Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 12 December, 06:17

Sydsvenskan - 19 jun 18 kl. 04:00

”Alla Malmöbor som fyllt 70 år ska kunna åka gratis kollektivtrafik.”Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och Märta Stenevi (MP)..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmöbor, Stjernfeldt Jammeh, Märta Stenevi

Dela artikeln

480 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla Malmöborsom , fyllt70 , årska kunna , åka gratis kollektivtrafik
BT - 01 mar 13 kl. 14:34

Gratis kollektivtrafik för Malmöbarn

Gratis lokaltrafik för alla barn i Malmö, samt en höjning av det kommunala försörjningsstödet. Det föreslår en kommission med forskare och experter, som har tagit fram förslag på hur de sociala och ekonomiska skillnaderna mellan olika delar av Malmö kan utjämnas. Syftet med höjningen av försörjningsstödet är att halvera barnfattigdomen i staden till år 2020.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 10:56

Klart med gratis buss för seniorer

MALMÖ Från slutet av året kommer alla Malmöbor som fyllt 70 år att kunna åka gratis med kollektivtrafiken i Malmö på vissa tider. Då hoppas politikerna att förmånen ska vara införd för de cirka 32 000 personer som ingår i den här åldersgruppen.Tekniska nämnden har sagt ja till att godkänna ett avtal mellan Malmö stad och Skånetrafiken.

Sydsvenskan - 25 jun 18 kl. 11:11

Snart får Malmös pensionärer åka kollektivtrafik gratis

Malmöbor som har fyllt 70 år får åka gratis i kollektivtrafiken mellan 9 och 15 på vardagar..

Sydsvenskan - 03 sep 18 kl. 18:30

V valspurtar med gratis kollektivtrafik till alla Malmöbor

Vänsterpartiet vill höja skatten med en krona – och erbjuda fria resor med tåg och bussar..

Skånskan - 16 okt 18 kl. 11:34

Seniorkort börjar gälla i december

MALMÖ Seniorkorten som ger alla 70-åringar gratis kollektivtrafik på vissa tider börjar gälla den 1 december.– Alla som fyllt 70 år får korten hemskickade, berättar tekniska nämndens ordförande Andréas Schönström (S). I nuläget ger det 36 000 Malmöbor gratis buss och tåg inom Malmö.

Skånskan - 20 jun 18 kl. 18:55

Mer än 14 timmars debatt

MALMÖ Efter 14 timmar och 45 minuter, 485 repliker och 116 voteringar kunde kommunfullmäktiges ordförande Kent Andersson (S) slutligen konstatera att budgeten för 2019 var klubbad. S och MP fick igenom sitt budgetförslag och skatten förblir oförändrad.En del uppehåll ingick visserligen men flera ledamöter applåderade när mötet kunde avslutas strax efter klockan 17 på onsdagen efter att ha inletts kl 09.

Skånskan - 16 nov 16 kl. 18:28

SD vill också sänka skatten

MALMÖ Sverigedemokraterna vill som Moderaterna sänka skatten med tio öre nästa år.
Partiet vill också göra en stor besparing på ekonomiskt bistånd och hemlöshet. ERWP.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 17:55

Vänstern vill ha höjd skatt 2017

MALMÖ Moderaterna vill sänka med tio öre – Vänsterpartiet vill däremot höja kommunalskatten med 45 öre.
”En full rimlig skattehöjning”, skriver V:s oppositionsråd Anders Skans i ett pressmeddelande. ERWP.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 11:33

Nissan Leaf - elbilar fungerar utmärkt på landsbygden

Jag har provkört Nissan Leaf som ägaren av gårdagens 15 kW solcellsanläggning innehar. Bilen visar sig fungera utmärkt för den som bor på landsbygden med 4 - 5 mil till staden och är inte ens speciellt dyr. Dessutom kommer den med ytterligare räckvidd efter årsskiftet, vilket ger en i princip exponentiellt förbättrad användbarhet.

SmålandsPosten - 24 okt 14 kl. 00:33

Tar från landet och ger till staden

Regeringens budget blir som väntat en återställare. Skatterna höjs och bidragen likaså. Drivkrafterna för att arbeta blir svagare.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - just nu

Dom faller efter dödsskjutning i garage

Tre vuxna och ett barn satt i en bil på väg att parkera i ett garage i Östberga i Stockholm när de i augusti 2017 blev beskjutna med automatvapen. Två av männen träffades – en 21-årig man skadades så svårt att han senare avled. Enligt stämningsansökan s.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Elevchatt ledde till polistillslag

Beväpnad polis slog till mot en skola i Trondheim på tisdagen efter att elever chattat om en skolskjutning. Polisen bedömer att det handlar om otillåtet uppträdande på sociala medier. – Det var anställda vid skolan som vid 14-tiden upptäckte att det påg.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Blohm: "Kan bara försöka vinna mot Ryssland"

En EM-semifinal finns inom räckhåll för Sverige – åtminstone i teorin. Blågult kan dock bara påverka utgången i en match av tre. – Vi kan bara försöka vinna mot Ryssland – och försöka vinna med så många mål som möjligt, säger mittsexan Linn Blohm inför.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Asiens börser vände uppåt

Tokyobörsen steg under förmiddagen efter två dagar med nedgångar. Nikkei 225-index hade vid lunchtid ökat med 1,9 procent och det bredare Topixindex med 2,0 procent. Även i Hongkong var det uppåt på börsen på morgonen.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Fler prillor – färre cigg

I dag röker färre än hälften så många svenskar än i slutet av 1980-talet. Sverige, Island och Norge har minsta andelen rökare i Europa enligt OECD. Men räknar man även in snuset förlorar Sverige placeringen.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tio års fängelse för man som hotade poliser

En 35-årig man döms av Norrköpings tingsrätt till tio års fängelse för flera brott, bland annat mordförsök, misshandel av sin sambo och grovt hot mot tjänsteman, skriver Norrköpings Tidningar. Det var tidigare i höst som ambulans kallades till en bostad.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kina griper kanadensisk ex-diplomat

En tidigare kanadensisk diplomat har gripits i Kina, vilket väcker oro i hans hemland. Även USA har reagerat starkt. Nyligen grep Kanada Huaweis finanschef vilket vållat kinesisk ilska.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Ex-Redhawksjunior klar för Pantern

21-årig schweizisk forward till Malmöklubben..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Medier: Omröstning om May nära förestående

En förtroendeomröstning om Theresa May som partiledare kan vara nära förestående inom hennes Konservativa parti, rapporterar flera brittiska medier. Om minst 48 parlamentsledamöter från hennes Toryparti kräver en omröstning måste den hållas och flera pa.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Petter Northug tackar för sig?

Petter Northug har kallat till presskonferens i Trondheim vid lunchtid på onsdagen. Ämnet? Enligt norska skidförbundet handlar det om hans framtid som skidåkare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.