väljarna ville annorlunda

Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh får fortsätta i riksdagen: I veckan återvänder jag till en arbetsgemenskap där jag i åratal har varit utfryst och mobbad – men ingen ska få tysta min kamp mot hedersförtryck och klankultur..

Expressen - 17 sep 18 kl. 05:00

Har du också missat den gömda välfärden?

650 000 personer behöver inte längre bry sig om vårdkrisen. Utvecklingen går under radarn – och de som främjar den vill inte att vi ska se, skriver John Lapidus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.