Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 16 July, 08:44

Blekinge Läns tidning - 19 jun 18 kl. 14:25

Ökad trygghet och ett lugn i hemtjänstenBoende med hemtjänst har inte så många olika personer i sina hem och en närmare kontakt med sin kontaktperson. Samtidigt har personalen fått bättre förutsättningar att räcka till på jobbet och en mer trivsam arbetsmiljö..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, trygghetoch ett , lugni , hemtjänsten
NT - 01 apr 16 kl. 07:10

Ökad stress inom hemtjänsten

Personalen inom hemtjänsten för en tuff tillvaro där stressen är stor..

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 07:30

Hemtjänsten testar mobillås

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
I Degeberga har hemtjänsten lämnat nycklarna på kontoret. Nu låser de upp kundens dörr med mobiltelefonen. Minskad stress och ökad trygghet för de äldre gör att omsorgsförvaltningen vill testa systemet i hela kommunen.

Barometern - 11 sep 13 kl. 07:21

Oro för mer stress inom hemtjänsten

Besparingar inom hemtjänsten får inte leda till ökad stress och minskad trygghet för de äldre. Det lyfte personalen fram när socialnämndens Eva-Marie Hansson (M) besökte hemtjänstens Team Söder. 2016 ska socialnämndens budget vara i balans och det kräver besparingar, bland annat inom hemtjänsten.

SmålandsPosten - 27 jan 15 kl. 07:04

Svårt för äldre att föra fram synpunkter på hemtjänsten

Maten, trivseln och miljön har blivit bättre på äldreboenden, men möjligheterna att framföra synpunkter eller klagomål på hemtjänsten har blivit sämre. Det visar Sveriges kommuner och landstings och Socialstyrelsens Öppna jämförelser för vård och omsorg om äldre i Uppvidinge kommun. Årets rapport med jämförelser av hur vården och omsorgen fungerar i Sveriges kommuner och län är den femte.

News55 - 02 jul 18 kl. 17:05

Filippa Reinfeldt: Vi underfinansierar hemtjänsten

När dagens moderator, Marianne Rundström konstaterar vad medarbetare inom hemtjänsten är; allt. Håller hela panelen med. En vårdarbetare inom hemtjänsten är bland annat sjuksköterska, städare, massör och kock.

SmålandsPosten - 13 dec 13 kl. 13:47

Gott betyg för hemtjänsten

Nio av tio omsorgstagare är nöjda med hemtjänsten. Det visar en brukarundersökning.
– Det känns väldigt bra, framför allt känner man trygghet i hemmet, säger förvaltningschef Ann-Christin Nordlander.

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 07:16

Vi individanpassar hemtjänsten

Varken kvalitet eller effektivitet är bättre i de kommuner som infört valfrihetssystem inom socialtjänsten. Ändå anser rege­ringens utredare att lagen bör ändras så att det blir obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda äldre möjlighet att välja mellan olika utförare av hemtjänst, skriver Mikael Jeansson (S), Urshult. Valfrihet används bland borgerliga partier som begrepp för kvalitet.

Alingsås tidning - 15 mar 18 kl. 12:30

Döpte hemtjänsten efter mormor

För snart ett år sen drog systrarna Åsa Norberg och Sara Magnusson igång Ruths hemtjänst i Alingsås AB. Nu har de 12 kunder, eller 500 beviljade timmar, i månaden.
– Vi vill se varje enskild individ, vara flexibla och närvarande, säger Åsa Norberg.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 16:42

Personalchefen som vikarie i hemtjänsten

svedala Personalchef Charlotte Svensson tog på sig vikarietröjan kl 07.00 och följde sedan delar av arbetet inom hemtjänstgruppen i Svedala under hela onsdagen.
– Det här ger mig en fantastisk inblick i hur personalen arbetar och synpunkter som jag aldrig hade fått annars, konstaterar Charlotte Svensson.

UT - 09 jul 13 kl. 09:14

Tuff arbetsmiljö för hemtjänsten

Arbetsmiljöverket har under våren inspekterat arbetsmiljön för de anställda inom hemtjänsten och funnit brister i säkerheten som kan leda till både olycksfall och ohälsa. Det saknas riskbedömningar för personalen inom hemtjänsten. I sitt arbete hemma hos vårdtagarna finns det en bristfällig bedömning av hygien, ergonomi och psykosociala förhållanden.

GöteborgsPosten - 21 sep 15 kl. 05:00

Bernmar (V) har gjort hemtjänsten till en cirkus

Det är glädjande att Alliansens färslag i äldrefrågor vunnit gehör hos den rödgrönrosa ledningen. Mer tveksamt är hur deras eget bidrag – pengar som inte knyts till äldreomsorgen och Attraktiv hemtjänst – ska skapa ordning, trygghet och kvalitet i hemtjänsten, skriver Maria Rydén (M)..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Krönikörer: "VM-finalen hade allt"

VM-finalen bjöd på sex mål, VAR-granskning, självmål och planinvasion. En match som hade allt, vilket också visar sig när krönikörerna sammanfattar finalen. Frankrike vann igår VM-finalen mot Kroatien med 4-2.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kinas tillväxt bromsar in

Hotet om handelskrig med USA påverkade Kinas BNP-siffror för det andra kvartalet i år, då den ekonomiska tillväxten saktade ner.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Kraftigt lyft för ZTE-aktien

Aktien i den kinesiska telekomtillverkaren ZTE rusar uppåt med 16 procent på Hongkongbörsen sedan Trumpregeringen slopat ett förbud för amerikanska underleverantörer att göra affärer med bolaget. Analytiker varnar dock för att det återstår mycket för att få fart på ZTE:s verksamhet igen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Höjda priser på bensin och diesel

Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med 15 öre per liter. Efter höjningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 15:96 kronor. Priset på diesel höjs med 20 öre till 15:81 kronor per liter.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Italien låter båtmigranter gå i land

Italien kommer att låta de 450 migranter som befinner sig ombord på två fartyg i Medelhavet att gå i land på Sicilien, rapporterar BBC. Landets regering har tidigare vägrat låta fartygen lägga till i hamn och har uppmanat övriga EU-länder att ta emot migranterna, som kommit med båt från Libyen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Trafik: Fler blir av med körkortet

Fler svenskar förlorar sitt körkort. De flesta därför att de kör för fort. – Tittar man historiskt är det här ett ganska normalt antal återkallelser, säger Kalle Molnar, Transportstyrelsen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Toppar och dalar för Rosenqvist i final

Finalhelgen i formel E-mästerskapet blev som säsongen i stort för racingföraren Felix Rosenqvist - med både toppar och dalar. Och till slut blev det en sjätteplats i mästerskapet. "Jag är nöjd med min insats", säger han.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hög men minskad framtidstro hos handlare

Handlarna, med undantag för e-handlarna, tror på en något sämre utveckling av handeln under de närmsta månaderna. Men efter ökande framtidstro i mätningarna sedan i mars är Svenska Handels framtidsindikator för juli högre än för samma månad förra året.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Anders Thornberg vet vad han vill att det ska stå på gravstenen

Polis, Säpochef, nu rikspolischef. Anders Thornberg är van att granskas i sin yrkesroll. Därför blir hans sommarprogram oväntat personligt och intressant..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Årets skörd är den lägsta på över 25 år

Förra året blev spannmålsskörden 6,5 miljoner ton. I år ser den ut att bli endast 4,2 miljoner ton - och därmed den lägsta skörden sedan 1992, enligt Lantmännens prognos. Hektarskördarna är drygt 30 procent lägre än femårssnittet på 6,2 miljoner ton.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.