Nyteknik > Teknik

Monday, 10 December, 21:51

Nyteknik - 19 jun 18 kl. 10:00

Här ska grön vätgas tillverkas med ny svensk teknikPå tisdagen invigs en helt ny typ av storskalig vätgasanläggning i skånska Höganäs. Med en förgasningsprocess ska förnybar skogsråvara ersätta fossilt bränsle i industrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Höganäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här ska grön, vätgas, tillverkasmed ny svensk , teknik
Nyteknik - 04 jul 13 kl. 12:04

Ny Teknik testar: Så snabbt går det med vätgas i tanken

SEOUL. Lång räckvidd, kort tanktid och samtidigt miljövänligt. För koreanska Hyundai är vätgas framtiden.

Nyteknik - 03 okt 13 kl. 13:29

Hur farligt är vätgas i tanken?

Är det inte farligt att köra med vätgas i tankarna? Och hur miljövänligt är det egentligen. Ny Teknik reder ut de vanligaste frågorna om vätgas som fordonsbränsnle?.

Nyteknik - 08 aug 16 kl. 12:56

Nytt material ska ge billigare vätgas

Ett nytt material ger hopp om att vätgas ska kunna tillverkas billigare i framtiden. KTH-forskare har visat att materialet är en effektiv katalysator..

Nyteknik - 11 maj 17 kl. 12:03

Framsteget: Vätgas som tillverkas med tarmbakterier

Uppsalaforskare har presenterat en ny metod att framställa vätgas med hjälp av bakterier. Upptäckten beskrivs av forskarna som ett stort steg mot hållbar vätgastillverkning i framtiden..

Nyteknik - 06 dec 12 kl. 14:08

Algfabrik gör vätgas av solljus

I ett nytt EU-projekt, som leds från Uppsala, ska forskare och företag utveckla teknik för att tillverka vätgas med hjälp av cyanobakterier. En försöksanläggning planeras i Italien..

YLE - 04 nov 16 kl. 09:48

Vätgas och lut läckte ut i Karleby

Larmet om ett läckage vid vätgasanläggningen i Yxpila i Karleby kom straxt efter klockan tio. Räddningsverket skickade ut elva enheter till platsen. - Det är inget allvarligt som har hänt.

Supermiljöbloggen - 27 feb 15 kl. 13:17

Arla gör vegetarisk ost med GMO-teknik

Flera av Arlas populäraste ostar innehåller redan konstgjort löpe som tillverkas med hjälp av genmodifierade bakterier. Nu vill Arla tillverka flera ostar med hjälp av genteknik.  I ystenzymet som vi använder finns sen inga rester av GMO och därmed finns inga GMO-rester i osten, säger Magnus Larsson på Arla Foods till Sveriges Radio.

Supermiljöbloggen - 27 jul 15 kl. 14:11

Ny teknik suger – koldioxid

Det kanadensiska företaget Carbon Engineering har byggt en vägg av apparater som suger upp koldioxid från luften – och omvandlar det till bränsle. Genom att luft blåser genom maskinernas turbiner, så fastnar koldioxidpartiklarna vid en flytande lösning som finns inne i väggen. Sedan renas lösningen, koldioxiden extraheras, och är redo att återvinnas.

Nyteknik - 29 jul 18 kl. 07:00

Ny Teknik Insights: Här kan du ladda ned fördjupande kompendier

Vill du sätta dig in i ämnen som solenergi, vätgas, kvantdatorer, blockkedjan eller 5g? Ta del av Ny Teknik Insights..

Skånskan - 05 okt 18 kl. 15:13

Mer biogas med ny teknik

Eslöv På fredagen invigdes en ny uppgraderingsanläggning för biogas på Ellinge reningsverk.Bakom satsningen ligger ett samarbete mellan VA Syd, Eon, Orkla Foods och Eslövs kommun. Representanter därifrån samlades ute på reningsverket vid lunchtid för att inviga anläggningen, som började byggas för ett år sedan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

Apple i motvind i Kina - säljstopp för äldre Iphones

En kinesisk domstol förbjuder import och försäljning av ett flertal av Apples Iphonemodeller då teknikjätten, enligt en preliminär dom, har gjort intrång i två av chiptillverkaren Qualcomms patent i Kina..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Saab Gripen firar jubileum med 30 år i luften

Omtvistad i början – men nu har den ändå flugit i tre årtionden. Saabs stridsflygplan Gripen firar jubileum med en formtoppad version som företaget hoppas att fler länder ska köpa och som lovordas av piloterna. – Jag var väldigt väl förberedd så jag var inte nervös på något vis, men jag var väldigt fokuserad, säger Stig Holmström om premiärturen den 9 december 1988..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Musk tror på full autonomi redan nästa år – testar ny mjukvara

Trafikljus och rondeller ska inte utgöra något problem för Teslas uppdaterade Autopilot. Elon Musk anser att bilarna kan vara helt självkörande i slutet av nästa år..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Passar du att starta eget? – sju frågor som ger svaret

Gig-ekonomin lockar allt fler att starta eget. Många vill ta steget men vågar inte riktigt. Svara på de här sju frågorna för att veta om du redo att bli entreprenör..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Saab levererar till övervakningscenter i Kina

Försvarskoncernen Saab får en beställning från den kinesiska säkerhetsadministrationen, enligt ett pressmeddelande..

Nyteknik - 7 timmar sedan

MIT-forskarnas genombrott: Antibiotika gjort på myrors gift

Studien av gift från myror och bin kan ge en ny sorts antibiotika, menar MIT-forskarna..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Strålskyddsexpert varnar för onödiga ultraljud

Många blivande föräldrar gör ultraljud för att få souvenirfilmer på sina ofödda barn. Men de onödiga ultraljuden är inte riskfria, varnar en strålskyddsexpert..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Saab får Kinaorder

Försvarskoncernen Saab får en order från den kinesiska säkerhetsadministrationen, enligt ett pressmeddelande..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Superlungor gav dinosaurierna övertaget

Lite syre i luften i kombination med ett par superlungor var, av allt att döma, det som gjorde att dinosaurierna kunde behålla världsherraväldet i miljontals år. Alltmedan vi, däggdjuren, var dömda till underkastelse..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Northvolts fabrik i kolintensiva Polen: ”Inget bekymmer”

Företaget Northvolt säger sig vilja producera världens grönaste batterier men satsar samtidigt på en ny fabrik i kolintensiva Polen. Koldioxidavtrycket där är inget bekymmer enligt vd Peter Carlsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.