VA > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 11:29

VA - 21 jun 18 kl. 09:52

Ska du starta företag? Här är sakerna du inte får missaI uppstarten av ett nytt företag finns det mycket att tänka på. Här ger experten Emma Dansbo, partner och advokat på Delphi, sina bästa tips på vad man som entreprenörer bör fundera på från ett legalt perspektiv för att redan från början skapa bra förutsättningar för sitt bolag  – samt sin syn på varför förutsättningarna för att bygga framgångsrika tillväxtbolag fortfarande skiljer sig mellan m....
Läs mer på VA
Läs mer om:
Emma Dansbo, Delphi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska du starta, företagHär är , sakernadu inte , får missa
DrivaEget - 02 mar 15 kl. 14:35

Kändisarnas misslyckade företag – så lär du av missarna

 Affärer  Tror du att vägen till framgång är spikrak? Tänk igen. Här är 5 superentreprenörer och kändisar som misslyckats med sina företag – läs hur du kan lära av deras misstag.

BT - 22 apr 14 kl. 09:24

Sänk sjuklönekostnaderna för företag

Fyra av fem jobb skapas av småföretagare. Tack vare Centerpartiet vill regeringen nu sänka företagens kostnader för sjuklön genom ett nytt högkostnadsskydd som gynnar småföretag och betalas ut automatiskt. Med ett högkostnadsskydd som gäller redan för de första dagarna när medarbetarna är sjuka, minskar vi risken för små företag att nyanställa och gör det lättare för människor som står långt från arbetsmarknaden att få ett jobb.

Dagens PS - 09 jun 17 kl. 09:30

Banker hämmar tillväxt i svenska småföretag

Enligt en ny rapport är det lätt att starta eget företag i Sverige men svårare att hitta finansiering till investeringar. Det här skriver Svenska Dagbladet med hänvisning till undersökningen, som gjorts av Företagarna och som konstaterar att småföretagen är i stort behov av finansiering från anhöriga. Nästan hälften av småföretagarna tar enligt finansieringsrapporten in pengar från ägare, banklån, familj eller vänner.

Sydsvenskan - 30 jun 13 kl. 06:30

Partiledarna står i centrum på åsiktsmarknaden i Visby

Mer människor, möten och mingel än någonsin. I dag drar politikerveckan i Almedalen på Gotland igång ? och som vanligt slår arrangemanget alla rekord.

Sydsvenskan - 30 jun 13 kl. 06:30

Partiledarna i centrum i Visby

Mer människor, möten och mingel än någonsin. I dag drar politikerveckan i Almedalen på Gotland igång ? och som vanligt slår arrangemanget alla rekord.

Dagens PS - 07 mar 17 kl. 10:08

Inför 8 mars: Här har kvinnorna makten

Uthyrning av sin privatbostad har skapat ekonomiska och sociala möjligheter – kvinnliga värdar världen över har hittills tjänat över 10 miljarder dollar. Det här visar en ny undersökning som presenteras av Airbnb inför Internationella kvinnodagen i morgon, onsdag 8 mars. ”Airbnb är ett fantastiskt verktyg för att stärka kvinnor och jämna ut skillnaderna mellan stad och land”, säger Airbnb-värden Fia Gulliksson i pressmeddelandet.

YLE - 28 mar 17 kl. 16:09

Industriboomen i Åbo banar väg för kraftig tillväxt

Någonting unikt är på gång i Åboregionen. Efter en mycket lång och seglivad ekonomisk nedgång inom industrin sedan 2008 upplever industriföretagen en kraftig uppgång. Det har lett till en växande efterfrågan på arbetskraft, framför allt diplomingenjörer och ingenjörer, som regionen kommer att få kämpa för att kunna möta.

Dagens PS - 22 mar 17 kl. 08:02

Ministrarna backar efter stormen

Ansvariga ministrarna Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) skriver på Di Debatt att regeringen inte tänker sänka schablonbeloppet i 3:12-reglerna. Dessutom höjs inte löneuttagskravet och beräkningen av det lönebaserade utrymmet justeras, framgår det. I dag, onsdag, går det förändrade 3:12-förslaget ut på remiss.

Dagensanalys.se - 06 mar 18 kl. 10:37

Den nya trenden – reklamfilmer förklädda som filmer

Taco Bell och Tourism Australia lurar folk med sina förklädda reklamfilmer, är det smart marknadsföring eller irriterar man användarna? Under Super Bowl fick man se en reklamfilm som som var förbluffande lik en filmtrailer till en uppföljare av Crocodile Dundee filmerna, men det var ingen filmtrailer det var en kampanj skapad av Droga5 för turism Australia. Några veckor tidigare visade Taco Bell en lika bedräglig reklamfilm som såg ut som en filmtrailer, med Josh Duhamel i huvudrollen.

Dagens PS - 12 jul 17 kl. 08:28

Edward Blom: ”Det ger mig harmoni i själen”

Hans företag, AB Edward Blom & Co, omsatte drygt 1 miljon kronor förra räkenskapsåret – trots att hälften av personalstyrkan var föräldraledig. Det skriver tidningen Entreprenör, som intervjuat Edward Blom, 46 år, känd från bland annat tv alltså men också krönikör och författare. Egentligen blev han egenföretagare av en slump, säger han.

Fler nyheter från VA

VA - 30 minuter sedan

H&M hakar på trend från matbutikerna: "Kunderna är nyfikna"

H&M i Täby är den första klädbutiken i Sverige att testa självbetjäningskassor.  Men att låta tekniken ta över kontakten kan driva kunderna till e-handeln, varnar en forskare. .

VA - 1 timme sedan

Undersökning inför brexit: Hittills har bara 630 finansjobb försvunnit från London

Sex månader före brexit har betydligt färre finansjobb än befarat försvunnit. Det kommer Reuters fram till i en undersökning .

VA - 1 timme sedan

Uber vinner lönestrid – mot 400 000 förare

Uber har rätt i att betrakta sin amerikanska förare som oberoende kontraktsanställda snarare än företagsanställda, slår en domstol i San Francisco fast. .

VA - 2 timmar sedan

Aktietips: Ärkerivalen ett bättre köp än Ericsson just nu

Trots de senaste kanonrapporterna framstår inte Ericsson som köpvärd, skriver DI i en analys och lyfter istället fram ärkerivalen Nokia. .

VA - 3 timmar sedan

Renée Voltaire: Våga lyssna och lita på magen

Jag kallar magkänslan ”min andra hjärna” och har under åren lärt mig förstå när den eller min ”riktiga” hjärna ska användas för att fatta det bästa beslutet, skriver hälsokostentreprenören Renée Voltaire i en gästkrönika. .

VA - 3 timmar sedan

Energirevolutionen - innovationerna som ska rädda klimatet

Nu är solkraft, energilagring, elfordon och smarta tvättmaskiner snart alla självklarheter. Och 10 år med Veckans Affärers och Eons tävling E-prize har resulterat i mängder av smarta energilösningar från innovativa företag. .

VA - 18 timmar sedan

Live på VA: Här kan du följa managementeliten av företagsledare som gästar Norden i morgon

Följ med på ett av de största affärseventen i världen. Veckans Affärer sänder live från Helsingfors. .

VA - 20 timmar sedan

Hetast på Wall Street: 8 aktier som (nästan) alla analytiker älskar

Det råder Amazon-hysteri – även på börsen. .

VA - 21 timmar sedan

Svenska batteridrottningen tecknade just sitt första kommersiella avtal – med Kinas batterikung

Efter flera år av utveckling har Christina Lampe-Önnerud tecknat ett jätteavtal med en av de tio största batteritillverkarna i världen. .

VA - 23 timmar sedan

Svenske disruptive-experten: Apple är som Alcatraz – och så kan Samsung få "fångarna" att vilja fly

Apple har blivit vår tids Alcatraz där kunderna blir inlåsta, trots att banbrytande innovationer som Iphone lyser med sin frånvaro av nyheter efter att Steve Jobs gick bort. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.