DI > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 09:30

DI - 21 jun 18 kl. 08:12

Alliansväljare föredrar S framför SDFlertalet alliansväljare ser hellre en storkoalition med Socialdemokraterna, än en ren alliansregering med stöd av Sverigedemokraterna. Det framgår av Novus undersökning på uppdrag av Ekot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SD, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Novus, Ekot

Dela artikeln

132 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansväljare, föredrarS , framförSD
SR - 07 okt 16 kl. 11:39

Alliansväljare föredrar koalition med S

Det är fler borgerliga väljare som vill ha någon form av blocköverskridande regering tillsammans med Socialdemokraterna än som vill att en alliansregering ska söka stöd hos Sverigedemokraterna. Det visar en opinionsmätning som Novus gjort för Ekots räkning. Men samtidigt växer gruppen som föredrar att regera med stöd av SD..

Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 16:37

Alliansväljare minst lojala visar ny undersökning

Idag har Dagens Nyheter och Ipsos gjort en specialmätning som visar vilka partier som har störst potential att växa, och att fler borgerliga väljare än rödgröna kan tänka sig att byta block. Mätningen visar på flera intressanta saker. Låt oss gå igenom dem bit för bit.

Expressen - 25 apr 17 kl. 20:26

Majoritet av alliansens väljare föredrar Lööf

En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister, visar en mätning från DN/Ipsos. Samtidigt är stödet för M-ledaren Anna Kinberg Batra fortsatt svagt. 30 procent av M-väljarna vill se C-ledaren som statsminister.

Expressen - 26 jan 17 kl. 21:08

Alliansväljarna vänder Kinberg Batra ryggen

SD-flörten har fått konsekvenser. Nu vänder alliansväljarna M-ledaren Anna Kinberg Batra ryggen. Var fjärde C- och L-väljare föredrar Stefan Löfven som statsminister, visar Expressen/Demoskops undersökning..

Expressen - 23 mar 17 kl. 16:28

Historiskt bakslag för Anna Kinberg Batra

Ännu ett historiskt bakslag för Moderatledaren Anna Kinberg Batra: En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister. Nästan var femte M-väljare föredrar C-ledaren framför sin egen partiledare, visar en ny mätning från Demoskop som Expressen nu kan presentera..

Dagens PS - 25 maj 18 kl. 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.

Politologerna - 07 sep 17 kl. 13:28

”Att gräva i plånboken” — Nya rön om ekonomisk röstning

Mycket forskning har ägnats åt ekonomisk röstning. Inom denna typ av forskning har man gjort en åtskillnad mellan så kallad sociotropisk röstning (det vill säga hur samhällsekonomin påverkar röstning) och vad man kallar för egotropisk röstning eller plånboksröstning (det vill säga hur privatekonomiska förändringar påverkar röstning). Inom forskningen finns det mer eller mindre konsensus kring följande tre uppfattningar: För det första att sociotropisk röstning har stor påverkan och är en viktig faktor, medan plånboksröstning har mindre betydelse.

Skånskan - 02 sep 18 kl. 17:23

Nu är det valspurt

Opinionsmätningarna har duggat tätt den senaste tiden. Men in i det sista förblir det osäkert vilken regering som kan bildas eftersom väljarbarometrarna pendlar i lite olika riktning, i en del har de rödgröna ett övertag, i andra har Allianspartierna det. Men den minsta gemensamma nämnaren är att Sverigedemokraterna har en vågmästarroll och troligen kommer att ha det i flera val framöver eftersom invandringsfrågan skär tvärs igenom folkdjupet och luckrat upp väljarnas partilojaliteter.

Alliansfritt Sverige - 13 jul 14 kl. 16:11

Kära medborgare, vi plockade ju ut en miljard i vinst för din skull, mvh Attendo

Nästa valrörelse närmar sig och det börjar bli dags för välfärdsbolagen att försvara vinsterna framför allt. Ammy Wehlin är VD på omsorgsföretaget Attendo och skriver idag en debattartikel i Aftonbladet som handlar om att valfrihet och vinster går hand i hand. Numera är de alltså helt öppna med att vinst är målet.

SmålandsPosten - 23 sep 13 kl. 00:38

Förvaltarskap slog visioner

Förbundskansler Angela Merkel har gjort vad som anses näst intill omöjligt. Hon har vunnit sitt tredje val. Det är bevis för att tyskarna har uppskattat hennes förvaltande perspektiv på politiken.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Danske Bank är statens husbank

Trots den gigantiska penningtvättshärvan ser Danske Bank ut att kunna fortsätta agera husbank åt svenska staten. Riksgälden, som är upphandlade myndighet för statens bankavtal, ser i nuläget ingen anledning att fundera kring hållbarhets- och förtroendeaspekter..

DI - 5 minuter sedan

CMC Markets vinstvarnar – faller kraftigt på Londonbörsen

CMC Market, som tillhandahåller en finansplattform för handel, har vinstvarnat för 2019. Rörelseresultatet väntas bli lägre än väntat enligt Financial Times.  Nya regulatoriska regler och låg marknadsvolatilitet har påverkat resultatet negativt hittills i år..

DI - 15 minuter sedan

Industrivärden hämtar ny finanschef från IPCO

Industrivärden har utsett Jan Öhman till ny finanschef, med tillträde senast i mars 2019. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Igrenes nyemission tecknad till 43 procent

Gas- och oljeprospekteringsbolaget Igrenes nyemission med företrädesrätt för aktieägarna tecknades till 42,7 procent. Igrene tillförs därigenom en emissionslikvid om cirka 10 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader, som beräknas uppgå till cirka 1,3 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Invesdor wins Finnish Fintech Startup of the Year, continues to Nordic finals

Invesdor was chosen as the winner of the finance technology category in the Finnish finals of the Nordic Startup Awards. Invesdor moves on to the Nordic grand finals, held in Copenhagen in October, where the public and experts will choose the best startups in the Nordics..

DI - 30 minuter sedan

Sämre utsikter inom fransk industri

Insée:s konfidensindikator för den franska tillverkningsindustrin sjönk till 107 i september jämfört med oreviderade 110 föregående månad. Analytikerna hade väntat sig ett index på 109, enligt Reuters prognosenkät..

DI - 45 minuter sedan

Stigande bygghandel trots extremvärme

Efter sviktande försäljning i julihettan ökade handeln med byggmaterial med 3,7 procent i augusti, enligt ett pressmeddelande från HUI Research..

DI - 45 minuter sedan

Vindkraftsbolaget Eolus tecknar avtal – levererar till vinpark i Norge

Eolus Vind har tecknat avtal med Siemens Gamesa om leverans av sju vindkraftverk omfattande 30 MW för uppförande i vindpark Stigafjellet i Norge. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

EU ser positivt på Astras diabetesmedicin

Astra Zeneca har fått positiva uttalanden för diabetesläkemedlet Bydureon av EU och dess rådgivande organ CHMP i den så kallade Exscel-studien, som visat en gynnsam kardiovaskulär säkerhetsprofil för patienter med typ 2-diabetes med ett brett utbud av kardiovaskulär risk.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Följ tisdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.