DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 23:37

Liknande nyheter

Taggar: , gördu ett , bostadsklippunder , sommaren
Dagens PS - 08 sep 17 kl. 13:01

Tiden förbi för snabba bostadsklipp

Det här skrämmer bort lycksökarna. För några år sedan var det vanligt med spekulation på nyproducerade bostäder. Det har gått att tjäna miljoner på att teckna sig för nybyggda lägenheter, som sedan säljs före inflyttning.

FriaTider - 16 jul 13 kl. 11:06

Moderater lovar 0% skatt på bostadsklipp

Reavinstbeskattningen av bostadsklipp bör avskaffas, föreslår riksdagsledamöterna Anti Avsan och Isabella Jernbeck (båda M) på SvD Brännpunkt idag. Men förslaget får kritik från experter..

DI - 06 sep 14 kl. 09:09

Gör bostadsklipp i industriområden

Sikta på slitna industriområden och stadsdelar där kollektivtrafiken ska förbättras om du letar bostadsklipp. Några exempel är Barkarby utanför Stockholm, delar av Hisingen i Göteborg och områden kring Hyllie i Malmö..

Dagens PS - 05 dec 16 kl. 10:50

Hemlösa gör unika bostadsklipp

I Malmö finns 268 bostadsrätter köpta för skattemiljoner. De som bor där har fått lägenheterna gratis och betalar bara månadsavgiften. Sydsvenskan rapporterar om att Malmö stad förlorat besittningsrätten till lägenheterna.

Dagens PS - 20 jan 17 kl. 07:15

Gör bostadsklipp – med mobilen

Fastighetsbyrån är först på marknaden att erbjuda spekulanter att buda på bostäder digitalt. Du identifierar dig med mobilt bank-id, skriver Privata Affärer. Fastighetsbyråns vd Lars-Erik Nykvist menar att det här ökar säkerheten samtidigt som affärerna blir enklare för både spekulanter och säljare.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 11:59

Svensken räknar med bostadsklipp

Enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån tappar investeringarna i aktier och fonder mark medan de finansiella placeringarna på bankkonton och i bostadsrätter växer. Varningar om låga räntor och en överhettad bostadsmarknad tycks alltså inte avskräcka svenskarna, rapporterar TT. Statistiken visar att hushållens nettoköp i aktier och fonder var nära noll under fjärde kvartalet 2016.

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 15:01

ABBA-Björn gör nytt bostadsklipp

Björn Ulvaeus har köpt elva lägenheter till i nybyggda Slottsholmen i Västervik där han sedan tidigare äger en bostad, uppger Affärsvärlden på nätet. De elva lägenheterna som ABBA-kändisen nu förvärvat ligger på samma våningsplan som den bostad han tidigare köpte för 6,5 miljoner kronor och som han bland annat ska hyra ut som bröllopssvit när han själv inte där, framgår det. De elva lägenheterna som Björn Ulvaeus lagt beslag på nu har han varit med och utvecklat.

Dagens PS - 11 apr 17 kl. 07:00

Fingerprint-toppen gör bostadsklipp

Johan Carlström, storägare och tidigare vd i Fingerprints, säljer sin fyrarummare på 218 kvadratmeter i stadsdelen Östermalm i Stockholm, berättar Affärsvärlden på nätet. Enligt mäklaren, som tidningen hänvisar till, är det en ”högklassig våning med fritt läge”. Utgångspriset i annonsen är 27 miljoner kronor och om Carlström får vad han begär kommer kvadratmeterpriset att bli strax under 124.

YLE - 22 jul 14 kl. 04:26

Ensamheten tar inte ledigt på sommaren

Våra högt uppskruvade förväntningar på semestern gör sommaren tung för den som känner sig deprimerad och ensam. Sommaren är också högsäsong för självmord. - Det är viktigt att hålla fast vid en del rutiner också under semestern och inte stressa, påpekar psykiater Kristian Wahlbeck från Föreningen för mental hälsa i Finland.

YLE - 14 feb 17 kl. 13:05

Finländare kan bli bortbytta när NHL-klubbarna rustar inför sommaren

Den 1 mars ska NHL-klubbarnas trupper för den resterande delen av säsongen vara spikade. Ligans expansion i sommar innebär att några finländare riskerar att bytas bort redan före grundserien avslutas. När Vegas Golden Knights i höst debuterar blir klubben den nordamerikanska ishockeyligan NHL:s 31:a lag.

Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Sommaren är barnens tuffaste tid

I Jönköping ligger stödverksamheten hos Vårsol, som drivs av Frälsningsarmén, nere i stort sett hela sommaren. När barnen kommer tillbaka efter sommaren möter personalen många svikna löften. Men i framtiden hoppas man på att kunna driva ett sommarläger.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Yster framtidstro för 800-årig ostkultur

800 års historia och mjölk från gårdens egna kor har skapat en ost som ska bli Almnäs framtid. ”Vi ville inte bygga ett jättestall med kor och försörja industrin med mängder av mjölk. Vi ville höja förädlingsgraden i stället”, säger Thomas Berglund, vd och delägare av Almnäs bruk..

DI - 2 timmar sedan

Fyra toppchefer ger sin syn på hållbarhetsarbete: “Vi står inför en brytpunkt”

Branscher kommer att dö och nya komma till, men för att klara världens utmaningar måste vi investera nu – och lyssna till yngre generationer.  Det säger fyra tungviktare inom finans och investeringar som Di har samlat till den första delen i den nya serien Hållbara samtal..

DI - 3 timmar sedan

På måndag börjar striden om regeringsmakten

Striden om regeringsmakten börjar efter måndagens val av riksdagens talman. Statsminister Stefan Löfven (S) kan komma att avsättas redan på tisdag..

DI - 4 timmar sedan

Debatt: Apotek Hjärtat borde inte få äga Min Doktor

DEBATT. Nyligen investerade Apoteket Hjärtat, som ägs av Ica-Gruppen, 335 miljoner kronor i nätläkartjänsten Min Doktor. Det innebär en risk för ökade kostnader samtidigt som det varken är samhällsekonomiskt eller etiskt försvarbart, skriver Elin Karlsson på Sveriges läkarförbund..

DI - 4 timmar sedan

Debatt: SD har röstat mest med de rödgröna

DEBATT. Riksdagsvalet ledde otvetydigt till att nuvarande regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet tappade 22 mandat, från 138 mandat 2014 till 116 mandat i årets val. Alliansen fick i år 143 mandat att jämföra med 141 mandat 2014..

DI - 4 timmar sedan

Näringslivsnestor till hårt angrepp SD-utspel: "Oerhört naivt"

Antonia Ax:son Johnssons uppmaning till alliansen att ta makten med SD:s stöd får nu hårt mothugg av en av hennes tidigare närmsta förtrogna i näringslivet, Marcus Storch.  ”Jag är besviken och tycker det är oerhört naivt att tro att SD:s stöd är gratis”, säger han.  .

DI - 5 timmar sedan

Elpriserna svänger vilt - så ska du göra med ditt elavtal

2018 har varit ovanligt turbulent på elmarknaden och efter en historiskt dyr sommar har priserna plötsligt fallit. Di har frågat experterna om hur de ser på utvecklingen och hur man ska göra med sina elavtal. .

DI - 5 timmar sedan

Infranode Energis bud på Skånska Energi: erbjudandehandling offentliggjord

ERBJUDANDET SOM HÄNVISAS TILL I DETTA PRESSMEDDELANDE LÄMNAS INTE, VARE SIG, DIREKT ELLER INDIREKT, I AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, USA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ERBJUDANDET ENLIGT TILLÄMPLIGA LAGAR OCH REGLER SKULLE VARA FÖRBJUDET. ERBJUDANDET LÄMNAS INTE TILL (OCH ACCEPTER GODKÄNNS INTE FRÅN) PERSONER I DESSA LÄNDER ELLER PERSONER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ACCEPT AV ERBJUDANDET SKULLE KRÄVA YTTERLIGARE DOKUMENTATION, REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER UTÖVER VAD SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT..

DI - 5 timmar sedan

Hedgefonder minskar kortpositioner i koppar

Hedgefonder minskar sina kortpositioner i koppar. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 6 timmar sedan

AB Volvos vd: Så blir vi vinnare i paradigmskiftet

BERLIN. Tack vare att rörelsemarginalen har skjutit i höjden under Martin Lundstedts tid som vd bygger fordonsjätten Volvo nu upp en historiskt stor nettokassa. För Di förklarar han hur lönsamheten ska öka ytterligare – och hur den växande kassan ska användas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.