Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 17 July, 11:39

Liknande nyheter

Taggar: Prisadesför bästa , uppsatsFick 2 , 500kronor
Magazin24 - 14 nov 15 kl. 10:03

Hon skriver sin C-uppsats i Indien

Lisa Andreasson från köping gjorde ett lite annorlunda val av C-uppsats. ”Det har varit kaos, kaos och åter kaos” De flesta väljer att göra sin C-uppsats i Sverige. Andra brukar kunna ta sig till England eller USA.

Västerbottens Folkblad - 08 dec 15 kl. 14:13

Student i Umeå vinner pris för uppsats

Konkurrensverkets tävling om de bästa uppsatserna inom juridik och ekonomi är avgjord. En uppsats skriven av en Umeåstudent belönas med 25 000 kronor. Erik Johansson, från Lund, är student på Handelshögskolan vid Umeå universitet och får 25 000 kronor av Konkurrensverket för sin uppsats ”Competitive Tendering of Public Transport, Estimating Effects of Competition”.

NT - 29 jul 11 kl. 18:25

Känd brottsling anmäler studenter för uppsats

En uppsats av två studenter på Linköpings universitet har retat upp en namngiven kriminell ordentligt..

BT - 20 okt 11 kl. 06:10

C-politiker plagierade C-uppsats

En centerpartistisk kommunpolitiker från Skåne har stängts av i fyra veckor från Malmö högskola efter fusk. En kontroll visade att en fjärdedel av hans tentamensuppgift överensstämde med en C-uppsats vid Karlstads universitet, skriver Norra Skåne.
Politikern vill tona ner uppgifterna och säger till tidningen att han enbart uppgett otillåtna referenser.

Västerbottens Folkblad - 10 dec 13 kl. 11:32

Umeåstudenter belönas för uppsats

Det är skillnader på hur jobbannonserna utformas beroende på om det är en kvinno- eller mansdominerad bransch. Det konstaterar Sara Lindmark och Jessica Sundin i sitt examensarbete på Personalvetarprogrammet vid Umeå universitet. Nu belönas de med Juseks och Personal & Ledarskaps pris för bästa uppsats inom personalvetenskap.

P3 - 18 feb 14 kl. 11:23

Elev stoppade uppsatsämne om homoadoption

På engelsklektionen fick gymnasieeleven Mina Levin Swanepoel i Sollefteå i uppgift att skriva en argumenterande uppsats om huruvida homoadoptioner bör vara tillåtet. Det upprörde henne så mycket att hon pratade med ansvariga lärare och skrev en debattartikel om ämnet. Nu har skolan tagit bort skoluppgiften..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 14 kl. 17:12

Uppsats om Norrvikenkonflikten

Henning Grauers uppsats finns på biblioteket..

P3 - 31 mar 15 kl. 05:00

Studenter blir av med handledare och tvingas skriva C-uppsats utan hjälp

Ska du skriva en C-uppsats? Om du inte blir klar med den i tid kan du bli tvungen att skriva klart den utan hjälp från en handledare. Har du varit med om det här?

Expressen - 07 apr 15 kl. 11:45

Här är Vilmas prisade Auschwitz-uppsats

Vilma Claésson skrev ner tankarna efter sitt besök i koncentrationslägret Auschwitz. Här är hennes prisade uppsats publicerad i sin helhet..

Expressen - 10 nov 15 kl. 08:20

Spökskrivare fixar en C-uppsats – för 35 000

En C-uppsats för 35 000 kronor. En marknad för spökskrivare har uppstått som gör att studenter mot betalning kan slippa att skriva hemtentan eller uppsatsen själva. P4 Malmöhus vände sig till en av dem och låtsades vilja ha hjälp..

Nya Wermlands Tidningen - 16 dec 15 kl. 16:04

Prisad uppsats om Karlstads teater

Maria Gambring, konstvetarstudent vid Uppsala universitet, tilldelas Karlstads kommuns stads- och kommunhistoriska uppsatspris 2015. Hon tilldelas priset för en uppsats om Karlstads teaters tillblivelse och arkitektur..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Boende i evakuerade området: "En stor oro"

Flera bränder härjar i Hälsingland, bland annat i Jättendal och Hamra. Inte långt därifrån ligger byn Enskogen, där flera boende har uppmanats till att evakuera på grund av den snabbt spridande branden. - Vi har sovit hos vår dotter i Ljusdal i natt.

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Europatouren tar över svensktävling

Golftävlingen Nordea Masters ägare Lagardère hoppar av. I stället tar Europatouren över som ägare för att driva tävlingen. En krislösning?

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Stenson hoppfull - trots armbåge och historik

Henrik Stenson har tvingats ändra framgångsreceptet som ledde till segern i British Open för två år sedan. Ändå lever hoppet om att kunna slåss i toppen den här veckan. - Fördelen här är ändå att jag har spelat banan mycket, jag har väl gått 30 varv på Carnoustie, säger Stenson.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Ung kvinna blev slagen med hammare

En man som misstänkts ha ofredat och grovt misshandlat en flicka i övre tonåren åtalas vid Uddevalla Tingsrätt. Enligt åtalet ska mannen, som var naken, ha tvingat av henne hennes bikini. I samband med detta ska han även ha misshandlat henne med hammare och sparkat på henne medan hon låg ned på marken.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Jordan B Peterson till Sverige i höst

Den populäre och omstridde kanadensiske psykologen och internetfenomenet Jordan B Peterson kommer till Skandiascenen i Stockholm den 5 november.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Röse: "Sa att jag inte kunde ta emot priset"

Eva Röse utses till Läkerol Voice of the year - och Hédi Fried får juryns hederspris. - Det är otroligt, jag är väldigt överraskad och stolt, säger Röse till TT. Läkerol Voice of the year är ett kulturpris som går till en person som med hjälp av sin röst utmärkt sig för en bredare publik.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Moped och bilder intressanta i mordutredning

Tre minuter efter gårdagens skottlossning i Malmö var polisen på plats. Ännu är ingen person gripen. En man i 20-årsåldern avled på platsen - polisen vill höra mer om en beslagtagen moped och ska granska kamerabilder från området.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Europadomstolen dömer ut rysk mordutredning

Ryssland får bassning av Europadomstolen för hur landet hanterat utredningen av mordet på den Kremlkritiska journalisten Anna Politkovskaja. Politkovskaja arbetade som undersökande journalist på Novaja Gazeta och granskade bland annat Rysslands politik i Tjetjenien.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Ny snäckart i svenska vatten

En ny snäckart har för första gången hittats i svenska vatten. Arten heter Simnia hiskocki och hittades av en dykare tidigare i sommar i Kosterhavet utanför Bohusläns kust. - Jag har hittat okända arter tidigare så man vet ju vad man sett och vad man inte sett.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Zahui har hittat en ny klubb

När Amanda Zahuis nya klubb Yakin Dogu lades ner startades jakten på en ny för den svenska basketstjärnan. Det blev den ungerska toppklubben Sopron. "Vi har kontrakterat en ung, begåvad men redan erfaren spelare till vårt Euroleague-lag nästa säsong - den mycket mångsidiga Amanda Zahui.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.