DI > Ekonomi

Saturday, 17 November, 15:51

DI - 21 jun 18 kl. 22:50

Så gör du ett bostadsklipp under sommarenSemestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gördu ett , bostadsklippunder , sommaren
Dagens PS - 08 sep 17 kl. 13:01

Tiden förbi för snabba bostadsklipp

Det här skrämmer bort lycksökarna. För några år sedan var det vanligt med spekulation på nyproducerade bostäder. Det har gått att tjäna miljoner på att teckna sig för nybyggda lägenheter, som sedan säljs före inflyttning.

FriaTider - 16 jul 13 kl. 11:06

Moderater lovar 0% skatt på bostadsklipp

Reavinstbeskattningen av bostadsklipp bör avskaffas, föreslår riksdagsledamöterna Anti Avsan och Isabella Jernbeck (båda M) på SvD Brännpunkt idag. Men förslaget får kritik från experter..

DI - 06 sep 14 kl. 09:09

Gör bostadsklipp i industriområden

Sikta på slitna industriområden och stadsdelar där kollektivtrafiken ska förbättras om du letar bostadsklipp. Några exempel är Barkarby utanför Stockholm, delar av Hisingen i Göteborg och områden kring Hyllie i Malmö..

Dagens PS - 05 dec 16 kl. 10:50

Hemlösa gör unika bostadsklipp

I Malmö finns 268 bostadsrätter köpta för skattemiljoner. De som bor där har fått lägenheterna gratis och betalar bara månadsavgiften. Sydsvenskan rapporterar om att Malmö stad förlorat besittningsrätten till lägenheterna.

Dagens PS - 20 jan 17 kl. 07:15

Gör bostadsklipp – med mobilen

Fastighetsbyrån är först på marknaden att erbjuda spekulanter att buda på bostäder digitalt. Du identifierar dig med mobilt bank-id, skriver Privata Affärer. Fastighetsbyråns vd Lars-Erik Nykvist menar att det här ökar säkerheten samtidigt som affärerna blir enklare för både spekulanter och säljare.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 11:59

Svensken räknar med bostadsklipp

Enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån tappar investeringarna i aktier och fonder mark medan de finansiella placeringarna på bankkonton och i bostadsrätter växer. Varningar om låga räntor och en överhettad bostadsmarknad tycks alltså inte avskräcka svenskarna, rapporterar TT. Statistiken visar att hushållens nettoköp i aktier och fonder var nära noll under fjärde kvartalet 2016.

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 15:01

ABBA-Björn gör nytt bostadsklipp

Björn Ulvaeus har köpt elva lägenheter till i nybyggda Slottsholmen i Västervik där han sedan tidigare äger en bostad, uppger Affärsvärlden på nätet. De elva lägenheterna som ABBA-kändisen nu förvärvat ligger på samma våningsplan som den bostad han tidigare köpte för 6,5 miljoner kronor och som han bland annat ska hyra ut som bröllopssvit när han själv inte där, framgår det. De elva lägenheterna som Björn Ulvaeus lagt beslag på nu har han varit med och utvecklat.

Dagens PS - 11 apr 17 kl. 07:00

Fingerprint-toppen gör bostadsklipp

Johan Carlström, storägare och tidigare vd i Fingerprints, säljer sin fyrarummare på 218 kvadratmeter i stadsdelen Östermalm i Stockholm, berättar Affärsvärlden på nätet. Enligt mäklaren, som tidningen hänvisar till, är det en ”högklassig våning med fritt läge”. Utgångspriset i annonsen är 27 miljoner kronor och om Carlström får vad han begär kommer kvadratmeterpriset att bli strax under 124.

YLE - 22 jul 14 kl. 04:26

Ensamheten tar inte ledigt på sommaren

Våra högt uppskruvade förväntningar på semestern gör sommaren tung för den som känner sig deprimerad och ensam. Sommaren är också högsäsong för självmord. - Det är viktigt att hålla fast vid en del rutiner också under semestern och inte stressa, påpekar psykiater Kristian Wahlbeck från Föreningen för mental hälsa i Finland.

YLE - 14 feb 17 kl. 13:05

Finländare kan bli bortbytta när NHL-klubbarna rustar inför sommaren

Den 1 mars ska NHL-klubbarnas trupper för den resterande delen av säsongen vara spikade. Ligans expansion i sommar innebär att några finländare riskerar att bytas bort redan före grundserien avslutas. När Vegas Golden Knights i höst debuterar blir klubben den nordamerikanska ishockeyligan NHL:s 31:a lag.

Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Sommaren är barnens tuffaste tid

I Jönköping ligger stödverksamheten hos Vårsol, som drivs av Frälsningsarmén, nere i stort sett hela sommaren. När barnen kommer tillbaka efter sommaren möter personalen många svikna löften. Men i framtiden hoppas man på att kunna driva ett sommarläger.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Börsstrategin du ska akta dig noga för

Visst kan en investering i småbolag bli fantastisk. Men sannolikheten är större att det blir en förlust.  Att investera i förhoppningsbolag när börsen är på väg att toppa är ingen vinnarstrategi.

DI - 1 timme sedan

Pfizer säljer miljardpost

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer har sålt en storpost i ICU Medical till C.P. Pharmaceuticals för ungefär 523 miljoner dollar, cirka 4,7 miljarder svenska kronor.

DI - 2 timmar sedan

Svag krona tar död på spanska husdrömmen

Kronraset och en skakig svensk bostadsmarknad får svenskarna att dra öronen åt sig på den spanska fastighetsmarknaden. "Det har blivit mycket tuffare", säger Daniel Nilsson som är chef på Fastighetsbyrån. .

DI - 3 timmar sedan

Två chefer lämnar Instagram

Bangaly Kaba, chef för användartillväxt, och Ameet Ranadive, som ansvarade för antimobbning på plattformen, lämnar sina positioner på Instagram. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 3 timmar sedan

M-debattörer: Korta föräldraledigheten

Korta föräldraförsäkringen och höj ersättningsnivån. Det föreslår nu tre moderata debattörer. .

DI - 4 timmar sedan

Efter raset: Jätten närmar sig skräpstatus

Den multinationella jätten General Electric, som för tretton år sedan var USA:s högst värderade bolag med ett marknadsvärde på 370 miljarder dollar värderas i dag 300 miljarder dollar (2.700 miljarder kronor)  lägre av aktiemarknaden. .

DI - 4 timmar sedan

Facebooks försvarstal skickar ner aktien i källaren

Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg försvarar sociala mediejätten i en tv-intervju men marknadsreaktionen blev sur och aktien når 19-månaderslägsta. .

DI - 4 timmar sedan

Lundin Mining drar ned vid gruva i Chile

Gruvbolaget Lundin Mining har beslutat sig för att minska personalstyrkan vid sin koppargruva Candelaria i Chile. Det rapporterar bland annat Reuters. .

DI - 4 timmar sedan

Electrolux rustar för tullarna – laddar för nya prishöjningar

Vitvarubolaget Electrolux förbereder sig för ytterligare prishöjningar i USA på grund av tariffer, valutaeffekter och de högre priserna på råvaror. Det rapporterar Wall Street Journal..

DI - 5 timmar sedan

Sophia Bendz: ”Känslan att inte räcka till lärde mig att bli hård i mina prioriteringar”

Hon fick sitt första chefsjobb på Spotify i 25-årsåldern och byggde hela marknadsavdelningen från scratch. I Di-podden Förnuft & Känsla berättar Sophia Bendz, i dag affärsängel och partner på Atomico, om chefsåren på musiktjänsten och vad hon skulle göra annorlunda nu. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.