BT > Nyheter

Tuesday, 19 February, 05:26

BT - 21 jun 18 kl. 21:38

”För mig är det hållbarhet på riktigt”En halv miljon ton ätbar mat hamnar varje år i soporna – bara i Sverige. Det vill gruppen Foodsharing i Borås ändra på. Genom att ta tillvara mat som annars hade slängts från affärer, bagerier och privatpersoner hoppas de kunna minska matsvinnet. I kväll hade Foodsharing i Borås sitt första gruppmöte. Borås Tidning frågade några deltagare varför det är viktigt för dem att bortse från bäst före-datumet och lukta och titta på maten i stället..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sverige, Foodsharing, Borås, Tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För mig är det hållbarhet, riktigt
Dagens PS - 12 jun 18 kl. 14:15

Hernhag om börsen och hållbarhet

Hans råd är investera i det mest rimliga. Marcus Hernhag på Privata Affärer skriver i en krönika om hur komplex det kan vara för investerare att förhålla sig till trenden att investera etiskt och moraliskt riktigt – det vill säga där hållbarhet är centralt. ”En anledning är att etik och moral är individuellt och att allt beror så mycket på.

Supermiljöbloggen - 18 feb 15 kl. 09:38

Jesper Jonsteg & Jesper Lövkvist, Hållbart Näringsliv: ”Fem myter om hållbarhet”

Det finns ett stort antal mer eller mindre vedertagna ”sanningar” som flyter omkring när vi pratar näringsliv och hållbarhet. Dessvärre är det si och så med sanningshalten. Och om vi som jobbar med, brinner för och lever på att utveckla hållbarhet ska få ett större gehör så måste vi akta oss för svepande formuleringar, lösa antaganden och halvsanningar.

YA - 19 maj 16 kl. 03:00

Heldag om hållbarhet

Gör en plånbok av en mjölkkartong eller lär dig äta växter som frodas i stan. Hållbarhet står i centrum när Simrishamns kommun på lördag arrangerar En riktigt reko dag..

YA - 26 maj 17 kl. 16:00

Hållbarhet i centrum

Hållbarhet står i centrum när kommunen på lördag anordnar En riktigt reko dag..

YLE - 31 maj 17 kl. 21:14

Den riktigt gamla lilla Nokian är av många orsaker populär i afrikanska länder

I många afrikanska länder är Nokias gamla 3310-modell högt älskad. Den nya versionen av modellen är dyr i jämförelse med de gamla exemplar som fortfarande syns i gatuhandeln. För européer kan den förnyade versionen av Nokias gamla "tegelsten" - modellen 3310 - kanske innebära en liten återgång till ett enklare liv.

Supermiljöbloggen - 26 jun 18 kl. 20:49

Hållbarhet – Någonstans mellan biobränsle och sommargrönska

Hur brukar vi den svenska skogen på bästa sätt, och vad är egentligen hållbart? Dagens konflikt mellan bruksvärdet och det estetiska naturvärdet av den svenska skogen är djupt rotad i samhället, men också i själva hållbarhetsbegreppets natur. För att bättre förstå debatterna om biobränsle och europas sista urskogar, kan vi gå tillbaka till hållbarhetsbegreppets ursprung under 1800-talet.

Uppsalanyheter.se - 18 mar 14 kl. 08:30

Årets miljöjournalist medverkar i samtal om hållbarhet

Den 27 mars håller Fredsåret 2014 ett öppet samtal i ämnet hållbarhet på Fredens hus, Uppsala. Medverkar gör den grävande journalisten Daniel Öhman - vinnare av Stora Journalistpriset, koldioxidbantaren Staffan Lindberg och klimatstrategen Björn Sigurdson.Den 27 mars håller Fredsåret 2014 ett öppet samtal i ämnet hållbarhet på Fredens hus, Uppsala.

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 16:02

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor.Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

TA - 23 sep 14 kl. 16:10

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor.Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

BT - 23 sep 14 kl. 16:10

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor. Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 08:39

Hållbarhet – ofta bara ett spel för galleriet

De flesta börsbolagen får klart underkänt i ny rapport. Enligt forskningen, som gjorts på Handelshögskolan, har bara 7 av 88 granskade börsbolag långsiktiga hållbarhetsmål. Det skriver Svenska Dagbladet.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Brand i Blidsberg, svenskar slog världsrekord i att bygga tortillatorn och 16 amerikanska delstater utmanar Trump. Här är nattens nyheter – lokalt och i omvärlden. .

BT - 30 minuter sedan

I vår snabba tid behöver vi långsam rörelse

Inledningen av norske Erling Kagges essä om vandring och rörelse är fantastisk. När hans mormor slutade gå dog hon. Samtidigt höll hans yngsta dotter på att lära sig att gå.

BT - 30 minuter sedan

Guiden: Evenemangstips i Herrljunga.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga..

BT - 30 minuter sedan

Rekordmånga beviljas skuldsanering

Bland annat en lagändring som gör processen smidigare bidrar till att antalet beviljade skuldsaneringar blivit rekordmånga. - Det finns ett uppdämt behov i samhället att ansöka om skuldsanering, säger Ann-Charlotte von Feilitzen, teamchef på Kronofogden.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Många svenska poäng i Calgary-seger

Mikael Backlunds 14:e mål för säsongen blev sista spiken i kistan när Calgary besegrade Arizona, vilket innebär att det kanadensiska laget fortsätter att trona stabilt i topp i NHL-hockeyns Western conference. Matchen blev också rena svenska assistfesten.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Norge pressas av Nato

Nato sätter press på medlemsnationen Norge. Försvarsalliansen vill att landet ska ha en högre kapacitet att skydda sig självt. - Vad Nato är oroat över är Försvarsmaktens brist på uthållighet, vilket dokumenterades under Trident Juncture-övningen i Norge i höstas, säger Ketil Olsen till Aftenposten.

BT - 1 timme sedan

Snöboll stoppade lastbil i Umeå

Att kasta snöboll kan vara kul, men också farligt. På måndagen fick en lastbil vindrutan krossad under färd i Umeå. Fordonet träffades av en snöprojektil vid en gång- och cykelbro i stadens västra delar, rapporterar P4 Västerbotten.

BT - 1 timme sedan

Nu får ni sluta hacka på Elfsborg

Det finns många medgångssupportar i Borås, liksom många motgångssupportrar, menar skribenten..

BT - 1 timme sedan

Gräv ner stridsyxorna i Svenljunga

Svar till Eva Johansson (C), Petra Ojala (C) och Markus Bylander (C), BT 10/2..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.