DI > Ekonomi

Wednesday, 18 July, 06:49

DI - 21 jun 18 kl. 08:12

Alliansväljare föredrar S framför SDFlertalet alliansväljare ser hellre en storkoalition med Socialdemokraterna, än en ren alliansregering med stöd av Sverigedemokraterna. Det framgår av Novus undersökning på uppdrag av Ekot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SD, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Novus, Ekot

Dela artikeln

132 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansväljare, föredrarS , framförSD
SR - 07 okt 16 kl. 11:39

Alliansväljare föredrar koalition med S

Det är fler borgerliga väljare som vill ha någon form av blocköverskridande regering tillsammans med Socialdemokraterna än som vill att en alliansregering ska söka stöd hos Sverigedemokraterna. Det visar en opinionsmätning som Novus gjort för Ekots räkning. Men samtidigt växer gruppen som föredrar att regera med stöd av SD..

Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 16:37

Alliansväljare minst lojala visar ny undersökning

Idag har Dagens Nyheter och Ipsos gjort en specialmätning som visar vilka partier som har störst potential att växa, och att fler borgerliga väljare än rödgröna kan tänka sig att byta block. Mätningen visar på flera intressanta saker. Låt oss gå igenom dem bit för bit.

Expressen - 25 apr 17 kl. 20:26

Majoritet av alliansens väljare föredrar Lööf

En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister, visar en mätning från DN/Ipsos. Samtidigt är stödet för M-ledaren Anna Kinberg Batra fortsatt svagt. 30 procent av M-väljarna vill se C-ledaren som statsminister.

Expressen - 26 jan 17 kl. 21:08

Alliansväljarna vänder Kinberg Batra ryggen

SD-flörten har fått konsekvenser. Nu vänder alliansväljarna M-ledaren Anna Kinberg Batra ryggen. Var fjärde C- och L-väljare föredrar Stefan Löfven som statsminister, visar Expressen/Demoskops undersökning..

Expressen - 23 mar 17 kl. 16:28

Historiskt bakslag för Anna Kinberg Batra

Ännu ett historiskt bakslag för Moderatledaren Anna Kinberg Batra: En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister. Nästan var femte M-väljare föredrar C-ledaren framför sin egen partiledare, visar en ny mätning från Demoskop som Expressen nu kan presentera..

Dagens PS - 25 maj 18 kl. 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.

Politologerna - 07 sep 17 kl. 13:28

”Att gräva i plånboken” — Nya rön om ekonomisk röstning

Mycket forskning har ägnats åt ekonomisk röstning. Inom denna typ av forskning har man gjort en åtskillnad mellan så kallad sociotropisk röstning (det vill säga hur samhällsekonomin påverkar röstning) och vad man kallar för egotropisk röstning eller plånboksröstning (det vill säga hur privatekonomiska förändringar påverkar röstning). Inom forskningen finns det mer eller mindre konsensus kring följande tre uppfattningar: För det första att sociotropisk röstning har stor påverkan och är en viktig faktor, medan plånboksröstning har mindre betydelse.

Alliansfritt Sverige - 13 jul 14 kl. 16:11

Kära medborgare, vi plockade ju ut en miljard i vinst för din skull, mvh Attendo

Nästa valrörelse närmar sig och det börjar bli dags för välfärdsbolagen att försvara vinsterna framför allt. Ammy Wehlin är VD på omsorgsföretaget Attendo och skriver idag en debattartikel i Aftonbladet som handlar om att valfrihet och vinster går hand i hand. Numera är de alltså helt öppna med att vinst är målet.

SmålandsPosten - 23 sep 13 kl. 00:38

Förvaltarskap slog visioner

Förbundskansler Angela Merkel har gjort vad som anses näst intill omöjligt. Hon har vunnit sitt tredje val. Det är bevis för att tyskarna har uppskattat hennes förvaltande perspektiv på politiken.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Socialdemokratiskt ras – Alliansen knappar inHela undersökningen

SVERIGE. De osäkra väljarna börjar nu bestämma sig – och det verkar som att resultatet är till fördel för Alliansen och framför allt Moderaterna. I en ny mätning från TV4/Novus på tisdagen går partiet framåt med två procentenheter.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Räntor och valutor: Powell stärker dollarn

Dollarn handlas starkare på onsdagen efter att Fed-chefen Jerome Powell givit en positiv syn på den amerikanska ekonomin som förstärkte synen att Fed ska fortsätta med gradvisa räntehöjningar. .

DI - 15 minuter sedan

SHB i linje med förväntningarna

Handelsbankens rörelseresultat blev 6.220 miljoner kronor i det andra kvartalet. Det kan jämföras med förväntade 6.

DI - 1 timme sedan

Fed-chef: Oklart hur mycket inventerad avkastningskurva oroar

Den relativt flacka avkastningskurvan kan invertera, men det kanske inte signalerar ekonomisk svaghet eftersom räntor i längre löptider kan ha förvrängts av Feds stora balansräkning. .

DI - 1 timme sedan

Mexiko funderar på knarklegalisering

Mexikos kommande inrikesminister Olga Sánchez Cordero säger sig ha fått fria händer att, om så krävs, legalisera narkotika..

DI - 1 timme sedan

Kinneviks Joakim Andersson lämnar MTG:s styrelse

Till följd av beslutet under måndagen vid Kinneviks extra bolagsstämma om att dela ut samtliga av Kinneviks aktier i MTG till Kinneviks aktieägare har Joakim Andersson lämnat sin plats i MTGs styrelse..

DI - 1 timme sedan

Trump målar om Air Force One

Ut med 1960-talets "bebisblått", in med starkare färger från USA:s flagga. Det har president Trump beordrat när beställningen av nya Air Force One nu är klar. Men själv lär han knappt få avnjuta planen..

DI - 1 timme sedan

Billig yen och positiv Fed glädjer börser

Tokyo-börsen eldas på av en billigare yen, och även Hongkong-börsen är på bra humör..

DI - 1 timme sedan

Amazongrundaren nu rikaste människan i modern tid

Den ökänt snåla grundaren av Amazon, Jeff Bezos, har sett sina tillgångar växa enormt.  Hans tillgångar har under 2018 ökat med 51,5 miljarder dollar, motsvarande 453,7 miljarder kronor visar Bloomberg Billionaires Index. .

DI - 1 timme sedan

Detta händer den onsdagen den 18 juli

Här är dagens viktigaste händelser.

DI - 7 timmar sedan

Vd:arna står i kö – följ rapportfloden i Di TV

Vd:arna står i kö för att kommentera sina rapporter i Di TV:s program Rapportmorgon. Under onsdagen gästar bland andra Tomas Carlsson, vd för NCC, och Petra Einarsson, vd för Billerud Korsnäs – och på torsdag står Betssons vd Pontus Lindvall på tur..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.