BLT > Kultur

Wednesday, 18 July, 06:52

BLT - 20 jun 18 kl. 00:00

Växterna är smartare än vi trorOm du talar med dina krukväxter eller känner något mäktigt, gåtfullt ute i skogen, då anar du att växter är något mer än bara gröna automater. Nu dyker idén om "intelligenta" växter upp också i den stränga vetenskapen. Den här lilla boken blåser en fanfar för den, finner Kjell Andersson..
Läs mer på BLT
Läs mer om:
Kjell Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växternaär , smartare, änvi , tror
YLE - 18 jun 15 kl. 05:43

Växterna trivs på ekosystemhotellet

Hotellet för ekosystem i Tegelbacken i Raseborg verkar fungera. De hotade växtarterna som flyttades till sandgropen i höstas har klarat vintern bra. Det var i november som ett tjugotal stora jordklumpar grävdes upp av grävskopor vid riksväg 25.

YLE - 26 nov 15 kl. 18:59

Smartare körning ger mer pengar i plånboken

Ett sparsamt sätt att köra ökar trafiksäkerheten samt gynnar både miljön och plånboken. Det finns utbildningar på ecodriving runtom i landet. Det vanliga upplägget är att man först kör som man brukar, sedan får man tips på förändringar och så kör man igen och försöker ändra på sitt körsätt.

Trelleborgs Allehanda - 07 mar 12 kl. 12:37

Smartare än de flesta ungar

Foto: Sprisse Nilsson
Jacob Olsson från Lövestad är med i årets upplaga av "Smartare än en femteklassare".
Tusen barn från hela Sverige ville vara med i årets upplaga av ?Smartare än en femteklassare?

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 06:30

Växterna frodas på Dryports kalhygge

Foto: Annica Jönsson
Det var tänkt som en torrhamn. Numer är det bara ett kalhygge. En mark där växterna frodas och hallonsnåren börjar breda ut sig, visar forne biologiläraren Ole Tryggeson.

Nyheter 24 - 04 dec 13 kl. 17:49

Är du smartare än internet – vad är det för fel på Tippy?

Det här är Tippy. En risig liten ekorre som hela tiden ramlar omkull, men ingen vet varför.Klippet sprider sig just nu som en löpeld på nätet och har engagerat tusentals människor i mysteriet att lista ut diagnosen.

UNT - 05 maj 12 kl. 12:01

Gps - inte så smart som du tror

Gps:erna blir allt smartare, men tyvärr hjälper de inte alltid föraren till smartare vägval. Det är så illa att de som använder gps allra mest, litar på dem minst..

Kristianstadsbladet - 23 jul 13 kl. 19:27

Sundhage: Måste vara smartare

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal.Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. - Vi måste vara smartare, säger förbundskaptenen.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 13 kl. 19:27

Sundhage: Måste vara smartare

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal.Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. - Vi måste vara smartare, säger förbundskaptenen.

BT - 23 jul 13 kl. 19:32

Sundhage: "Vi måste vara smartare"

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal. Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. ?

BT - 23 jul 13 kl. 19:32

Sundhage: "Vi måste vara smartare"

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal. Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. ?

Nerikes Allehanda - 08 aug 13 kl. 05:01

Kvinnor agerar smartare än män

Nej vi ska nog inte bli alltför panikslagna över att fem fler har drunknat i juli i år, jämfört med motsvarande månad förr året. Det som snarare borde få någon att fundera över vad som händer, är att det är så påtagligt stora skillnader mellan män och kvinnor. Av dem som drunknat vid en båtolycka de senaste 15 åren var 92 procent män.

Fler nyheter från BLT

BLT - I förrgår: 14:51

Uje Brandelius pratar fint om sjukdomen och livet

Uje Brandelius är mest känd för sin Parkinson, hävdar han själv och förklarar att han egentligen är en ganska vanlig och ospännande person. Hans sommarprat är mycket mer än så..

BLT - 12 jul 18 kl. 23:07

Roligt mellansnack och samstämmiga artister

Babben Larsson och Göran Fristorp bjöd på en underhållande afton på Skärva på torsdagskvällen. Med sig hade de en utmärkt pianist, Hansa Berg..

BLT - 12 jul 18 kl. 22:49

Ebbot Lundberg vill stoppa tiden

Han nästan snubblar in på scenen i den halvmulna sommarkvällen. Men när konserten närmar sig sitt slut har Ebbot Lundberg tillsammans med sitt unga kompband nästan börjat lätta från scengolvet för att flyga ut över Hasslöfestivalens publik..

BLT - 12 jul 18 kl. 10:09

Sommar i P1: Marko ”Markoolio” Lethosalo:

Som Markoolio har han alltid kunnat ”jönsa” sig ur alla intervjuer. Tills nu. Här står han själv för frågorna som kräver ärliga svar..

BLT - 12 jul 18 kl. 00:00

Starka känslor på hed och hav

På torsdagskvällen finns möjlighet att njuta av skön sång, musik och lyrik i kombination. Det är tre för karlskronapubliken välkända namn som framträder i Amiralitetskyrkan..

BLT - 09 jul 18 kl. 23:00

Molière som sommarunderhållning

Den girige, eller som den stavas av Karlskrona Musikteater ”giirige”, har stöpts om till en lättsam sommarunderhållning när den nu har fått premiär på Mjölnarholmen i Karlskrona. Ingen kan lämna i mellanakten, såvida man inte simmar eller har egen båt. Men ingen i premiärpubliken verkade önska sig därifrån.

BLT - 04 jul 18 kl. 10:03

Sommar i P1: Pralinkungens dotter bjuder inte riktigt in oss

Chokladkungens dotter tar med oss på en resa genom maktens korridorer, besvikelsen över Donald Trump och Dry martini-luncher..

BLT - 02 jul 18 kl. 07:00

Sommar i P1 David Eberhard: Med cykelhjälm genom paradiset

Staten Sverige behöver lägga sig på terapisoffan. Vi lever i ett land där man nästan måste ha cykelhjälm på sig när man går och lägger sig. Vi skyller på politikerna, samhället, chefen, mamma, arbetskamraterna för att vi inte själva tar ansvar för våra liv..

BLT - 30 jun 18 kl. 07:00

Sommar i P1 Eva Rydberg: Myspys med många frågetecken

Mysigt, hjärtligt och intressant. Eva Rydberg gjorde säkert ingen besviken med sitt sommarprat, men att följa den givna mallen gjorde det till sist en smula trist. .

BLT - 29 jun 18 kl. 14:58

Sommar i P1 Anna Serner: En kampsång för jämställdhet

Anna Serners sommarprat är ett brinnande jämställdhetstal. Genom hela det direktsända programmet gör hon alldeles fullständigt tydligt att kvalitet inte behöver vara lika med manligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.