DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 23:14

DI - 22 jun 18 kl. 10:33

Eurogruppen fortfarande oroade över grekisk skuld på lång siktIMF anser att Greklands skuld är uthållig på medellång sikt. Men på lång sikt har valutafonden reservationer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens natten till midsommarafton. Hon hade deltagit i eurogruppens förhandlingar om nya skuldlättnaderna för Grekland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, Greklands, Christine Lagarde, Grekland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eurogruppen, fortfarande, oroadeöver , grekisk, skuld, lång, sikt
E24 - 10 jun 11 kl. 13:20

Eurogruppen oenig kring grekisk räddning

Det finns ännu ingen enighet inom eurogruppen om hur privata investerare frivilligt ska övertygas att behålla sin exponering mot grekiska statsobligationer..

DI - 07 nov 11 kl. 22:10

Eurogruppen kräver skriftlig grekisk bekräftelse

Eurogruppen kräver en skriftlig bekräftelse från den nya grekiska samlingsregeringen att man godkänner hela överenskommelsen från eurotoppmötet den 26-27 oktober. Först därefter kan den sjätte delutbetalningen på 8 miljarder euro av nödlånet till Grekland ske..

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 15 kl. 08:01

Grekisk reformuppgörelse klar

Grekland har nått en uppgörelse om de reformer långivarna kräver för att de ska betala ut en ny omgång nödlån till det konkursmässiga landet, enligt den grekiska finansministern Euklidis Tsakalotos.— Det finns en överenskommelse om alla riktmärken, sade han under natten till tisdagen, efter ett möte med företrädare för EU och IMF.Därmed flyttas fokus till parlamentet i Aten, där reformerna ska göras till grekisk lag inför ett möte i den så kallade eurogruppen, med eurozonens finansministrar, som planeras till på fredag.

Sydsvenskan - 17 nov 15 kl. 08:01

Grekisk reformuppgörelse klar

Grekland har nått en uppgörelse om de reformer långivarna kräver för att de ska betala ut en ny omgång nödlån till det konkursmässiga landet, enligt den grekiska finansministern Euklidis Tsakalotos.— Det finns en överenskommelse om alla riktmärken, sade han under natten till tisdagen, efter ett möte med företrädare för EU och IMF.Därmed flyttas fokus till parlamentet i Aten, där reformerna ska göras till grekisk lag inför ett möte i den så kallade eurogruppen, med eurozonens finansministrar, som planeras till på fredag.

YLE - 09 maj 16 kl. 17:56

Stubb inför Greklandsmöte: Oenigheten är stor inom eurogruppen

De grekiska inbesparingarna är på agendan i dag när euroländernas finansministrar samlas till ett extrainkallat möte i Bryssel. Inga stora beslut väntas i dag. - Några stora beslut är inte att vänta i dag.

SvD - 12 maj 15 kl. 05:47

Eurogruppen avfärdar diskussioner om tredje räddningspaket för Grekland

Eurogruppen vill inte börja diskutera ett tredje räddningsprogram för Grekland innan man har enats om en grekisk reformplan..

DI - 30 jun 15 kl. 22:12

Eurogruppen: Inget grekbeslut kan tas på onsdag

Eurogruppen kommer inte att kunna ta ett beslut om en grekisk förfrågning om nödhjälp vid telefonkonferensen som kommer hållas på onsdagen..

DI - 04 apr 17 kl. 12:36

Eurogruppen försöker bana väg för grekisk uppgörelse

Eurogruppen på fredag ska försöka bereda vägen för en överenskommelse mellan Grekland och långivarna om nästa reformomgång..

DI - 15 sep 17 kl. 12:25

Eurogruppen orolig för dom mot grekisk statistikchef

Eurogruppen och ECB uttryckte på fredagen oro för domen mot chefen för Greklands statistikbyrå Elstat, Andreas Georgiou..

BT - 03 okt 11 kl. 15:29

Grekisk recession spräcker planen

Greklands ekonomi beräknas krympa med 2,5 procent nästa år, enligt förslaget till budget. Därmed växer budgetunderskottet som del av BNP och missar de uppsatta målen.
Ett extra krismöte sammankallades i Luxemburg i dag med bland andra EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn, enligt The Wall Street Journal.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Budstrid om Sky avgörs i auktion

Den utdragna budstriden mellan 21st Century Fox och Comcast om att förvärva brittiska Sky kommer att avgöras genom en auktion på lördag. Det skriver Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

Analytikerna: Storbolagen där vinsterna slaktas

Fastighetsbolag, ett pappersbolag och ett vårdföretag – det är några av storbolagen vars nettoresultat väntas minska mest i år. Det visar en genomgång av analytikernas prognoser..

DI - 30 minuter sedan

Autolivs vd tar plats i styrelsen

Autolivs vd och koncernchef Mikael Bratt blir styrelseledamot i bolaget från och med torsdagen. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Trump fyller schemat – ska träffa sex ledare på sju dagar

Donald Trump kommer att träffa minst sex ledare från olika länder på tu man hand under nästa vecka i samband med FN-mötet i New York.  Det skriver Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Tusentals jobb bort från storbanken

Den amerikanska storbanken Wells Fargo räknar med att minska sin personalstyrka med mellan 5 och 10 procent under de kommande tre åren..

DI - 1 timme sedan

Källa: Liberalerna är "alliansens svaga länk"

Liberalernas ledare Jan Björklund, som svurit inför sina barn att aldrig ge SD inflytande, står i centrum för den interna dragkamp som nu pågår inom alliansen.  De fyra alliansledarna har stora svårigheter att enas, och risken är uppenbar att det borgerliga samarbetet slits isär, uppger flera källor till Di. .

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Dämpad handelsoro gav nya rekordnivåer

Amerikanska huvudindex slog nya rekord på torsdagen, då oron rörande handelskriget mellan USA och Kina fortsatte att dämpas..

DI - 2 timmar sedan

Köp Sveriges finaste gator – till saftigt reapris

När hyrorna i Stockholm rusar skulle man kunna tro att fastighetsbolaget som äger de finaste husen i de bästa lägena – skulle klättra och bli väldigt dyrt.  Men så är det inte. Det är faktiskt tvärtom.

DI - 3 timmar sedan

Så undviker du läkemedelsminorna

Det är jobbigt när ens idiotiska granne håvar in mer pengar än en själv. Så lyder en elak förklaring av bioteknik- och läkemedelshaussen på Stockholmsbörsen. En del investerare har nämligen fått ruskigt bra betalt för att investera i aktierna..

DI - 3 timmar sedan

Boom för hälsosektorn – flera bolag rusar mot börsen

Flera kursraketer bland läkemedelsutvecklarna har stigit till väders i år, och Carnegie, ABG, DNB och Industrifonden vittnar samtliga om fortsatt högtryck i Stockholmsbörsens hälsosektor. En fortsatt strid ström av bolag är på väg till börsen – och det tycks finnas gott om pengar att investera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.