PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 18 February, 08:58

PrivataAffärer - 19 jun 18 kl. 13:32

Rejält ökat utbud av villor i Stockholm  ”Årstakten för villor i Stockholm ökar medan den minskar ganska tydligt för bostadsrätter. Denna skillnad är intressant. Frågan är om villamarknaden nu står inför samma stålbad som bostadsrätter i Stockholm gick igenom i höstas”, säger han. Under förra veckan, vecka 24, fanns det 57 procent fler villor till salu i Stockholms län på Hemnet än under motsvarande vecka i fjol. Årstakten har successivt stigit på senare tid.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Stockholms, Hemnet, Staffan Tell

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rejält ökat, utbudav , villori , Stockholm
Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 06:30

Ökat utbud snarare än höjda hyror

Ett kraftigt ökat utbud, högre hyror i Lund men mindre höjningar i Malmö. Så ser marknaden ut för andrahandsbostäder ut sedan den nya lagen om uthyrning av bostadsrätter trädde i kraft..

UNT - 05 aug 13 kl. 07:55

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Lagen om friare hyressättning har gett ökat utbud av andrahandslägenheter i både Malmö och i Lund, skriver Sydsvenskan.(TT).

PrivataAffärer - 05 aug 13 kl. 10:29

Ökat utbud efter regeländring

Inga chockhöjda hyror men ökat utbud. Så kan man sammanfatta effekten av de nya reglerna kring andrahandsuthyrning....

DI - 01 jun 18 kl. 09:17

Hemnet-statistik: Kraftigt ökat utbud i maj

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet ökade med 12 procent i maj jämfört med samma månad 2017, en nedväxling från +17 procent i april. Utbudet av villor steg 10 procent, upp från +6 procent i april. Det visar statistik från Hemnet..

UNT - 05 aug 13 kl. 11:29

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror. I Stockholm har hyrorna stigit, men på andra håll i landet ser det annorlunda ut..

DN - 11 jan 18 kl. 18:26

Kraftigt ökat utbud av bostadsrätter

Den här helgen kommer bostadsköparna att möta ett extra stort utbud av bostäder. Det kan pressa priserna, men det är ännu för tidigt att säga om det kommer att leda till ett prisras..

Kristianstadsbladet - 05 aug 13 kl. 07:55

Ny lag ledde till ökat utbud


Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte.Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan.De nya uthyrningsreglerna gäller från den 1 februari i år och innebär att den som hyr ut i andra hand har rätt att ta ut hyra som ger full täckning för alla kostnader, som driftskostnad och kapitalkostnad för alla lån..

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 13 kl. 08:00

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan..

BT - 05 aug 13 kl. 07:57

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan.De nya uthyrningsreglerna gäller från den 1 februari i år och innebär att den som hyr ut i andra hand har rätt att ta ut hyra som ger full täckning för alla kostnader, som driftskostnad och kapitalkostnad för alla lån..

SmålandsPosten - 07 nov 17 kl. 09:30

Ökat utbud men få prissänkningar på lägenheter i länet

Utbudet av lägenheter till salu i Kronobergs län har ökat med 53 procent på ett år. Det är något mer än i riket som helhet. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Färska köprekar bland måndagens analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Atrium Ljungberg till köp från behåll. Riktkursen höjs till 172 från 169 kr. Aktien stängde på 154,80 kr i fredags.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Två heta köptips

Följande är en sammanfattning av analyserna i ovan nämnda utgåva och återspeglar Börsveckans analys och synpunkter. Affiliatebolaget Catena Media kom med ett svagt bokslut, trots att fjärde kvartalet är det säsongsmässigt starkaste kvartalet. ”Vi oroas av sämre tillväxtmöjligheter och högre kostnader och sänker vårt råd till avvakta”, skriver Börsveckan.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Hon blir ny vd för Handelsbanken

Carina Åkerström har en lång bakgrund inom banken och 2008 blev hon chef för regionbanken i östra Sverige. Hon utsågs samtidigt till vice vd. Ett par år senare blev chef över Stockholm, bankens största region.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Norge stoppar betalningar till bettingkunder

Det rapporterade Times of Malta i helgen och detta återgavs av flera svenska medier, däribland Di.se och Omni. Det har sedan tidigare varit förbjudet för de norska bankerna att överföra pengar mellan spelare och utländska speloperatörer.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Insiders fortsätter att köpa aktier

Sedan i mitten av förra veckan har ett antal vd:ar och styrelseordföranden handlat aktier. Här är ett urval av de som köpt aktier. Attendos vd Martin Tivéus har köpt 7 000 aktier i bolaget för drygt 400 000 kr, enligt Finansinspektionens insynslista.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

DI om Essity: Köp och sov gott

  Det menar Dagens Industri i Veckans aktie-analysen som publiceras i måndagens tidning. ”Vi gillar vad vi ser och köper” och ”Långsiktiga köper och sover gott” lyder två av motiveringarna i analysen. I analysen konstateras det samtidigt att ”konjunkturstabil strukturell tillväxt” är en bristvara på den svenska börsen och att priset på Essity-aktien blir därefter.

PrivataAffärer - I förrgår: 18:39

Vinstvarning från Oscar Properties

  Liksom föregående kvartal påverkades resultatet även av prissänkningar och en fortsatt låg försäljningstakt. Omsättningen för det fjärde kvartalet landar på 257 miljoner kronor, jämfört med 559 miljoner för motsvarande kvartal föregående år. Rörelseresultatet blev -256 miljoner kronor (-112).

PrivataAffärer - I förrgår: 14:39

Opus slog analytikernas resultatprognoser

Opus redovisar ett ebitda-resultat om 132 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Väntat var enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser ett ebitda-resultat om 127 miljoner kronor. Ebitda-marginalen blev 19,7 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:42

”Soffliggarfonden” drar ner risken

  ”Många marknader är ganska fullvärderade och just nu har vi lite lägre risk, men vi är fortfarande väldigt långsiktiga i våra investeringar”, meddelar hon. Fonden använder sig av hävstång för att få bättre långsiktig utväxling av det förvaltade pensionskapitalet. Vid ett normalläge ligger hävstången på 25 procent, att jämföra med 14,5 procent vid de senaste offentliggjorda siffra, skriver Realtid, som lägger till att hävstången i AP7 Aktiefond för ett par år sedan var uppe i 50 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:08

Hernhag: Börsens tre bästa investmentbolag

Anders: Hej Marcus! Jag är i färd med att starta ett månadssparande i investmentbolag. Kan du rangordna dina topp tre?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.