Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 23 September, 19:55

Blekinge Läns tidning - 19 jun 18 kl. 14:25

Ökad trygghet och ett lugn i hemtjänstenBoende med hemtjänst har inte så många olika personer i sina hem och en närmare kontakt med sin kontaktperson. Samtidigt har personalen fått bättre förutsättningar att räcka till på jobbet och en mer trivsam arbetsmiljö..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, trygghetoch ett , lugni , hemtjänsten
NT - 01 apr 16 kl. 07:10

Ökad stress inom hemtjänsten

Personalen inom hemtjänsten för en tuff tillvaro där stressen är stor..

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 07:30

Hemtjänsten testar mobillås

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
I Degeberga har hemtjänsten lämnat nycklarna på kontoret. Nu låser de upp kundens dörr med mobiltelefonen. Minskad stress och ökad trygghet för de äldre gör att omsorgsförvaltningen vill testa systemet i hela kommunen.

Barometern - 11 sep 13 kl. 07:21

Oro för mer stress inom hemtjänsten

Besparingar inom hemtjänsten får inte leda till ökad stress och minskad trygghet för de äldre. Det lyfte personalen fram när socialnämndens Eva-Marie Hansson (M) besökte hemtjänstens Team Söder. 2016 ska socialnämndens budget vara i balans och det kräver besparingar, bland annat inom hemtjänsten.

SmålandsPosten - 27 jan 15 kl. 07:04

Svårt för äldre att föra fram synpunkter på hemtjänsten

Maten, trivseln och miljön har blivit bättre på äldreboenden, men möjligheterna att framföra synpunkter eller klagomål på hemtjänsten har blivit sämre. Det visar Sveriges kommuner och landstings och Socialstyrelsens Öppna jämförelser för vård och omsorg om äldre i Uppvidinge kommun. Årets rapport med jämförelser av hur vården och omsorgen fungerar i Sveriges kommuner och län är den femte.

News55 - 02 jul 18 kl. 17:05

Filippa Reinfeldt: Vi underfinansierar hemtjänsten

När dagens moderator, Marianne Rundström konstaterar vad medarbetare inom hemtjänsten är; allt. Håller hela panelen med. En vårdarbetare inom hemtjänsten är bland annat sjuksköterska, städare, massör och kock.

SmålandsPosten - 13 dec 13 kl. 13:47

Gott betyg för hemtjänsten

Nio av tio omsorgstagare är nöjda med hemtjänsten. Det visar en brukarundersökning.
– Det känns väldigt bra, framför allt känner man trygghet i hemmet, säger förvaltningschef Ann-Christin Nordlander.

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 07:16

Vi individanpassar hemtjänsten

Varken kvalitet eller effektivitet är bättre i de kommuner som infört valfrihetssystem inom socialtjänsten. Ändå anser rege­ringens utredare att lagen bör ändras så att det blir obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda äldre möjlighet att välja mellan olika utförare av hemtjänst, skriver Mikael Jeansson (S), Urshult. Valfrihet används bland borgerliga partier som begrepp för kvalitet.

Alingsås tidning - 15 mar 18 kl. 12:30

Döpte hemtjänsten efter mormor

För snart ett år sen drog systrarna Åsa Norberg och Sara Magnusson igång Ruths hemtjänst i Alingsås AB. Nu har de 12 kunder, eller 500 beviljade timmar, i månaden.
– Vi vill se varje enskild individ, vara flexibla och närvarande, säger Åsa Norberg.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 16:42

Personalchefen som vikarie i hemtjänsten

svedala Personalchef Charlotte Svensson tog på sig vikarietröjan kl 07.00 och följde sedan delar av arbetet inom hemtjänstgruppen i Svedala under hela onsdagen.
– Det här ger mig en fantastisk inblick i hur personalen arbetar och synpunkter som jag aldrig hade fått annars, konstaterar Charlotte Svensson.

UT - 09 jul 13 kl. 09:14

Tuff arbetsmiljö för hemtjänsten

Arbetsmiljöverket har under våren inspekterat arbetsmiljön för de anställda inom hemtjänsten och funnit brister i säkerheten som kan leda till både olycksfall och ohälsa. Det saknas riskbedömningar för personalen inom hemtjänsten. I sitt arbete hemma hos vårdtagarna finns det en bristfällig bedömning av hygien, ergonomi och psykosociala förhållanden.

GöteborgsPosten - 21 sep 15 kl. 05:00

Bernmar (V) har gjort hemtjänsten till en cirkus

Det är glädjande att Alliansens färslag i äldrefrågor vunnit gehör hos den rödgrönrosa ledningen. Mer tveksamt är hur deras eget bidrag – pengar som inte knyts till äldreomsorgen och Attraktiv hemtjänst – ska skapa ordning, trygghet och kvalitet i hemtjänsten, skriver Maria Rydén (M)..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Asarum fortsätter förlora hemma

Hemmaplan har blivit som ett spöke för Asarums damer. Inte en enda seger på hela säsongen. 0–2 mot Uppsala var lagets femte raka förlust..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Paul Simon avslutade turnerandet på hemmaplan

Paul Simons turné "Homeward bound" är också han sista. Den 76-årige sångaren avslutade med en konsert i Queens, där han växte upp. Men Simon öppnade under showens sista minuter för att han kan tänka sig att göra fler konserter i framtiden.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Tre män åtalas för fusk på högskoleprovet

Tre män åtalas för att ha fuskat på högskoleprovet genom att använda mycket små hörsnäckor, skriver Sydsvenskan. Provtillfället var den 29 oktober 2016, vilket var första gången som provdeltagare fick intyga på heder och samvete att de inte tänkte använda otillåtna hjälpmedel eller vilseleda.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Storförlust för Mörrum

6–0, en match som Mörrums GoIS vill glömma illa kvickt. – Vi var inte där, det fanns ingen eld, säger Andreas Ernebrand. .

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Effektivt MFF krossade Kalmar

Åttonde raka trepoängaren ger Malmö FF slagläge i kampen om Europaplatserna nästa säsong. Efter 4-0-krossen hemma mot Kalmar är dock SM-guldet fortsatt avlägset för det regerande mästarlaget. Efter AIK:s derbyseger (1-0) mot tabelltvåan Hammarby har Solnaklubben fortsatt ett grepp om SM-guldet.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Hästtransport och lastbil i krock

En hästtransport och en lastbil har krockat på E20 strax väster om Eskilstuna. Vägen är avstängd sedan klockan 18. 20, enligt Trafikverket.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hoppas på länets första bana för udda sport

I Kalmar län finns fyra tävlingsbanor. I Skåne hela sju stycken banor för discgolf. Nu hoppas BTH-studenten John Enarsson på Blekinges första tävlingsbana..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Blackbugs kom, sågs, hördes och segrade

Efter degraderingen från SHL dök möjligheten till en ny camp KHK i Tingsryd upp. Blackbugs kom, hördes, sågs och segrade. – Vi lyckades med vår målsättning, säger KHK-supportern Mats Mårtensson..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Hamad: "Vi kämpar på"

Hammarby har tre raka matcher utan seger. Men Jiloan Hamad ger inte upp. - Vi kämpar på, sade han efter 0-1-förlusten mot AIK.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Pojke omkom i fall från fönster

En tvåårig pojke föll från ett fönster till ett flerfamiljshus i Tumba. Pojken skadade sig så svårt att hans liv inte gick att rädda. - Det är någon form av olyckshändelse ja, men vi kommer att göra en utredning av händelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.