GöteborgsPosten > Lokalt

Friday, 20 July, 06:28

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 11:29

Fler nior går ut med godkända betygAndelen elever i Göteborgs kommunala grundskolor som går ut med godkänt betyg i alla ämnen ökar i årskurs 9. Men andelen sexor som får betyg i alla ämnen minskar med över 2 procent..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, nior, gårut med , godkända, betyg
GöteborgsPosten - 09 jul 13 kl. 13:43

Fler nior blev icke godkända

Färre elever i årskurs nio blir godkända i alla ämnen. Det visar Göteborgs stads årliga genomgång av niornas betyg, som offentliggjordes i dag..

GöteborgsPosten - 18 jun 14 kl. 05:00

Trendbrott - fler nior får godkända betyg

Utförsbacken är över. Slutbetygen för eleverna i årskurs nio i Göteborg stiger igen. Och 68 procent har nått målen i samtliga ämnen.

NT - 08 jun 16 kl. 09:37

Så satsar kommunen för att fler elever ska bli godkända

Ett 50-tal lärare ska utbildas i svenska som andra språk och fler förstelärare har anställts..

Skånskan - 20 jun 18 kl. 18:08

Fler nior godkända i alla ämnen

Sjöbo Fler niondeklassare i Sjöbo kommun blev godkända i alla ämnen i år.2015 var det nästan 68 procent av niorna som fick godkänt i alla ämnen, 72 procent 2016, 74 procent 2017 och i år 2018 75 procent.
– Det är ett bra result och en arbetsseger framför allt för eleverna som har kämpat hårt, säger familjenämndens ordförande Magnus Hammarskjöld (M).

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 11:29

Fler nior går ut med godkända betyg i alla ämnen

Andelen elever i Göteborgs kommunala grundskolor som går ut med godkänt betyg i alla ämnen ökar i årskurs 9 jämfört med förra året. Om elever som gått i svensk skola kortare tid än fyra år räknas bort går 72,7 procent av niorna ut med godkända betyg i alla ämnen..

Norrtelje Tidning - 02 jul 15 kl. 10:00

Färre godkända och behöriga nior

80 procent godkända i alla ämnen och 92 procent behöriga till gymnasiet. Det målet har kommunen satt för sina niondeklassare. Men ännu är det en bit kvar, visar sommarbetygen..

GöteborgsPosten - 15 jun 18 kl. 17:43

Andelen godkända nior ökar

För några år sedan slog Strömstiernaskolan bottenrekord för niornas betyg. Men de två senaste åren ligger resultaten på en högre nivå. Och andelen godkända ökar..

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 11:24

Nu ska alla nätbolag bli SIVT-godkända av MRC

Det är en daglig kamp mot skojartrafik, skojarnätverk och skojarmätningar på internet. Därför har MRC tagit fram en ny standard för att kämpa emot. Media Rating Council, MRC, är en organisation i USA som tar fram mätstandarder, internetstandarder för företag som jobbar med annonsering och mätningar.

Kristianstadsbladet - 29 jul 13 kl. 08:25

På planen var vi godkända - på alla andra sätt utmärkta


Fotbolls-EM för damer. Damfotbolls-EM. UEFA Women?

Nya Wermlands Tidningen - 04 sep 14 kl. 16:37

Var fjärde niondeklassare utan godkända betyg i alla ämnen

Hagfors kommun måste förbättra kvalitetsarbetet när det gäller utbildningen så att fler elever når målen. Det skriver Skolinspektionen i sitt beslut efter vårens tillsyn där man bland annat fann att nära en fjärdedel av niorna går ut utan godkända betyg i alla ämnen..

Sydöstran - 25 apr 16 kl. 06:00

Fler går ut med godkända betyg

Målet med "Undervisningslyftet" var att alla elever i nian skulle gå ut med godkända betyg. Så bra blev det nu inte. Men på Lyckeby Kunskapscenter har resultaten förbättrats rejält..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 05 jul 18 kl. 09:10

Den döde mannen blev skjuten

Den man i 30-årsåldern som på onsdagsmorgonen hittades död på Holmängen i Vänersborg blev skjuten.
– Vi har tagit flera vapen i beslag, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal.
De fyra personer som sitter anhållna förnekar brott..

GöteborgsPosten - 05 jul 18 kl. 12:43

Övningskörning stoppades av polis – handledaren bedrev illegal verksamhet

En bil med en man och en övningsförare stoppades under onsdagskvällen på Dalbrobron i Vänersborg. Där framkom att personerna saknade relation till varandra – och att mannen bedrivit illegal körskola..

GöteborgsPosten - 05 jul 18 kl. 13:07

BMW saknas efter inbrott

Under natten till torsdagen vaknade en villaägare i Vänersborg till att någon eller några brutit sig in i huset – och stulit bilen..

GöteborgsPosten - 05 jul 18 kl. 17:27

Vänersborg nummer 16 på nazilista

Den antirasistiska tidskriften Expo presenterade under torsdagen en granskning av de 25 kommuner med störst nazistisk närvaro i Sverige. På plats 16 på listan återfanns Vänersborg..

GöteborgsPosten - 05 jul 18 kl. 17:57

Misstänkta guldrånare kvar i häktet

Åklagaren yrkade på långa fängelsestraff och de misstänkte blev kvar i häktet när rättegången om guldrånet avslutades. De åtalades vänner orsakade tumult och fick föras ut av polis från tingsrätten..

GöteborgsPosten - 06 jul 18 kl. 12:28

Tre av de anhållna släpptes under fredagen

Under fredagen släpptes tre av de personer som tidigare anhållits skäligen misstänkta för mord alternativt dråp på en man i 30-årsåldern i Vänersborg. Polisen vill inte kommentera varför de släppts men misstanke kvarstår mot samtliga. En man i 30-årsåldern är fortfarande anhållen på sannolika skäl misstänkt för dådet..

GöteborgsPosten - 06 jul 18 kl. 17:40

Kvartsfinalvädret: Regn och åska som drar bort

På Sveriges kvartsfinaldag kan vi i värsta fall drabbas av regnskurar och åska. Men förutsägelserna pekar trots allt mot att vädret har hunnit rätta till sig när det är dags för avspark..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 05:00

"Fortsätter torkan blir det tufft"

Det är torrt på Dalboslätten och vallskörden är dålig. Nu står hoppet till att det snart kommer regn som kan bidra till en god tredje skörd..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 05:00

Bönderna får hjälp att klara torkan

Dåliga skördar i torkans spår slår mot lantbrukarna i TTELA:s område och i stora delar av övriga Sverige. Men nu sluter samhället upp för att stötta under krisen..

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 05:00

Extrem torka ger högre pris

En extremt torr försommar ger dålig spannmålsskörd. Och nu kan priserna stiga. – Det borde de göra, säger lantbrukaren Bertil Hagsgård..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.