Barometern > Nyheter

Friday, 16 November, 01:55

Liknande nyheter

Taggar: Skrotfärdiga, bilar, gickupp i , rök
SvD - 29 apr 14 kl. 12:58

Det började med tre skrotfärdiga fartyg

Det begärliga danska smöret var till hans hjälp..

SN - 07 jul 12 kl. 10:23

Skrotförslag kan göra bilhobby olaglig

Ett bilskrotningsförslag från Naturvårdsverket hotar att göra alla som demonterar bilar som hobby till bovar. Förslaget har väckt ont blod och ett upprop på internet har hittills samlat över 3 000 underskrifter..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 23:04

Fängelse för fräck bilkupp

Malmö En 21-årig Malmöbo har dömts till ett års fängelse för en samordnad kupp mot Toyota. Fyra bilar värda 1,2 miljoner stals men 21-åringen tiger om sina kumpaner. ERWP.

YLE - 13 sep 12 kl. 04:58

Kärnkraften viktig för energibolagen i Österbotten

I Österbotten är energibolagen villiga att satsa på kärnkraft. Vasa elektriska, Karleby energi samt Katternö som samlar elbolagen i Jakobstadsregionen vill alla ha mera kärnkraft.
Ingen verkar tro att förnyelsebara energikällor kommer att kunna ersätta kärnkraftselen inom en överskådlig framtid.

Nyteknik - 06 nov 13 kl. 10:18

Datorerna har överlistat människotestet

KRÖNIKA. Captcha – de krokiga och svårlästa kombinationerna av bokstäver och siffror som vi tvingas fylla i på många nättjänster – är nu skrotfärdiga. Det hävdar i alla fall det amerikanska företaget Vicarious..

DN - 02 jan 15 kl. 23:31

Miljonvinster när människor smugglas

Människosmugglarna tjänar miljoner på att skeppa hundratals desperata flyktingar över Medelhavet i skrotfärdiga fartyg..

DI - 08 maj 16 kl. 20:17

Dokument: Varvskrisen

Varvsnäringens genomklappning blev en svidande erfarenhet i den svenska industrihistorien. Efter tio år av kris och räddningsförsök återstod bara skrotfärdiga skrov och svarta hål i statskassan..

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:00

Ulla, 62, sålde bilen till bedragare – vill varna

2010 sålde makarna Assarson sin skrotfärdiga bil för en billig penning.Men häromveckan, drygt åtta år senare, damp ett kuvert från Transportstyrelsen ner i brevlådan.– Det var ett betalningskrav.

YLE - 02 mar 15 kl. 04:30

Skrotningspremie får kritik

Försöket med en skrotningspremie, för att få folk att skrota sina gamla bilar och köpa nya i stället, får kritik både från bilhandeln och från skrothandeln. För att få folk att köra nyare och miljövänligare bilar kommer staten tillsammans med bilbranschen att betala 1500 euro då man skrotar sin minst tio år gamla bil och köper en ny i stället. Kravet är att bilen inte har varit registrerad i någon annans namn tidigare och att den har ett koldioxidutsläpp på högst 120 gram per kilometer.

YLE - 30 okt 16 kl. 09:52

Både ros och ris då Romu Keinänen i Karis hade öppet hus

Många raseborgare och speciellt Karisbor passade på att besöka skrotföretaget Romu Keinänen som hade öppet hus i Bäljars i Karis på torsdagen (27.10). Flera besökare var imponerade över verksamheten, andra sade sig bli störda av ljudet då skrotet behandlas.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Fares "A way out" nominerad till spelpris

Josef Fares kan kamma hem ett prestigefyllt pris på spelgalan "The game awards" i Los Angeles den 6 december. Hans Hazelight är nominerat för bästa regi för spelet "A way out", som handlar om två brottslingar som rymmer från ett fängelse i 1970-talets USA.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Förslag på sanktioner mot Saudiarabien

Flera republikanska och demokratiska senatorer i USA vill att landet ska ta hårda tag mot Saudiarabien efter det att den saudiska journalisten Jamal Khashoggi dödats i Istanbul, och för Saudiarabiens roll i kriget i Jemen.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Flera bilar utbrända i Haninge

Flera bilar sattes i brand på en parkering i Jordbro i Haninge, söder om Stockholm, skriver polisen på sin hemsida. Polisen fick larmet strax innan klockan 22 på torsdagskvällen och räddningstjänsten skickades till platsen för att släcka.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Man tände eld på toapapper i butik

En man tände på onsdagskvällen eld på toalettpappersrullar i en livsmedelsbutik på Värnhemstorget i Malmö. Branden släcktes av kunder och personal. Butiken behövde inte evakueras, och ingen kom till skada.

Barometern - 2 timmar sedan

Ask: ”De ska fortsätta jobba som poolare”

Poolarna har en jätteviktig kompetens, tycker omsorgschef Mattias Ask. Han tror att den kan tas tillvara ännu bättre i den nya organisationen. – Tanken är att de ska fortsätta jobba som poolare, säger Mattias Ask..

Barometern - 2 timmar sedan

Teckningskursen i Saabs nyemission klar

Teckningskursen i försvarskoncernen Saabs nyemission har fastställts till 225 kronor per aktie. Vid en fullteckning tillförs Saab sex miljarder kronor. Teckningsperioden kommer att löpa från den 29 november till och med den 14 december, enligt ett pressmeddelande.

Barometern - 2 timmar sedan

47-årig skådespelare funnen död

Den amerikanska modellen och skådespelaren Kim Porter har hittats död i sitt hem i Los Angeles, rapporterar TMZ. Porter har spelat i några lågbudgetfilmer och tv-serier men är kanske mest känd för sitt förhållande med rapparen Diddy, eller Sean Combs som han egentligen heter.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Nordirland och Irland drabbade samman

För första gången sedan 2011 hölls det derby i Dublin när Irland och Nordirland möttes i en vänskapsmatch i fotboll. Båda lagen hade inför drabbningen inte gjort några mål på de senaste två matcherna, en trend som höll i sig även i torsdagskvällens möte, som alltså slutade 0-0.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Manuell räkning väntar i tajt Floridaval

Det oerhört jämna senatsvalet i Florida verkar vara på väg mot manuell räkning. Efter den elektroniska omräkningen skiljer bara 12 600 röster, eller 0,15 procent, mellan ledande republikanen Rick Scott och den sittande demokratiske senatorn Bill Nelson.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Problem med inloggningen på BarometernOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.