Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 18 February, 08:54

Liknande nyheter

Taggar: Prisadesför bästa , uppsatsFick 2 , 500kronor
Expressen - 22 nov 18 kl. 11:22

Sandra, 13, skrev uppsats om vapen – sköts till döds

”Små barn blir offer för meningslöst vapenvåld”Det skrev Sandra Parks, då elva år gammal, i en uppsats hon prisades för i sin hemstad Milwaukee.I måndags sköts den nu 13-åriga Sandra till döds i sitt sovrum, rapporterar CNN..

Magazin24 - 14 nov 15 kl. 10:03

Hon skriver sin C-uppsats i Indien

Lisa Andreasson från köping gjorde ett lite annorlunda val av C-uppsats. ”Det har varit kaos, kaos och åter kaos” De flesta väljer att göra sin C-uppsats i Sverige. Andra brukar kunna ta sig till England eller USA.

Västerbottens Folkblad - 08 dec 15 kl. 14:13

Student i Umeå vinner pris för uppsats

Konkurrensverkets tävling om de bästa uppsatserna inom juridik och ekonomi är avgjord. En uppsats skriven av en Umeåstudent belönas med 25 000 kronor. Erik Johansson, från Lund, är student på Handelshögskolan vid Umeå universitet och får 25 000 kronor av Konkurrensverket för sin uppsats ”Competitive Tendering of Public Transport, Estimating Effects of Competition”.

NT - 29 jul 11 kl. 18:25

Känd brottsling anmäler studenter för uppsats

En uppsats av två studenter på Linköpings universitet har retat upp en namngiven kriminell ordentligt..

BT - 20 okt 11 kl. 06:10

C-politiker plagierade C-uppsats

En centerpartistisk kommunpolitiker från Skåne har stängts av i fyra veckor från Malmö högskola efter fusk. En kontroll visade att en fjärdedel av hans tentamensuppgift överensstämde med en C-uppsats vid Karlstads universitet, skriver Norra Skåne.
Politikern vill tona ner uppgifterna och säger till tidningen att han enbart uppgett otillåtna referenser.

Västerbottens Folkblad - 10 dec 13 kl. 11:32

Umeåstudenter belönas för uppsats

Det är skillnader på hur jobbannonserna utformas beroende på om det är en kvinno- eller mansdominerad bransch. Det konstaterar Sara Lindmark och Jessica Sundin i sitt examensarbete på Personalvetarprogrammet vid Umeå universitet. Nu belönas de med Juseks och Personal & Ledarskaps pris för bästa uppsats inom personalvetenskap.

P3 - 18 feb 14 kl. 11:23

Elev stoppade uppsatsämne om homoadoption

På engelsklektionen fick gymnasieeleven Mina Levin Swanepoel i Sollefteå i uppgift att skriva en argumenterande uppsats om huruvida homoadoptioner bör vara tillåtet. Det upprörde henne så mycket att hon pratade med ansvariga lärare och skrev en debattartikel om ämnet. Nu har skolan tagit bort skoluppgiften..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 14 kl. 17:12

Uppsats om Norrvikenkonflikten

Henning Grauers uppsats finns på biblioteket..

P3 - 31 mar 15 kl. 05:00

Studenter blir av med handledare och tvingas skriva C-uppsats utan hjälp

Ska du skriva en C-uppsats? Om du inte blir klar med den i tid kan du bli tvungen att skriva klart den utan hjälp från en handledare. Har du varit med om det här?

Expressen - 07 apr 15 kl. 11:45

Här är Vilmas prisade Auschwitz-uppsats

Vilma Claésson skrev ner tankarna efter sitt besök i koncentrationslägret Auschwitz. Här är hennes prisade uppsats publicerad i sin helhet..

Expressen - 10 nov 15 kl. 08:20

Spökskrivare fixar en C-uppsats – för 35 000

En C-uppsats för 35 000 kronor. En marknad för spökskrivare har uppstått som gör att studenter mot betalning kan slippa att skriva hemtentan eller uppsatsen själva. P4 Malmöhus vände sig till en av dem och låtsades vilja ha hjälp..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Oklart motiv bakom sprängning i Christiania

En byggnad i stadsdelen Christiania i Köpenhamn har skadats i en explosion. Det var en kraftig smäll, men ingen människa kom till skada. Många människor hörde den kraftiga smällen vid halvtretiden natten till måndag.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Plastskatt kan införas i Storbritannien

Storbritanniens regering lade förra året ett förslag om att förbjuda plastsugrör och tops, och tidigare har en avgift för plastpåsar införts i landet. Nu presenterar miljöminister Michael Gove ytterligare förslag för att öka återvinningen av plast.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Rapstjärna vittnar - kan slippa livstidstraff

Den kontroversielle amerikanske rapparen Tekashi 6ix9ine har nått en uppgörelse med åklagare och kan ha förkortat sitt fängelsestraff med flera decennier, skriver TMZ.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

EU-politiker avvisas från Venezuela

En grupp Europaparlamentariker som rest till Venezuela för att träffa oppositionsledaren Juan Guaidó har stoppats på flygplatsen i huvudstaden Caracas. Senare i dag ska EU:s utrikesministrar träffas för att diskutera läget i det krisdrabbade sydamerikanska landet.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

70-tal kalvar brann inne i ladugård

Ett 70-tal kalvar brann inne i en ladugårdsbrand i natt utanför Lövånger i Västerbotten. Larmet kom in strax efter midnatt och när räddningstjänsten var på plats var ladugården övertänd. - Det är inga personskador.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nanne Grönvall tillbaka med ny singel

Senast Nanne Grönvall släppte musik var för fem år sedan. 2016 drabbades artisten av en rejäl utmattning, men nu är hon tillbaka med singeln "Jättekänd" där hon driver med sig själv och kändisskapet. - Det känns väldigt roligt att ha fått tillbaka längtan och glöden att skriva, säger hon.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Hollywoods författare hyllade de sina

"Can you ever forgive me? " och "Eighth grade". Det är de två bäst skrivna filmerna som kom ut ur Hollywood under fjolåret.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ekonomi: Bopriserna ökade i januari

Bostadspriserna steg i januari enligt Hox-index från Valueguard. Priserna på villamarknaden stiger mest. Mäklare tror att Riksbankens besked om en långsam räntehöjning kan påverka marknaden positivt på kort sikt..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Jättebjörnlokan besegrad – ingen mer jakt på invasiva arter, just nu

På flera håll i Skåne pågår projekt för att motverka att invasiva arter breder ut sig. I Bromölla finns inget sån, men sedan tidigare har man fått bukt med den invasiva arten jättebjörnlokan..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Företag vill visa samhällsansvar

Ikea Foundation växlar upp sitt filantropiska arbete, nu med fokus på klimatet. Satsningen ligger rätt i tiden, anser forskaren Johanna Palmberg som ser socialt ansvarstagande som en allt viktigare del i varumärkesbyggandet. - Många företag vill visa att man tar ett större samhällsansvar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.