YA > Lokalt

Saturday, 21 July, 19:12

YA - 22 jun 18 kl. 08:18

Han fick p-böter när han var på akutenNär Bo Erman kom ut från akutbesöket satt det en böteslapp på bilen. Han hade betalat för fem timmar men eftersom besöket dragit ut på tiden var han 15–20 minuter sen. – Där låg jag på en brits under observation med sladdar i kroppen, säger han..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Bo Erman

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han fick p-böternär han var på , akuten
Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 06:30

Verksamheten på akuten ändras

Foto: Josefine Gustafsson
Akuten på Centralsjukhuset kommer under våren omvandla och ersätta akutens intagningsavdelning till en observationsenhet.
På Centralsjukhuset, CSK, består akuten i dag av en akutmottagning och en intagningsavdelning, ITVA, som tillsammans ger akutmedicinsk service dygnet runt.ITVA är en vårdavdelning för inlagda patienter.

News55 - 09 feb 17 kl. 10:56

Allt längre väntetider på akuten drabbar äldre

Ny statistik visar att fler får vänta allt längre på landets akutmottagningar, och de som drabbas hårdast är personer över 80 år, det rapporterar Svenska Dagbladet. Carina Metzner tar emot många äldre på Brommageriatriken när de kommer från akutmottagningarna. – De är oftast ensamma och inskickade till akuten av hemtjänsten som ringt efter en ambulans.

BT - 06 nov 12 kl. 15:12

Slog sköterska på akuten i Borås - döms till villkorlig dom och böter

Mannen sökte vård på akuten i Borås på grund av kraftig huvudvärk. När han inte fick den medicin han ville ha slog han till sjuksköterskan. Nu döms mannen till villkorlig dom och 80 dagsböter för misshandel.

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 07:30

Tvååring nekades åka ambulans till akuten

Foto: Bosse Nilsson
I lördags tillkallades ambulans efter att en flicka skadat foten. Vårdpersonalen tittade snabbt till henne och körde sedan ifrån den gråtande flickan. När mor och dotter tagit sig in till akuten på egen hand var flickan tvungen att få benet gipsat.

Barometern - 13 dec 13 kl. 10:07

Korta väntetider på akuten i Oskarshamn

Akutmottagningarna i Oskarshamn och Västervik tillhör de sjukhus i landet som har kortast väntetider. Det framgår av en rapport som socialstyrelsen släppte under torsdagen.
Västervik har också den kortaste väntetiden i landet för de som är 80 år och äldre.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 13 kl. 01:34

Räddade liv ? fick parkeringsböter

En undersköterska vid akuten på Universitetssjukhuset i Linköping måste betala parkeringsböter ? trots att hans chef på grund av extraordinär arbetsbelastning i mars beordrade honom att inte lämna arbetsplatsen. Mannens bil stod parkerad på en personalparkering och lappades samtidigt som tio personer var på väg till akuten i ambulans, skriver Östgöta Correspondenten..

Sydsvenskan - 04 feb 12 kl. 06:30

Säkerheten på akuten skärps igen

Akutpersonalen i Malmö har ofrivilligt blivit experter på att ta hand om skottskadade. Med det grova våldet har också hoten mot de vårdanställda ökat.
På åtta månader har åtta människor skjutits ihjäl i Malmö.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 12 kl. 06:30

Hårt tryck mot akuten

Patienttrycket på akutmottagningen är stort - samtidigt som det pågår en omfattande ombyggnad.
? I december har det varit väldigt högt tryck i hela Skåne och det har märkts även här, säger Towa Jexmark, verksamhetschef på Trelleborgs lasarett.

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 12 kl. 06:30

Öppet och ljust på nygamla akuten

Foto: Emil Langvad
Efter att mer eller mindre ha levt i kappsäck ett år så är nu akuten på Trelleborgs lasarett tillbaka i de nyrenoverade lokalerna fullt ut. Och personal och ledning är mycket nöjda med resultatet.
?

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Man gripen för kommunhusbranden

Under fredagsnatten grep polisen en man för brandattacken som ägde rum i fredags eftermiddag..

YA - 19 timmar sedan

Inga fler åtgärder för lägre hastigheter

Ystads kommun är inte beredd att vidta fler åtgärder för att dämpa hastigheterna på Petrigatan. Det framgår av ett svar på ett brev från en Ystadsbo som tycker det körs för fort på gatan..

YA - 19 timmar sedan

Fick sjukersättning trots heltidsjobb - åtalas

Ystadsbon arbetade heltid samtidigt som han fick viss sjukersättning från Försäkringskassan. Nu åtalas han för bidragsbrott..

YA - 19 timmar sedan

Personalbrist kan stoppa bussar och tåg

Personalbrist tvingar Skånetrafiken att ställa in turer med såväl buss som tåg. – När vi får akut sjukdom i semestertid kan vi inte alltid lösa det, säger Theresia Swanholm på Skånetrafikens presstjänst..

YA - 19 timmar sedan

Dag Hammarskjölds Backåkra nominerat till Stora Turistpriset

Sedan starten i april har över 5000 besökt nyrenoverade Dag Hammarskjölds Backåkra. Och nu har gården nominerats som en av fyra kandidater till Stora Turistpriset. – Det känns fantastiskt roligt att gården räddades och redan har blivit ett populärt utflyktsmål, säger Karin Erlandsson, föreståndare på gården..

YA - 22 timmar sedan

Entusiasterna samlades när operan fyllde 40 år

Solen hjälpte till och smycka de välklädda födelsedagsgästerna. Operan fyllde 40 år och många ville fira..

YA - Igår: 18:42

Nu kan man checka in själv på lasarettet

Lasarettet i Ystad har nu fem automater där patienterna själv kan checka in. I höst ska det även gå att betala med kort och på sikt väntas en mobilversion..

YA - Igår: 17:54

Just nu: Bilolycka på E65an – långa bilköer

Tre personer uppges vara skadade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.