Nyteknik > Teknik

Tuesday, 17 July, 17:04

Nyteknik - 19 jun 18 kl. 10:00

Här ska grön vätgas tillverkas med ny svensk teknikPå tisdagen invigs en helt ny typ av storskalig vätgasanläggning i skånska Höganäs. Med en förgasningsprocess ska förnybar skogsråvara ersätta fossilt bränsle i industrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Höganäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här ska grön, vätgas, tillverkasmed ny svensk , teknik
Nyteknik - 04 jul 13 kl. 12:04

Ny Teknik testar: Så snabbt går det med vätgas i tanken

SEOUL. Lång räckvidd, kort tanktid och samtidigt miljövänligt. För koreanska Hyundai är vätgas framtiden.

Nyteknik - 03 okt 13 kl. 13:29

Hur farligt är vätgas i tanken?

Är det inte farligt att köra med vätgas i tankarna? Och hur miljövänligt är det egentligen. Ny Teknik reder ut de vanligaste frågorna om vätgas som fordonsbränsnle?.

Nyteknik - 08 aug 16 kl. 12:56

Nytt material ska ge billigare vätgas

Ett nytt material ger hopp om att vätgas ska kunna tillverkas billigare i framtiden. KTH-forskare har visat att materialet är en effektiv katalysator..

Nyteknik - 11 maj 17 kl. 12:03

Framsteget: Vätgas som tillverkas med tarmbakterier

Uppsalaforskare har presenterat en ny metod att framställa vätgas med hjälp av bakterier. Upptäckten beskrivs av forskarna som ett stort steg mot hållbar vätgastillverkning i framtiden..

Nyteknik - 06 dec 12 kl. 14:08

Algfabrik gör vätgas av solljus

I ett nytt EU-projekt, som leds från Uppsala, ska forskare och företag utveckla teknik för att tillverka vätgas med hjälp av cyanobakterier. En försöksanläggning planeras i Italien..

YLE - 04 nov 16 kl. 09:48

Vätgas och lut läckte ut i Karleby

Larmet om ett läckage vid vätgasanläggningen i Yxpila i Karleby kom straxt efter klockan tio. Räddningsverket skickade ut elva enheter till platsen. - Det är inget allvarligt som har hänt.

Supermiljöbloggen - 27 feb 15 kl. 13:17

Arla gör vegetarisk ost med GMO-teknik

Flera av Arlas populäraste ostar innehåller redan konstgjort löpe som tillverkas med hjälp av genmodifierade bakterier. Nu vill Arla tillverka flera ostar med hjälp av genteknik.  I ystenzymet som vi använder finns sen inga rester av GMO och därmed finns inga GMO-rester i osten, säger Magnus Larsson på Arla Foods till Sveriges Radio.

Supermiljöbloggen - 27 jul 15 kl. 14:11

Ny teknik suger – koldioxid

Det kanadensiska företaget Carbon Engineering har byggt en vägg av apparater som suger upp koldioxid från luften – och omvandlar det till bränsle. Genom att luft blåser genom maskinernas turbiner, så fastnar koldioxidpartiklarna vid en flytande lösning som finns inne i väggen. Sedan renas lösningen, koldioxiden extraheras, och är redo att återvinnas.

Nyteknik - 02 okt 13 kl. 14:06

Flera biltillverkare satsar på vätgas

Sydkoreanska Hyundai anser sig vara först i världen med serietillverkning av bränslecellsbilar med modellen ix35 Fuel Cell som började tillverkas i februari i år..

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 12 kl. 08:46

Tv-teknik intresserar Apple-chefen

Apples vd Tim Cook är "intensivt intresserad" av tv-teknik men understryker att bolagets satsningar på området kommer att ske gradvis. Under en intervju i samband med en konferens för teknik- och mediebranschen i Kalifornien förklarade Cook även att han en dag hoppas få se Appleprodukter tillverkas i USA. Han avböjde att svara på frågan om Apple är i färd med att utveckla en egen tv-apparat..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Flygbil kan lanseras i början av 2020-talet

Flygande bilar är bara en tidsfråga enligt Rolls Royce. Den möjligheten vill man inte missa och under flygmässan Farnborough visades ett VTOL-koncept upp – samt avslöjade att man är på jakt efter partners..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Grön politik gör skillnad för svensk ekonomi”

DEBATT. Miljöpartiet har under snart fyra år tagit ansvar för svensk ekonomi. Vi har visat att det inte funnits ett motsatsförhållande mellan att ta miljöfrågorna på allvar och att skapa en välfungerande ekonomi.

Nyteknik - 6 timmar sedan

Världens superdatorer sedan 1990-talet

GRAFIK. Utvecklingen har varit enorm – där beräkningarna gått från att räknas i gigaflops till teraflops, sedan petaflops, och snart exaflops..

Nyteknik - Igår: 10:53

Professorn om tvisten: Oklart var gränsen går

Tvisten mellan Forsmark och Svenska kraftnät handlar om säkerhetsnivån i elsystemet. Men vad som är rätt nivå kan ingen säga helt säkert, enligt en professor i elektricitetslära..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Konsult om tvisten: ”Känns väldigt kundfrånvänt”

Forsmark får inte höja effekten på block 1 för Svenska kraftnät. Konsulten Oskar Almén tycker att Svenska kraftnät borde underlätta mer för marknaden..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Brandflygplan till Sverige för att släcka skogsbränderna

Nu får Sverige hjälp via EU att bekämpa de rasande skogsbränderna. Två italienska brandflygplan väntas landa i Örebro på onsdag..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Robotgräsklipparen hotas av åskan

Har du robotgräsklippare? Går åskan? I takt med att allt fler skaffar självgående gräsklippare händer det också oftare att maskinerna träffas av åsknedslag..

Nyteknik - Igår: 16:21

Sverige kan ingå i stridsflygsprojekt

Sverige nämns som ett av flera länder som Storbritannien skulle kunna ingå partnerskap med i framtagandet av landets nya stridsflyg, Tempest..

Nyteknik - Igår: 16:00

Sol och svett kan ersätta batterier

Sol och svett som omvandlas till ström och lagras i en och samma enhet. En sådan kraftkälla har utvecklats av ett svensktyskt forskarlag..

Nyteknik - Igår: 14:58

Nya vägskyltar ser om du rattsurfar

Smarta vägskyltar kan ertappa bilister som surfar bakom ratten. Skyltarna används på försök i östra England..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.