DN > Kultur

Saturday, 17 November, 15:51

DN - 19 jun 18 kl. 22:13

Omstridd ödesfråga om upphovsrätt i EUPå onsdag röstar rättsliga utskottet i Europaparlamentet om ett nytt direktiv om upphovsrätt. Kritikerna till förslaget menar att yttrandefriheten på nätet är hotad och samlas under uppropet ”Save the internet”..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Save

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omstridd, ödesfrågaom , upphovsrätti EU
SVT - 20 jun 18 kl. 08:46

Idag röstar EU om kritiserad upphovsrättslag

Under onsdagsförmiddagen är det omröstning i EU-parlamentets juridiska utskott om en omstridd ny upphovsrättslag. Artikel 13 skulle bland annat kunna innebära att privatpersoner inte längre kan ladda upp bilder eller material på sociala medier som någon annan har upphovsrätt på..

SVT - 20 jun 18 kl. 11:34

EU säger ja till omstridd upphovsrättslag

De omstridda förslagen om upphovsrätt (artikel 11 och 13) som kan innebära filter på stora sociala mediesajter har röstats igenom i EU. ”Uppladdningsfilter riskerar att slå undan benen på internet som vi känner det idag” skriver EU-parlamentarikern Max Andersson (MP)..

Dagens Media - 12 sep 18 kl. 15:37

Grönt ljus för omstridd upphovsrättslag

EU-parlamentet röstade idag igenom den nya kontroversiella lag som är tänkt att stärka upphovsrätten men som kritiker påstår inskränker friheten på internet..

DN - 02 mar 18 kl. 16:33

Kyrkan anklagas för upphovsrättsintrång med nya handboken

Den nya kyrkohandboken fortsätter att vara ett omstridd projekt. Nu framkommer uppgifter om att Svenska kyrkan i boken har använt sig av böner utan någon förhandling med upphovsmännen.  .

SR - 12 sep 18 kl. 06:00

I dag röstar EU om omstridd upphovsrättslag

Tonläget har varit högt och lagförslaget har kallats både ”internets död” och ”konstens död”..

SR - 12 sep 18 kl. 07:24

EU röstar om omstridd upphovsrättslag

Dagens omröstning i EU-parlamentet i Strasbourg har föregåtts av intensiva lobbykampanjer från mediebranschen och underhållningsindustrin å ena sidan och öppenhetsförespråkare och nätaktivister på den andra..

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 14 kl. 08:51

Polarpriset till Chuck Berry

En legendarisk rockpionjär och en omstridd operaregissör får årets Polarpris.Chuck Berry och Peter Sellars tar emot priset ur kungens hand den 26 augusti. Pristagarna avslöjades på torsdagsmorgonen.

Nyteknik - 20 jun 18 kl. 14:02

"EU är på god väg att döda det fria internet"

Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet. En skrämmande utveckling, menar Ny Tekniks reporter Simon Campanello..

Nyteknik - 20 jun 18 kl. 14:02

”EU är på god väg att döda det fria internet”

KRÖNIKA. Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet.

SVT - 05 jul 18 kl. 10:00

Svenska EU-politiker väljer bort Almedalen

Torsdagens EU-omröstning om en ny, omstridd upphovsrättslag förväntas bli jämn, och samtliga svenska partier vill stoppa förslaget. Omröstningen sker samtidigt som Almedalsveckan, och en enkät som Kulturnyheterna genomfört visar att endast två av 20 EU-parlamentariker prioriterade politikerveckan framför omröstningen..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Så skrev DN om The Beatles ”The white album” 1968

Den 9 december 1968 recenserade Dagens Nyheter det då nyutkomna The Beatles-albumet ”The Beatles”, även känt som ”The white album”. Rubriken löd: ”’Beatles’ – en mellanskiva”. Inför albumets femtioårsjubileum återpublicerar DN recensionen, skriven av musikkritikern Ludvig Rasmusson, i sin helhet..

DN - 1 timme sedan

Bruno Mars bjuder på 24.000 middagar

Den amerikanske popstjärnan Bruno Mars har råd att dela med sig till dem som inte är lika lyckligt lottade..

DN - 8 timmar sedan

EKG: På mig biter inga tunga argument

Kåseri. I sanningens namn har jag aldrig smakat grisfötter. Jag skulle inte komma på tanken.

DN - Igår: 15:10

Cissi Wallin kräver Aftonbladet på internutredning

Medieprofilen Cissi Wallin vill att en domstol ska tvinga Aftonbladet att lämna ut en internutredning om en tidigare Aftonbladetprofil som hon pekat ut som våldtäktsman. Aftonbladet svarar att de inte har kvar utredningen, skriver Sveriges Radio..

DN - Igår: 12:09

Teaterrecension: Flytande identiteter och mycket musik i pjäsen om Leila K

Föreställningen ”K” på Kulturhuset Stadsteatern glider mellan roller: å ena sidan upproret mot ett sexistiskt och rasistiskt samhälle, å andra sidan det vilsna frågande barnet. Det är en säregen poetisk text som får sin rytm av musiken, skriver DN:s Anna Håkansson..

DN - Igår: 06:00

Brittisk debattör: ”Vi måste skilja mellan SD och Gyllene gryning”

En av brandfacklorna på femårsjubilerande Battle of ideas på Kulturhuset Stadsteatern i veckan kastas in av britten David Goodhart. Med sin uppdelning av människor i någonstansare och varsomhelstare vill han förklara den nya populismen..

DN - Igår: 18:18

Ledamot i Akademien: Felskickat mejl fick Svenungsson att lämna

Enligt DN:s uppgifter kan ledamoten Jayne Svenungsson ha brutit mot Akademiens sekretessregler.  Konkret information om en misstänkt läcka framkom i ett felskickat mejl till den ständige sekreteraren, uppger flera källor.  Därefter valde hon att lämna sin stol..

DN - I förrgår: 11:28

Nationalmuseum bytte marknadsföring mot vin – kan ha brutit mot lagen

Den statliga myndigheten Nationalmuseum kan ha brutit mot lagen då de bytt till sig stora mängder av vin till vernissager i utbyte mot marknadsföring av en vinimportör, rapporterar Sveriges Radio. Sammanlagt handlar det om vin för ungefär en kvarts miljon kronor..

DN - I förrgår: 07:53

London får sin egen Walk of fame

I början av nästa år får London sin alldeles egen Walk of fame, inspirerad av den stjärnbeströdda gågatan i Los Angeles..

DN - I förrgår: 16:18

Tv-avgiften slopas efter nyår

Riksdagen har beslutat att ersätta nuvarande radio- och tv-avgift med en ny avgift, public service-avgiften. Det blir i realiteten en skatt som ska tas ut av alla över 18 år, som har en beskattningsbar inkomst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.