Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 10 December, 21:42

Kristianstadsbladet - 22 jun 18 kl. 00:02

Östra Göinge - exempel på att rätt politik gör skillnadNär jag flyttade in till Östra Göinge 2009 så var det med viss skräck, mycket var slitet och nedgånget och på det stora hela verkade det saknas framtidstro, politiken hade gett upp..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Göinge, Östra Göinge

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östra, Göinge, exempelpå att rätt , politik, gör, skillnad
Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 08:30

Dyrare med politik i Östra Göinge kommun

Foto: Lasse Ottosson
52 700 kronor i månaden för kommunalrådet Patric Åberg och nästan 37 000 till oppositionsrådet Ann Ahlbin. Politikernas arvoden justeras och anpassas till rådande politisk situation.
Politik tar och måste få ta tid.

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 07:00

Östra Göinge backar när skolan rankas

Arkiv: TT
Från plats 168 till 202. Östra Göinge kommun sjunker i Lärarförbundets rankning ”Bästa skolkommun”.
Rankningen baseras på 14 kriterier.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:36

Östra Göinge kommuns skolverksamhet får kritik

Östra Göinge kommun har inte tillräckligt bra koll på sin skolverksamhet. Skolinspektionen riktar kritik efter en tillsyn av samtliga skolor. Till exempel brister styrningen och uppföljningen.

Kristianstadsbladet - 27 jun 12 kl. 09:36

Ny profil för Östra Göinge

Nu ska Göinge bli snyggare. Eller i alla fall den grafiska profilen. Olika verksamheter kommer att få olika profiler ?

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:11

Femklövern regerar i Östra Göinge

Foto: Tommy Svensson
Femklövern får troligen fyra år till att styra Östra Göinge. Moderaterna gör ett bra lokalval och behåller sina väljare, det gör S också. Tappar väljare gör övriga partier förutom Sverigedemokraterna.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Det går bra nu för Östra Göinge kommun

Foto: Annica Jönsson
Den styrande femklövern i Östra Göinge har gjort ett bra jobb för att förändra och förbättra kommunen, skriver kommunalrådet Patric Åberg (M). Bland annat har flera av ”skamfläckarna” tagits bort.
De tre senaste åren har jag tillsammans med mina kollegor i vår styrande femklöver – Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet - arbetat stenhårt för att utveckla Östra Göinge i positiv riktning.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:23

Jobben viktigast för Östra Göinge

Vi socialdemokrater har som mål att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU vid 2020. Det innebär i praktiken en halvering av dagens nivåer, men vi är övertygade om att det går. Vi behöver fler jobb i Sverige, och fler som jobbar.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 10:00

FP vill se ett öppet och nyfiket Östra Göinge

Foto: Tommy Svensson
Ett socialt hållbart, öppet och nyfiket Östra Göinge. Det vill Folkpartiet se, bland annat genom att satsa på frukt i skolan, avgiftsfri musik- och kulturskola och hälsobokslut.
Investeringstänket kan användas för annat än byggnader.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Förslag: Ge Hässleholm en hamn

Hässleholms har länge velat ha en så kallas torrhamn. Flera hektar skog avverkades och kommunen ansökte och fick namnet Dryport Skåne registrerat. Men allt slutade med att projektet lades på is.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Över 100 ville veta mer om vildsvinsfällor

Stoby bygdegård var fullsatt när vildsvinsproblem och fällor diskuterades på måndagskvällen..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Egen Nobelmiddag på Öllerbacka – ”det håller folket vid liv”

Pensionärerna på Öllerbacka hade piffat till sig för en egen Nobelmiddag på måndagen. Näsums byutveckling ordnade trerätters med musik..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Ingen metoo-effekt på verkstadsgolvet

"Var tredje industrikvinna sexuellt trakasserad", löd rubrikerna förra året och 2018 gäller i princip samma. - Det är oacceptabelt. Det får inte vara så, säger Marie Nilsson, ordförande för IF Metall.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Man grovt misshandlad i matbutik

En man misshandlades på måndagskvällen av tre maskerade gärningsmän i en livsmedelsbutik i Arlöv utanför Malmö. - Jag vet inte om det är butiksägaren eller en anställd, men han jobbar i butiken, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Jumbon AIK vann derbyt klart

AIK mötte länge enbart motigheter i herrhandbollens högsta serie, men så här när det lackar mot jul ljusnar tillvaron rejält. Höstens tredje seger kom i derbyt mot Hammarby. Klar var den, dessutom.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Person påbackad av traktor

En person har blivit påbackad av en traktor i Laxbäcken i Vilhelmina kommun. - Personen är allvarligt skadad, säger Conny Sandström, räddningschef i beredskap, till Västerbottens-Kuriren. Larmet om olyckan kom vid 18-tiden på måndagen.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

USA inför sanktioner mot nordkoreanska toppar

USA skärper sanktionerna mot Nordkorea genom att införa nya sanktioner mot tre nordkoreanska toppolitiker, enligt det amerikanska finansdepartementet.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Åldersgränsen för "Spiderman" sänks

Förvaltningsrätten har beslutat att sänka åldergränsen för biofilmen "Spider-Man: Into the Spider-Verse", som har premiär nästa vecka.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Falkenberg värvar från Halmstad

Falkenbergs FF förstärker truppen inför den allsvenska återkomsten nästa säsong. Nu är det klart att Marcus Mathisen ansluter från Halmstads BK. Mathisen är användbar både som försvarare och mittfältare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.