Realtid > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 01:20

Realtid - 21 jun 18 kl. 10:57

Capio rekryterar Attila Vegh till ny VDAttila Vegh har utsetts till ny koncernchef och vd för Capio AB. Han är för närvarande vd för Penta Hospitals International, en sjukhuskedjan i Central- och Östeuropa. Attila Vegh ersätter Capios nuvarande vd Thomas Berglund..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Attila Vegh, VD, Vegh, Capio AB, Penta Hospitals International, Central, Östeuropa, Capios, Thomas Berglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Capio, rekryterar, Attila, Veghtill ny VD
Dagens Medicin - 29 jun 18 kl. 13:21

Attila Vegh ny vd för Capio

Attila Vegh, 42 år, har utsett till ny vd och koncernchef för Capio AB. .

DI - 21 jun 18 kl. 08:09

Capio hämtar ny vd från annat vårdbolag

Vårdbolaget Capios styrelse har utsett Attila Vegh till vd efter avgående Thomas Berglund. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Sydsvenskan - 16 jan 14 kl. 06:30

Attila Lajos

Docent Attila Lajos, Ljungby, har avlidit efter en lång tids sjukdom i en ålder av 58 år.Attila Lajos växte upp och fick sin första utbildning i Transsylvanien. Där fick han en klassisk bildning i historia och filosofi vid universitetet Babes-Bolyai i Kolozsvár (Cluj)och avlade licentiatexamen i historia med en avhandling om absolutismens teoretiska grundvalar i Västeuropa under slutet av 1500-talet.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 08:48

Capio ska dela ut miljarder till aktieägarna

Capio kallar till extra bolagstämma den 12 oktober för att besluta om styrelsens förslag om godkännande av avyttringen av Capio Frankrike. Capio meddelar nu även att likviden från transaktionen, om affären godkänns, delvis kommer att användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis överföras till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

YA - 15 jan 14 kl. 15:06

Capio får kritik efter självmord


Läkaren på Capio psykiatri ansåg inte att patienten var självmordsbenägen, tio dagar senare tog patienten sitt liv. Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, Capio för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder.Sedan år 2010 hade patienten kontakt med Carema psykiatri, som senare övertogs av Capio.

YA - 27 feb 14 kl. 10:04

Nytt bakslag för Capio om sjukhusdrift

Foto: Arkiv
Capio har förlorat striden om Simrishamns sjukhus i ännu en instans. Om Capio väljer att inte överklaga Kammarrättens dom tar Praktikertjänst över sjukhuset i september.
De juridiska turerna runt upphandlingen, som skedde 2012, har varit många.

PrivataAffärer - 13 jul 18 kl. 14:38

Budet på Capio: ”Samgående bästa lösningen”

Det framhåller Pascal Roche som är vd på Ramsay General de Santé i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. ”Vi har diskuterat med styrelsen sedan i juni, men vi tycker att processen har gått allt för långsamt. Vi har kommit fram till att ett samgående med Ramsay Santé de General är den bästa lösningen”, säger Pascal Roche och fortsätter.

YA - 09 jul 13 kl. 06:30

Problemen fortsätter - läkare lämnar Capio

Foto: Scanpix
Problemen för Capios psykiatriska öppenvård i Ystad fortsätter. Två av tre läkare har begärt avsked från vårdföretaget och patienternas ombud hävdar att patientsäkerheten är i fara.
?

Cornucopia - 14 jan 17 kl. 16:56

Rikets snabbaste akut är privatägda Capio S:t Görans sjukhus

Enligt Socialstyrelsens statistik är rikets snabbaste akutmottagning Capio S:t Görans Sjukhus på Kungsholmen i Stockholm. Att som äldre 80+ träffa läkare där går på i snitt 19 minuter, i kontrast mot 100 minuter hos landets sämsta, nämligen aktuella Sahlgrenska sjukhuset. Därtill ser det ut som att desto mindre akutmottagning, ju kortare väntetider.

PrivataAffärer - 25 jun 18 kl. 07:18

Capio överväger att sälja icke-nordisk verksamhet

”Capio utvärderar kontinuerligt olika alternativ för att driva tillväxt och skapa aktieägarvärde. Inom ramen för utvärderingen av flera olika alternativ har Capio kontaktats av potentiella köpare och diskussioner har inletts rörande de icke-nordiska verksamheterna”, skriver Capio. ”Med Capios starka bas inom Modern Medicin och den strategiska inriktningen mot specialisering och digitalisering ser Capios styrelse att det är logiskt att utvärdera dessa kontakter för att analysera huruvida de är värdeskapande för Capios aktieägare och reflekterar det fulla värdet av Capios icke-Nordiska verksamheter”, skriver bolaget vidare.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 8 timmar sedan

Låg förvärvsfrekvens i USA hot mot tillväxt och vinster

Arbetslösheten är nere på historiskt låga nivåer. Frågan är hur man därifrån kan leverera den tillväxt vi behöver. Prognoschef Håkan Frisén beskriver det som okänt territorium när han presenterar SEB:s konjunkturrapport .

Realtid - 8 timmar sedan

Sandvik planerar stänga fabrik i Frankrike

Sandvik överväger att stänga en fransk produktionsenhet för att årligen spara 100 miljoner kronor..

Realtid - 10 timmar sedan

“Lindahl kommer ha fortsatt närvaro i Stockholm”

Advokatfirman Lindahl rekryterar Sten Gejrot från MAQS Advokatbyrå. Han kommer att leda Lindahl Malmös nya satsning inom bank- och finans, samt vara fortsatt verksam i Stockholm..

Realtid - 10 timmar sedan

Nya regler ställer hårdare krav på transparens hos bolagens ägare

Per Westerberg, Sophie Nachemson-Ekwall och Helena Levander kommenterar det nya aktieägardirektivet som träder i kraft nästa sommar..

Realtid - 11 timmar sedan

De tar över Roburs fonder

När förvaltar-duon Carl Armfelt och Erik Sprinchorn lämnar Swedbank Robur tar sex förvaltare över ansvaret i fonderna under en övergångsperiod..

Realtid - 13 timmar sedan

Deloitte vill inte förlikas med Allra

Allra ställer sig positiv till att en medlare utses i målet mot Deloitte men revisionsbyrån säger nej till förlikning. Nu stundar huvudförhandling där bland andra Allra-vd:n Alexander Ernstberger och Deloitte-partnern Jan Palmqvist ska förhöras..

Realtid - 14 timmar sedan

Högkonjunkturen bromsar in

En osäker internationell utveckling, en långsam ränteuppgång och minskad efterfrågan på nyproduktion gör att svensk tillväxt bromsar in, det skriver Svenskt Näringslivs i sin senaste konjunkturrapport..

Realtid - 14 timmar sedan

Näringslivstoppar möter förorten i schack på Centralen

Par-schackturneringen Näringslivet möter förorten går av stapeln nu på onsdag på Centralstationen i Stockholm. Flera näringslivsprofiler kommer tillsammans med barn och ungdomar från förorten att ställa upp i turneringen..

Realtid - 14 timmar sedan

Sobi köper Synagis för 13,6 miljarder

Sobi förvärvar läkemedelsrättigheter för 13,6 miljarder kronor av Astra Zeneca..

Realtid - 14 timmar sedan

Stjärnförvaltarna lämnar Robur

Fondförvaltar-duon Carl Armfelt och Erik Springchorn lämnar Swedbank Robur..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.