SVT > Inrikes

Thursday, 21 March, 13:28

SVT - 20 jun 18 kl. 11:16

RFSL jublar efter Världshälsorganisationens beskedUnder onsdagen kom beskedet att FN-organet WHO slutar klassa transspersoner som psykiskt sjuka. RFSL, som länge kämpat för att klassificeringen ska upphöra, välkomnar beslutet. – Det här är en process som har skett under nästan tio år i en stor global rörelse, säger Mire Åsell, talesperson i trans- och intersexpolitiska frågor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
RFSL, Världshälsorganisationens, FN, WHO, Mire Åsell

Dela artikeln

160 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RFSL, jublarefter , Världshälsorganisationens, besked

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Årets trädgårdstrend – skapa en återvunnen mobil trädgård

Återvinning och egen odling av grönsaker är trender i trädgårdsvärlden även i år. En gammal husvagn som skulle till tippen blev en ny idé – ett mobilt växthus..

SVT - 5 timmar sedan

Flera döda i explosioner i Afghanistan

Flera explosioner har inträffat i Afghanistans huvudstad Kabul. Minst sex personer har dödats och 23 har skadats, uppger en talesperson för hälsomyndigheten för nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 5 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein: Uppgörelsen blir den stora snackisen

Socialdemokraternas samlas till kongress i Örebro med tema Kompetens och livslångt lärande. Men den stora snackisen i korridorerna kommer att vara vad uppgörelsen med C och L betyder för partiet, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein. – Det finns kritik mot samarbetet.

SVT - 6 timmar sedan

Marmorstein svarar – ställ dina frågor om politik

På fredag inleds Socialdemokraternas partikongress – hur kommer partiet bemöta fackens kritik efter januariavtalet? Hur mår egentligen Liberalerna? Och vad kan vi vänta oss i vårändringsbudgeten?

SVT - 8 timmar sedan

”Regeringen inte socialdemokratisk” – kritik från facken

Bara en vecka innan Socialdemokraterna samlas till partikongress går nu fackförbundet Pappers till hårt angrepp mot regeringens politik. – Det är inte en socialdemokratisk regering utan någonting annat, säger ordföranden Matts Jutterström till SVT..

SVT - 8 timmar sedan

21 mars: Nattens nyheter

SVT - 11 timmar sedan

Brand blossade upp igen – villa totalförstörd

En villa i Gammelstad i Luleå kommun totalförstördes efter en kraftig brand. Branden släcktes under onsdagseftermiddagen, men blossade upp igen sent på onsdagskvällen..

SVT - 16 timmar sedan

SKL: Utred om det ska vara lagligt att använda narkotika

För 30 år sedan blev det olagligt att använda droger i Sverige och lagen har inte utvärderats sedan dess. Men nu vill Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att lagen ska utvärderas för att reda ut om den försvårar hjälpinsatser för människor med beroendesjukdom eller inte..

SVT - 19 timmar sedan

Pär Nuders tunga vecka – så mycket pengar förlorar han

Den tidigare finansministern Pär Nuder har gjort karriär inom näringslivet. En karriär som gett mångmiljoninkomster. Den senaste tidens förlorade styrelseuppdrag gör att Nuder förlorar 1,3 miljoner årligen..

SVT - 20 timmar sedan

Tidigare Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott

Den före detta Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott och välkomnar en utredning. Det låter hon hälsa via sin försvarsadvokat. Hon är misstänkt för brott mot rikets säkerhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.