Expressen > Opinion

Saturday, 17 November, 15:57

Expressen - 23 jun 18 kl. 05:00

Ge ett besked om SD nu, KristerssonEtt Sverige som styrs av en regering där rasistiska SD har inflytande över politiken skulle förändras i grunden. Väljarna förtjänar ett tydligt besked från Ulf Kristersson och Moderaterna i god tid innan valet, skriver Anders Ygeman (S)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Sverige, Ulf Kristersson, Moderaterna, Anders Ygeman

Dela artikeln

2065 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ge ett beskedom SD nu , Kristersson
Skånskan - 09 okt 18 kl. 21:40

Kristersson ger upp om att få stöd av S

Inrikes Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har gett upp hoppet om att få Socialdemokraternas stöd för att bilda en
Alliansregering.Det beskedet gav han talmannen Andreas Norlén vid gårdagens halvtidsavstämning. Kristersson har nu ytterligare en vecka på sig att sondera och slutligen få till stånd en Alliansregering.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 16:35

Kristersson sonderar

Det var en pedagogisk talman som levererade en miniatyrlektion i politisk historia innan han kom med besked om resultatet av den andra talmansrundan. Andreas Norlén utser Ulf Kristersson som sonderingsperson för möjlig regeringsbildning. Historielektionen hade också ett tydligt syfte: att alla skulle förstå att det finns prejudikat för att göra på ett visst sätt som talman, även om låsningen är mer dramatisk och talmannen fått en mer aktiv roll än tidigare.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 11:13

Kristersson accepterar att bli nominerad

Moderatledaren Ulf Kristersson kommer att acceptera att bli nominerad som statsministerkandidat. Det avslöjade han vid en pressträff under måndagen. Pressträffen hölls efter att talman Andreas Norlén informerat om att det i nästa vecka ska hållas en statsministeromröstning i riksdagen och att han kommer att nominera Kristersson som statsminister.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 17:33

Beskedet: SD röstar på Ulf Kristersson

Sverige Sverigedemokraterna kommer att rösta på moderaternas Ulf Kristersson som statsminister under onsdagens omröstning i riksdagen.
Detta enligt ett pressmeddelande på tisdagen.I förra veckan nominerade riksdagens talman Ulf Kristersson (M) till statsministerkandidat.

DN - 01 sep 17 kl. 10:26

Kristersson väntas ge besked om partiledarfrågan

Under fredagen väntas Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson ge besked om han ställer upp som partiledarkandidat efter avgående partiordföranden Anna Kinberg Batra. Det erfar DN från källor i partiet..

Sydsvenskan - 04 sep 18 kl. 12:26

Kristersson avfärdar Löfvens besked

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att Alliansen kan bilda regering om de blir störst men bara om de kan få igenom en budget. Moderatledaren Ulf Kristersson ger dock inte samma besked om de rödgröna. I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver Stefan.

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 14:47

Kristersson avfärdar Löfvens besked

Statsminister Stefan Löfven (S) anser att Alliansen kan bilda regering om de blir störst men bara om de kan få igenom en budget. Moderatledaren Ulf Kristersson ger dock inte samma besked om de rödgröna..

DN - 09 okt 18 kl. 15:22

Kristersson: "Inga besked som landar i ny regering"

Kristersson på väg till talmannen: "Har inga besked som kommer landa i en ny regering".

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 09:10

C-besked stoppar Kristersson som statsminister

Centerpartiet kommer att rösta nej till Ulf Kristersson (M). Annie Lööfs besked blir spiken i kistan för M-ledaren – riksdagen kommer inte att godkänna honom som statsminister..

Kristianstadsbladet - 13 nov 18 kl. 09:30

Besked: Centerpartiet stoppar Kristersson som statsminister

Centerpartiet kommer att rösta nej till Ulf Kristersson (M). Annie Lööfs besked blir spiken i kistan för M-ledaren – riksdagen kommer inte att godkänna honom som statsminister..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Statsminister Lööf stärker den humanitära stormakten

Jag har aldrig sett en svensk politiker växa på samma sätt som Annie Lööf – från partipolitruk till statskvinna med globalt framtidsperspektiv. Att hon undviker det nykonservativa högerblockets inskränkta egoism är ingen tillfällighet, skriver Per Gahrton..

Expressen - 21 timmar sedan

Är det så här Luf:s fria invandring ska bekostas?

Att Luf vill finansiera sina intressen genom att skära ned på föräldraledigheten är inte försvarbart och visar på en häpnadsväckande nedprioritering av det svenska folket, skriver SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna..

Expressen - Igår: 06:20

Bromsa inflyttningen till hedersutsatta områden

Den färska rapporten om hedersförtryck visar ett förfärligt utbrett samhällsproblem.Staten måste sluta betala för ökat utanförskap, skriver före detta kommunalrådet Nils Karlsson (MP)..

Expressen - I förrgår: 06:20

De värsta skolorna är dyra fritidsgårdar utan lärande

I dag råder det vilda västern på skolmarknaden och oseriösa aktörer kan lätt tjäna stora pengar på att erbjuda dålig utbildning. Det är hög tid att högern ser sig själva i spegeln och erkänner att dagens system är dysfunktionellt, skriver läraren Isak Skogstad..

Expressen - 14 nov 18 kl. 12:34

Hur kan ni beskatta oss för tv vi inte vill se?

I dag röstar riksdagen om public service-skatten.Nu ska medborgarna tvingas att betala för SVT och SR. Vad hände med valfriheten?

Expressen - 14 nov 18 kl. 10:13

Vårt bistånd hjälper HBTQI-personerna

Om Sverige skulle dra tillbaka allt bistånd till Tanzania nu, överger vi HBTQI-personer, MR-aktivister, journalister, kvinnor och flickor i en mycket utsatt situation, skriver MP  i en replik till Liberalerna..

Expressen - 14 nov 18 kl. 06:20

Stäng alla skolor som tillämpar könsapartheid

Trots alla avslöjanden om allvarliga brott mot barns mänskliga rättigheter fortsätter missförhållandena i en rad skolor. Jag har skrivit en motion med krav på att religiösa skolor ska stoppas – könsapartheid hör inte hemma här, skriver Amineh Kakabaveh. .

Expressen - 13 nov 18 kl. 12:16

Praktfiasko: Så går det när S kör vården i botten

"Folkomröstningen om välfärden" blev ett praktfiasko för Löfven och ansvarig minister Annika Strandhäll.Revolten mot en röd köpolitik i regioner och landsting har gett mandat att ta svensk sjukvård i en ny riktning, skriver en rad tunga regionpolitiker från Moderaterna..

Expressen - 13 nov 18 kl. 06:20

Varning för SD – partiet som inte gillar kvinnor

Jag hade aldrig kunnat tro att vi 2018 skulle behöva debattera den fria aborträtten och kvinnors rätt till sin kropp.SD är och förblir ett kvinnofientligt parti. Det är inte svartmålning, det är fakta, skriver S-toppen Annika Strandhäll..

Expressen - 12 nov 18 kl. 06:20

Skyll inte på män när ni själva är problemet

Den flitigt omdiskuterade psykologen Jordan B Peterson har en poäng när han ifrågasätter idén om "könsförtrycket".Kvinnors verkliga fiender är ofta andra kvinnor. Så här går det till, skriver beteendevetaren Erika Ohlsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.