DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 06:55

DI - 21 jun 18 kl. 08:12

Alliansväljare föredrar S framför SDFlertalet alliansväljare ser hellre en storkoalition med Socialdemokraterna, än en ren alliansregering med stöd av Sverigedemokraterna. Det framgår av Novus undersökning på uppdrag av Ekot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SD, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Novus, Ekot

Dela artikeln

132 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansväljare, föredrarS , framförSD
SR - 07 okt 16 kl. 11:39

Alliansväljare föredrar koalition med S

Det är fler borgerliga väljare som vill ha någon form av blocköverskridande regering tillsammans med Socialdemokraterna än som vill att en alliansregering ska söka stöd hos Sverigedemokraterna. Det visar en opinionsmätning som Novus gjort för Ekots räkning. Men samtidigt växer gruppen som föredrar att regera med stöd av SD..

Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 16:37

Alliansväljare minst lojala visar ny undersökning

Idag har Dagens Nyheter och Ipsos gjort en specialmätning som visar vilka partier som har störst potential att växa, och att fler borgerliga väljare än rödgröna kan tänka sig att byta block. Mätningen visar på flera intressanta saker. Låt oss gå igenom dem bit för bit.

Expressen - 25 apr 17 kl. 20:26

Majoritet av alliansens väljare föredrar Lööf

En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister, visar en mätning från DN/Ipsos. Samtidigt är stödet för M-ledaren Anna Kinberg Batra fortsatt svagt. 30 procent av M-väljarna vill se C-ledaren som statsminister.

Expressen - 26 jan 17 kl. 21:08

Alliansväljarna vänder Kinberg Batra ryggen

SD-flörten har fått konsekvenser. Nu vänder alliansväljarna M-ledaren Anna Kinberg Batra ryggen. Var fjärde C- och L-väljare föredrar Stefan Löfven som statsminister, visar Expressen/Demoskops undersökning..

Expressen - 23 mar 17 kl. 16:28

Historiskt bakslag för Anna Kinberg Batra

Ännu ett historiskt bakslag för Moderatledaren Anna Kinberg Batra: En majoritet av alliansväljarna vill se Annie Lööf som statsminister. Nästan var femte M-väljare föredrar C-ledaren framför sin egen partiledare, visar en ny mätning från Demoskop som Expressen nu kan presentera..

Dagens PS - 25 maj 18 kl. 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.

Politologerna - 07 sep 17 kl. 13:28

”Att gräva i plånboken” — Nya rön om ekonomisk röstning

Mycket forskning har ägnats åt ekonomisk röstning. Inom denna typ av forskning har man gjort en åtskillnad mellan så kallad sociotropisk röstning (det vill säga hur samhällsekonomin påverkar röstning) och vad man kallar för egotropisk röstning eller plånboksröstning (det vill säga hur privatekonomiska förändringar påverkar röstning). Inom forskningen finns det mer eller mindre konsensus kring följande tre uppfattningar: För det första att sociotropisk röstning har stor påverkan och är en viktig faktor, medan plånboksröstning har mindre betydelse.

Skånskan - 02 sep 18 kl. 17:23

Nu är det valspurt

Opinionsmätningarna har duggat tätt den senaste tiden. Men in i det sista förblir det osäkert vilken regering som kan bildas eftersom väljarbarometrarna pendlar i lite olika riktning, i en del har de rödgröna ett övertag, i andra har Allianspartierna det. Men den minsta gemensamma nämnaren är att Sverigedemokraterna har en vågmästarroll och troligen kommer att ha det i flera val framöver eftersom invandringsfrågan skär tvärs igenom folkdjupet och luckrat upp väljarnas partilojaliteter.

Alliansfritt Sverige - 13 jul 14 kl. 16:11

Kära medborgare, vi plockade ju ut en miljard i vinst för din skull, mvh Attendo

Nästa valrörelse närmar sig och det börjar bli dags för välfärdsbolagen att försvara vinsterna framför allt. Ammy Wehlin är VD på omsorgsföretaget Attendo och skriver idag en debattartikel i Aftonbladet som handlar om att valfrihet och vinster går hand i hand. Numera är de alltså helt öppna med att vinst är målet.

SmålandsPosten - 23 sep 13 kl. 00:38

Förvaltarskap slog visioner

Förbundskansler Angela Merkel har gjort vad som anses näst intill omöjligt. Hon har vunnit sitt tredje val. Det är bevis för att tyskarna har uppskattat hennes förvaltande perspektiv på politiken.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Stark utveckling på Asienbörserna – oljan upp

Asienbörserna stiger på onsdagen, och väljer därmed att ta ledning från det börsstarka Europa i stället för det mer volatila New York. Återhämtningen i japanska maskinorder i oktober var dock något svagare än väntat..

DI - 30 minuter sedan

USA-räntorna stiger – brittiska pundet tappar mark

Asienbörserna är generellt upp på onsdagen i spåren av viss handelsoptimism. USA-räntorna har stigit något med den tioåriga statsobligationen på 2,88 procent medan dollarn går sidledes mot euro och yen. .

DI - 1 timme sedan

Trump redo att stänga ned statlig verksamhet för att få pengar till muren

USA:s president Donald Trump hamnade i öppen konflikt med Chuck Schumer, senatens minoritetsledare, och Nancy Pelosi, Demokraternas ledare i representanthuset vid ett möte i Vita huset på tisdagen, rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Maskinorderingången i Japan lyfter mindre än väntat

Maskinorderingången i Japan steg 7,6 procent i oktober jämfört med månaden före, och steg med 4,5 procent jämfört med motsvarande månad året innan..

DI - 1 timme sedan

McDonald's vill trappa ned på antibiotikan

Snabbmatsjätten McDonald's har gjort upp en plan för att stegvis trappa ned på mängden antibiotika i sina nötköttsburgare..

DI - 1 timme sedan

Stillfront köper tysk spelutvecklare

Stillfront har förvärvat 100 procent av aktierna i Playa Games, en tysk spelutvecklare med cirka 70 miljoner registrerade användare..

DI - 1 timme sedan

Huaweichefen får släppas mot borgen – men tuffa villkor

It-jätten Huaweis finanschef Meng Wanzhou får släppas mot borgen, meddelar en domare i Vancouver i Kanada..

DI - 1 timme sedan

Här är fondkundernas viktigaste hållbarhetskrav

Tryck på när det gäller klimatet och rent vatten. Den uppmaningen riktar fondkunderna till SEB när banken frågar om ägaransvaret..

DI - 1 timme sedan

Detta händer onsdag 12 december

Modejätten Inditex levererar kvartalsrapport på onsdagen. För svensk del kommer inflationssiffror för november medan riksdagen håller budgetomröstning..

DI - 8 timmar sedan

Flygbolagens knep snuvar resenärer på kompensation

Hittills i år har världens flygbolag sparat motsvarande 40 miljoner kronor på att helt enkelt förlänga flygtiderna och därmed minska risken för att behöva betala förseningsavgifter. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.