BLT > Kultur

Tuesday, 25 September, 08:49

BLT - 20 jun 18 kl. 00:00

Växterna är smartare än vi trorOm du talar med dina krukväxter eller känner något mäktigt, gåtfullt ute i skogen, då anar du att växter är något mer än bara gröna automater. Nu dyker idén om "intelligenta" växter upp också i den stränga vetenskapen. Den här lilla boken blåser en fanfar för den, finner Kjell Andersson..
Läs mer på BLT
Läs mer om:
Kjell Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växternaär , smartare, änvi , tror
YLE - 18 jun 15 kl. 05:43

Växterna trivs på ekosystemhotellet

Hotellet för ekosystem i Tegelbacken i Raseborg verkar fungera. De hotade växtarterna som flyttades till sandgropen i höstas har klarat vintern bra. Det var i november som ett tjugotal stora jordklumpar grävdes upp av grävskopor vid riksväg 25.

YLE - 26 nov 15 kl. 18:59

Smartare körning ger mer pengar i plånboken

Ett sparsamt sätt att köra ökar trafiksäkerheten samt gynnar både miljön och plånboken. Det finns utbildningar på ecodriving runtom i landet. Det vanliga upplägget är att man först kör som man brukar, sedan får man tips på förändringar och så kör man igen och försöker ändra på sitt körsätt.

Trelleborgs Allehanda - 07 mar 12 kl. 12:37

Smartare än de flesta ungar

Foto: Sprisse Nilsson
Jacob Olsson från Lövestad är med i årets upplaga av "Smartare än en femteklassare".
Tusen barn från hela Sverige ville vara med i årets upplaga av ?Smartare än en femteklassare?

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 06:30

Växterna frodas på Dryports kalhygge

Foto: Annica Jönsson
Det var tänkt som en torrhamn. Numer är det bara ett kalhygge. En mark där växterna frodas och hallonsnåren börjar breda ut sig, visar forne biologiläraren Ole Tryggeson.

Nyheter 24 - 04 dec 13 kl. 17:49

Är du smartare än internet – vad är det för fel på Tippy?

Det här är Tippy. En risig liten ekorre som hela tiden ramlar omkull, men ingen vet varför.Klippet sprider sig just nu som en löpeld på nätet och har engagerat tusentals människor i mysteriet att lista ut diagnosen.

UNT - 05 maj 12 kl. 12:01

Gps - inte så smart som du tror

Gps:erna blir allt smartare, men tyvärr hjälper de inte alltid föraren till smartare vägval. Det är så illa att de som använder gps allra mest, litar på dem minst..

Kristianstadsbladet - 23 jul 13 kl. 19:27

Sundhage: Måste vara smartare

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal.Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. - Vi måste vara smartare, säger förbundskaptenen.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 13 kl. 19:27

Sundhage: Måste vara smartare

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal.Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. - Vi måste vara smartare, säger förbundskaptenen.

BT - 23 jul 13 kl. 19:32

Sundhage: "Vi måste vara smartare"

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal. Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. ?

BT - 23 jul 13 kl. 19:32

Sundhage: "Vi måste vara smartare"

En fartfylld offensiv har tagit Sverige till EM-semifinal. Väl där drar Pia Sundhage i handbromsen. ?

Nerikes Allehanda - 08 aug 13 kl. 05:01

Kvinnor agerar smartare än män

Nej vi ska nog inte bli alltför panikslagna över att fem fler har drunknat i juli i år, jämfört med motsvarande månad förr året. Det som snarare borde få någon att fundera över vad som händer, är att det är så påtagligt stora skillnader mellan män och kvinnor. Av dem som drunknat vid en båtolycka de senaste 15 åren var 92 procent män.

Fler nyheter från BLT

BLT - 10 timmar sedan

Vill ni se en stjärna, se på Olivia

Zarah Leander kommer till Karlshamn, fast i Olivia Stevens gestalt. Under en soppkonsert på torsdagen berättas och sjungs den kontroversiella stjärnans historia. Det är också en föreställning där även personen Olivia Stevens får en plats..

BLT - I förrgår: 21:57

Intressant tolkning av Bergmans film

Regionteatern firar Bergmanåret med att sätta upp en av hans filmer Såsom i en spegel. Det är ett tungt familjedrama med många bottnar som. Trots att den skrevs för över ett halvt sekel sedan, är den aktuell än idag.

BLT - 21 sep 18 kl. 23:24

Dags för storbandsjazz i Karlskrona

Blekinge Big Band fortsätter nu på söndagen sin tioårsjubileums-turné genom länet tillsammans med danska jazzvokalisten Katrine Madsen. Den här gången är det Karlskrona som gästas..

BLT - 21 sep 18 kl. 16:27

Khavari visar kraft och kämpaglöd

Det är kanske lite töntigt att säga att ”den här unga kvinnan kommer att gå långt”. Men recensenten Rebecka Åhlund kan inte låta bli..

BLT - 21 sep 18 kl. 16:29

Självbelåten bok för oförstörda sinnen

I "En spricka i språket" skriver Sven-Eric Liedman och Per Magnus Johansson förälskat om sina idoler Karl Marx och Sigmund Freud. Recensenten Andrés Stoopendaal läser en bok som han inte riktigt vet vad han ska ta sig till med..

BLT - 19 sep 18 kl. 10:56

Karlshamn inleder Blekinges teaterhöst

På torsdag den 6 september går startskottet för Blekinges teaterhöst och det sker i Karlshamn. Det är en lättsam folkbildande historia vid namn ”Drottningsylt” som erbjuder kunskap om Sveriges kvinnliga monarker genom tiderna. Men teaterhösten bjuder inte bara sötsaker utan även en del som ger lite mera tuggmotstånd.

BLT - 18 sep 18 kl. 16:23

Boktoppen: Vilhelm Moberg-biografin bäst just nu enligt recensenterna

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

BLT - 18 sep 18 kl. 10:47

Naumanns familjehemligheter blir till brännande roman

Med Cilla Naumanns roman ”Den oändliga familjen” får läsaren en brutalt insiktsfull och poetiskt vacker skildring av vad förlustens sorg kan driva en människa till. Recensenten Jimmy Vulovic har läst..

BLT - 18 sep 18 kl. 08:23

Bombastisk Ranelid lugnar ner sig och berättar Malmöhistoria

Björn Ranelids ”Fantastiska kvinnor i vattentornet” är en roman med dokumentärt underlag. Tre kvinnor följs genom förra seklet och samtidigt lämnas utrymme åt en del självbiografiskt material när kvinnornas och Ranelids vägar korsas..

BLT - 17 sep 18 kl. 11:41

Debutant som inte lever upp till hyllningarna

Sylvain Neuvels ”Sovande jättar” är en kanadensisk sciencefiction-thriller som väckt mycket uppmärksamhet. Men recensenten Bella Stenberg imponeras inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.