GöteborgsPosten > Lokalt

Thursday, 13 December, 00:19

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 11:29

Fler nior går ut med godkända betygAndelen elever i Göteborgs kommunala grundskolor som går ut med godkänt betyg i alla ämnen ökar i årskurs 9. Men andelen sexor som får betyg i alla ämnen minskar med över 2 procent..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, nior, gårut med , godkända, betyg
GöteborgsPosten - 09 jul 13 kl. 13:43

Fler nior blev icke godkända

Färre elever i årskurs nio blir godkända i alla ämnen. Det visar Göteborgs stads årliga genomgång av niornas betyg, som offentliggjordes i dag..

GöteborgsPosten - 18 jun 14 kl. 05:00

Trendbrott - fler nior får godkända betyg

Utförsbacken är över. Slutbetygen för eleverna i årskurs nio i Göteborg stiger igen. Och 68 procent har nått målen i samtliga ämnen.

NT - 08 jun 16 kl. 09:37

Så satsar kommunen för att fler elever ska bli godkända

Ett 50-tal lärare ska utbildas i svenska som andra språk och fler förstelärare har anställts..

Skånskan - 20 jun 18 kl. 18:08

Fler nior godkända i alla ämnen

Sjöbo Fler niondeklassare i Sjöbo kommun blev godkända i alla ämnen i år.2015 var det nästan 68 procent av niorna som fick godkänt i alla ämnen, 72 procent 2016, 74 procent 2017 och i år 2018 75 procent.
– Det är ett bra result och en arbetsseger framför allt för eleverna som har kämpat hårt, säger familjenämndens ordförande Magnus Hammarskjöld (M).

Skånskan - Igår: 08:00

Fler elever i nian får godkända betyg

Sjöbo Det är fler elever i Sjöbo kommuns skolor som lämnar nian med godkända betyg i alla ämnen, jämfört med rikssnittet för landets kommunala skolor.Det visar den så kallade undersökningen Öppna jämförelser som Sveriges kommuner och landsting nu presenterar som bygger på uppgifter från bland annat Skolverket.
Drygt 75 procent av eleverna i Sjöbo kommuns skolor blev godkända i alla ämnen när de slutade årskurs nio i våras.

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 11:29

Fler nior går ut med godkända betyg i alla ämnen

Andelen elever i Göteborgs kommunala grundskolor som går ut med godkänt betyg i alla ämnen ökar i årskurs 9 jämfört med förra året. Om elever som gått i svensk skola kortare tid än fyra år räknas bort går 72,7 procent av niorna ut med godkända betyg i alla ämnen..

Norrtelje Tidning - 02 jul 15 kl. 10:00

Färre godkända och behöriga nior

80 procent godkända i alla ämnen och 92 procent behöriga till gymnasiet. Det målet har kommunen satt för sina niondeklassare. Men ännu är det en bit kvar, visar sommarbetygen..

GöteborgsPosten - 15 jun 18 kl. 17:43

Andelen godkända nior ökar

För några år sedan slog Strömstiernaskolan bottenrekord för niornas betyg. Men de två senaste åren ligger resultaten på en högre nivå. Och andelen godkända ökar..

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 11:24

Nu ska alla nätbolag bli SIVT-godkända av MRC

Det är en daglig kamp mot skojartrafik, skojarnätverk och skojarmätningar på internet. Därför har MRC tagit fram en ny standard för att kämpa emot. Media Rating Council, MRC, är en organisation i USA som tar fram mätstandarder, internetstandarder för företag som jobbar med annonsering och mätningar.

Kristianstadsbladet - 29 jul 13 kl. 08:25

På planen var vi godkända - på alla andra sätt utmärkta


Fotbolls-EM för damer. Damfotbolls-EM. UEFA Women?

Nya Wermlands Tidningen - 04 sep 14 kl. 16:37

Var fjärde niondeklassare utan godkända betyg i alla ämnen

Hagfors kommun måste förbättra kvalitetsarbetet när det gäller utbildningen så att fler elever når målen. Det skriver Skolinspektionen i sitt beslut efter vårens tillsyn där man bland annat fann att nära en fjärdedel av niorna går ut utan godkända betyg i alla ämnen..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Så vill Trafikkontoret lösa problemen vid Åkareplatsen

Trafikkontoret har utrett trafiksituationen vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Nu presenterar man två lösningar för att lindra trafikkaoset som frustrerar göteborgare på väg till och från jobbet..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Misstänkt farligt föremål hittat i Tynnered

Under tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en bilbrand i Tynnered – vilket snabbt visade sig vara något helt annat. Under natten har nationella bombskyddet varit på plats.
Dan Windt, chef för polisen lokalområde syd, bekräftar att det handlar om misstänkt sprängdeg som hittats i tanklocket på bilen, denna ska analyseras..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Se Jasplanens julhälsning över Göteborg

Vi har redan fått en försmak när fyra tunga Herculesplan gled över stan igår. I dag lär det dock höras och synas ännu mer när tolv Jas-plan kör i en julgransformation över Göteborg – två gånger..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Tog emot 1 000 patienter på Sahlgrenska – utan behörighet

Mannen arbetade som läkare på akuten och hann ta emot över 1 000 patienter innan Migrationsverket avslöjade Sahlgrenskas miss. Han fick inte arbeta som läkare.
– Det är en risk som kunde ha medfört en allvarlig vårdskada, säger Anne Olmarker, chefsläkare på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Hjärnan bakom kontokortsfabriken – inlåst ännu en gång

Han var hjärnan bakom den mest avancerade, illegala kontokortsfabrik som avslöjats i Sverige och dömdes till tre års fängelse.
Nu sitter den 32-årige mannen häktad i Göteborg igen, misstänkt för samma typ av bedrägerier..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

"De trycker verkligen ner dig till botten"

Trots att hon hade kämpat länge för att få en plats på avdelningen för vuxna med ätstörningar på Högsbo sjukhus skrev Anna Lohm ut sig själv i förtid.
– Jag klarade inte av att vara där längre. Det var vuxenmobbing nästan, säger hon..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

"Måna om att få till oss klagomål"

Det finns ett syfte att ha strikta matregler för patienter med ätstörningar, men det måste ske på ett respektfullt sätt. Det säger verksamhetschef Mathias Alvidius som uppger att han tidigare inte har nåtts av kritiken från de patienterna som GP har pratat med.
– Men det kan finnas ett mörkertal som jag inte känner till, säger han..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Patienter larmar om brister i anorexivården

Avdelningen för vuxna med ätstörningar på Högsbo sjukhus får kritik av tidigare patienter. De larmar om hög personalomsättning, dålig läkarkontakt och en hård och tuff kultur.
– Det var bara negativt allting, säger en kvinna i 30-årsåldern..

GöteborgsPosten - Igår: 21:23

Göteborgs förskolor firar Lucia som vanligt

Att förskolor skippar Lucia rör upp starka känslor – oavsett om det är sant eller inte. I Göteborg kan luciafirandena se olika ut, men enligt förvaltningen finns det inga tecken på att någon förskola kommer ställa in sitt firande..

GöteborgsPosten - Igår: 20:22

Kräver enklare regler för alkoholtillstånd

Med anledning av nedläggningshotet mot Truckstop Alaska har 835 göteborgare skrivit under ett krav till kommunen: förenkla alkoholtillståndet för stadens kulturverksamheter. Nu ska frågan upp i social resursnämnd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.