Nyteknik > Teknik

Sunday, 24 March, 10:39

Nyteknik - 19 jun 18 kl. 10:00

Här ska grön vätgas tillverkas med ny svensk teknikPå tisdagen invigs en helt ny typ av storskalig vätgasanläggning i skånska Höganäs. Med en förgasningsprocess ska förnybar skogsråvara ersätta fossilt bränsle i industrin..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Höganäs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här ska grön, vätgas, tillverkasmed ny svensk , teknik
Nyteknik - 04 jul 13 kl. 12:04

Ny Teknik testar: Så snabbt går det med vätgas i tanken

SEOUL. Lång räckvidd, kort tanktid och samtidigt miljövänligt. För koreanska Hyundai är vätgas framtiden.

Nyteknik - 03 okt 13 kl. 13:29

Hur farligt är vätgas i tanken?

Är det inte farligt att köra med vätgas i tankarna? Och hur miljövänligt är det egentligen. Ny Teknik reder ut de vanligaste frågorna om vätgas som fordonsbränsnle?.

Nyteknik - 08 aug 16 kl. 12:56

Nytt material ska ge billigare vätgas

Ett nytt material ger hopp om att vätgas ska kunna tillverkas billigare i framtiden. KTH-forskare har visat att materialet är en effektiv katalysator..

Nyteknik - 11 maj 17 kl. 12:03

Framsteget: Vätgas som tillverkas med tarmbakterier

Uppsalaforskare har presenterat en ny metod att framställa vätgas med hjälp av bakterier. Upptäckten beskrivs av forskarna som ett stort steg mot hållbar vätgastillverkning i framtiden..

Nyteknik - 06 dec 12 kl. 14:08

Algfabrik gör vätgas av solljus

I ett nytt EU-projekt, som leds från Uppsala, ska forskare och företag utveckla teknik för att tillverka vätgas med hjälp av cyanobakterier. En försöksanläggning planeras i Italien..

Västerbottens Folkblad - I förrgår: 07:00

Är vätgas svaret?

Det är möjligt att producera och klara infrastrukturen för framtidsdrivmedlet vätgas, skriver Lars Forslund. Vid ett möte i Umeå början av mars 2019 dryftades lösningar för förnyelsebar energi. Mötets konklusion var att ”Vätgasbilar spås ha nyckelroll i framtiden”, men i Sverige saknas infrastruktur för vätgasdistribution.

YLE - 04 nov 16 kl. 09:48

Vätgas och lut läckte ut i Karleby

Larmet om ett läckage vid vätgasanläggningen i Yxpila i Karleby kom straxt efter klockan tio. Räddningsverket skickade ut elva enheter till platsen. - Det är inget allvarligt som har hänt.

Supermiljöbloggen - 27 jul 15 kl. 14:11

Ny teknik suger – koldioxid

Det kanadensiska företaget Carbon Engineering har byggt en vägg av apparater som suger upp koldioxid från luften – och omvandlar det till bränsle. Genom att luft blåser genom maskinernas turbiner, så fastnar koldioxidpartiklarna vid en flytande lösning som finns inne i väggen. Sedan renas lösningen, koldioxiden extraheras, och är redo att återvinnas.

Nyteknik - 29 jul 18 kl. 07:00

Ny Teknik Insights: Här kan du ladda ned fördjupande kompendier

Vill du sätta dig in i ämnen som solenergi, vätgas, kvantdatorer, blockkedjan eller 5g? Ta del av Ny Teknik Insights..

Skånskan - 05 okt 18 kl. 15:13

Mer biogas med ny teknik

Eslöv På fredagen invigdes en ny uppgraderingsanläggning för biogas på Ellinge reningsverk.Bakom satsningen ligger ett samarbete mellan VA Syd, Eon, Orkla Foods och Eslövs kommun. Representanter därifrån samlades ute på reningsverket vid lunchtid för att inviga anläggningen, som började byggas för ett år sedan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Han var britternas hemliga vapen mot den tyska krigsmakten

Matematikern Alan Turing blev britternas hemliga vapen mot den tyska krigsmakten. Hans innovationer lät de allierade läsa krypterade meddelanden och ligga steget före i ubåtskriget. Efter kriget blev hans idéer grundplåten till datoråldern – men i samhällets ögon var han en omoralisk brottsling..

Nyteknik - Igår: 14:20

Stor studie: digitaliseringen stjäl din koncentration

Det digitaliserade samhället tar fokus från det vi arbetar med men också från varandra. Hjärnforskaren Sissela Nutley vill sprida kunskap om hur skärmarna påverkar våra hjärnor, men också våra relationer i en tid då den upplevda ensamheten och psykiska ohälsan breder ut sig..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

El-nykomling lanserar eldrivet arbetsfordon – gör nytt försök

Svenska Inzile lanserade igår sitt eldrivna arbetsfordon som kan lasta 1 000 kilo. Men fabrik och typgodkännande saknas fortfarande..

Nyteknik - Igår: 13:15

Fyra orsaker till att du inte maxar din potential

Har du en känsla av att du egentligen skulle kunna prestera bättre på jobbet? Då har du förmodligen rätt. Få lever upp till sin fulla potential och orsakerna är flera..

Nyteknik - Igår: 12:11

Se den hyperrealistiska 3d-världen från svenska Quixel som tagit nätet med storm

Speljätten Epic tog hjälp av svenska Quixel för att visa kraften i spelmotorn Unreal Engine. Resultatet blev en bländande demo med nästintill fotorealistisk 3d-grafik..

Nyteknik - Igår: 11:21

De inleder stor-pilot med reversibel laddning

Det första storskaliga systemet med vehicle-to-grid laddning. Nu har Renault dragit igång ett pilotprojekt i Nederländerna och Portugal..

Nyteknik - Igår: 11:00

Här är Ikeas svenska startup-favoriter

Av 1 100 sökande har nu 18 förväntansfulla startuper valts ut till acceleratorn Ikea Bootcamp. Giab och Adlede är de enda svenska bolagen med listan över Ikeas nya framtidshopp..

Nyteknik - Igår: 10:42

Oslo först med trådlös laddstation för taxi

Nu kan Oslos eldrivna taxibilar laddas trådlöst via induktion medan förarna väntar på körningar. Stationen har byggts med hjälp av Fortum..

Nyteknik - I förrgår: 08:00

Majs gör billacken självläkande

Tyska forskare har upptäckt att ett topplager av majsstärkelse kan få repor att läka. Allt som krävs är att man utsätter billacken för hundra grader under en minut..

Nyteknik - I förrgår: 07:38

Microsoft öppnar datacenter i Gästrikland

Microsoft ska bygga datacenter för molntjänster i Gävle och Sandviken, skriver Gefle Dagblad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.