Barometern > Nyheter

Tuesday, 19 February, 05:24

Liknande nyheter

Taggar: Skrotfärdiga, bilar, gickupp i , rök
SvD - 29 apr 14 kl. 12:58

Det började med tre skrotfärdiga fartyg

Det begärliga danska smöret var till hans hjälp..

SN - 07 jul 12 kl. 10:23

Skrotförslag kan göra bilhobby olaglig

Ett bilskrotningsförslag från Naturvårdsverket hotar att göra alla som demonterar bilar som hobby till bovar. Förslaget har väckt ont blod och ett upprop på internet har hittills samlat över 3 000 underskrifter..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 23:04

Fängelse för fräck bilkupp

Malmö En 21-årig Malmöbo har dömts till ett års fängelse för en samordnad kupp mot Toyota. Fyra bilar värda 1,2 miljoner stals men 21-åringen tiger om sina kumpaner. ERWP.

YLE - 13 sep 12 kl. 04:58

Kärnkraften viktig för energibolagen i Österbotten

I Österbotten är energibolagen villiga att satsa på kärnkraft. Vasa elektriska, Karleby energi samt Katternö som samlar elbolagen i Jakobstadsregionen vill alla ha mera kärnkraft.
Ingen verkar tro att förnyelsebara energikällor kommer att kunna ersätta kärnkraftselen inom en överskådlig framtid.

Nyteknik - 06 nov 13 kl. 10:18

Datorerna har överlistat människotestet

KRÖNIKA. Captcha – de krokiga och svårlästa kombinationerna av bokstäver och siffror som vi tvingas fylla i på många nättjänster – är nu skrotfärdiga. Det hävdar i alla fall det amerikanska företaget Vicarious..

DN - 02 jan 15 kl. 23:31

Miljonvinster när människor smugglas

Människosmugglarna tjänar miljoner på att skeppa hundratals desperata flyktingar över Medelhavet i skrotfärdiga fartyg..

DI - 08 maj 16 kl. 20:17

Dokument: Varvskrisen

Varvsnäringens genomklappning blev en svidande erfarenhet i den svenska industrihistorien. Efter tio år av kris och räddningsförsök återstod bara skrotfärdiga skrov och svarta hål i statskassan..

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:00

Ulla, 62, sålde bilen till bedragare – vill varna

2010 sålde makarna Assarson sin skrotfärdiga bil för en billig penning.Men häromveckan, drygt åtta år senare, damp ett kuvert från Transportstyrelsen ner i brevlådan.– Det var ett betalningskrav.

YLE - 02 mar 15 kl. 04:30

Skrotningspremie får kritik

Försöket med en skrotningspremie, för att få folk att skrota sina gamla bilar och köpa nya i stället, får kritik både från bilhandeln och från skrothandeln. För att få folk att köra nyare och miljövänligare bilar kommer staten tillsammans med bilbranschen att betala 1500 euro då man skrotar sin minst tio år gamla bil och köper en ny i stället. Kravet är att bilen inte har varit registrerad i någon annans namn tidigare och att den har ett koldioxidutsläpp på högst 120 gram per kilometer.

YLE - 30 okt 16 kl. 09:52

Både ros och ris då Romu Keinänen i Karis hade öppet hus

Många raseborgare och speciellt Karisbor passade på att besöka skrotföretaget Romu Keinänen som hade öppet hus i Bäljars i Karis på torsdagen (27.10). Flera besökare var imponerade över verksamheten, andra sade sig bli störda av ljudet då skrotet behandlas.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

I vår snabba tid behöver vi långsam rörelse

Inledningen av norske Erling Kagges essä om vandring och rörelse är fantastisk. När hans mormor slutade gå dog hon. Samtidigt höll hans yngsta dotter på att lära sig att gå.

Barometern - 15 minuter sedan

Låt stationen vara kvar

Vilka är ni som anser er ha rätt att förstöra vår anrika gamla handels- och sjöfartsstad Kalmar -  genom att flytta Centralstationen. .

Barometern - 15 minuter sedan

Bra insändare om järnvägsstationen

Jag har läst om planerna om att flytta på järnvägsstationen..

Barometern - 15 minuter sedan

Omöjligt att bo på norra Öland

Har lyckats med det omöjliga när det gäller bussturer - närtrafiken på Norra Öland..

Barometern - 15 minuter sedan

Få ungdomar rör på sig

Regelbunden motion viktig men överdrivet tränande kan vara skadligt. .

Barometern - 15 minuter sedan

Ta hand om vattnet

I det vackra vårvädret tar jag en promenad på Ölands Alvar..

Barometern - 15 minuter sedan

Rekordmånga beviljas skuldsanering

Bland annat en lagändring som gör processen smidigare bidrar till att antalet beviljade skuldsaneringar blivit rekordmånga. - Det finns ett uppdämt behov i samhället att ansöka om skuldsanering, säger Ann-Charlotte von Feilitzen, teamchef på Kronofogden.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Norge pressas av Nato

Nato sätter press på medlemsnationen Norge. Försvarsalliansen vill att landet ska ha en högre kapacitet att skydda sig självt. - Vad Nato är oroat över är Försvarsmaktens brist på uthållighet, vilket dokumenterades under Trident Juncture-övningen i Norge i höstas, säger Ketil Olsen till Aftenposten.

Barometern - 30 minuter sedan

Många svenska poäng i Calgary-seger

Mikael Backlunds 14:e mål för säsongen blev sista spiken i kistan när Calgary besegrade Arizona, vilket innebär att det kanadensiska laget fortsätter att trona stabilt i topp i NHL-hockeyns Western conference. Matchen blev också rena svenska assistfesten.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

I natt: En gripen för misshandelOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.