Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 21 March, 03:10

Kristianstadsbladet - 22 jun 18 kl. 00:02

Östra Göinge - exempel på att rätt politik gör skillnadNär jag flyttade in till Östra Göinge 2009 så var det med viss skräck, mycket var slitet och nedgånget och på det stora hela verkade det saknas framtidstro, politiken hade gett upp..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Göinge, Östra Göinge

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östra, Göinge, exempelpå att rätt , politik, gör, skillnad
Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Bredband: Östra Göinge når inte målsättningen

Östra Göinge kommun når inte målsättningen när det gäller utbyggnaden av bredband. Det menar Rebecca Ohlsson, med ansvar för bredbandsfrågor på kommunen..

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 08:30

Dyrare med politik i Östra Göinge kommun

Foto: Lasse Ottosson
52 700 kronor i månaden för kommunalrådet Patric Åberg och nästan 37 000 till oppositionsrådet Ann Ahlbin. Politikernas arvoden justeras och anpassas till rådande politisk situation.
Politik tar och måste få ta tid.

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 07:00

Östra Göinge backar när skolan rankas

Arkiv: TT
Från plats 168 till 202. Östra Göinge kommun sjunker i Lärarförbundets rankning ”Bästa skolkommun”.
Rankningen baseras på 14 kriterier.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:36

Östra Göinge kommuns skolverksamhet får kritik

Östra Göinge kommun har inte tillräckligt bra koll på sin skolverksamhet. Skolinspektionen riktar kritik efter en tillsyn av samtliga skolor. Till exempel brister styrningen och uppföljningen.

Kristianstadsbladet - 27 jun 12 kl. 09:36

Ny profil för Östra Göinge

Nu ska Göinge bli snyggare. Eller i alla fall den grafiska profilen. Olika verksamheter kommer att få olika profiler ?

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:11

Femklövern regerar i Östra Göinge

Foto: Tommy Svensson
Femklövern får troligen fyra år till att styra Östra Göinge. Moderaterna gör ett bra lokalval och behåller sina väljare, det gör S också. Tappar väljare gör övriga partier förutom Sverigedemokraterna.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Det går bra nu för Östra Göinge kommun

Foto: Annica Jönsson
Den styrande femklövern i Östra Göinge har gjort ett bra jobb för att förändra och förbättra kommunen, skriver kommunalrådet Patric Åberg (M). Bland annat har flera av ”skamfläckarna” tagits bort.
De tre senaste åren har jag tillsammans med mina kollegor i vår styrande femklöver – Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet - arbetat stenhårt för att utveckla Östra Göinge i positiv riktning.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:23

Jobben viktigast för Östra Göinge

Vi socialdemokrater har som mål att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU vid 2020. Det innebär i praktiken en halvering av dagens nivåer, men vi är övertygade om att det går. Vi behöver fler jobb i Sverige, och fler som jobbar.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 10:00

FP vill se ett öppet och nyfiket Östra Göinge

Foto: Tommy Svensson
Ett socialt hållbart, öppet och nyfiket Östra Göinge. Det vill Folkpartiet se, bland annat genom att satsa på frukt i skolan, avgiftsfri musik- och kulturskola och hälsobokslut.
Investeringstänket kan användas för annat än byggnader.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Källor: Boeings rymdfärd försenad

Flygtillverkaren Boeings planer på att skicka upp människor i rymden försenas, uppger källor till Reuters. Boeing har ett avtal med den amerikanska rymdstyrelsen Nasa och det var tänkt att en första obemannad testflygning skulle ske i april, men nu ska planerna ha skjutits fram till augusti.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Bebis smittad av ebola i miljonstad

Vårdmyndigheter i Kongo-Kinshasa har bekräftat att ett sex månader gammalt spädbarn smittats av ebola i staden Bunia, med nästan en miljon invånare.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kommun betalade miljoner i felaktiga löner

Enligt en kartläggning av Göteborgs-Posten så har Göteborgs stad under åren 2015-2018 betalat mellan 2 och drygt 5,5 miljoner kronor för mycket i löner, varje månad.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Misstänkt kidnappare skulle driva ut demon

Fyra män åtalas för människorov. Händelsen inträffade i Kristianstad i somras, skriver Kristianstadbladet. Enligt åtalet har en 20-årig man dragits in i en bil av en anhörig och ytterligare tre män.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Ruttes parti förlorar majoritet i senaten

Nederländernas premiärminister Mark Ruttes koalition ser ut att förlora majoriteten i valet till parlamentets övre kammare. Partierna i koalitionen går från 38 till 31 platser i senaten med 75 stolar, enligt en vallokalsundersökning av public service-bolaget NOS.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Centralafrikanska republiken når nytt avtal

Centralafrikanska republikens regering har nått ett avtal med 14 milisgrupper i landet om att bilda en "inkluderande regering", enligt Afrikanska unionen, som håller i de pågående fredssamtalen i Etiopien mellan regeringen och milisgrupperna.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Risk för sjukdomar efter cyklonen

Hjälporganisationen Oxfam varnar för risken för sjukdomsutbrott till följd av cyklonen som drabbade sydöstra Afrika. I Malawi har människor vars hem har förstört samlats i läger. En del byar kan bara nås med helikopter eller båt.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ayatollan: Iran står emot sanktioner

Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei säger i ett tal i statlig tv inför det persiska nyåret att den islamiska republiken framgångsrikt stått emot amerikanska sanktioner som saknar motstycke.(TT).

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Rune Hansson, 85 år

I dag den 22 mars fyller Rune Hansson, Kristianstad, år..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Hon har kartan till framtiden

Orienteringen var länge Linda Jenvéns stora intresse. Nu har hon bytt karta och navigerar enligt Skåneidrottens riktlinjer för att få barn i rörelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.