Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 19 February, 09:43

Blekinge Läns tidning - 19 jun 18 kl. 14:25

Ökad trygghet och ett lugn i hemtjänstenBoende med hemtjänst har inte så många olika personer i sina hem och en närmare kontakt med sin kontaktperson. Samtidigt har personalen fått bättre förutsättningar att räcka till på jobbet och en mer trivsam arbetsmiljö..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, trygghetoch ett , lugni , hemtjänsten
Skånskan - 24 sep 18 kl. 14:00

Hörby säger nej till ökad valfrihet i hemtjänsten

HÖRBY En oenig kommunstyrelse har beslutat att säga nej till att införa LOV:en – lagen om valfrihet – i Hörby kommun. Reformen skulle bli alldeles för dyr, enligt kommunalrådet Susanne Meijer (S).Frågan om att införa Lagen om valfrihet inom hemtjänstområdena handel, tvätt och städ har stötts och blötts i flera år, och blev aktuell på nytt när revisorerna påpekade att kommunen inte verkställt sitt beslut från 2012 om att dra igång projektet.

NT - 01 apr 16 kl. 07:10

Ökad stress inom hemtjänsten

Personalen inom hemtjänsten för en tuff tillvaro där stressen är stor..

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 07:30

Hemtjänsten testar mobillås

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
I Degeberga har hemtjänsten lämnat nycklarna på kontoret. Nu låser de upp kundens dörr med mobiltelefonen. Minskad stress och ökad trygghet för de äldre gör att omsorgsförvaltningen vill testa systemet i hela kommunen.

Barometern - 11 sep 13 kl. 07:21

Oro för mer stress inom hemtjänsten

Besparingar inom hemtjänsten får inte leda till ökad stress och minskad trygghet för de äldre. Det lyfte personalen fram när socialnämndens Eva-Marie Hansson (M) besökte hemtjänstens Team Söder. 2016 ska socialnämndens budget vara i balans och det kräver besparingar, bland annat inom hemtjänsten.

SmålandsPosten - 27 jan 15 kl. 07:04

Svårt för äldre att föra fram synpunkter på hemtjänsten

Maten, trivseln och miljön har blivit bättre på äldreboenden, men möjligheterna att framföra synpunkter eller klagomål på hemtjänsten har blivit sämre. Det visar Sveriges kommuner och landstings och Socialstyrelsens Öppna jämförelser för vård och omsorg om äldre i Uppvidinge kommun. Årets rapport med jämförelser av hur vården och omsorgen fungerar i Sveriges kommuner och län är den femte.

News55 - 02 jul 18 kl. 17:05

Filippa Reinfeldt: Vi underfinansierar hemtjänsten

När dagens moderator, Marianne Rundström konstaterar vad medarbetare inom hemtjänsten är; allt. Håller hela panelen med. En vårdarbetare inom hemtjänsten är bland annat sjuksköterska, städare, massör och kock.

SmålandsPosten - 13 dec 13 kl. 13:47

Gott betyg för hemtjänsten

Nio av tio omsorgstagare är nöjda med hemtjänsten. Det visar en brukarundersökning.
– Det känns väldigt bra, framför allt känner man trygghet i hemmet, säger förvaltningschef Ann-Christin Nordlander.

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 07:16

Vi individanpassar hemtjänsten

Varken kvalitet eller effektivitet är bättre i de kommuner som infört valfrihetssystem inom socialtjänsten. Ändå anser rege­ringens utredare att lagen bör ändras så att det blir obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda äldre möjlighet att välja mellan olika utförare av hemtjänst, skriver Mikael Jeansson (S), Urshult. Valfrihet används bland borgerliga partier som begrepp för kvalitet.

Alingsås tidning - 15 mar 18 kl. 12:30

Döpte hemtjänsten efter mormor

För snart ett år sen drog systrarna Åsa Norberg och Sara Magnusson igång Ruths hemtjänst i Alingsås AB. Nu har de 12 kunder, eller 500 beviljade timmar, i månaden.
– Vi vill se varje enskild individ, vara flexibla och närvarande, säger Åsa Norberg.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 16:42

Personalchefen som vikarie i hemtjänsten

svedala Personalchef Charlotte Svensson tog på sig vikarietröjan kl 07.00 och följde sedan delar av arbetet inom hemtjänstgruppen i Svedala under hela onsdagen.
– Det här ger mig en fantastisk inblick i hur personalen arbetar och synpunkter som jag aldrig hade fått annars, konstaterar Charlotte Svensson.

UT - 09 jul 13 kl. 09:14

Tuff arbetsmiljö för hemtjänsten

Arbetsmiljöverket har under våren inspekterat arbetsmiljön för de anställda inom hemtjänsten och funnit brister i säkerheten som kan leda till både olycksfall och ohälsa. Det saknas riskbedömningar för personalen inom hemtjänsten. I sitt arbete hemma hos vårdtagarna finns det en bristfällig bedömning av hygien, ergonomi och psykosociala förhållanden.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Pojke var anmäld saknad när han hittades död

Den minderårige pojke som förra veckan hittades död i ett skogsområde i Märsta, norr om Stockholm, hade varit försvunnen i ett antal dagar innan kroppen hittades, bekräftar kammaråklagare Rickard Wahlqvist för SVT:s Veckans brott. - Han var anmäld som försvunnen av anhöriga.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Ingen misstänkt efter möte om Gui Minhai

Ännu är ingen delgiven misstanke om brott i utredningen som inletts efter mötet om den frihetsberövade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Brottsrubriceringen är fortfarande egenmäktighet vid förhandling med främmande makt, bekräftar åklagaren Hans Ihrman.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Små kursrörelser på börsen

Stockholmsbörsen inleder dagen med små kursrörelser. OMXS-index har efter 15 minuters handel inte rört sig alls jämfört med måndagens stängningskurs. Bland tungviktarna drar telekomtillverkaren Ericsson och mobiloperatören Tele2 uppåt med 0,8 respektive 1,5 procent.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Filip och Fredrik leder kändisfrågesport

Tv-radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska snart leda ett eget frågesportprogram, skriver Aftonbladet. Programmet heter "Alla mot alla" och i det ska kändisar parvis göra upp mot varandra i allmänbildning med Wikingsson och Hammar som programledare och domare.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Par svårt misshandlat vid inbrott

Ett par misshandlades vid ett bostadsinbrott i Biskopsgården i Göteborg sent på måndagskvällen. Mannens skador uppges vara allvarliga. Polisen larmades till platsen av en kvinna, som berättade att två män försökte ta sig in i familjens lägenhet.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Skogsägare tvingas vänta på utlovad ersättning

Fem färska domar och ett kraftigt budgethugg av riksdagen i anslaget för skydd av skog. Det gör att 25 skogsägare får vänta på omkring 30 miljoner i utlovad ersättning från Skogsstyrelsen. Men fler kan beröras på sikt.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Dagens ros

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Postnumret där 191 blekingar får dela på en miljon

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nytt köttbeslag vid Öresundsbron

Gränspolisen har återigen stoppat införsel av kött via Öresundsbron - den här gången har 439 kilo nötkött belagts med försäljningsförbud eftersom salmonellaintyg saknades. Köttet fanns i samma skåpbil som stoppades i januari med 970 kilo oförpackat kebabkött utan salmonellaintyg, rapporterar Sydsvenskan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Dagens ris

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.