DN > Kultur

Sunday, 23 September, 19:46

DN - 19 jun 18 kl. 22:13

Omstridd ödesfråga om upphovsrätt i EUPå onsdag röstar rättsliga utskottet i Europaparlamentet om ett nytt direktiv om upphovsrätt. Kritikerna till förslaget menar att yttrandefriheten på nätet är hotad och samlas under uppropet ”Save the internet”..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Save

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omstridd, ödesfrågaom , upphovsrätti EU
SVT - 20 jun 18 kl. 08:46

Idag röstar EU om kritiserad upphovsrättslag

Under onsdagsförmiddagen är det omröstning i EU-parlamentets juridiska utskott om en omstridd ny upphovsrättslag. Artikel 13 skulle bland annat kunna innebära att privatpersoner inte längre kan ladda upp bilder eller material på sociala medier som någon annan har upphovsrätt på..

SVT - 20 jun 18 kl. 11:34

EU säger ja till omstridd upphovsrättslag

De omstridda förslagen om upphovsrätt (artikel 11 och 13) som kan innebära filter på stora sociala mediesajter har röstats igenom i EU. ”Uppladdningsfilter riskerar att slå undan benen på internet som vi känner det idag” skriver EU-parlamentarikern Max Andersson (MP)..

Dagens Media - 12 sep 18 kl. 15:37

Grönt ljus för omstridd upphovsrättslag

EU-parlamentet röstade idag igenom den nya kontroversiella lag som är tänkt att stärka upphovsrätten men som kritiker påstår inskränker friheten på internet..

DN - 02 mar 18 kl. 16:33

Kyrkan anklagas för upphovsrättsintrång med nya handboken

Den nya kyrkohandboken fortsätter att vara ett omstridd projekt. Nu framkommer uppgifter om att Svenska kyrkan i boken har använt sig av böner utan någon förhandling med upphovsmännen.  .

SR - 12 sep 18 kl. 06:00

I dag röstar EU om omstridd upphovsrättslag

Tonläget har varit högt och lagförslaget har kallats både ”internets död” och ”konstens död”..

SR - 12 sep 18 kl. 07:24

EU röstar om omstridd upphovsrättslag

Dagens omröstning i EU-parlamentet i Strasbourg har föregåtts av intensiva lobbykampanjer från mediebranschen och underhållningsindustrin å ena sidan och öppenhetsförespråkare och nätaktivister på den andra..

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 14 kl. 08:51

Polarpriset till Chuck Berry

En legendarisk rockpionjär och en omstridd operaregissör får årets Polarpris.Chuck Berry och Peter Sellars tar emot priset ur kungens hand den 26 augusti. Pristagarna avslöjades på torsdagsmorgonen.

Nyteknik - 20 jun 18 kl. 14:02

"EU är på god väg att döda det fria internet"

Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet. En skrämmande utveckling, menar Ny Tekniks reporter Simon Campanello..

Nyteknik - 20 jun 18 kl. 14:02

”EU är på god väg att döda det fria internet”

KRÖNIKA. Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet.

SVT - 05 jul 18 kl. 10:00

Svenska EU-politiker väljer bort Almedalen

Torsdagens EU-omröstning om en ny, omstridd upphovsrättslag förväntas bli jämn, och samtliga svenska partier vill stoppa förslaget. Omröstningen sker samtidigt som Almedalsveckan, och en enkät som Kulturnyheterna genomfört visar att endast två av 20 EU-parlamentariker prioriterade politikerveckan framför omröstningen..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 08:59

Beyoncé anmäld för ”extrem häxkonst”

Beyoncés tidigare trumslagare Kimberly Thompson har ansökt om kontaktförbud för superstjärnan, enligt nöjessajten The Blast. Sångaren anklagas bland annat för ”extrem häxkonst” och för att ha dödat sin musikers kattunge..

DN - I förrgår: 16:26

”Star trek”-planet hittad av astronomer

Planeten Vulcan, hemort för den logiskt sinnade Mr Spock och hans artfränder med spetsiga öron i ”Star trek”, kan ha hittats av forskare..

DN - I förrgår: 14:33

Where's the Music i Norrköping lägger ner

I fyra år har festivalen Where's the Music anordnats i Norrköping, men nu tackar den för sig, rapporterar SVT Öst..

DN - I förrgår: 12:16

Inga nya ledamöter invalda i Svenska Akademien

Svenska Akademien har ännu inte valt in några nya ledamöter. Det bekräftar den tillförordnade ständige sekreteraren Anders Olsson för Sveriges Radio Kulturnytt. .

DN - I förrgår: 12:04

Åtal mot Cissi Wallin kan väckas i oktober

Cissi Wallin pekade ut en Aftonbladetprofil som våldtäktsman under metoohösten. Nu är hon nära att åtalas för grovt förtal. .

DN - I förrgår: 11:27

Bokmässan: ”Vi har lärt oss otroligt mycket av de senaste årens kris”

Förra årets Bokmässa i Göteborg präglades av högerextrema Nya Tiders närvaro och av nazistiska NMR:s demonstration utanför Svenska Mässan. 25 procent färre besökare blev resultatet. – Vi kommer att fortsätta säga nej till utställare som gör att vi riskerar att hamna i samma situation, säger nya chefen Frida Edman..

DN - I förrgår: 08:15

Spotify låter artister ladda upp sin egen musik

Från och med nu kan flera hundra amerikanska artister ladda upp sin egen musik på Spotify – utan att gå via ett skivbolag..

DN - 20 sep 18 kl. 12:01

Cary Joji Fukunaga regisserar nya Bondfilmen

Cary Joji Fukunaga, som regisserat ”Beasts of no nation” och ”True detective”, blir ny regissör för den kommande James Bond-filmen..

DN - 19 sep 18 kl. 21:00

Henric de la Cour: ”Skivan är ett avsked till döden”

Henric de la Cour har levt nästan hela sitt liv med vetskapen att han ska dö ung. På nya skivan ”Gimme daggers” tacklar han den stora förändringen: en ny medicin som gjorde att han kunde andas igen – och som slungade honom in i en existentiell kris..

DN - 19 sep 18 kl. 08:00

Lotta O: Astrid och Tove, GW och Horace men Hellsing och Strindberg?

Kåseri. Vissa kända människor blir kallade vid sitt förnamn, medan andra får nöja sig med efternamnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.