YA > Lokalt

Tuesday, 25 September, 06:52

YA - 22 jun 18 kl. 08:18

Han fick p-böter när han var på akutenNär Bo Erman kom ut från akutbesöket satt det en böteslapp på bilen. Han hade betalat för fem timmar men eftersom besöket dragit ut på tiden var han 15–20 minuter sen. – Där låg jag på en brits under observation med sladdar i kroppen, säger han..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Bo Erman

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han fick p-böternär han var på , akuten
Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 06:30

Verksamheten på akuten ändras

Foto: Josefine Gustafsson
Akuten på Centralsjukhuset kommer under våren omvandla och ersätta akutens intagningsavdelning till en observationsenhet.
På Centralsjukhuset, CSK, består akuten i dag av en akutmottagning och en intagningsavdelning, ITVA, som tillsammans ger akutmedicinsk service dygnet runt.ITVA är en vårdavdelning för inlagda patienter.

News55 - 09 feb 17 kl. 10:56

Allt längre väntetider på akuten drabbar äldre

Ny statistik visar att fler får vänta allt längre på landets akutmottagningar, och de som drabbas hårdast är personer över 80 år, det rapporterar Svenska Dagbladet. Carina Metzner tar emot många äldre på Brommageriatriken när de kommer från akutmottagningarna. – De är oftast ensamma och inskickade till akuten av hemtjänsten som ringt efter en ambulans.

BT - 06 nov 12 kl. 15:12

Slog sköterska på akuten i Borås - döms till villkorlig dom och böter

Mannen sökte vård på akuten i Borås på grund av kraftig huvudvärk. När han inte fick den medicin han ville ha slog han till sjuksköterskan. Nu döms mannen till villkorlig dom och 80 dagsböter för misshandel.

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 07:30

Tvååring nekades åka ambulans till akuten

Foto: Bosse Nilsson
I lördags tillkallades ambulans efter att en flicka skadat foten. Vårdpersonalen tittade snabbt till henne och körde sedan ifrån den gråtande flickan. När mor och dotter tagit sig in till akuten på egen hand var flickan tvungen att få benet gipsat.

Barometern - 13 dec 13 kl. 10:07

Korta väntetider på akuten i Oskarshamn

Akutmottagningarna i Oskarshamn och Västervik tillhör de sjukhus i landet som har kortast väntetider. Det framgår av en rapport som socialstyrelsen släppte under torsdagen.
Västervik har också den kortaste väntetiden i landet för de som är 80 år och äldre.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 13 kl. 01:34

Räddade liv ? fick parkeringsböter

En undersköterska vid akuten på Universitetssjukhuset i Linköping måste betala parkeringsböter ? trots att hans chef på grund av extraordinär arbetsbelastning i mars beordrade honom att inte lämna arbetsplatsen. Mannens bil stod parkerad på en personalparkering och lappades samtidigt som tio personer var på väg till akuten i ambulans, skriver Östgöta Correspondenten..

Sydsvenskan - 04 feb 12 kl. 06:30

Säkerheten på akuten skärps igen

Akutpersonalen i Malmö har ofrivilligt blivit experter på att ta hand om skottskadade. Med det grova våldet har också hoten mot de vårdanställda ökat.
På åtta månader har åtta människor skjutits ihjäl i Malmö.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 12 kl. 06:30

Hårt tryck mot akuten

Patienttrycket på akutmottagningen är stort - samtidigt som det pågår en omfattande ombyggnad.
? I december har det varit väldigt högt tryck i hela Skåne och det har märkts även här, säger Towa Jexmark, verksamhetschef på Trelleborgs lasarett.

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 12 kl. 06:30

Öppet och ljust på nygamla akuten

Foto: Emil Langvad
Efter att mer eller mindre ha levt i kappsäck ett år så är nu akuten på Trelleborgs lasarett tillbaka i de nyrenoverade lokalerna fullt ut. Och personal och ledning är mycket nöjda med resultatet.
?

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Ett bättre inomhusklimat är deras affärsidé

Efter många år i byggbranschen tyckte Ulf Olsson att det var för svårt att hitta leverantörer av ventilationslösningar, så han startade en egen ventilationsfirma. På måndagen invigdes Sydvents nya lokaler i Ystad..

YA - 21 sep 18 kl. 21:00

Trångbodd tingsrätt behöver nya lokaler

Ystads tingsrätt har växt ur sina lokaler och vill bygga nytt. Personalen får inte längre plats och säkerheten kan inte garanteras..

YA - 18 timmar sedan

Joint i munnen

Två 20-åriga män greps på lördagen i Ystad. När den ene av dem greps av polisen fortsatte han att röka på en joint..

YA - Igår: 18:00

Här får seniorerna både trivas och dansa

Varje onsdag och söndag är det trivseldans på Seniorernas hus. Sedan starten för drygt två år sedan har allt fler kommit för att dansa bort några timmar..

YA - Igår: 12:09

Utryckning: Brand i restaurangkök – kraftig rökutveckling

Strax före lunch gick larmet från badhuset på Ystad arena. Det var i köket på restaurang O'Learys som något börjat brinna..

YA - Igår: 08:30

Väder: Bornholmsfärjan seglar som vanligt i dag

Katamaren Express 1 kör som vanligt mellan Ystad och Rönne på söndagen igen. I lördags tvingades Bornholmslinjen ställa in fyra turer..

YA - I förrgår: 13:53

Våld: Tonårsflickor attackerade poliser

Två tonårsflickor, 15 och 17 år gamla, misstänks för våld och grovt våld mot tjänsteman efter att ha gått till angrepp mot flera poliser på Vesterbro i Köpenhamn i natt. .

YA - I förrgår: 12:12

Åtal: 30-åring nekar till fortkörning – höll 128 utanför Ystad

30-åringen fastnade i en fartkontroll, men nekar till fortkörning. Mannen förklarade för polisen att han alltid håller hastigheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.