Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 11:13

Cornucopia - 22 jun 18 kl. 14:11

Sju av tio svenskar anser att staten inte jobbar för medborgarnas välOrganisationen Alliance of Democracies har presenterat sitt demokratiuppfattningsindex, Democracy Perception Index för 2018. Svenska staten och regeringen hamnar i absolut stryk-klass där 70% av svenskarna anser att staten inte agerar för medborgarnas bästa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Alliance, Democracies, Perception Index, Portugal, Kenya, ResearchAlliance, Natos, Anders Fogh Rasmussen, Perceptions Index, DPI, BNP, Sverigedemokraternas, Jaspers, Dalia Research, Schick, Rasmussen GlobalThis, Copenhagen Democracy Summit, Sveriges, arabien, Egypten, Kina, ResearchFärgen, Sverige

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuav , tio, svenskar, anseratt , stateninte , jobbar, för medborgarnas väl
SvD - 30 nov 15 kl. 07:37

Sju av tio svenskar vill se stopp för nya kolgruvor

Sju av tio svenskar tycker att regeringen ska ställa sig bakom ö-nationen Kiribatis krav på stopp av nya kolgruvor. Tydligare besked än så kan Stefan Löfven knappast få inför sitt möte med landets president Anote Tong..

Expressen - 04 jan 16 kl. 01:33

Sju av tio svenskar vill återinföra värnplikten

Så många som sju av tio svenskar vill återinföra värnplikten. En stor majoritet vill dessutom att den ska gälla för både män och kvinnor, enligt DN/Ipsos. Beslutet att avskaffa värnplikten 2010 saknade redan då stöd bland det svenska folket..

Dagens PS - 06 dec 16 kl. 10:08

Sju av tio svenskar sågar euron

Det framgår av SCB:s partisympatiundersökning, som även mäter EU-sympatier och som refereras av nyhetsbyrån Direkt. Endast 15,8 procent av svenskarna skulle rösta för euron. Ändå har andelen ja-sägare till euron stigit i november jämfört med maj samtidigt som nej-sägarna blivit något färre.

Sydsvenskan - 28 feb 11 kl. 18:44

Tio svenskar vill lämna Libyen

Enligt Joakim Larsson vid utrikesdepartementets presstjänst är det för närvarande tio svenskar som vill lämna Libyen.
? Det rör sig om fyra personer i Tripoli, tre i Benghazi och tre på andra ställen i landet som vi arbetar med att få ut, säger han.

DN - 18 nov 13 kl. 12:51

Tio svenskar saknas fortfarande

Tio svenskar saknas fortfarande efter tyfonkatastrofen i Filippinerna. ”Vi fortsätter att leta efter dem” säger Lena Tranberg på UD.Det finns ännu inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar.

Dagensanalys.se - 20 apr 18 kl. 12:01

Åtta av tio svenskar saknar kunskap om nya personuppgiftslagen

Kunskapen är låg bland privatpersoner om vad den nya dataskyddsförordningen GDPR innebär. Med bara drygt en månad kvar tills den börjar gälla, svarar åtta av tio att de har låg eller ingen kunskap alls om hur den påverkar dem. Det visar en ny undersökning från Visma, genomförd av Sifo.

E24 - 10 mar 11 kl. 07:37

Tio svenskar bland världens rikaste

Tio svenskar finns med på amerikanska Forbes lista över världens rikaste människor..

Nyhetskanalen - 26 okt 11 kl. 21:46

Novus: Åtta av tio svenskar negativa till euron

En undersökning som Novus gjort åt TV4Nyheterna visar att nästan åtta av tio svenskar skulle säga nej till att införa euron om det var folkomröstning idag..

Nyhetskanalen - 18 feb 12 kl. 08:38

Sex av tio svenskar vet inte vad de kommer att få i pension

Sex av tio svenskar i yrkesverksam ålder har dålig koll på vad de kommer få i pension. Det visar en Novusundersökning som gjorts för TV4Nyheterna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tio svenskar skadade i Phuket

Minst tio svenskar skadades på lördagen vid en explosion i den thailändska turistort Phuket. Det var en tank med klor som exploderade och ett stort gasmoln spreds över poolområdet vid Phuket Orchid Resort på Karon Beach, skriver Aftonbladet.- Folk trodde först att det var en bomb, säger en poliskälla till tidningen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Valueguard: Bostadspriserna ner i juni

Enligt Valueguard föll bostadspriserna i hela landet under juni månad. Inte så överraskande säsongsmässigt kanske. Enda rörelsen på uppsidan var villor i Göteborg och Malmö.

Cornucopia - 12 timmar sedan

BREAKING: Vapenbeslaget i Taberg/Jönköping - pluggade vapen, häktad släppt, ingen terrorcell

Polisens uppmärksammade vapenbeslag med påstådda vänsterkopplingar i Taberg utanför Jönköping har visat sig handla om vapendelar till pluggade vapen. Den häktade socialarbetaren har släppts och misstankarna om förberedelse till grovt rån har avförts. Det finns ingen antifascistisk terrorcell, utan allt verkar handla om en individ som köpt in pluggade vapen av okända anledningar.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Toppmötet: Trump förnekar rysk inblandning i amerikanska presidentvalet

Toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands diktator Vladimir Putin resulterade inte i något konkret. Annat än att Trump tog Putins sida i alla kritiska frågor och öppet gick emot de amerikanska underrättelsetjänsterna, inklusive ett förnekande av att de tolv åtalade ryska GRU-agenterna skulle agerat åt Ryssland. Flera amerikanska republikanska kongressmän och senatorer kallar nu Trump öppet för landsförrädare.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Värmepaniken i Stockholm: Slut på varmluftsflyttare i butikerna

Värmepaniken sprider sig i Stockholm. Stockholm Direkt rapporterar att så kallade varmluftsflyttare (ofta kallade fläktar) är slut i hela huvudstaden. Som om de hjälper mot värme?

Cornucopia - 20 timmar sedan

Svenska kraftnät: Elkrafftunderskott i vinter

Svenska kraftnät rapporterar i sin prognos för vintern 2018/2019 att Sverige även vid en normalvinter nu kommer sakna 400 MW kraft och om vi får en tioårsvinter 1 500 MW. Ovanpå det kommer två reaktorer stängas på Ringhals 2019 och 2020 och ytterligare 1 765 MW kommer försvinna, inte bara vintertid utan året runt.
Ringhals fyra reaktorer sedda från havet.

Cornucopia - Igår: 09:15

Dödsmördarchockvärme i Stockholm - svensk öl kan ta slut

"Låt dem dricka IPA!"Nu blir det varmt även i Stockholm, så SMHI har utfärdat en dödsmördarchockvärmevarning för Stockholm, då det kan bli över 30 grader varmt som varmast i flera dagar. Samtidigt rapporterar SVT att svensk öl riskerar att ta slut.

Cornucopia - Igår: 22:08

Följer du börsen på semestern?

Så, semestertider. Är du ändå slav framför börskärmen, eller tar du ledigt från marknaderna, trots att de aldrig tar semester? Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 15:26

Förväntningar på toppmötet Putin - Trump

I morgon är det toppmöte i Helsingfors mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands Kreml-diktator Vladimir Putin. Vad mötet ska handla om och varför det sker är okänt, men det finns ett antal förväntningar och spekulationer.Bloggaren Lars Wilderäng rapporterar på plats från Trump Tower.

Cornucopia - I förrgår: 10:10

Oroligheter och uppror i Irak

Oroligheterna och upproren mot den korrumperade politiska ledningen i Bagdad sägs sprida sig och en del hävdar att ledningen och anhöriga flytt landet. I grunden kan vattenbrist orsakat av att Turkiet aktiverat Ilisu-dammen dragit igång oroligheterna.
Iraks flagga.

Cornucopia - I förrgår: 15:18

Graf: Börsen och konjunkturbarometern

Konjunkturmodellen är en investeringsmodell, som innebär att man går ur börsen (generellt) när konjunkturen går in i överhettning och går in igen när misär råder i konjunkturen. Nedan finner ni en graf över detta.
Konjunkturbarometern och OMXS30.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.