DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 08:28

DI - 19 jun 18 kl. 14:02

Vd-byte i Ratos sorgebarn – rekryterar från Atlas CopcoRatosägda Diab, som var ett av de bolag som låg bakom Ratos svaga resultat för det första kvartalet, byter vd. Tobias Hahn, med tio års operativ och internationell erfarenhet som divisionschef inom Atlas Copco-koncernen, ersätter Lennart Hagelqvist som lämnar Diab efter sex år som vd. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ratos, Atlas Copco, Diab, Hahn, Lennart Hagelqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vd-bytei , Ratos, sorgebarn, rekryterarfrån , Atlas, Copco
DI - 13 dec 17 kl. 17:50

Stockholmsbörsen: Ratos rasade på vd-byte

Stockholmsbörsen backade på onsdagen med Atlas Copco som svagast presterande OMXS30-bolag efter en sänkt rekommendation från Morgan Stanley. NCC fälldes av en ny vinstvarning medan Ratos tappade mark efter ett nytt vd-byte. Ericsson och Nokia återfanns bland vinnarna i Stockholm..

PrivataAffärer - 03 maj 18 kl. 12:45

Det mesta pekar fortsatt åt fel håll för Ratos

Investeringsbolaget Ratos är långt från sina fornstora dagar av flera anledningar. De senaste åren har inneburit en fallande aktie, tveksam utdelningstrend och ännu ett vd-byte. Skulle Ratos få tillbaka förmågan att göra framgångsrika förvärv av....

DI - 26 jan 12 kl. 10:49

Ratos-aktien faller efter vd-byte

Ratos har haft en extremt positiv kursutveckling på börsen under Arne Karlssons tid som vd, och efter beskedet att han lämnar vd-posten föll aktien rejält..

Affärsvärlden - 26 jan 12 kl. 11:32

Ratos vd-byte kostar ägarna en miljard

En epok är över. I april lämnar Arne Karlsson vd-posten på Ratos. Det är ett dåligt besked anser marknaden som handlar ner aktien..

Affärsvärlden - 13 jun 16 kl. 09:39

Analytiker om Ratos tunga vd-byte

På måndagsmorgonen kom beskedet att Ratos vd Susanna Campbell tvingas lämna sin post den 1 juli. "Det kom väl lite plötsligt, även om det har varit lite diskussioner tidigare, säger Hjalmar Ahlberg", analytiker på Kepler Cheuvreux till affärsvärlden..

DI - 13 jun 16 kl. 11:24

Anders Hägerstrand: Självklart vd-byte

Att Susanna Campbell får sparken som vd för Ratos är definitivt inte överraskade.Efterträdaren får ett drygt jobb att stabilisera Ratos som har kraftig slagsida..

Affärsvärlden - 19 dec 17 kl. 09:53

Vd-byte i Ratos mest lönsamma portföljbolag

Rami Huovinen, vd för Ratos mest lönsamma portföljbolag Ledil sedan sju år, lämnar sin befattning och ersätts den 1 februari av Jyri Järvinen från ABB..

DN - 05 okt 18 kl. 15:19

Nybohovshissen har stått still i 57 omgångar i år – byte dröjer

Den gamla hissbanan ”Klumpen” mellan Liljeholmen och Nybohov är ett gammalt sorgebarn hos trafikförvaltningen. Nu står den still igen. Det är det 57:e avbrottet i år.

PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 07:02

Ratos sänker utdelningen rejält

Ratos resultatet före skatt uppgick till -747 miljoner kronor (-597) i det fjärde kvartalet. Det framgår av den rapport som Ratos tidigarelagt och som offentliggjordes sent på torsdagskvällen med anledning av att styrelsen kommer att föreslå en utdelning om 0:50 kronor per aktie, ned från 2:00 kronor föregående år. Utdelningsförslaget syftar till att ”vidmakthålla Ratos goda finansiella position mot bakgrund av resultatet för 2018”, skriver Ratos.

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:56

Ratos vd går på dagen – sparkas efter bara ett år

Investmentbolaget Ratos genomför omedelbara ledningsförändringar. Vd:n Magnus Agervald kickas efter bara 13 månader på jobbet. Nuvarande styrelseordförande, Jonas Wiström, har utsetts till ny vd från den 13 december 2017.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Ericsson tecknar patentavtal med smartphonejätte

Ericsson har tecknat ett initialt patentlicensavtal med kinesiska Oppo.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 10 minuter sedan

Högintressant rapport från börsens skamvrå

Medan Academedia fått guldstjärna på börsen i år har klasskompisen Engelska Skolan hamnat i skamvrån efter ännu ett vd-byte samtidigt som Öresund har sålt hela sitt innehav. Veckans halvårsrapport från Engelska Skolan blir därmed högintressant. .

DI - 5 minuter sedan

EU:s ledare och parlamentet överens om krav på minskade utsläpp från lastbilar

EU-parlamentet och Europeiska rådet, som företräder nationella regeringarna, har kommit överens om nya utsläppskrav för lastbilar..

DI - 2 minuter sedan

Tyskland tynger – ökad förlust för Enzymatica

First North-listade life science-bolaget Enzymatica redovisar ett rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2018 på -6,8 miljoner kronor (-4,7). .

DI - 15 minuter sedan

Följ tisdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45. I dag får programledaren Anna Ekelund besök av techinvesteraren och den tidigare finansministern Anders Borg.

DI - 15 minuter sedan

Danska hörselbolaget William Demant når inte vinstförväntningarna

Danska hörhjälpsbolaget William Demant redovisar ett resultat före skatt på 2.368 miljoner kronor för helåret 2018 (2.227).

DI - 15 minuter sedan

Nederman höjer utdelningen efter bättre resultat

Verkstadsbolaget Nederman redovisar ett resultat efter skatt på 89,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (73,2). Resultatet per aktie uppgick till 2:56 kronor (2:09)..

DI - 15 minuter sedan

Scandbook ökar vinsten

Scandbook, som handlas på First North och som trycker och tillverkar böcker, redovisar ett resultat efter skatt på 6,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (1,2). Resultatet per aktie uppgick till 1:27 kronor (0:18)..

DI - 15 minuter sedan

Rejält resultatlyft för Paradox – oförändrad utdelning

Spelutvecklaren Paradox Interactive redovisade ett rörelseresultat på 146,8 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 vilket var en ökning på 69 procent jämfört med samma period 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 113 Mkr enligt Bloombergs sammanställning av tre analytikers prognoser. .

DI - 15 minuter sedan

Avmattning i Finlands inflation i januari

Finlands konsumentpriser sjönk 0,4 procent i januari jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 1,1 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.