DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 07:27

DI - 21 jun 18 kl. 22:50

Så gör du ett bostadsklipp under sommarenSemestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gördu ett , bostadsklippunder , sommaren
Dagens PS - 08 sep 17 kl. 13:01

Tiden förbi för snabba bostadsklipp

Det här skrämmer bort lycksökarna. För några år sedan var det vanligt med spekulation på nyproducerade bostäder. Det har gått att tjäna miljoner på att teckna sig för nybyggda lägenheter, som sedan säljs före inflyttning.

FriaTider - 16 jul 13 kl. 11:06

Moderater lovar 0% skatt på bostadsklipp

Reavinstbeskattningen av bostadsklipp bör avskaffas, föreslår riksdagsledamöterna Anti Avsan och Isabella Jernbeck (båda M) på SvD Brännpunkt idag. Men förslaget får kritik från experter..

DI - 06 sep 14 kl. 09:09

Gör bostadsklipp i industriområden

Sikta på slitna industriområden och stadsdelar där kollektivtrafiken ska förbättras om du letar bostadsklipp. Några exempel är Barkarby utanför Stockholm, delar av Hisingen i Göteborg och områden kring Hyllie i Malmö..

Dagens PS - 05 dec 16 kl. 10:50

Hemlösa gör unika bostadsklipp

I Malmö finns 268 bostadsrätter köpta för skattemiljoner. De som bor där har fått lägenheterna gratis och betalar bara månadsavgiften. Sydsvenskan rapporterar om att Malmö stad förlorat besittningsrätten till lägenheterna.

Dagens PS - 20 jan 17 kl. 07:15

Gör bostadsklipp – med mobilen

Fastighetsbyrån är först på marknaden att erbjuda spekulanter att buda på bostäder digitalt. Du identifierar dig med mobilt bank-id, skriver Privata Affärer. Fastighetsbyråns vd Lars-Erik Nykvist menar att det här ökar säkerheten samtidigt som affärerna blir enklare för både spekulanter och säljare.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 11:59

Svensken räknar med bostadsklipp

Enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån tappar investeringarna i aktier och fonder mark medan de finansiella placeringarna på bankkonton och i bostadsrätter växer. Varningar om låga räntor och en överhettad bostadsmarknad tycks alltså inte avskräcka svenskarna, rapporterar TT. Statistiken visar att hushållens nettoköp i aktier och fonder var nära noll under fjärde kvartalet 2016.

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 15:01

ABBA-Björn gör nytt bostadsklipp

Björn Ulvaeus har köpt elva lägenheter till i nybyggda Slottsholmen i Västervik där han sedan tidigare äger en bostad, uppger Affärsvärlden på nätet. De elva lägenheterna som ABBA-kändisen nu förvärvat ligger på samma våningsplan som den bostad han tidigare köpte för 6,5 miljoner kronor och som han bland annat ska hyra ut som bröllopssvit när han själv inte där, framgår det. De elva lägenheterna som Björn Ulvaeus lagt beslag på nu har han varit med och utvecklat.

Dagens PS - 11 apr 17 kl. 07:00

Fingerprint-toppen gör bostadsklipp

Johan Carlström, storägare och tidigare vd i Fingerprints, säljer sin fyrarummare på 218 kvadratmeter i stadsdelen Östermalm i Stockholm, berättar Affärsvärlden på nätet. Enligt mäklaren, som tidningen hänvisar till, är det en ”högklassig våning med fritt läge”. Utgångspriset i annonsen är 27 miljoner kronor och om Carlström får vad han begär kommer kvadratmeterpriset att bli strax under 124.

YLE - 22 jul 14 kl. 04:26

Ensamheten tar inte ledigt på sommaren

Våra högt uppskruvade förväntningar på semestern gör sommaren tung för den som känner sig deprimerad och ensam. Sommaren är också högsäsong för självmord. - Det är viktigt att hålla fast vid en del rutiner också under semestern och inte stressa, påpekar psykiater Kristian Wahlbeck från Föreningen för mental hälsa i Finland.

YLE - 14 feb 17 kl. 13:05

Finländare kan bli bortbytta när NHL-klubbarna rustar inför sommaren

Den 1 mars ska NHL-klubbarnas trupper för den resterande delen av säsongen vara spikade. Ligans expansion i sommar innebär att några finländare riskerar att bytas bort redan före grundserien avslutas. När Vegas Golden Knights i höst debuterar blir klubben den nordamerikanska ishockeyligan NHL:s 31:a lag.

Dagen - 20 jul 11 kl. 03:00

Sommaren är barnens tuffaste tid

I Jönköping ligger stödverksamheten hos Vårsol, som drivs av Frälsningsarmén, nere i stort sett hela sommaren. När barnen kommer tillbaka efter sommaren möter personalen många svikna löften. Men i framtiden hoppas man på att kunna driva ett sommarläger.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Lägre omsättning och resultat för Poolia – sänker utdelningen

Bemanningsbolaget Poolias resultat sänktes av kostnader för fusionen med Uniflex och omsättningen minskade i takt med marknaden. Styrelsen föreslår nu en sänkt utdelning..

DI - 15 minuter sedan

Brittiska avtal i baklås – pressen ökar

Nervositeteten ökar inför brexit. Medan premiärminister Theresa May kämpar med ett splittrat Toriesparti lämnade på måndagen sju parlamentsledamöter Labour. Samtidigt kärvar Storbritanniens försök att få handelsavtal med tungviktare som Kina och Japan..

DI - 15 minuter sedan

Vinstlyft för Lyko

Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko redovisade ett resultat efter skatt på 3,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Under samma period 2017 landade siffran på minus 14,8 Mkr. .

DI - 45 minuter sedan

Huaweis grundare: Gripandet av finanschefen var politiskt motiverat

Gripandet av Huaweis finanschef Meng Wanzhou i december var politiskt motiverat enligt bolagets grundare och finanschefens far Ren Zhengfei. Det säger han i en intervju med brittiska BBC..

DI - 45 minuter sedan

Yenen tappar mot dollarn

Asienbörserna visar en lite blandad utveckling på tisdagen med Tokyo upp och Shanghai ned på tisdagen efter att USA haft helgstängt på måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Kinesiska börserna vänder ned i sena handeln

Asienbörserna bjuder på små, spretiga rörelser på tisdagsmorgonen. Medan Tokyobörsen stiger vänder de kinesiska börserna ned..

DI - 1 timme sedan

Handelsförhandlingarna upptas på tisdagen

Handelsförhandlingarna mellan USA och Kina kommer åter återupptas i Washington på tisdagen, för att sedan följas upp med möten på högre nivå senare i veckan..

DI - 1 timme sedan

Sju svåra månader för Kinas bilindustri: ”inga tecken på förbättring”

Kinas bilindustri fortsätter att tappa fart. Flera internationella bilföretag skalar nu ned eller lämnar landet.  Men Kina försäljning av elbilar lämnar omvärlden bakom i vägdammet.

DI - 1 timme sedan

16 delstater stämmer Trump för nödläge

En koalition av 16 delstater, ledda av Kalifornien, har stämt president Donald Trump för hans beslut att utlysa nationellt nödläge för att finansiera en mur mot Mexiko. .

DI - 1 timme sedan

Trump varnade Venezuelas militär

Donald Trump varnade på måndagen medlemmar i Venezuelas militär för att förbli lojala mot president Nicolas Maduro. De riskerar sin framtid och sina liv och måste tillåta humanitär hjälp in i landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.