SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 14 November, 02:12

SVT Debatt - 21 jun 18 kl. 12:17

”Lägg ner FN:s Råd för mänskliga rättigheter””Sverige och likasinnade fria stater bör bilda en allians för att lägga ned MR-rådet och ersätta det med ett organ som har demokratikriterier så att stater som begår MR-övergrepp inte kan bli invalda”, skriver Fredrik Malm..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
FN, Råd, MR, Fredrik Malm

Dela artikeln

431 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägg, ner, FN:s, Rådför , mänskliga, rättigheter
Ekonomistas - 17 maj 18 kl. 08:30

Gästinlägg: Höga kostnader men osäkra vinster av sänkta ingångslöner

I detta gästinlägg diskuterar Niklas Blomqvist, doktorand vid Nationalekonomiska institutionen vid Stockholms universitet den forskningen kring sysselsättningseffekterna av sänkta löner. Bland annat så ifrågasätts Arbetsmarknadspolitiska rådets (AER) slutsats att sänkta ingångslöner skulle ha betydande sysselsättningseffekter. Sänkta ingångslöner som medel för att öka sysselsättningen för lågutbildade och nyanlända har åter börjat debatteras efter en rapport av AER och ett förslag om inträdesjobb från Alliansen.

Kristianstadsbladet - 03 mar 12 kl. 06:30

Ner, ner, ner, upp

Nån har ihjäl en violin på P2. Fascinerad följer jag den dalande tonen. Den lider.

Cornucopia - 02 feb 16 kl. 12:22

Höga medellöner för civilekonomer

Fackföreningen Civilekonomerna rapporterar föga överraskande om nya rekordmedellöner för sina medlemmar. Medellönen för en civilekonom ligger nu över 50 000:- SEK, men att det är nytt rekord är i sig förstås inte överraskande eftersom löner generellt höjs varje år.

Vad som kan sänka medellönen för civilekonomernas medlemmar är förstås om arbetslösheten ökar mer än lönerna eller om många unga med lägre löner anställs.

Sydsvenskan - 10 feb 16 kl. 16:55

Alliansen på offensiv för lägre löner

Alliansen och näringslivet har gått till samlad attack för lägre löner.LO kämpar emot.Och Stefan Löfvens rödgröna regering ligger anmärkningsvärt lågt i sitt försvar av "den svenska modellen".

Alingsås tidning - 02 okt 17 kl. 05:30

20 träd tas ner – utgör säkerhetsrisk

Flera av träden runt Landskyrkan är i mycket dåligt skick – totalt kommer 20 träd att tas ner under den närmsta tiden.
– Som det är idag utgör de en säkerhetsrisk, säger Alexander Ryman, kyrkogårdsföreståndare, som berättar att nya träd kommer att planteras under hösten.
Redan 2012 upprättades det i Alingsås pastorat en trädvårdsplan över samtliga kyrkogårdar, och även för områdena utanför Christinae kyrka och Landskyrkan.

Cornucopia - 23 feb 15 kl. 09:36

Bostadspriskvot - antal årslöner bostaden kostar per län

Höga bostadspriser motiveras av bostadsbubbleförnekarna ibland med att man har högre löner i t ex Stockholm. Men sett i förhållande till lönerna så är ändå Stockholm avgjort dyrast och högre löner kompenserar inte bostadspriserna.
Siffrorna avser 2013, då SCB inte har publicerat inkomster för 2014 än, vilket förstås beror på att det inte finns några färdiga deklarationer för 2014.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 15 kl. 19:08

Förmåner i all ära, men lön och arbetsmiljö är ändå viktigast.

Sjuksköterskor, socialsekreterare och lärare, alla kämpar de för högre löner. Regeringen, som egentligen inte alls ska lägga sig i lönesättningen, stöttar kraven, inte minst när det gäller lärarna. I det fallet har det öronmärkts statliga pengar för ändamålet.

YLE - 24 aug 16 kl. 12:02

Vartiainen: Sänkta löner kräver inte vetenskaplig bevisföring

”Om man vill ha stenhårda vetenskapliga bevis för att en reform fungerar skulle man aldrig kunna göra någonting.” Så avfärdar Juhana Vartiainen uttalanden om att det är svårt att bevisa vetenskapligt att lägre löner minskar på arbetslösheten. Svenska Yle kunde på tisdagen berätta att två av Finlands främsta experter på arbetslivsfrågor avfärdar tanken att lägre löner skapar fler arbetsplatser.

YLE - 18 feb 17 kl. 11:57

Asylsökande barn tvingas byta skola när Migri lägger ner förläggningar

Migri lägger ner de platser Luona har hyrt åt asylsökande familjer i Forenomlägenheter i Vanda och Esbo. Nu måste familjer med skolbarn flytta till helt andra orter i landet, och börja i nya skolor. När antalet asylsökande minskar måste också antalet förläggningar i landet minska.

YLE - 23 jul 17 kl. 12:18

Elavbrotten ska minska då Caruna gräver ner jordkablar

Det skramlar högt då grävmaskinens skopa lyfter upp massor av stenar i ett dike som grävs längs Brunkom Strandvägen i Pojo. Stenarna måste tas bort och sättas åt sidan, för i diket läggs jordkablar så att Brunkombornas tillgång till elektricitet blir bättre. Elöverföringsbolaget Caruna har bytt ut luftkablar till jordkablar i Västnyland i några år.

Cornucopia - 08 okt 17 kl. 12:04

Penates: Bostadsrättspriserna ner 3.1% i Stockholm under september - ner 4.7% i Göteborg

Enligt boprissajten Penates har bostadsrättspriserna i Stockholm fallit 3.1% under september, samtidigt som omsättningen ökat. I Göteborg är priserna ner 4.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Varför ska vi gå med på att låta oss bli avbildade som byfånar?”

”Jag får en klump i halsen när floskler förminskar och fördummar människor och kulturer, i sken av humor. Hur mycket fördomar får Public Service sprida om Norrbottningar, innan det kan kallas diskriminering?” undrar Helen Doktare..

SVT Debatt - Igår: 10:44

”När hin håle kom på Sverigebesök”

”Det är som om vi haft besök av Belsebub. Den ena efter den andra journalisten gör kardinalfelet att försöka klistra uppenbart felaktiga epitet på Peterson genom att kalla honom provokatör, extremhöger eller lägga ord i munnen på honom”, skriver Pelle Lindblom..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Dags för reformer som ökar pappors möjlighet till mer tid med barnen”

”Vi måste genomföra reformer som ökar stödet i föräldraskapet och ökar pappors möjlighet till mer tid med sina barn – inte bara när barnen är små. Vi föreslår bland annat att reglerna för tjänstledighet och sjukpenninggrundande inkomst utvidgas så att de inte missgynnar pappor, som ju oftare tar ut föräldrapenning när barnet är något äldre”, skriver Jakob Forssmed (KD)..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Pappor, skärp er!”

”Det är jag, jag, jag och min, min, min och mitt, mitt, mitt. Först på slutet kommer ett ”åh, javisst ja, och så älskar jag dig såklart.” Grabbar, ni hade en uppgift.

SVT Debatt - 10 nov 18 kl. 08:00

”Maträddarna silar resurseffektiva morötter men sväljer miljöskadligt nötkött”

”En närmast oräknelig följd av forskningsrapporter, om hur extremt miljöskadliga animalier är, har de senaste decenniet sköljt över oss. Det är mot den bakgrunden oerhört svårt att rent sakligt förstå programledarnas fokus på att morötter går förlorade”, skriver Jonas Paulsson..

SVT Debatt - 09 nov 18 kl. 06:00

”Låt bönder, hästar och drottningar bli en del av undervisningen”

”I en tid då smarta telefoner och andra tekniska hjälpmedel gör att vi använder hjärnan allt mindre behöver vi hitta nya bra sätt att träna barnens förmåga att tänka. Vi vet att schack är bra för barn och mer schack i skolan är inte till för att Sverige ska få en egen Magnus Carlsen, utan för att träna hjärnorna hos alla barn och ge dem förutsättningar att använda hela sin förmåga”, skriver Carl Fredrik Johansson..

SVT Debatt - 08 nov 18 kl. 12:46

”Jordan B Petersons kritiker gör det lätt för sig”

”Jag vill hävda att Jordan B Petersons kritiker gör det lätt för sig. Det är enkelt att placera honom i det högerextrema facket, att förkasta hans argument. Att kalla hans föreläsningar, böcker och videos för nonsens.

SVT Debatt - 08 nov 18 kl. 10:31

Har feminismen gjort män till syndabockar?

Jordan B Petersons Sverigebesök har blåst nytt liv i debatten och manlighet och feminism. SVT Opinion tittar närmare på de olika argumenten..

SVT Debatt - 07 nov 18 kl. 15:33

”Det känns som om jag lever i en dokusåpa: Sveriges regering – i 68 avsnitt!”

”Vi röstade inte på en blocköverskridande röra! Om Stefan Löfven går i opposition tar han ansvar för landet genom att vi får en regering. Det är stort!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.