UNT > Inrikes

Tuesday, 17 July, 17:03

UNT - 19 jun 18 kl. 14:03

Samarbete om resurser ledde till miljöprisI över 45 år har danska Kalundborg symbiosis samarbetat med andra företag för att återvinna resurser där ett företags avfall blivit ett annats tillgång..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Kalundborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbeteom , resurser, leddetill , miljöpris
YLE - 10 feb 14 kl. 15:00

Skåldögårdar får Västra Nylands miljöpris

Fyra djurgårdar på Skåldö får Västra Nylands miljöpris 2013. Backa, Grevö, Nabben och Solbacka får priset för sitt arbete med naturbetesmarker. Priset delades på måndagen ut av Sophie von Julins stiftelse i samarbete med tidningen Västra Nyland.

YLE - 26 aug 13 kl. 07:10

Hangös miljöpris till nybyggd restaurang

Årets mottagare av Hangös miljöpris är Nauti Bistro & Cafe och Restaurang Håven. Miljönämnden i Hangö delar årligen ut ett miljöpris. En priskommitté bestående av miljönämndens ordförande och vice ordförande samt byggnadsinspektören och parkförmannen besluter om utdelningen av priset.

Barometern - 18 okt 13 kl. 14:33

En eldsjäl får årets miljöpris

Lena Ovesson från Spring Systems i Torsås har tilldelats bygg- och miljönämndens miljöpris för 2013. Pristagaren ser inte sig själv som en värdig vinnare. En enig bygg- och miljönämnd i Torsås kommun tilldelar Lena Ovesson årets miljöpris 2013.

Skånskan - 23 maj 16 kl. 15:13

Två företag delar på årets miljöpris

höör Två företag med vitt skilda inriktningar har fått en gemensam nämnare. Höörs Plåtkoncernen och Nyrups Naturhotell delar på Höörs kommuns årliga miljöpris.Varje år delas Höörs kommuns miljöpris ut till en enskild person, företag, organisation, skolklass eller annan grupp som har gjort en berömvärd insats inom miljöområdet.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 11:14

Miljöpris till cykelåkeri och studentförening

Lund Företaget Movebybike och studentföreningen Lund Sustainable Engineers får dela på Lunds miljöpris 2016.Beslutet togs på kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskotts sammanträde på torsdagen. Movebybike transporterar allt från dagisbarn till fullskaliga flyttar av kontorsverkssamheter och får priset för att visat att det är möjligt att transportera det mesta med hjälp av cykel och släp, något som gör dem till kanske ”Sveriges grönaste åkeri2.

YLE - 12 jun 15 kl. 17:36

Kyrkan och samtransport tävlar om nordiskt miljöpris

Den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland och ett samtransportföretag hör till de nominerade för Nordiska rådets natur- och miljöpris.
Temat för årets pris är försöken att minska växthusgasutsläppen i Norden. Förslagen kommer från befolkningen i de nordiska länderna.

Supermiljöbloggen - 30 apr 16 kl. 12:46

Supermiljöbloggen kan vinna Nordiska rådets miljöpris

Ställs mot 40 andra förslag till nomineringar.  I veckan stod det klart att Supermiljöbloggen föreslagits som kandidat för Nordiska rådets miljöpris. Priset, som i år delas ut för 22:a gången, är tänkt att ges till "en nordisk organisation, näringsverksamhet eller person som på ett föredömligt sätt har lyckats integrera respekten för miljön i sin verksamhet eller i sitt arbete eller som på annat sätt har gjort en extraordinär insats för miljön".

Västerbottens Folkblad - 07 dec 16 kl. 14:04

Lyckselebutik vinner miljöpris

Pingstförsamlingens secondhandbutik blir 2016:s års pristagare av Alf Nilssons miljöpris. Butiken bidrar till att saker återanvänds och bidrar därigenom till Lyckseles kretslopparbete. Prisutdelningen sker 19 december vid kommunfullmäktiges sammanträde.

YA - 18 jun 14 kl. 06:30

Kåsebergaodlingen får Ystads Miljöpris

Foto: Mark Hanlon
I dag får Helen Larsson Ystads Miljöpris 2014 för sitt arbete med Kåsebergaodlingen. – Priset betyder enormt mycket. Är jag verkligen värdig det?

Alingsås tidning - 04 feb 16 kl. 05:30

Miljöpris till Vårgårda Bostäder

Miljöpartiet de Gröna i Vårgårda har delat ut sitt miljöpris 2016.
Mottagare är Vårgårda Bostäder AB, för bolagets arbete att minska miljöbelastningen och få ett mer hållbart boende. Helen Persgren delade ut priset till vd Jan Thorsson, som hade med sig miljöansvarige Per Östlund.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 06:00

Ny teknik gav miljöpris

Eslöv Lantmännens utsädesanläggning har sedan invigningen för ett och ett halvt år sedan behandlat 30 000 ton utsäde med ånga istället för kemikalier. För detta får de nu årets miljöpris från Eslövs kommun och Skånska Dagbladet.Thermo seed-anläggningen i Eslöv sanerar utsäde från bland annat svamp med hjälp av ånga istället för kemikalier.

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Bränder tar fart i ökande vind

Flera stora bränder fortsätter att rasa runt om i Sverige samtidigt som hettan gör marken torr som fnöske..

UNT - 15 minuter sedan

Två gripna efter att galleria utrymts

Köpcentrumet Gallerian i centrala Stockholm utrymdes på tisdagseftermiddagen efter att ett misstänkt farligt föremål hittats..

UNT - 30 minuter sedan

Akut fläktbrist i Stockholm – fläktar stulna

Stockholm genomgår just nu en värmebölja med dagstemperaturer på 30 grader och uppåt..

UNT - 30 minuter sedan

Varmduschar kan främja sömn i hettan

Den rådande värmeböljan i landet gör det svårt för många att sova..

UNT - 30 minuter sedan

Inget brott bakom Eskilstunadödsfall

Obduktionen av den kvinna i 60-årsåldern som påträffades död i sin lägenhet i Eskilstuna av polis i lördags indikerar inget brott, skriver SVT Nyheter Sörmland..

UNT - 45 minuter sedan

Domen efter synagogsattacken överklagas

Alla tre dömda för attacken mot synagogan i Göteborg i december förra året överklagar sina domar..

UNT - 1 timme sedan

Storbråk vid bad – en till sjukhus

En person har förts till sjukhus efter ett storbråk vid Rosenlundsbadet i Jönköping där flera misshandlats..

UNT - 1 timme sedan

Kolmården har fått randig tillökning

I slutet av juni fick de utrotningshotade zebrorna på Kolmårdens djurpark tillökning när stoet Lucky födde ett föl..

UNT - 1 timme sedan

Boende i evakuerat område: "En stor oro"

Flera bränder härjar i Hälsingland, bland annat i Jättendal och Hamra..

UNT - 1 timme sedan

Galleria utrymdes för misstänkt föremål

Köpcentrumet Gallerian i centrala Stockholm utrymdes på tisdagseftermiddagen efter att ett misstänkt farligt föremål hittats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.