BLT > Kultur

Wednesday, 12 December, 05:51

BLT - 20 jun 18 kl. 00:00

Växterna är smartare än vi trorOm du talar med dina krukväxter eller känner något mäktigt, gåtfullt ute i skogen, då anar du att växter är något mer än bara gröna automater. Nu dyker idén om "intelligenta" växter upp också i den stränga vetenskapen. Den här lilla boken blåser en fanfar för den, finner Kjell Andersson..
Läs mer på BLT
Läs mer om:
Kjell Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växternaär , smartare, änvi , tror
YLE - 18 jun 15 kl. 05:43

Växterna trivs på ekosystemhotellet

Hotellet för ekosystem i Tegelbacken i Raseborg verkar fungera. De hotade växtarterna som flyttades till sandgropen i höstas har klarat vintern bra. Det var i november som ett tjugotal stora jordklumpar grävdes upp av grävskopor vid riksväg 25.

YLE - 26 nov 15 kl. 18:59

Smartare körning ger mer pengar i plånboken

Ett sparsamt sätt att köra ökar trafiksäkerheten samt gynnar både miljön och plånboken. Det finns utbildningar på ecodriving runtom i landet. Det vanliga upplägget är att man först kör som man brukar, sedan får man tips på förändringar och så kör man igen och försöker ändra på sitt körsätt.

Trelleborgs Allehanda - 07 mar 12 kl. 12:37

Smartare än de flesta ungar

Foto: Sprisse Nilsson
Jacob Olsson från Lövestad är med i årets upplaga av "Smartare än en femteklassare".
Tusen barn från hela Sverige ville vara med i årets upplaga av ?Smartare än en femteklassare?

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 06:30

Växterna frodas på Dryports kalhygge

Foto: Annica Jönsson
Det var tänkt som en torrhamn. Numer är det bara ett kalhygge. En mark där växterna frodas och hallonsnåren börjar breda ut sig, visar forne biologiläraren Ole Tryggeson.

Nyheter 24 - 04 dec 13 kl. 17:49

Är du smartare än internet – vad är det för fel på Tippy?

Det här är Tippy. En risig liten ekorre som hela tiden ramlar omkull, men ingen vet varför.Klippet sprider sig just nu som en löpeld på nätet och har engagerat tusentals människor i mysteriet att lista ut diagnosen.

UNT - 05 maj 12 kl. 12:01

Gps - inte så smart som du tror

Gps:erna blir allt smartare, men tyvärr hjälper de inte alltid föraren till smartare vägval. Det är så illa att de som använder gps allra mest, litar på dem minst..

Kristianstadsbladet - 23 jul 13 kl. 19:27

Sundhage: Måste vara smartare

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal.Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. - Vi måste vara smartare, säger förbundskaptenen.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 13 kl. 19:27

Sundhage: Måste vara smartare

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal.Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. - Vi måste vara smartare, säger förbundskaptenen.

BT - 23 jul 13 kl. 19:32

Sundhage: "Vi måste vara smartare"

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal. Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. ?

BT - 23 jul 13 kl. 19:32

Sundhage: "Vi måste vara smartare"

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal. Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. ?

Nerikes Allehanda - 08 aug 13 kl. 05:01

Kvinnor agerar smartare än män

Nej vi ska nog inte bli alltför panikslagna över att fem fler har drunknat i juli i år, jämfört med motsvarande månad förr året. Det som snarare borde få någon att fundera över vad som händer, är att det är så påtagligt stora skillnader mellan män och kvinnor. Av dem som drunknat vid en båtolycka de senaste 15 åren var 92 procent män.

Fler nyheter från BLT

BLT - 06 dec 18 kl. 06:00

Emma Ihl från Saxemara gör frimärke

Nu tar broderiet plats som frimärkskonst. Postnord kommer nästa år att ge ut frimärken med textila bilder på. Ett av dem är designat av Emma Ihl, konstnär från Saxemara..

BLT - 01 dec 18 kl. 18:17

Filminstitutets chef uppmanar Karlskrona att satsa

Svenska Filminstitutets chef Anna Serner tror på Karlskrona och Blekinge som ett nytt centrum för film. Nu gäller det också att få de lokala aktörerna att se möjligheterna i en bransch som kan ge mycket tillbaka för den som satsar..

BLT - 27 nov 18 kl. 00:00

Alex Bergdahl: ”Mer julemys åt folket”

BLT Kultur och nöjes krönikör Alex Bergdahl har några tips om säsongsbetonad litteratur och släpper en mindre litterär bomb. .

BLT - 23 nov 18 kl. 18:16

Boktoppen

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

BLT - 16 nov 18 kl. 00:00

En god blandning i en poetisk kompott

Författaren Rizah Sheqiri har läst en ny diktsamling av Sven-Erik Olsson, en av de flitiga skribenterna i Blekinge skrivarklubb..

BLT - 22 nov 18 kl. 22:15

Per Nilsson: "Tacksam för alla idéer jag får”

Blekinge läns tidnings kulturpris år 2018 går till författaren Per Nilsson, Sölvesborg. Pristagaren berättar här om sina tidiga inspirationskällor och varför han vill lära sig vackra musikstycken utantill. Som författare är han produktiv: ”jag är tacksam för alla idéer till historier som jag får”, säger han..

BLT - 19 nov 18 kl. 12:31

Snygg noir i historisk Berlinmiljö

Den första deckaren om Gereon Rath är en klassisk thriller noir som höjer förväntningarna tycker vår recensent ÅM Hellman..

BLT - 18 nov 18 kl. 12:55

Färger som känns

Janolof Bengtsson blir inte det minsta förnärmad när han blir kallad kolorist på grund av sina ofta stora och färgrika målningar. Nu ställer han för första gången ut i Blekinge..

BLT - 18 nov 18 kl. 12:56

Hon utforskar vätskor, kroppar och arkitektur

Izabela Żółcińska är en konstnär som håller fast vid sina teman. Hennes nya utställning Hydroanatomy på Kulturcentrum i Ronneby är en vidareutveckling av ett konstnärskap som är internationellt, men har många beröringspunkter med Blekinge..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.