DI > Ekonomi

Monday, 16 July, 04:34

DI - 21 jun 18 kl. 22:50

Så gör du ett bostadsklipp under sommarenSemestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gördu ett , bostadsklippunder , sommaren
Dagens PS - 08 sep 17 kl. 13:01

Tiden förbi för snabba bostadsklipp

Det här skrämmer bort lycksökarna. För några år sedan var det vanligt med spekulation på nyproducerade bostäder. Det har gått att tjäna miljoner på att teckna sig för nybyggda lägenheter, som sedan säljs före inflyttning.

FriaTider - 16 jul 13 kl. 11:06

Moderater lovar 0% skatt på bostadsklipp

Reavinstbeskattningen av bostadsklipp bör avskaffas, föreslår riksdagsledamöterna Anti Avsan och Isabella Jernbeck (båda M) på SvD Brännpunkt idag. Men förslaget får kritik från experter..

DI - 06 sep 14 kl. 09:09

Gör bostadsklipp i industriområden

Sikta på slitna industriområden och stadsdelar där kollektivtrafiken ska förbättras om du letar bostadsklipp. Några exempel är Barkarby utanför Stockholm, delar av Hisingen i Göteborg och områden kring Hyllie i Malmö..

Dagens PS - 05 dec 16 kl. 10:50

Hemlösa gör unika bostadsklipp

I Malmö finns 268 bostadsrätter köpta för skattemiljoner. De som bor där har fått lägenheterna gratis och betalar bara månadsavgiften. Sydsvenskan rapporterar om att Malmö stad förlorat besittningsrätten till lägenheterna.

Dagens PS - 20 jan 17 kl. 07:15

Gör bostadsklipp – med mobilen

Fastighetsbyrån är först på marknaden att erbjuda spekulanter att buda på bostäder digitalt. Du identifierar dig med mobilt bank-id, skriver Privata Affärer. Fastighetsbyråns vd Lars-Erik Nykvist menar att det här ökar säkerheten samtidigt som affärerna blir enklare för både spekulanter och säljare.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 11:59

Svensken räknar med bostadsklipp

Enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån tappar investeringarna i aktier och fonder mark medan de finansiella placeringarna på bankkonton och i bostadsrätter växer. Varningar om låga räntor och en överhettad bostadsmarknad tycks alltså inte avskräcka svenskarna, rapporterar TT. Statistiken visar att hushållens nettoköp i aktier och fonder var nära noll under fjärde kvartalet 2016.

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 15:01

ABBA-Björn gör nytt bostadsklipp

Björn Ulvaeus har köpt elva lägenheter till i nybyggda Slottsholmen i Västervik där han sedan tidigare äger en bostad, uppger Affärsvärlden på nätet. De elva lägenheterna som ABBA-kändisen nu förvärvat ligger på samma våningsplan som den bostad han tidigare köpte för 6,5 miljoner kronor och som han bland annat ska hyra ut som bröllopssvit när han själv inte där, framgår det. De elva lägenheterna som Björn Ulvaeus lagt beslag på nu har han varit med och utvecklat.

Dagens PS - 11 apr 17 kl. 07:00

Fingerprint-toppen gör bostadsklipp

Johan Carlström, storägare och tidigare vd i Fingerprints, säljer sin fyrarummare på 218 kvadratmeter i stadsdelen Östermalm i Stockholm, berättar Affärsvärlden på nätet. Enligt mäklaren, som tidningen hänvisar till, är det en ”högklassig våning med fritt läge”. Utgångspriset i annonsen är 27 miljoner kronor och om Carlström får vad han begär kommer kvadratmeterpriset att bli strax under 124.

YLE - 22 jul 14 kl. 04:26

Ensamheten tar inte ledigt på sommaren

Våra högt uppskruvade förväntningar på semestern gör sommaren tung för den som känner sig deprimerad och ensam. Sommaren är också högsäsong för självmord. - Det är viktigt att hålla fast vid en del rutiner också under semestern och inte stressa, påpekar psykiater Kristian Wahlbeck från Föreningen för mental hälsa i Finland.

YLE - 14 feb 17 kl. 13:05

Finländare kan bli bortbytta när NHL-klubbarna rustar inför sommaren

Den 1 mars ska NHL-klubbarnas trupper för den resterande delen av säsongen vara spikade. Ligans expansion i sommar innebär att några finländare riskerar att bytas bort redan före grundserien avslutas. När Vegas Golden Knights i höst debuterar blir klubben den nordamerikanska ishockeyligan NHL:s 31:a lag.

Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Sommaren är barnens tuffaste tid

I Jönköping ligger stödverksamheten hos Vårsol, som drivs av Frälsningsarmén, nere i stort sett hela sommaren. När barnen kommer tillbaka efter sommaren möter personalen många svikna löften. Men i framtiden hoppas man på att kunna driva ett sommarläger.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Ny kartläggning: Brutal nota för dåliga chefer

Usla ledare kostar svenska bolag miljarder. Mardrömscheferna kan nämligen ställa till med stora lönsamhetstapp, enligt en studie som har undersökt effekterna av bristande ledarskap. .

DI - 6 timmar sedan

Därför ska du oroa dig för prisraset på sojabönor

Handelskriget mellan Kina och USA innebär stor osäkerhet på många marknader. Bland annat har priset på råvaror som koppar, järn och sojabönor rasat – detta kan vara en indikation på en råvarumarknadskrasch. .

DI - 7 timmar sedan

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"

Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.

DI - 7 timmar sedan

Trump har landat i Finland

USA:s president Donald Trump har anlänt till Helsingfors inför måndagens toppmöte med Rysslands president Vladimir Putin..

DI - 7 timmar sedan

Korruptionsskandal skakar om Lettland

Lettland befinner sig i en lika omfattande som rörig korruptionshärva. Riksbankschefen anklagas för korruption innefattande pengar och en fiskeresa, en advokat har mejats ner av maskingevär och landet är dessutom i konflikt med Europeiska centralbanken. .

DI - 8 timmar sedan

Mikael Vilenius: Jättarna som avgör börsens öde bekänner färg

Kolhydratladda, andas djupt och hjälm på. Nästa vecka avgör ett hysteriskt rapportberg börsens öde. Di har kartlagt väderförhållandena, favoriterna och de ­viktigaste ­bolagen att hålla ögonen på..

DI - 8 timmar sedan

Odenplans station öppnar efter stoppet

Pendeltågsstationen Stockholm Odenplan öppnas strax efter klockan 4, tidigt på måndagsmorgonen, meddelar SL efter söndagens krismöte..

DI - 9 timmar sedan

Experterna: Så slår fotbolls-VM mot världsekonomin

Efter 64 matcher är fotbolls-VM över för den här gången. För vinnarlandet Frankrike väntas nu ett uppsving, men för världsekonomin är inte VM enbart av godo.  "Produktivitetstappet är den ekonomiska baksidan", säger Robert Bergqvist, chefekonom på SEB..

DI - 10 timmar sedan

Trump: EU är fiender

EU, Ryssland och Kina är alla USA:s fiender, på ett eller annat sätt, säger Donald Trump inför toppmötet med Vladimir Putin. USA:s president säger sig ha lågt ställda förväntningar inför mötet..

DI - 10 timmar sedan

Mäklare: Ingen ljusning i sikte på bomarknaden

Mäklarnas prognos: Utbud och efterfrågan på bostadsrätter och villor till försäljning förbliver vad de varit kommande kvartal, enligt SBAB:s Mäklarbarometer i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.