Cornucopia > Ekonomi

Monday, 24 September, 18:01

Liknande nyheter

Taggar: Sjuav , tio, svenskar, anseratt , stateninte , jobbar, för medborgarnas väl
SvD - 30 nov 15 kl. 07:37

Sju av tio svenskar vill se stopp för nya kolgruvor

Sju av tio svenskar tycker att regeringen ska ställa sig bakom ö-nationen Kiribatis krav på stopp av nya kolgruvor. Tydligare besked än så kan Stefan Löfven knappast få inför sitt möte med landets president Anote Tong..

Expressen - 04 jan 16 kl. 01:33

Sju av tio svenskar vill återinföra värnplikten

Så många som sju av tio svenskar vill återinföra värnplikten. En stor majoritet vill dessutom att den ska gälla för både män och kvinnor, enligt DN/Ipsos. Beslutet att avskaffa värnplikten 2010 saknade redan då stöd bland det svenska folket..

Dagens PS - 06 dec 16 kl. 10:08

Sju av tio svenskar sågar euron

Det framgår av SCB:s partisympatiundersökning, som även mäter EU-sympatier och som refereras av nyhetsbyrån Direkt. Endast 15,8 procent av svenskarna skulle rösta för euron. Ändå har andelen ja-sägare till euron stigit i november jämfört med maj samtidigt som nej-sägarna blivit något färre.

Sydsvenskan - 28 feb 11 kl. 18:44

Tio svenskar vill lämna Libyen

Enligt Joakim Larsson vid utrikesdepartementets presstjänst är det för närvarande tio svenskar som vill lämna Libyen.
? Det rör sig om fyra personer i Tripoli, tre i Benghazi och tre på andra ställen i landet som vi arbetar med att få ut, säger han.

DN - 18 nov 13 kl. 12:51

Tio svenskar saknas fortfarande

Tio svenskar saknas fortfarande efter tyfonkatastrofen i Filippinerna. ”Vi fortsätter att leta efter dem” säger Lena Tranberg på UD.Det finns ännu inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar.

Dagensanalys.se - 20 apr 18 kl. 12:01

Åtta av tio svenskar saknar kunskap om nya personuppgiftslagen

Kunskapen är låg bland privatpersoner om vad den nya dataskyddsförordningen GDPR innebär. Med bara drygt en månad kvar tills den börjar gälla, svarar åtta av tio att de har låg eller ingen kunskap alls om hur den påverkar dem. Det visar en ny undersökning från Visma, genomförd av Sifo.

E24 - 10 mar 11 kl. 07:37

Tio svenskar bland världens rikaste

Tio svenskar finns med på amerikanska Forbes lista över världens rikaste människor..

Nyhetskanalen - 26 okt 11 kl. 21:46

Novus: Åtta av tio svenskar negativa till euron

En undersökning som Novus gjort åt TV4Nyheterna visar att nästan åtta av tio svenskar skulle säga nej till att införa euron om det var folkomröstning idag..

Nyhetskanalen - 18 feb 12 kl. 08:38

Sex av tio svenskar vet inte vad de kommer att få i pension

Sex av tio svenskar i yrkesverksam ålder har dålig koll på vad de kommer få i pension. Det visar en Novusundersökning som gjorts för TV4Nyheterna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tio svenskar skadade i Phuket

Minst tio svenskar skadades på lördagen vid en explosion i den thailändska turistort Phuket. Det var en tank med klor som exploderade och ett stort gasmoln spreds över poolområdet vid Phuket Orchid Resort på Karon Beach, skriver Aftonbladet.- Folk trodde först att det var en bomb, säger en poliskälla till tidningen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

FLASH: Arton riksdagsledamöter gick mot partilinjen - röstade på Björn Söder som talman

I den dolda omröstningen om andre vice talman fick Björn Söder (SD) 80 röster. Sverigedemokraterna har bara 62 mandat i riksdagen. Det betyder att arton riksdagsledamöter gick emot sin partilinje och röstade på Söder.

Cornucopia - 2 timmar sedan

M tog talmansposten - talar för Ulf Kristersson (m) som förste statsministernominering

Som väntat blev Andreas Norlén (M) Sveriges nye talman efter en sluten omröstning och socialdemokraten Åsa Lindestam (S) förste vice talman. Detta är bra val av personer, och valet av Norlén talar för att Ulf Kristersson (M) nu nomineras till statsminister för Sverige. Sedan återstår att se om han röstas in vid första försöket.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Bostadsbubblan: Stockholms län har blivit ett "kärleksfängelse"

Lokaltidningen Mitt i Stockholm har gjort en kartläggning som visar att folk inte har råd att skiljas i Stockholms län. Detta eftersom den enda bostaden som räknas är en egenägd bostadsrätt och att hyra i andra hand eller via lite aktivt arbete ordna sig ett förstahandskontrakt på en lägenhet inte räknas som ett boende.
Kungsholmen från kajak.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Bloggen större än småpartierna - tillsammans

För att få lite proportioner hur små småpartierna utanför riksdagen var i riksdagsvalet 2018, så har den här ynkliga lilla bloggen - trots frånvaro av miljonfinansiering från okända givare - fler läsare på en månad än småpartierna tillsammans fick röster. Och på en vecka har bloggen fler läsare än det största småpartiet Feministiskt Initiativ hade väljare.Bloggtrafiken senaste månaden - 148 682 unika läsare som inte blockat Google Analytics.

Cornucopia - Igår: 16:17

Söndagsenkät: Från vilket parti kommer nästa statsminister

Dags för en söndagsenkät. Det står nu klart vilka partier som sitter i riksdagen. Det parlamentariska läget är fortfaranade oklart även om M tar talmansposten.

Cornucopia - Igår: 14:23

Snart inga armégeneraler i högsta försvarsledningen

Snart finns det inte längre någon armébakgrund i högsta försvarsledningen. Frågan är dock om det egentligen spelar någon roll?
Avgående C MUST generalmajor Gunnar Karlsson.

Cornucopia - Igår: 11:20

Utrikes födda riskerar bli fattigpensionärer

Medan allt mer fokus riktas mot de dåliga svenska pensionerna och fattigpensionärerna, så missas det att en stor andel - sannolikt överrepresenterade även om statistiken inte finns - av dessa är sk utrikes födda. Då dessa inte jobbat eller ens bott hela sitt arbetsliv i Sverige får de avsevärt lägre pension, inklusive att de inte ens får full garantipension.
Inte så mycket att se om man invandrat.

Cornucopia - Igår: 22:18

Massivt finsk insats mot ryska skärgårdsköpare

Finska myndigheter har i bred samverkan genomfört en massiv insats mot ett ryskägt företag som köpt upp strategiska kustfastigheter och bland annat byggt logement och helikopterplattor på dessa. Företaget ska också köpt fd finska minutläggarfartyg. Myndigheterna skyller tillslaget på skattefusk och ekonomisk brottslighet, men med tanke på insatsens utformning handlar det snarare om säkerhetspolitik.

Cornucopia - I förrgår: 15:55

Enorm utveckling inom deep fakes - infokalypsen rycker närmare

Det svenska valet verkar ha sluppit avancerad fake news denna gång, trots den enorma utveckling inom deep fakes på bara några månader. Men tills nästa val om fyra år kanske infokalypsen har anlänt och allmänheten litar helt enkelt inte på något längre."President Trump is a total and complete dipshit.

Cornucopia - I förrgår: 13:54

Talmannen blir moderat

Dagens efterspel av valet är att det nu är fastställt att Andreas Norlén (M) blir näste talman. Cirka 59% av riksdagen kommer rösta för honom, vilket gör att regeringsbildandet kan resultera i något annat än Stefan Löfven (s). Övriga 41% är nu djupt kränkta över att en majoritet utser talmannen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.