Barometern > Nyheter

Sunday, 22 July, 20:09

Liknande nyheter

Taggar: Skrotfärdiga, bilar, gickupp i , rök
SvD - 29 apr 14 kl. 12:58

Det började med tre skrotfärdiga fartyg

Det begärliga danska smöret var till hans hjälp..

SN - 07 jul 12 kl. 10:23

Skrotförslag kan göra bilhobby olaglig

Ett bilskrotningsförslag från Naturvårdsverket hotar att göra alla som demonterar bilar som hobby till bovar. Förslaget har väckt ont blod och ett upprop på internet har hittills samlat över 3 000 underskrifter..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 23:04

Fängelse för fräck bilkupp

Malmö En 21-årig Malmöbo har dömts till ett års fängelse för en samordnad kupp mot Toyota. Fyra bilar värda 1,2 miljoner stals men 21-åringen tiger om sina kumpaner. ERWP.

YLE - 13 sep 12 kl. 04:58

Kärnkraften viktig för energibolagen i Österbotten

I Österbotten är energibolagen villiga att satsa på kärnkraft. Vasa elektriska, Karleby energi samt Katternö som samlar elbolagen i Jakobstadsregionen vill alla ha mera kärnkraft.
Ingen verkar tro att förnyelsebara energikällor kommer att kunna ersätta kärnkraftselen inom en överskådlig framtid.

Nyteknik - 06 nov 13 kl. 10:18

Datorerna har överlistat människotestet

KRÖNIKA. Captcha – de krokiga och svårlästa kombinationerna av bokstäver och siffror som vi tvingas fylla i på många nättjänster – är nu skrotfärdiga. Det hävdar i alla fall det amerikanska företaget Vicarious..

DN - 02 jan 15 kl. 23:31

Miljonvinster när människor smugglas

Människosmugglarna tjänar miljoner på att skeppa hundratals desperata flyktingar över Medelhavet i skrotfärdiga fartyg..

DI - 08 maj 16 kl. 20:17

Dokument: Varvskrisen

Varvsnäringens genomklappning blev en svidande erfarenhet i den svenska industrihistorien. Efter tio år av kris och räddningsförsök återstod bara skrotfärdiga skrov och svarta hål i statskassan..

YLE - 02 mar 15 kl. 04:30

Skrotningspremie får kritik

Försöket med en skrotningspremie, för att få folk att skrota sina gamla bilar och köpa nya i stället, får kritik både från bilhandeln och från skrothandeln. För att få folk att köra nyare och miljövänligare bilar kommer staten tillsammans med bilbranschen att betala 1500 euro då man skrotar sin minst tio år gamla bil och köper en ny i stället. Kravet är att bilen inte har varit registrerad i någon annans namn tidigare och att den har ett koldioxidutsläpp på högst 120 gram per kilometer.

YLE - 30 okt 16 kl. 09:52

Både ros och ris då Romu Keinänen i Karis hade öppet hus

Många raseborgare och speciellt Karisbor passade på att besöka skrotföretaget Romu Keinänen som hade öppet hus i Bäljars i Karis på torsdagen (27.10). Flera besökare var imponerade över verksamheten, andra sade sig bli störda av ljudet då skrotet behandlas.

Barometern - 08 jan 14 kl. 07:52

Skrotbilar skapar problem vid vägarna

En skrotfärdig bil står sedan en tid utmed väg 34 söder om Högsby. Ansvaret för att få bort övergivna bilar hamnar lätt mellan olika stolar. – Det är ett elände med dylika bilar.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Sirius vände 0-2 till seger efter straffmål

IFK Göteborg fick sin första straff för säsongen. Den satt där den skulle - men det gjorde Siriusbacken Jesper Arvidssons två straffar också när Sirius vann med 3-2 och därmed tog sin första hemmaseger för året. Tolv minuter in i första halvlek kom den, IFK Göteborgs första straff för säsongen.

Barometern - 15 minuter sedan

Skogsbranden i Västervik släckt

Skogsbranden i Västervik är släckt och räddningstjänsten lämnar över ansvaret till markägarna..

Barometern - 45 minuter sedan

Skogsägare räknar med enorma förluster

De ekonomiska konsekvenserna av bränderna för skogsägarna kommer att bli enorma och överstiga 2014 års brandkatastrof i Västmanland med råge, enligt LRF. Till det kommer de känslomässiga förlusterna. - Det är mer än ett livsverk som försvinner, säger Karin Perers, ordförande för Mellanskog.

Barometern - 1 timme sedan

Turkiets Erdogan på täta Afrikabesök

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan upprätthåller stadig kontakt med flera afrikanska länder - att expandera Turkiets närvaro på kontinenten ligger högt på prioritetslistan.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Brott: Man störde sig på grannar – avlossade hagelgevärsskott

En Rocknebyman i 50-årsåldern misstänks för olaga hot sedan han avlossat flera hagelgevärsskott då han stört sig på sina högljudda grannar..

Barometern - 1 timme sedan

Goop snuvade favoriterna i Stochampionatet

Den 50:e upplagan av Stochampionatet på Axevalla skulle handla om favorittrion Dibaba, Hevin Boko och Vamp Kronos. De två förstnämnda galopperade bort sig under slutvarvet medan Vamp Kronos inte kunde svara Mellby Frees attack över upploppet.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

To tourists: Important information about the draught in English

Due to the extreme draught in Sweden, it's currently forbidden to start open fires of any kind in all the municipalities in Kalmar county..

Barometern - 1 timme sedan

Dansk etappseger i touren

Dansken Magnus Cort Nielsen vann den 181,5 kilometer långa 15:e etappen av Tour de France med målgång i Carcassonne. Tre man gjorde upp om segern där Cort Nielsen kunde avgöra på ett säkert sätt före Ion Izagirre, Spanien och med Baukke Mollema, Nederländerna, som trea.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Skilda åsikter om Olssons strypgrepp

BK Häcken förlorade mot Djurgården med 1-2 i ett hett Stockholm och kring fotbollsplanen kokade känslorna över för vissa. Bortalagets tränare Andreas Alm var rasande sedan hemmalagets lagkapten Jonas Olsson tagit ett grepp om Alexander Jeremejeffs hals.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Så är brandläget i Sverige just nu

Flera större skogsbränder pågår i landet. Läget är kritiskt vid bränder i länen Gävleborg, Dalarna, Jämtland och Västernorrland enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.