DI > Ekonomi

Saturday, 17 November, 16:39

DI - 19 jun 18 kl. 14:02

Vd-byte i Ratos sorgebarn – rekryterar från Atlas CopcoRatosägda Diab, som var ett av de bolag som låg bakom Ratos svaga resultat för det första kvartalet, byter vd. Tobias Hahn, med tio års operativ och internationell erfarenhet som divisionschef inom Atlas Copco-koncernen, ersätter Lennart Hagelqvist som lämnar Diab efter sex år som vd. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ratos, Atlas Copco, Diab, Hahn, Lennart Hagelqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vd-bytei , Ratos, sorgebarn, rekryterarfrån , Atlas, Copco
DI - 13 dec 17 kl. 17:50

Stockholmsbörsen: Ratos rasade på vd-byte

Stockholmsbörsen backade på onsdagen med Atlas Copco som svagast presterande OMXS30-bolag efter en sänkt rekommendation från Morgan Stanley. NCC fälldes av en ny vinstvarning medan Ratos tappade mark efter ett nytt vd-byte. Ericsson och Nokia återfanns bland vinnarna i Stockholm..

PrivataAffärer - 03 maj 18 kl. 12:45

Det mesta pekar fortsatt åt fel håll för Ratos

Investeringsbolaget Ratos är långt från sina fornstora dagar av flera anledningar. De senaste åren har inneburit en fallande aktie, tveksam utdelningstrend och ännu ett vd-byte. Skulle Ratos få tillbaka förmågan att göra framgångsrika förvärv av....

DI - 26 jan 12 kl. 10:49

Ratos-aktien faller efter vd-byte

Ratos har haft en extremt positiv kursutveckling på börsen under Arne Karlssons tid som vd, och efter beskedet att han lämnar vd-posten föll aktien rejält..

Affärsvärlden - 26 jan 12 kl. 11:32

Ratos vd-byte kostar ägarna en miljard

En epok är över. I april lämnar Arne Karlsson vd-posten på Ratos. Det är ett dåligt besked anser marknaden som handlar ner aktien..

Affärsvärlden - 13 jun 16 kl. 09:39

Analytiker om Ratos tunga vd-byte

På måndagsmorgonen kom beskedet att Ratos vd Susanna Campbell tvingas lämna sin post den 1 juli. "Det kom väl lite plötsligt, även om det har varit lite diskussioner tidigare, säger Hjalmar Ahlberg", analytiker på Kepler Cheuvreux till affärsvärlden..

DI - 13 jun 16 kl. 11:24

Anders Hägerstrand: Självklart vd-byte

Att Susanna Campbell får sparken som vd för Ratos är definitivt inte överraskade.Efterträdaren får ett drygt jobb att stabilisera Ratos som har kraftig slagsida..

Affärsvärlden - 19 dec 17 kl. 09:53

Vd-byte i Ratos mest lönsamma portföljbolag

Rami Huovinen, vd för Ratos mest lönsamma portföljbolag Ledil sedan sju år, lämnar sin befattning och ersätts den 1 februari av Jyri Järvinen från ABB..

DN - 05 okt 18 kl. 15:19

Nybohovshissen har stått still i 57 omgångar i år – byte dröjer

Den gamla hissbanan ”Klumpen” mellan Liljeholmen och Nybohov är ett gammalt sorgebarn hos trafikförvaltningen. Nu står den still igen. Det är det 57:e avbrottet i år.

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 07:56

Ratos vd går på dagen – sparkas efter bara ett år

Investmentbolaget Ratos genomför omedelbara ledningsförändringar. Vd:n Magnus Agervald kickas efter bara 13 månader på jobbet. Nuvarande styrelseordförande, Jonas Wiström, har utsetts till ny vd från den 13 december 2017.

Affärsvärlden - 28 sep 16 kl. 13:50

Vd-byte i Speed Group

Speed Group, som Ratos köpte 70 procent av 2015, byter vd till Peter Nilsson från Catrin Wirfalk, som efter sex år som vd i logistik- och bemanningsbolaget har valt att lämna uppdraget för nya utmaningar. Det framgår av ett pressmeddelande..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Tesla börjar ta emot beställningar av Model 3 i Kina

Tesla har börjat ta emot beställningar av Model 3 i Kina, enligt bolagets kinesiska webbsida. Det framgår av Seeking Alpha..

DI - 1 timme sedan

Börsstrategin du ska akta dig noga för

Visst kan en investering i småbolag bli fantastisk. Men sannolikheten är större att det blir en förlust.  Att investera i förhoppningsbolag när börsen är på väg att toppa är ingen vinnarstrategi.

DI - 2 timmar sedan

Pfizer säljer miljardpost

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer har sålt en storpost i ICU Medical till C.P. Pharmaceuticals för ungefär 523 miljoner dollar, cirka 4,7 miljarder svenska kronor.

DI - 2 timmar sedan

Svag krona tar död på spanska husdrömmen

Kronraset och en skakig svensk bostadsmarknad får svenskarna att dra öronen åt sig på den spanska fastighetsmarknaden. "Det har blivit mycket tuffare", säger Daniel Nilsson som är chef på Fastighetsbyrån. .

DI - 4 timmar sedan

Två chefer lämnar Instagram

Bangaly Kaba, chef för användartillväxt, och Ameet Ranadive, som ansvarade för antimobbning på plattformen, lämnar sina positioner på Instagram. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

M-debattörer: Korta föräldraledigheten

Korta föräldraförsäkringen och höj ersättningsnivån. Det föreslår nu tre moderata debattörer. .

DI - 4 timmar sedan

Efter raset: Jätten närmar sig skräpstatus

Den multinationella jätten General Electric, som för tretton år sedan var USA:s högst värderade bolag med ett marknadsvärde på 370 miljarder dollar värderas i dag 300 miljarder dollar (2.700 miljarder kronor)  lägre av aktiemarknaden. .

DI - 4 timmar sedan

Facebooks försvarstal skickar ner aktien i källaren

Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg försvarar sociala mediejätten i en tv-intervju men marknadsreaktionen blev sur och aktien når 19-månaderslägsta. .

DI - 5 timmar sedan

Lundin Mining drar ned vid gruva i Chile

Gruvbolaget Lundin Mining har beslutat sig för att minska personalstyrkan vid sin koppargruva Candelaria i Chile. Det rapporterar bland annat Reuters. .

DI - 5 timmar sedan

Electrolux rustar för tullarna – laddar för nya prishöjningar

Vitvarubolaget Electrolux förbereder sig för ytterligare prishöjningar i USA på grund av tariffer, valutaeffekter och de högre priserna på råvaror. Det rapporterar Wall Street Journal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.