Nyteknik > Teknik

Tuesday, 25 September, 13:49

Nyteknik - 19 jun 18 kl. 10:00

Här ska grön vätgas tillverkas med ny svensk teknikPå tisdagen invigs en helt ny typ av storskalig vätgasanläggning i skånska Höganäs. Med en förgasningsprocess ska förnybar skogsråvara ersätta fossilt bränsle i industrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Höganäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här ska grön, vätgas, tillverkasmed ny svensk , teknik
Nyteknik - 04 jul 13 kl. 12:04

Ny Teknik testar: Så snabbt går det med vätgas i tanken

SEOUL. Lång räckvidd, kort tanktid och samtidigt miljövänligt. För koreanska Hyundai är vätgas framtiden.

Nyteknik - 03 okt 13 kl. 13:29

Hur farligt är vätgas i tanken?

Är det inte farligt att köra med vätgas i tankarna? Och hur miljövänligt är det egentligen. Ny Teknik reder ut de vanligaste frågorna om vätgas som fordonsbränsnle?.

Nyteknik - 08 aug 16 kl. 12:56

Nytt material ska ge billigare vätgas

Ett nytt material ger hopp om att vätgas ska kunna tillverkas billigare i framtiden. KTH-forskare har visat att materialet är en effektiv katalysator..

Nyteknik - 11 maj 17 kl. 12:03

Framsteget: Vätgas som tillverkas med tarmbakterier

Uppsalaforskare har presenterat en ny metod att framställa vätgas med hjälp av bakterier. Upptäckten beskrivs av forskarna som ett stort steg mot hållbar vätgastillverkning i framtiden..

Nyteknik - 06 dec 12 kl. 14:08

Algfabrik gör vätgas av solljus

I ett nytt EU-projekt, som leds från Uppsala, ska forskare och företag utveckla teknik för att tillverka vätgas med hjälp av cyanobakterier. En försöksanläggning planeras i Italien..

YLE - 04 nov 16 kl. 09:48

Vätgas och lut läckte ut i Karleby

Larmet om ett läckage vid vätgasanläggningen i Yxpila i Karleby kom straxt efter klockan tio. Räddningsverket skickade ut elva enheter till platsen. - Det är inget allvarligt som har hänt.

Supermiljöbloggen - 27 feb 15 kl. 13:17

Arla gör vegetarisk ost med GMO-teknik

Flera av Arlas populäraste ostar innehåller redan konstgjort löpe som tillverkas med hjälp av genmodifierade bakterier. Nu vill Arla tillverka flera ostar med hjälp av genteknik.  I ystenzymet som vi använder finns sen inga rester av GMO och därmed finns inga GMO-rester i osten, säger Magnus Larsson på Arla Foods till Sveriges Radio.

Supermiljöbloggen - 27 jul 15 kl. 14:11

Ny teknik suger – koldioxid

Det kanadensiska företaget Carbon Engineering har byggt en vägg av apparater som suger upp koldioxid från luften – och omvandlar det till bränsle. Genom att luft blåser genom maskinernas turbiner, så fastnar koldioxidpartiklarna vid en flytande lösning som finns inne i väggen. Sedan renas lösningen, koldioxiden extraheras, och är redo att återvinnas.

Nyteknik - 29 jul 18 kl. 07:00

Ny Teknik Insights: Här kan du ladda ned fördjupande kompendier

Vill du sätta dig in i ämnen som solenergi, vätgas, kvantdatorer, blockkedjan eller 5g? Ta del av Ny Teknik Insights..

Nyteknik - 02 okt 13 kl. 14:06

Flera biltillverkare satsar på vätgas

Sydkoreanska Hyundai anser sig vara först i världen med serietillverkning av bränslecellsbilar med modellen ix35 Fuel Cell som började tillverkas i februari i år..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Här ska framtidens komponenter skrivas ut i aluminium

Målet är att kunna massproducera aluminiumdelar till bilar, flygplan och rymdfarkoster. Nu öppnar ett testcenter där flera stora aktörer samarbetar..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Instagrams grundare lämnar företaget

Instagrams grundare Kevin Systrom och Mike Krieger lämnar företaget, enligt The New York Times..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Förre Google-bossen: ”Internet kommer att delas i två”

Googles tidigare vd Eric Schmidt är orolig för att internet kommer att delas i två. Ett med bas i USA och ett med bas i Kina..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Här ska framtidens komponenter skrivas ut i 3d

Målet är att kunna massproducera aluminiumdelar till bilar, flygplan och rymdfarkoster. Nu öppnar ett testcenter där flera stora aktörer samarbetar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Då släpper uppstickaren från Kina elbilen i Europa

Med två olika elbilar ska Byton ta marknaden med storm. Säljstart i Europa är beräknad till slutet av 2020 – med förhoppningen om att bli en seriös utmanare till Tesla..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Elektrisk stimulering av ryggmärgen ger hopp till förlamade

En ung man som blivit förlamad efter en trafikolycka har med hjälp av elektrisk stimulering av ryggmärgen kunnat styra sina ben och ta några steg..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Sveriges kompetens inom strålsäkerhet måste bli starkare”

DEBATT. Sverige riskerar att stå utan nödvändig kunskap i frågor som svåra haverier och reaktorteknik, varnar ledningen för Strålsäkerhetsmyndigheten..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Malariamyggor utrotades med hjälp av gensax

Nu har forskare för första gången lyckats utrota populationer av malariamyggor i labbmiljö. Framsteget kan ge upphov till ödesdigra konsekvenser..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Porsche meddelar – nu dumpar vi dieseln

Bilmärket kommer inte längre erbjuda dieselmotorer. Porsche blir därmed den första stora tillverkaren i Tyskland som genomför beslutet. Nu riktas fokus istället mot batteri- och hybridbilar..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Riskanalys och vetenskap säkrar cyberförsvaret

Det har börjat. Sverige ska bygga upp totalförsvaret igen. Informations- och cybersäkerhet är några av alla områden där Secana bidrar till ett starkt samhällsskydd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.