PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 15 November, 02:44

PrivataAffärer - 19 jun 18 kl. 13:32

Rejält ökat utbud av villor i Stockholm  ”Årstakten för villor i Stockholm ökar medan den minskar ganska tydligt för bostadsrätter. Denna skillnad är intressant. Frågan är om villamarknaden nu står inför samma stålbad som bostadsrätter i Stockholm gick igenom i höstas”, säger han. Under förra veckan, vecka 24, fanns det 57 procent fler villor till salu i Stockholms län på Hemnet än under motsvarande vecka i fjol. Årstakten har successivt stigit på senare tid.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Stockholms, Hemnet, Staffan Tell

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rejält ökat, utbudav , villori , Stockholm
Sydsvenskan - 05 aug 13 kl. 06:30

Ökat utbud snarare än höjda hyror

Ett kraftigt ökat utbud, högre hyror i Lund men mindre höjningar i Malmö. Så ser marknaden ut för andrahandsbostäder ut sedan den nya lagen om uthyrning av bostadsrätter trädde i kraft..

UNT - 05 aug 13 kl. 07:55

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Lagen om friare hyressättning har gett ökat utbud av andrahandslägenheter i både Malmö och i Lund, skriver Sydsvenskan.(TT).

PrivataAffärer - 05 aug 13 kl. 10:29

Ökat utbud efter regeländring

Inga chockhöjda hyror men ökat utbud. Så kan man sammanfatta effekten av de nya reglerna kring andrahandsuthyrning....

DI - 01 jun 18 kl. 09:17

Hemnet-statistik: Kraftigt ökat utbud i maj

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet ökade med 12 procent i maj jämfört med samma månad 2017, en nedväxling från +17 procent i april. Utbudet av villor steg 10 procent, upp från +6 procent i april. Det visar statistik från Hemnet..

UNT - 05 aug 13 kl. 11:29

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror. I Stockholm har hyrorna stigit, men på andra håll i landet ser det annorlunda ut..

DN - 11 jan 18 kl. 18:26

Kraftigt ökat utbud av bostadsrätter

Den här helgen kommer bostadsköparna att möta ett extra stort utbud av bostäder. Det kan pressa priserna, men det är ännu för tidigt att säga om det kommer att leda till ett prisras..

Kristianstadsbladet - 05 aug 13 kl. 07:55

Ny lag ledde till ökat utbud


Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte.Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan.De nya uthyrningsreglerna gäller från den 1 februari i år och innebär att den som hyr ut i andra hand har rätt att ta ut hyra som ger full täckning för alla kostnader, som driftskostnad och kapitalkostnad för alla lån..

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 13 kl. 08:00

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan..

BT - 05 aug 13 kl. 07:57

Ny lag ledde till ökat utbud

Hyresgästföreningen fruktade att den nya lagen skulle leda till chockhöjda hyror, men så blev det inte. Den friare hyressättningen har i stället inneburit att utbudet av andrahandslägenheter har ökat i både Malmö och i Lund, samtidigt som de stora hyreshöjningarna har uteblivit, skriver Sydsvenskan.De nya uthyrningsreglerna gäller från den 1 februari i år och innebär att den som hyr ut i andra hand har rätt att ta ut hyra som ger full täckning för alla kostnader, som driftskostnad och kapitalkostnad för alla lån..

SmålandsPosten - 07 nov 17 kl. 09:30

Ökat utbud men få prissänkningar på lägenheter i länet

Utbudet av lägenheter till salu i Kronobergs län har ökat med 53 procent på ett år. Det är något mer än i riket som helhet. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så undgår du valutaförvirring

Att jämföra index eller regional avkastning i skilda valutor medför en valutaförskjutning som kan få dig att dra slutsatser som strider mot den faktiska verkligheten. Låt oss titta på avkastningen under 2017 och första kvartalet 2018. Om man jämför i olika valutor kan man tro att amerikanska aktier var överlägsna under bägge perioderna.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

THQ fortsätter överprestera

Läs även: Starkt resultat av THQ Nordic Sedan introduktionen på First North med teckningskursen 25 kr har THQ Nordic varit en kurssuccé. Sedan dess har aktien i och med dagens uppgång med tvåsiffrigt stigit över 600 procent. Det finns även andra spelutvecklare som gått starkt, men som ändå inte är i närheten av THQ:s framgångar på börsen.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Förnybar el dämpar prisuppgången

Det framgår av elbolaget Bixias långtidsprognos för elprisutvecklingen som publiceras i veckan. Prognosen sträcker sig drygt tio år framåt i tiden, till 2030. Enligt Bixias basscenario kommer prisnivån att ligga på i snitt cirka 44 öre per kilowattimme år 2025 och runt 46 öre per kilowattimme år 2030.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Globala förändringar i MSCI:s index

I ”MSCI global small cap” indexes kommer Cellavision, Fortnox, Kambi och Karo Pharma att läggas till i den svenska delen. Notera att samtliga dessa samtidigt åker ur MSCI:s micro cap-index enligt nedan. Byggmax, Itab och Starbreeze åker ut ur ”MSCI global small cap”.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Tre höjda rekar bland onsdagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen höjs till 210 från 205 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Starkt resultat av THQ Nordic

Genomsnittet av fyra analytikers estimat låg på 194 miljoner, enligt Bloomberg News. Nettoomsättningen uppgick till 1.273 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Sänkt vinst för Besqab

Enligt segmentsredovisning, som ger den mest rättvisande bilden av verksamheten, blev rörelseresultatet blev 33,9 miljoner kr (105) och rörelsemarginalen var 13,7 procent (14,5). Intäkterna enligt segmentsredovisning uppgick till 248 miljoner kr (723). Besqab produktionsstartade inga bostäder under det tredje kvartalet, jämfört med 101 stycken i fjol.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Förlust och låg säljgrad för SSM

Rörelseresultatet blev 2,9 miljoner kr (125) och rörelsemarginalen var 5,5 procent. Nettoomsättningen uppgick till 52,4 miljoner kronor (104). SSM redovisar en försäljningsgrad om 31 procent av de 94 säljstartade bostäderna i projektet Sollentuna Hills samt 45 procents säljgrad i projektet Platform West i Täby.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Hernhag: Undvik börsens sämsta aktier

På tre års sikt har dessa fem aktier fallit mest i kurs: Eniro -98,6%
VRG -93%
Anoto -91,3%
Fingerprint -86,9%
Eltel -85,7% Av de fem kursförlorarna ovan är det bara Fingerprint som inte genomfört en eller flera nyemissioner under de senaste tre åren. De övriga fyra har det och det har i princip då handlat om defensiva nyemissioner. Svaga resultat och för främst Eniro även stora skulder framtvingade kapitaltillskotten.

PrivataAffärer - Igår: 23:00

Kraftigt ras för oljepriset

För bara en månad sedan spekulerade analytikerna om att oljepriset snart kunde nå 100 dollar. Men nu är läget helt annorlunda. Tisdagen innebar fortsatta och mycket kraftiga nedgångar för oljepriset då oljepriset föll runt 7 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.