DN > Kultur

Tuesday, 19 February, 07:27

DN - 19 jun 18 kl. 22:13

Omstridd ödesfråga om upphovsrätt i EUPå onsdag röstar rättsliga utskottet i Europaparlamentet om ett nytt direktiv om upphovsrätt. Kritikerna till förslaget menar att yttrandefriheten på nätet är hotad och samlas under uppropet ”Save the internet”..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Save

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omstridd, ödesfrågaom , upphovsrätti EU
SVT - 20 jun 18 kl. 08:46

Idag röstar EU om kritiserad upphovsrättslag

Under onsdagsförmiddagen är det omröstning i EU-parlamentets juridiska utskott om en omstridd ny upphovsrättslag. Artikel 13 skulle bland annat kunna innebära att privatpersoner inte längre kan ladda upp bilder eller material på sociala medier som någon annan har upphovsrätt på..

SVT - 20 jun 18 kl. 11:34

EU säger ja till omstridd upphovsrättslag

De omstridda förslagen om upphovsrätt (artikel 11 och 13) som kan innebära filter på stora sociala mediesajter har röstats igenom i EU. ”Uppladdningsfilter riskerar att slå undan benen på internet som vi känner det idag” skriver EU-parlamentarikern Max Andersson (MP)..

Dagens Media - 12 sep 18 kl. 15:37

Grönt ljus för omstridd upphovsrättslag

EU-parlamentet röstade idag igenom den nya kontroversiella lag som är tänkt att stärka upphovsrätten men som kritiker påstår inskränker friheten på internet..

DN - 02 mar 18 kl. 16:33

Kyrkan anklagas för upphovsrättsintrång med nya handboken

Den nya kyrkohandboken fortsätter att vara ett omstridd projekt. Nu framkommer uppgifter om att Svenska kyrkan i boken har använt sig av böner utan någon förhandling med upphovsmännen.  .

SR - 12 sep 18 kl. 06:00

I dag röstar EU om omstridd upphovsrättslag

Tonläget har varit högt och lagförslaget har kallats både ”internets död” och ”konstens död”..

SR - 12 sep 18 kl. 07:24

EU röstar om omstridd upphovsrättslag

Dagens omröstning i EU-parlamentet i Strasbourg har föregåtts av intensiva lobbykampanjer från mediebranschen och underhållningsindustrin å ena sidan och öppenhetsförespråkare och nätaktivister på den andra..

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 14 kl. 08:51

Polarpriset till Chuck Berry

En legendarisk rockpionjär och en omstridd operaregissör får årets Polarpris.Chuck Berry och Peter Sellars tar emot priset ur kungens hand den 26 augusti. Pristagarna avslöjades på torsdagsmorgonen.

Nyteknik - 20 jun 18 kl. 14:02

"EU är på god väg att döda det fria internet"

Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet. En skrämmande utveckling, menar Ny Tekniks reporter Simon Campanello..

Nyteknik - 20 jun 18 kl. 14:02

”EU är på god väg att döda det fria internet”

KRÖNIKA. Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet.

SVT - 05 jul 18 kl. 10:00

Svenska EU-politiker väljer bort Almedalen

Torsdagens EU-omröstning om en ny, omstridd upphovsrättslag förväntas bli jämn, och samtliga svenska partier vill stoppa förslaget. Omröstningen sker samtidigt som Almedalsveckan, och en enkät som Kulturnyheterna genomfört visar att endast två av 20 EU-parlamentariker prioriterade politikerveckan framför omröstningen..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 10:24

Så påverkar public service läget för landets tidningar

I debatten om public service är det viktigt att komma ihåg att det handlar om en offentligt finansierad verksamhet som konkurrerar med privata medier. Därför måste vi också vara vaksamma så att den inte undergräver förutsättningarna för andra medier, skriver Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, i den fjärde och avslutande delen om hotet mot public service..

DN - 10 jan 19 kl. 08:36

Stellan Skarsgård blir skurk i nya ”Dune”

Svenske Stellan Skarsgård har fått en roll som storskurk i den kommande science fiction-filmen ”Dune”, skriver Variety..

DN - 10 jan 19 kl. 06:27

”I dag sliras, skarvas och överdrivs det överallt”

Niklas Wahllöf: Valet står nu mellan uppmärksamhet, uppdrag, pengar eller konkurs..

DN - 09 jan 19 kl. 15:39

Tio tips om konstvårens höjdare

Röhsska museets nyöppning är den svenska konstvårens höjdpunkt. DN:s konstredaktör Birgitta Rubin listar säsongens tio mest lovande konstevenemang..

DN - 09 jan 19 kl. 11:01

Därför har den liberala idealdebatten misslyckats

Föreställningen om en rak debatt där idéer möts i saklig strid bortser ofta från gruppers behov av att känna sig upprörda. Norske författaren Bjørn Stærk noterar att invandringsmotståndet rör sig hemtamt i både trånga och vida åsiktskorridorer. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:49

Lars von Trier funderar på en uppföljare till ”Riket”

Den danska tv-serien ”Riket” från 1994 kan få en fortsättning. Nu har Lars von Trier besökt Rigshospitalet i Köpenhamn för en tänkbar tredje säsong..

DN - 09 jan 19 kl. 10:14

Tv-recension: ”Brexit: the uncivil war” är en politisk rysare från verkligheten

Pr-spinn, manipulationer och lögner. ”Brexit: the uncivil war” med Benedict Cumberbatch är en fängslande mix av politiskt skräckdrama och sedelärande svart komedi. En vecka före omröstningen av Theresa Mays skilsmässoavtal med EU strör filmen salt i Brexit-såret.

DN - 09 jan 19 kl. 08:42

”Carmen” – en klassiker utan sistadatum för sex och passion

När klassikern ”Carmen” sätts upp på Kungliga Operan utspelar den sig här och nu i en fabrik som tillverkar billigt spanskinspirerat turistkrimskrams. Att tackla originalets exotisering var en av de svåraste nötterna att knäcka, berättar regissören Johanna Garpe..

DN - 09 jan 19 kl. 06:30

Bokrecension: ”Det vita kallbadhuset”

En man ligger på sitt köksgolv och kan inte ta sig upp. Det är den 17 december i Oslo och trygghetslarmet och mobilen ligger obönhörligt utom räckhåll för hans förtvinade muskler..

DN - 09 jan 19 kl. 06:27

Linus Larsson: Vårt enda hopp är att de fossila baronerna inte vet vad de gör

Norge planerar för 50 år av oljeborrning. Preem bygger raffinaderi för miljarder norr om Lysekil. De påstår att om inte ”vi” gör det kommer ”någon annan” att göra det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.