Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 19 July, 17:19

Kristianstadsbladet - 22 jun 18 kl. 00:02

Östra Göinge - exempel på att rätt politik gör skillnadNär jag flyttade in till Östra Göinge 2009 så var det med viss skräck, mycket var slitet och nedgånget och på det stora hela verkade det saknas framtidstro, politiken hade gett upp..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Göinge, Östra Göinge

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östra, Göinge, exempelpå att rätt , politik, gör, skillnad
Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 08:30

Dyrare med politik i Östra Göinge kommun

Foto: Lasse Ottosson
52 700 kronor i månaden för kommunalrådet Patric Åberg och nästan 37 000 till oppositionsrådet Ann Ahlbin. Politikernas arvoden justeras och anpassas till rådande politisk situation.
Politik tar och måste få ta tid.

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 07:00

Östra Göinge backar när skolan rankas

Arkiv: TT
Från plats 168 till 202. Östra Göinge kommun sjunker i Lärarförbundets rankning ”Bästa skolkommun”.
Rankningen baseras på 14 kriterier.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 10:36

Östra Göinge kommuns skolverksamhet får kritik

Östra Göinge kommun har inte tillräckligt bra koll på sin skolverksamhet. Skolinspektionen riktar kritik efter en tillsyn av samtliga skolor. Till exempel brister styrningen och uppföljningen.

Kristianstadsbladet - 27 jun 12 kl. 09:36

Ny profil för Östra Göinge

Nu ska Göinge bli snyggare. Eller i alla fall den grafiska profilen. Olika verksamheter kommer att få olika profiler ?

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:11

Femklövern regerar i Östra Göinge

Foto: Tommy Svensson
Femklövern får troligen fyra år till att styra Östra Göinge. Moderaterna gör ett bra lokalval och behåller sina väljare, det gör S också. Tappar väljare gör övriga partier förutom Sverigedemokraterna.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Det går bra nu för Östra Göinge kommun

Foto: Annica Jönsson
Den styrande femklövern i Östra Göinge har gjort ett bra jobb för att förändra och förbättra kommunen, skriver kommunalrådet Patric Åberg (M). Bland annat har flera av ”skamfläckarna” tagits bort.
De tre senaste åren har jag tillsammans med mina kollegor i vår styrande femklöver – Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet - arbetat stenhårt för att utveckla Östra Göinge i positiv riktning.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:23

Jobben viktigast för Östra Göinge

Vi socialdemokrater har som mål att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU vid 2020. Det innebär i praktiken en halvering av dagens nivåer, men vi är övertygade om att det går. Vi behöver fler jobb i Sverige, och fler som jobbar.

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 10:00

FP vill se ett öppet och nyfiket Östra Göinge

Foto: Tommy Svensson
Ett socialt hållbart, öppet och nyfiket Östra Göinge. Det vill Folkpartiet se, bland annat genom att satsa på frukt i skolan, avgiftsfri musik- och kulturskola och hälsobokslut.
Investeringstänket kan användas för annat än byggnader.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Åländsk miljonär bjuder in till gratiskonsert

När åländska multimiljonären Anders Wiklöf fyller år slår han på stort. Sedan två år tillbaka firar entreprenören sin födelsedag den 25 juli med att arrangera en födelsedagskonsert - gratis för besökarna.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

”Hemlig” bibel skickades till kommunen

Efter att den så kallade Scientologbibeln inkommit till kommunen tog det inte lång tid innan ytterligare ett mejl kom in med en begäran om att få ut handlingen. .

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Man befaras drunknad i Lindesberg

En man befaras ha drunknat i Lindesberg under torsdagseftermiddagen. Larmet inkom till polisen vid 15. 25.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Etiopien utser ambassadör hos nyfunna vännen

Närmandet mellan de forna ärkefienderna Etiopien och Eritrea fortsätter att gå undan. Etiopien har utsett en ambassadör till grannlandet - samtidigt som Eritrea rapporteras ha dragit tillbaka sina soldater från gränsen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nicaragua på randen till inbördeskrig

Stängda universitet, polisvåld, krypskyttar och brist på mat. Läget i Nicaragua blir allt mer akut när protesterna mot presidenten växer och regeringen och dess lierade slår tillbaka. På några månader har det upptrappade våldet krävt nära 300 dödsoffer.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Alisson till Liverpool för rekordsumma

Roma har accepterat ett rekordbud från Liverpool för den brasilianske VM-målvakten Alisson. - Spelaren genomgår en läkarundersökning. Om han klarar den är affären klar, säger Romas sportchef Ramon Rodriguez Verdejo, även kallad "Monchi".

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Misstänkt mordförsök i Växjö

En man med skärskador hittades under torsdagseftermiddagen utomhus i ett bostadsområde i Växjö. Med hjälp av vittnesuppgifter kunde en misstänkt gärningsperson gripas i närheten. Den gripne är nu misstänkt för mordförsök.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

OS-medaljör knivhuggen till döds

Den kazakiske konståkaren Denis Ten, OS-bronsmedaljören 2014, är död. Ten knivhöggs på en gata i Almaty klockan 15. 00 på eftermiddagen lokal tid av två okända män, skriver den kazakiska nyhetsbyrån Kazinform.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Åklagaren vill ha längre fängelsestraff för barnvåldtäkter

Elva års fängelse för grova sexuella övergrepp mot ett barn är för lindrigt, anser åklagaren. Hon begär att mannen döms för fler fall av grov våldtäkt mot barn och får ett längre fängelsestraff..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.