DI > Ekonomi

Sunday, 22 July, 20:34

DI - 22 jun 18 kl. 10:33

Eurogruppen fortfarande oroade över grekisk skuld på lång siktIMF anser att Greklands skuld är uthållig på medellång sikt. Men på lång sikt har valutafonden reservationer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens natten till midsommarafton. Hon hade deltagit i eurogruppens förhandlingar om nya skuldlättnaderna för Grekland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, Greklands, Christine Lagarde, Grekland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eurogruppen, fortfarande, oroadeöver , grekisk, skuld, lång, sikt
E24 - 10 jun 11 kl. 13:20

Eurogruppen oenig kring grekisk räddning

Det finns ännu ingen enighet inom eurogruppen om hur privata investerare frivilligt ska övertygas att behålla sin exponering mot grekiska statsobligationer..

DI - 07 nov 11 kl. 22:10

Eurogruppen kräver skriftlig grekisk bekräftelse

Eurogruppen kräver en skriftlig bekräftelse från den nya grekiska samlingsregeringen att man godkänner hela överenskommelsen från eurotoppmötet den 26-27 oktober. Först därefter kan den sjätte delutbetalningen på 8 miljarder euro av nödlånet till Grekland ske..

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 15 kl. 08:01

Grekisk reformuppgörelse klar

Grekland har nått en uppgörelse om de reformer långivarna kräver för att de ska betala ut en ny omgång nödlån till det konkursmässiga landet, enligt den grekiska finansministern Euklidis Tsakalotos.— Det finns en överenskommelse om alla riktmärken, sade han under natten till tisdagen, efter ett möte med företrädare för EU och IMF.Därmed flyttas fokus till parlamentet i Aten, där reformerna ska göras till grekisk lag inför ett möte i den så kallade eurogruppen, med eurozonens finansministrar, som planeras till på fredag.

Sydsvenskan - 17 nov 15 kl. 08:01

Grekisk reformuppgörelse klar

Grekland har nått en uppgörelse om de reformer långivarna kräver för att de ska betala ut en ny omgång nödlån till det konkursmässiga landet, enligt den grekiska finansministern Euklidis Tsakalotos.— Det finns en överenskommelse om alla riktmärken, sade han under natten till tisdagen, efter ett möte med företrädare för EU och IMF.Därmed flyttas fokus till parlamentet i Aten, där reformerna ska göras till grekisk lag inför ett möte i den så kallade eurogruppen, med eurozonens finansministrar, som planeras till på fredag.

YLE - 09 maj 16 kl. 17:56

Stubb inför Greklandsmöte: Oenigheten är stor inom eurogruppen

De grekiska inbesparingarna är på agendan i dag när euroländernas finansministrar samlas till ett extrainkallat möte i Bryssel. Inga stora beslut väntas i dag. - Några stora beslut är inte att vänta i dag.

SvD - 12 maj 15 kl. 05:47

Eurogruppen avfärdar diskussioner om tredje räddningspaket för Grekland

Eurogruppen vill inte börja diskutera ett tredje räddningsprogram för Grekland innan man har enats om en grekisk reformplan..

DI - 30 jun 15 kl. 22:12

Eurogruppen: Inget grekbeslut kan tas på onsdag

Eurogruppen kommer inte att kunna ta ett beslut om en grekisk förfrågning om nödhjälp vid telefonkonferensen som kommer hållas på onsdagen..

DI - 04 apr 17 kl. 12:36

Eurogruppen försöker bana väg för grekisk uppgörelse

Eurogruppen på fredag ska försöka bereda vägen för en överenskommelse mellan Grekland och långivarna om nästa reformomgång..

DI - 15 sep 17 kl. 12:25

Eurogruppen orolig för dom mot grekisk statistikchef

Eurogruppen och ECB uttryckte på fredagen oro för domen mot chefen för Greklands statistikbyrå Elstat, Andreas Georgiou..

BT - 03 okt 11 kl. 15:29

Grekisk recession spräcker planen

Greklands ekonomi beräknas krympa med 2,5 procent nästa år, enligt förslaget till budget. Därmed växer budgetunderskottet som del av BNP och missar de uppsatta målen.
Ett extra krismöte sammankallades i Luxemburg i dag med bland andra EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn, enligt The Wall Street Journal.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

"Diktator i styrelsen" – här bostadsrättsägarnas värsta huvudvärk

Stopp i avloppet, fel temperatur på elementet eller dålig ventilation är några av de vanligaste felanmälningarna bostadsrättsägare gör till fastighetsförvaltaren enligt ny statistik från Sveriges bostadsrättscentrum. Men ibland är ärenden knepigare än så. Vad gör man till exempel åt en diktatorisk styrelseordförande eller en löpande katt?

DI - 1 timme sedan

Xi på Afrikaturné – lägger grunden för ny sidenväg

Kinas Xi Jinping fördjupar kontakterna med Senegal där presidenten är på besök för att skriva under flera handelsavtal. Visiten utgör inledningen på en längre Afrikaturné – i en tid då afrikanska länder översköljs med billiga kinesiska lån i utbyte mot mineraler och byggkontrakt..

DI - 1 timme sedan

Erdogan på täta Afrikabesök

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan upprätthåller stadig kontakt med flera afrikanska länder – att expandera Turkiets närvaro på kontinenten ligger högt på prioritetslistan. .

DI - 1 timme sedan

Glasklart efter finanskrisen – två starka år i rad för överlevaren Skruf

Skruv. Skrufs Glasbruk stod på ruinens brant under finanskrisen, men klarade sig. Nu har det lilla glasbruket precis gjort sina två starkaste år hittills och finns med i hemliga planer när Nationalmuseum slår upp portarna igen efter tre års renovering.

DI - 2 timmar sedan

Fika som på film i Härjedalen

Filmfantasten Pär-Anton Ångman har tillbringat tio år med att bygga upp en filmisk värld i Sveg i Härjedalen. Här fikar gästerna på en westernsaloon, i en fängelsecell eller med mardrömsfiguren Freddie Krueger hängande över axeln..

DI - 3 timmar sedan

Vinsttapp för den folkkära stjärnan

Lars Winnerbäcks bolag Novemberregn saktar ned och omsättningen såväl som resultatet har minskat. Artisten nöjer sig med att plocka ut 570.000 kronor i utdelningen 2017, jämfört med de 1,2 miljoner han tog ut året innan..

DI - 3 timmar sedan

Ministern: Då är brexitavtalet i hamn

Storbritannien och EU är ännu inte överens om termerna för britternas utträde ur EU. Premiärminister Theresa Mays senaste förslag sågades av EU:s förhandlare – trots det menar brexitministern Dominic Raab att ett avtal kan nås redan i oktober, enligt BBC..

DI - 5 timmar sedan

Karriärcoachen: "Det handlar om känslan att man gör ett bra jobb"

Sommaren till är det sällsynt många som grunnar på ett karriärbyte. "Det är vanligt att folk kommer tillbaka och säger upp sig efter semestern", säger rekryteringskonsulten Hannah Plogell..

DI - 5 timmar sedan

Kinas fyra vapen för att vinna handelskriget

Att devalvera sin valuta, driva amerikanska statsobligationer i botten eller isolera USA genom handelsavtal med andra länder. Det är några av vapnen experter menar att Kina kan använda sig av för att vinna handelskriget och få president Trump på fall..

DI - 6 timmar sedan

Kronoberg står för det omöjliga: "Småländsk klurighet"

Det borde gå sämre för Kronoberg, slår OECD fast.  Med ett stort industriberoende och en låg utbildningsnivå tillsammans med en glesbefolkad yta är regionen en humla som flyger fast det inte borde vara möjligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.