Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 18 December, 12:41

Cornucopia - 22 jun 18 kl. 14:11

Sju av tio svenskar anser att staten inte jobbar för medborgarnas välOrganisationen Alliance of Democracies har presenterat sitt demokratiuppfattningsindex, Democracy Perception Index för 2018. Svenska staten och regeringen hamnar i absolut stryk-klass där 70% av svenskarna anser att staten inte agerar för medborgarnas bästa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Alliance, Democracies, Perception Index, Portugal, Kenya, ResearchAlliance, Natos, Anders Fogh Rasmussen, Perceptions Index, DPI, BNP, Sverigedemokraternas, Jaspers, Dalia Research, Schick, Rasmussen GlobalThis, Copenhagen Democracy Summit, Sveriges, arabien, Egypten, Kina, ResearchFärgen, Sverige

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuav , tio, svenskar, anseratt , stateninte , jobbar, för medborgarnas väl
SvD - 30 nov 15 kl. 07:37

Sju av tio svenskar vill se stopp för nya kolgruvor

Sju av tio svenskar tycker att regeringen ska ställa sig bakom ö-nationen Kiribatis krav på stopp av nya kolgruvor. Tydligare besked än så kan Stefan Löfven knappast få inför sitt möte med landets president Anote Tong..

Expressen - 04 jan 16 kl. 01:33

Sju av tio svenskar vill återinföra värnplikten

Så många som sju av tio svenskar vill återinföra värnplikten. En stor majoritet vill dessutom att den ska gälla för både män och kvinnor, enligt DN/Ipsos. Beslutet att avskaffa värnplikten 2010 saknade redan då stöd bland det svenska folket..

Dagens PS - 06 dec 16 kl. 10:08

Sju av tio svenskar sågar euron

Det framgår av SCB:s partisympatiundersökning, som även mäter EU-sympatier och som refereras av nyhetsbyrån Direkt. Endast 15,8 procent av svenskarna skulle rösta för euron. Ändå har andelen ja-sägare till euron stigit i november jämfört med maj samtidigt som nej-sägarna blivit något färre.

Sydsvenskan - 28 feb 11 kl. 18:44

Tio svenskar vill lämna Libyen

Enligt Joakim Larsson vid utrikesdepartementets presstjänst är det för närvarande tio svenskar som vill lämna Libyen.
? Det rör sig om fyra personer i Tripoli, tre i Benghazi och tre på andra ställen i landet som vi arbetar med att få ut, säger han.

DN - 18 nov 13 kl. 12:51

Tio svenskar saknas fortfarande

Tio svenskar saknas fortfarande efter tyfonkatastrofen i Filippinerna. ”Vi fortsätter att leta efter dem” säger Lena Tranberg på UD.Det finns ännu inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar.

Dagensanalys.se - 20 apr 18 kl. 12:01

Åtta av tio svenskar saknar kunskap om nya personuppgiftslagen

Kunskapen är låg bland privatpersoner om vad den nya dataskyddsförordningen GDPR innebär. Med bara drygt en månad kvar tills den börjar gälla, svarar åtta av tio att de har låg eller ingen kunskap alls om hur den påverkar dem. Det visar en ny undersökning från Visma, genomförd av Sifo.

E24 - 10 mar 11 kl. 07:37

Tio svenskar bland världens rikaste

Tio svenskar finns med på amerikanska Forbes lista över världens rikaste människor..

Nyhetskanalen - 26 okt 11 kl. 21:46

Novus: Åtta av tio svenskar negativa till euron

En undersökning som Novus gjort åt TV4Nyheterna visar att nästan åtta av tio svenskar skulle säga nej till att införa euron om det var folkomröstning idag..

Nyhetskanalen - 18 feb 12 kl. 08:38

Sex av tio svenskar vet inte vad de kommer att få i pension

Sex av tio svenskar i yrkesverksam ålder har dålig koll på vad de kommer få i pension. Det visar en Novusundersökning som gjorts för TV4Nyheterna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tio svenskar skadade i Phuket

Minst tio svenskar skadades på lördagen vid en explosion i den thailändska turistort Phuket. Det var en tank med klor som exploderade och ett stort gasmoln spreds över poolområdet vid Phuket Orchid Resort på Karon Beach, skriver Aftonbladet.- Folk trodde först att det var en bomb, säger en poliskälla till tidningen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

BREAKING: Oscar Properties Norra Tornen stämda för felaktigt köpeavtal

Oscar Properties prestigeprojekt BRF Innovationen i det första av de sk Norra Tornen har nu blivit stämda. Kärande begär att köpet hävs, eftersom förhandsavtalet inte innehåller en tidpunkt för upplåtelse och därmed ska anses som ogiltligt och i strid med lagen.
BRF Innovationen.

Cornucopia - 1 timme sedan

Förmånsvärde Tesla Model 3 från 3 833:- SEK i månaden

Skatteverket har inte bara släppt skattetabellerna för 2019, utan också bilförmånsvärdena. Beskedet är därmed att förmånsvärdet för en standardsutrustad Model 3 Long Range Dual Motor AWD är 3833:- SEK per månad. Vid 20% kontantinsats i första förhöjd leasing ger det en företagskostnad på 5 630:- SEK per månad och en privat kostnad på 2 333:- SEK per månad.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Nya skattetabellerna ute - så mycket sänks din skatt

Skatteverket har nu publicerat de nya skattetabellerna för 2019, utifrån förra veckans demokratiska riksdagsbeslut om budget för 2019. Därmed kan du se exakt hur din skatt blir på månadslönen nästa år.Bland annat skatteverket.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Lägsta börsstängningen i USA sedan oktober 2017

De amerikanska börserna gjorde sin årslägsta stängning under gårdagen. Inte sedan oktober 2017 har S&P-500 stängt så här lågt.
Dagschart S&P-500.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Svensk Handel: Avtagande framtidstro

Bransch- och lobbyorgansiationen Svensk Handels Handelsbarometern visar på fallande framtidstro hos hela handeln, såväl e-handlare som butiker. Detta trots den pågående julhandeln.
Emporia i Malmö.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Slakt på börsen i H&M

Det svenska forna undret och storbolaget H&M slaktas på börsen idag och har i skrivande stund fallit 5.41%. Det är intressant ur perspektivet att gifta sig med en aktie och investera i backspegeln, och att det inte ens gäller forna gunstlingar och storbolag.

Cornucopia - Igår: 09:54

Helsingborg och Ystad har slut på elnät - måste tacka nej till nyetableringar

Även Helsingborg är nu drabbad av bristande överföringskapacitet i elnätet. Kommunens elbolag Öresundskraft måste nu tacka nej till energikrävande nyetableringar i kommunen. Även Ystad är det även stopp för bostadsbyggande, elbussar och industrier.

Cornucopia - Igår: 09:26

Påminnelse: Boksigneringar idag Kungsbacka 12 och Göteborg 14

En kort påminnelse om mina sista två boksigneringar för denna julhandeln. Idag den 17:e december signerar jag böcker hos Akademibokhandeln i Kungsmässan i Kungsbacka klockan 12:00 - 13:00 och Akademibokhandeln i Nordstan i Göteborg klockan 14:00 - 15:00. Vi ses där!

Cornucopia - Igår: 21:45

Man utan ID-handlingar gripen på skyddsobjekt i Bålsta

Försvarsmakten rapporterar att en person omhändertagits på "ett skyddsobjekt i Bålsta" utan identitetshandlingar under söndagen. Som bloggen rapporterat om tidigare är detta inte en plats man av en slump råkar hamna på och senast den 15:e oktober greps en person som uppgav falska personuppgifter på samma skyddsobjekt.
Lite förbandspatchar.

Cornucopia - Igår: 17:33

FTF: Krävs medellön för att inte endast få garantipension

Fackförbundet FTF uppger enligt en artikel hos SvD att det krävs medellön för att få högre pension än garantipensionen. Mer än hälften av svenskarna framöver kommer alltså bara nå garantipensionsnivåer, då medellönen är högre än medianlönen.
Skaffa förstoringsglas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.