UNT > Inrikes

Thursday, 21 March, 13:29

Liknande nyheter

Taggar: Samarbeteom , resurser, leddetill , miljöpris
YLE - 10 feb 14 kl. 15:00

Skåldögårdar får Västra Nylands miljöpris

Fyra djurgårdar på Skåldö får Västra Nylands miljöpris 2013. Backa, Grevö, Nabben och Solbacka får priset för sitt arbete med naturbetesmarker. Priset delades på måndagen ut av Sophie von Julins stiftelse i samarbete med tidningen Västra Nyland.

Alingsås tidning - 21 feb 19 kl. 06:00

MP vill instifta miljöpris

Anna Hansson (MP) vill att goda insatser för miljön ska uppmärksammas och har därför skrivit en motion med förslaget att Alingsås kommun inrättar ett miljöpris.
Anna Hansson skriver att det är viktigt att goda insatser för miljön och den långsiktigt ekologiska hållbarheten uppmärksammas. Stimulerar fler Hon anser att förebilder och goda exempel kan stimulera fler personer och organisationer till ett ökat engagemang.

YLE - 26 aug 13 kl. 07:10

Hangös miljöpris till nybyggd restaurang

Årets mottagare av Hangös miljöpris är Nauti Bistro & Cafe och Restaurang Håven. Miljönämnden i Hangö delar årligen ut ett miljöpris. En priskommitté bestående av miljönämndens ordförande och vice ordförande samt byggnadsinspektören och parkförmannen besluter om utdelningen av priset.

Skånskan - 03 okt 18 kl. 16:41

Luca Berardi får ännu ett miljöpris

Lund Först fick han Lunds kommuns miljöpris och nu har Världsnaturfonden, WWF, utsett honom till Årets unga miljöhjälte.– Jag är så tacksam och glad – det går knappt att uttrycka i ord, säger 15-årige Luca Berardi.
Hans engagemang för natur- och klimatfrågor har funnits med länge och redan som åttaåring startade han en miljöorganisation i Kenya där han då bodde med sin familj.

Skånskan - 23 maj 16 kl. 15:13

Två företag delar på årets miljöpris

höör Två företag med vitt skilda inriktningar har fått en gemensam nämnare. Höörs Plåtkoncernen och Nyrups Naturhotell delar på Höörs kommuns årliga miljöpris.Varje år delas Höörs kommuns miljöpris ut till en enskild person, företag, organisation, skolklass eller annan grupp som har gjort en berömvärd insats inom miljöområdet.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 11:14

Miljöpris till cykelåkeri och studentförening

Lund Företaget Movebybike och studentföreningen Lund Sustainable Engineers får dela på Lunds miljöpris 2016.Beslutet togs på kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskotts sammanträde på torsdagen. Movebybike transporterar allt från dagisbarn till fullskaliga flyttar av kontorsverkssamheter och får priset för att visat att det är möjligt att transportera det mesta med hjälp av cykel och släp, något som gör dem till kanske ”Sveriges grönaste åkeri2.

Barometern - 18 okt 13 kl. 14:33

En eldsjäl får årets miljöpris

Lena Ovesson från Spring Systems i Torsås har tilldelats bygg- och miljönämndens miljöpris för 2013. Pristagaren ser inte sig själv som en värdig vinnare. En enig bygg- och miljönämnd i Torsås kommun tilldelar Lena Ovesson årets miljöpris 2013.

YLE - 12 jun 15 kl. 17:36

Kyrkan och samtransport tävlar om nordiskt miljöpris

Den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland och ett samtransportföretag hör till de nominerade för Nordiska rådets natur- och miljöpris.
Temat för årets pris är försöken att minska växthusgasutsläppen i Norden. Förslagen kommer från befolkningen i de nordiska länderna.

Supermiljöbloggen - 30 apr 16 kl. 12:46

Supermiljöbloggen kan vinna Nordiska rådets miljöpris

Ställs mot 40 andra förslag till nomineringar.  I veckan stod det klart att Supermiljöbloggen föreslagits som kandidat för Nordiska rådets miljöpris. Priset, som i år delas ut för 22:a gången, är tänkt att ges till "en nordisk organisation, näringsverksamhet eller person som på ett föredömligt sätt har lyckats integrera respekten för miljön i sin verksamhet eller i sitt arbete eller som på annat sätt har gjort en extraordinär insats för miljön".

Västerbottens Folkblad - 07 dec 16 kl. 14:04

Lyckselebutik vinner miljöpris

Pingstförsamlingens secondhandbutik blir 2016:s års pristagare av Alf Nilssons miljöpris. Butiken bidrar till att saker återanvänds och bidrar därigenom till Lyckseles kretslopparbete. Prisutdelningen sker 19 december vid kommunfullmäktiges sammanträde.

Nyan - 01 nov 18 kl. 15:43

Nyan-reporter nominerad till miljöpris

Nya Ålands nyhetsreporter och ledarskribent Heidi Hendersson är nominerad till Ålands Natur & Miljös miljöpris 2018. Vem som helst får nominera pristagare till miljöpriset som delats ut sedan föreningen startade 1979. En grupp medlemmar i Ålands Natur & Miljö beslutar vilka av de nominerade som går vidare.

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Fler litar på KD – färre på regeringen

Förtroendet för regeringen faller i Medieakademins årliga mätning..

UNT - 45 minuter sedan

Toppen för RS-virus passerad

Säsongens topp för RS-virus, som kan orsaka allvarlig sjukdom hos små barn, har passerats..

UNT - 1 timme sedan

Svenskarna litar på Systembolaget

Systembolaget är fortsatt den institution som svenska folket har störst förtroende för, visar Medieakademins årliga mätning..

UNT - 1 timme sedan

Svenska utsläpp minskar för långsamt

Minskningen av utsläppen av växthusgaser i Sverige har tappat fart, konstaterar Klimatpolitiska rådet i sin årsrapport..

UNT - 1 timme sedan

Ockelbo i topp i skilsmässostatistiken

Ockelbo, Gnesta och Sundbyberg har något gemensamt..

UNT - 2 timmar sedan

18 års fängelse för hustrumord

Polisen larmades till lägenheten på Hisingen i Göteborg sedan grannar sett och hört hur en kvinna utsattes för en grov misshandel..

UNT - 2 timmar sedan

Krav på avgång efter Mays tal

Storbritanniens premiärminister Theresa May möts av skarp kritik och avgångskrav för sitt tal på onsdagskvällen, där hon gav brittiska parlamentsledamöter skulden för att ha försenat brexit..

UNT - 2 timmar sedan

Gömde knark i bildäck – döms till fängelse

Männen gömde nära 80 000 narkotikaklassade tabletter i bildäck och i lönnfack och körde in i landet förra hösten..

UNT - 2 timmar sedan

Utreder misstänkt mord – efter sjukdomslarm

Polisen i Stockholm ryckte under onsdag kväll ut till en adress i Värmdö kommun, öster om Stockholm, efter att ha fått larm om ett sjukdomsfall..

UNT - 3 timmar sedan

Lastbilförare död i broolycka

En lastbilsförare, en äldre man, dog efter att ha kört in i ett brofundament till en tunnelbanebro över E4 vid Fruängen i södra Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.