VA > Ekonomi

Thursday, 13 December, 01:29

VA - 21 jun 18 kl. 09:52

Ska du starta företag? Här är sakerna du inte får missaI uppstarten av ett nytt företag finns det mycket att tänka på. Här ger experten Emma Dansbo, partner och advokat på Delphi, sina bästa tips på vad man som entreprenörer bör fundera på från ett legalt perspektiv för att redan från början skapa bra förutsättningar för sitt bolag  – samt sin syn på varför förutsättningarna för att bygga framgångsrika tillväxtbolag fortfarande skiljer sig mellan m....
Läs mer på VA
Läs mer om:
Emma Dansbo, Delphi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska du starta, företagHär är , sakernadu inte , får missa
DrivaEget - 02 mar 15 kl. 14:35

Kändisarnas misslyckade företag – så lär du av missarna

 Affärer  Tror du att vägen till framgång är spikrak? Tänk igen. Här är 5 superentreprenörer och kändisar som misslyckats med sina företag – läs hur du kan lära av deras misstag.

BT - 22 apr 14 kl. 09:24

Sänk sjuklönekostnaderna för företag

Fyra av fem jobb skapas av småföretagare. Tack vare Centerpartiet vill regeringen nu sänka företagens kostnader för sjuklön genom ett nytt högkostnadsskydd som gynnar småföretag och betalas ut automatiskt. Med ett högkostnadsskydd som gäller redan för de första dagarna när medarbetarna är sjuka, minskar vi risken för små företag att nyanställa och gör det lättare för människor som står långt från arbetsmarknaden att få ett jobb.

Dagens PS - 09 jun 17 kl. 09:30

Banker hämmar tillväxt i svenska småföretag

Enligt en ny rapport är det lätt att starta eget företag i Sverige men svårare att hitta finansiering till investeringar. Det här skriver Svenska Dagbladet med hänvisning till undersökningen, som gjorts av Företagarna och som konstaterar att småföretagen är i stort behov av finansiering från anhöriga. Nästan hälften av småföretagarna tar enligt finansieringsrapporten in pengar från ägare, banklån, familj eller vänner.

Sydsvenskan - 30 jun 13 kl. 06:30

Partiledarna står i centrum på åsiktsmarknaden i Visby

Mer människor, möten och mingel än någonsin. I dag drar politikerveckan i Almedalen på Gotland igång ? och som vanligt slår arrangemanget alla rekord.

Sydsvenskan - 30 jun 13 kl. 06:30

Partiledarna i centrum i Visby

Mer människor, möten och mingel än någonsin. I dag drar politikerveckan i Almedalen på Gotland igång ? och som vanligt slår arrangemanget alla rekord.

Dagens PS - 07 mar 17 kl. 10:08

Inför 8 mars: Här har kvinnorna makten

Uthyrning av sin privatbostad har skapat ekonomiska och sociala möjligheter – kvinnliga värdar världen över har hittills tjänat över 10 miljarder dollar. Det här visar en ny undersökning som presenteras av Airbnb inför Internationella kvinnodagen i morgon, onsdag 8 mars. ”Airbnb är ett fantastiskt verktyg för att stärka kvinnor och jämna ut skillnaderna mellan stad och land”, säger Airbnb-värden Fia Gulliksson i pressmeddelandet.

YLE - 28 mar 17 kl. 16:09

Industriboomen i Åbo banar väg för kraftig tillväxt

Någonting unikt är på gång i Åboregionen. Efter en mycket lång och seglivad ekonomisk nedgång inom industrin sedan 2008 upplever industriföretagen en kraftig uppgång. Det har lett till en växande efterfrågan på arbetskraft, framför allt diplomingenjörer och ingenjörer, som regionen kommer att få kämpa för att kunna möta.

Dagens PS - 22 mar 17 kl. 08:02

Ministrarna backar efter stormen

Ansvariga ministrarna Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) skriver på Di Debatt att regeringen inte tänker sänka schablonbeloppet i 3:12-reglerna. Dessutom höjs inte löneuttagskravet och beräkningen av det lönebaserade utrymmet justeras, framgår det. I dag, onsdag, går det förändrade 3:12-förslaget ut på remiss.

Dagensanalys.se - 06 mar 18 kl. 10:37

Den nya trenden – reklamfilmer förklädda som filmer

Taco Bell och Tourism Australia lurar folk med sina förklädda reklamfilmer, är det smart marknadsföring eller irriterar man användarna? Under Super Bowl fick man se en reklamfilm som som var förbluffande lik en filmtrailer till en uppföljare av Crocodile Dundee filmerna, men det var ingen filmtrailer det var en kampanj skapad av Droga5 för turism Australia. Några veckor tidigare visade Taco Bell en lika bedräglig reklamfilm som såg ut som en filmtrailer, med Josh Duhamel i huvudrollen.

Dagens PS - 12 jul 17 kl. 08:28

Edward Blom: ”Det ger mig harmoni i själen”

Hans företag, AB Edward Blom & Co, omsatte drygt 1 miljon kronor förra räkenskapsåret – trots att hälften av personalstyrkan var föräldraledig. Det skriver tidningen Entreprenör, som intervjuat Edward Blom, 46 år, känd från bland annat tv alltså men också krönikör och författare. Egentligen blev han egenföretagare av en slump, säger han.

Fler nyheter från VA

VA - 8 timmar sedan

Starbreeze ska fokusera på kärnverksamhet – aktien rusar

Gamingbolaget Starbreeze aktie rusar efter besked om rekonstruktion. .

VA - 9 timmar sedan

M-KD-budgeten vinner i riksdagen

Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetreservation gick segrande ur onsdagens riksdagsomröstning.  .

VA - 9 timmar sedan

Glada miner på USA-börserna

USA-börserna drar iväg i onsdagsstarten. .

VA - 10 timmar sedan

Redo för due diligence? Det här behöver du tänka på

Vid en due diligence-process görs en djupgående analys av ett företag ur ett juridiskt och affärsmässigt perspektiv. För att lyckas krävs en smart, enkel och framför allt säker lösning för att dela information. Datarum är ett effektivt system för detta.

VA - 10 timmar sedan

Starbucks-utmanaren Luckin tar in 200 miljoner dollar

Kinesiska startupen Luckin Coffee värderas nu till 2,2 miljarder dollar. .

VA - 11 timmar sedan

Hon var Steve Jobs marknadschef när Iphone lanserades: "Nu är en fantastisk tid för marknadsförare"

Allison Johnson var Steve Jobs marknadschef under de viktiga åren då iPhone och iPad lanserades. Men orden ”varumärke” och ”marknadsföring” var förbjudna, berättar hon i podcasten Heja Framtiden under sitt besök i Stockholm. .

VA - 13 timmar sedan

Svenskt teknikföretag viktig del i förarlösa fordon och försvarsindustrin

Teknikföretaget ASTG har arbetat hårt med att utveckla avancerade satellitantenner för fartyg. När man nu börjar leverera ser man nya möjligheter på en snabbväxande marknad för andra delar av produktportföljen. .

VA - 14 timmar sedan

Carlos Ghosn-dramat: Exklusiv intervju med höjdaren som också fick sparken från japanska topp-vd-posten

Från en av bilvärldens mäktigaste till japanskt häkte. Chefen för Nissan och Renault, Carlos Ghosn är bara en i raden tunga vd:ar som fått trassel med japanskt management. Vi har pratat med en av de tyngsta om japansk företagskultur.

VA - 14 timmar sedan

Nu är Gardells efterlängtade styckning nära i ABB - aktien handelsstoppad

Gardells efterlängtade styckning ser ut att mycket snart bli verklighet i ABB. .

VA - 14 timmar sedan

Krypto-niten: Bitcoin blev allas slagpåse när febern övergick i frossa

2018 blev ett minst sagt omtumlande år för bitcoin. Kursen dök medan höjdare turades om att såga kryptovalutan. Sargad, men trots allt vid liv, går kryptovalutan in i 2019.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.