PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 16 July, 08:57

PrivataAffärer - 19 jun 18 kl. 13:32

Rejält ökat utbud av villor i Stockholm  ”Årstakten för villor i Stockholm ökar medan den minskar ganska tydligt för bostadsrätter. Denna skillnad är intressant. Frågan är om villamarknaden nu står inför samma stålbad som bostadsrätter i Stockholm gick igenom i höstas”, säger han. Under förra veckan, vecka 24, fanns det 57 procent fler villor till salu i Stockholms län på Hemnet än under motsvarande vecka i fjol. Årstakten har successivt stigit på senare tid.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Stockholms, Hemnet, Staffan Tell

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rejält ökat, utbudav , villori , Stockholm
Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 06:30

Ökat utbud snarare än höjda hyror

Ett kraftigt ökat utbud, högre hyror i Lund men mindre höjningar i Malmö. Så ser marknaden ut för andrahandsbostäder ut sedan den nya lagen om uthyrning av bostadsrätter trädde i kraft..

UNT - 05 aug 13 kl. 07:55

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Lagen om friare hyressättning har gett ökat utbud av andrahandslägenheter i både Malmö och i Lund, skriver Sydsvenskan.(TT).

PrivataAffärer - 05 aug 13 kl. 10:29

Ökat utbud efter regeländring

Inga chockhöjda hyror men ökat utbud. Så kan man sammanfatta effekten av de nya reglerna kring andrahandsuthyrning....

DI - 01 jun 18 kl. 09:17

Hemnet-statistik: Kraftigt ökat utbud i maj

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet ökade med 12 procent i maj jämfört med samma månad 2017, en nedväxling från +17 procent i april. Utbudet av villor steg 10 procent, upp från +6 procent i april. Det visar statistik från Hemnet..

UNT - 05 aug 13 kl. 11:29

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror. I Stockholm har hyrorna stigit, men på andra håll i landet ser det annorlunda ut..

DN - 11 jan 18 kl. 18:26

Kraftigt ökat utbud av bostadsrätter

Den här helgen kommer bostadsköparna att möta ett extra stort utbud av bostäder. Det kan pressa priserna, men det är ännu för tidigt att säga om det kommer att leda till ett prisras..

Kristianstadsbladet - 05 aug 13 kl. 07:55

Ny lag ledde till ökat utbud


Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte.Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan.De nya uthyrningsreglerna gäller från den 1 februari i år och innebär att den som hyr ut i andra hand har rätt att ta ut hyra som ger full täckning för alla kostnader, som driftskostnad och kapitalkostnad för alla lån..

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 13 kl. 08:00

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan..

BT - 05 aug 13 kl. 07:57

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan.De nya uthyrningsreglerna gäller från den 1 februari i år och innebär att den som hyr ut i andra hand har rätt att ta ut hyra som ger full täckning för alla kostnader, som driftskostnad och kapitalkostnad för alla lån..

SmålandsPosten - 07 nov 17 kl. 09:30

Ökat utbud men få prissänkningar på lägenheter i länet

Utbudet av lägenheter till salu i Kronobergs län har ökat med 53 procent på ett år. Det är något mer än i riket som helhet. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Svagt kvartal för SBB

Värdeförändringar för fastigheterna uppgick till 429 miljoner kronor (1.191). Hyresintäkterna steg till 410 miljoner kronor (348).

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Svagt resultat igen för Byggmax

Nettoomsättningen blev till 1.731 miljoner kronor (1.776).

PrivataAffärer - I förrgår: 14:38

Budet på Capio: ”Samgående bästa lösningen”

Det framhåller Pascal Roche som är vd på Ramsay General de Santé i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. ”Vi har diskuterat med styrelsen sedan i juni, men vi tycker att processen har gått allt för långsamt. Vi har kommit fram till att ett samgående med Ramsay Santé de General är den bästa lösningen”, säger Pascal Roche och fortsätter.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:00

Här är fredagens färska analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Avanza till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 375 från 380 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:03

Capios styrelse avvisar budet

”Styrelsen anser att budet inte tillräckligt väl avspeglar det fundamentala värdet av Capio och anser att en möjlig ompositionering av Capio mot de nordiska marknaderna har potential att väsentligt förstärka förmågan att genomföra Capios strategiska fokus och att driva aktieägarvärde”, skriver Capios styrelse i ett pressmeddelande. Styrelsen kommer att offentliggöra sitt formella ställningstagande gällande budet i enlighet med take-over-reglerna, inklusive bakgrunden till sitt avvisande av budet, senast två veckor innan slutdatumet för acceptfristen för budet.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 12:50

Marginalskrällen har höjt ribban för Ericsson

”Vi bedömer att Ericsson kommer att fortsätta att visa förbättringar under andra kvartalet, och att konsensus ligger lite lågt”, skriver Kepler Cheuvreux i en analys. Deutsche Bank håller med om att marknaden inte verkar ha ”alltför aggressiva” förväntningar på andra kvartalet. ”Ericssons lägre bruttomarginal inom Digital Services och Networks under det andra kvartalet, jämfört med första kvartalet, till följd av en försämrad mix verkar reflekteras väl i konsensus”, skriver den tyska banken i en analys.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:26

Persson tankar H&M igen

Köpen skedde via bolaget Ramsbury till en kurs om 140 kronor per aktie, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på summerade till omkring 210 miljoner kronor. Det framgår av insynsrapportering till Finansinspektionen. Stefan Persson köpte även H&M-aktier under fredagen, måndagen och tisdagen, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:44

Stor nedgång i antalet sålda bostäder

Det visar en sammanställning som Nyhetsbyrån Direkt har gjort. För de noterade byggbolag som hittills redovisat har försäljningen i Sverige fallit 52 procent från det andra kvartalet 2017, men från det första kvartalet syns en ökning med 25 procent. Vad gäller antalet byggstartade bostäder har de sjunkit 54 procent från det andra kvartalet i fjol och stigit med 1 procent från det första kvartalet.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:16

JM höjde intäkterna

Intäkterna uppgick till 4 125 miljoner kr, jämfört med väntade 4 014 miljoner. Intäkter och rörelseresultat är enligt JM:s segmentsredovisning.  .

PrivataAffärer - 13 jul 18 kl. 08:40

Bättre än väntat för Cloetta

Förväntat enligt SME Direkt var ett underliggande rörelseresultat på 138 miljoner kr. Nettoomsättningen uppgick till 1 472 miljoner kr, mot väntade 1 491 miljoner.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.