DN > Inrikes

Monday, 25 March, 07:01

DN - 18 jun 18 kl. 16:31

7.600 beräknas dö i förtid varje år till följd av luftföroreningarSverige ligger i topp när det gäller luftkvaliteten i Europa. Trots det beräknas omkring 7.600 människor dö varje år till följd av dålig luft, visar en ny studie..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 7.600, beräknas, i , förtidvarje , årtill , följd, av luftföroreningar
Skånskan - 24 sep 18 kl. 10:00

Skador av kronvilt kan beräknas i ny app

På landet En ny app ska kunna beräkna och visa vad avkastningen kan bli på ens skog efter skador av kronvilt.Större stam
Kronviltstammen är i dag störe än tidigare. Inventeringar och uppskattningar tyder på att stammen i södra centrala Skåne och på Österlen uppgår till någonstans mellan 1 200 och 1 500 djur före jakt.

Expressen - 27 jun 18 kl. 13:39

M går till val på att förpesta våra städer

7 600 beräknas dö i förtid – men rätten att köra bil överallt är tydligen viktigast för Moderaterna, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Supermiljöbloggen - 31 jan 15 kl. 12:34

Mer än 5 000 svenskar dör i förtid på grund av luftföroreningar

Enligt en ny rapport från IVL Svenska Miljöinstitutet och Umeå universitet orsakar luftföroreningar årligen cirka 5 500 dödsfall i Sverige. Dessutom beräknas hälsoeffekterna orsakade av luftföroreningarna, som hjärt- och kärlsjukdomar och andningsbesvär, kosta samhället hisnande 42 miljarder kronor - varje år.   – Luftföroreningar har både akuta och långsiktiga hälsoeffekter såsom försämring av luftvägssjukdomar och uppkomsten av hjärt- och kärlsjukdomar.

Dalarnas tidningar - 02 jun 17 kl. 09:00

Bygget av kraftledningen till Orrberget dröjer – "inget kommer att ske i närtid"

Den nya kraftledningen till Orrberget beräknas kosta 60 miljoner kronor. Men byggstarten dröjer – och det finns ännu inget beslut att vindkraftparken ska byggas. – Får de ihop ekonomin trycker vi på startknappen, säger Peter Johansson, elnätschef i Borlänge..

BT - 07 apr 13 kl. 16:54

Kinas tillväxt viktigare än ren luft

Över en miljon kineser beräknas dö i förtid av luftföroreningar varje år, enligt ny rapport. Ledare i vissa provinser varnar för att vattnet i floderna är så förorenat att befolkningen inte ens ska vidröra det. Trots att Kinas nya ledare lovat att bekämpa landets förödande miljöförstöring står ekonomisk tillväxt - inte reformer för miljö och hälsa - högst upp på dagordningen, enligt bedömare TT talat med.

NT - 07 apr 13 kl. 16:41

Kinas tillväxt viktigare än ren luft

Över en miljon kineser beräknas dö i förtid av luftföroreningar varje år, enligt ny rapport. Ledare i vissa provinser varnar för att vattnet i floderna är så förorenat att befolkningen inte ens ska vidröra det..

DN - 13 dec 16 kl. 22:38

Färre i EU ska dö av luftföroreningar

400.000 människor i EU beräknas dö i förtid på grund av luftföroreningar. Nu ska EU-lagstiftning minska dödligheten med nästan femtio procent fram till år 2030.

Cornucopia - 07 jul 15 kl. 07:55

Gästinlägg: Riksbankens QE gör det dyrare för folk att lösa lån eller flytta

Riksbankens QE-program sänker de långa räntorna, vilket gör att ränteskillnadsersättningen stiger för den som t ex via skilsmässa eller flytt på grund av nytt jobb måste betala mer ersättning till banken som kompensation för att lösa bundna lån i förtid. Detta trots att bankerna kan tjäna stora belopp på värdestegringarna på obligationerna. Nedanstående är ett gästinlägg från läsaren Anders Svensson, med konkreta exempel:

QE gör det dyrare att lösa bundna lån

Bankerna använder bolånen som säkerhet för sin upplåning (de emitterar säkerställda obligationer som finansiering för bolånet) och dessa obligationer kan handlas med god likviditet på marknaden.

Ekonomistas - 08 maj 17 kl. 13:27

Felaktiga prognoser ökar risken för att de offentliga finanserna överskattas

Idag publicerar Riksrevisionen en granskning av regeringens medelfristiga makroprognoser. Hur statens budget och de offentliga finanserna utvecklas bestäms i hög utsträckning av den makroekonomiska utvecklingen. Träffsäkra prognoser för de offentliga finanserna förutsätter träffsäkra prognoser.

Supermiljöbloggen - 25 jul 16 kl. 12:03

Mattias Svensson: Dumheten döljer framsteget

KRÖNIKA: När de amerikanska Republikanerna nominerade Donald Trump som sin presidentkandidat tog de också en valplattform. Där kallade de bland annat kol för en ren energikälla. Det enda rena i detta sammanhang är dumheten.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

En person död i militärövning utanför Älvsbyn

En person har omkommit och flera skadats i samband med militärövningen Northern Wind utanför Älvsbyn, uppger NSD..

DN - 9 timmar sedan

Mardrömsdag för Indycarsvenskarna

Felix Rosenqvist blev påkörd bakifrån och fick avbryta. Marcus Ericsson hade återkommande problem vid depåbesöken och slutade på 15:e plats. Indycarsvenskarna hade en tung söndag i Austin, Texas..

DN - 10 timmar sedan

Stor gravkammare i Solna står i lågor

Räddningstjänsten kämpar mot en brand på Norra begravningsplatsen i Solna. Byggnaden som står i lågor är ett kolumbarium, en gravkammare för urnor..

DN - 10 timmar sedan

Officerare får sparken efter massakerna i Mali

Flera militära officerare har fått sparken och en milis har upplösts i Mali. Det meddelade landets regering efter att mer än 130 personer dödats under lördagen..

DN - 10 timmar sedan

Spänd väntan på Rysslandsuppgifter: Väntas släppas i kväll

USA håller andan i väntan på att justitieminister William Barr ska göra delar ur Rysslandsutredningen tillgängliga för kongressen, vilket i sin tur väntas leda till att uppgifterna når allmänheten. Strax efter klockan 20 svensk tid uppgav justitiedepartementet att kongressen kan vänta sig ett brev från justitieministern inom en timme, enligt Reuters..

DN - 12 timmar sedan

Lustig är ett frågetecken inför Norge – Forsberg lämnar truppen

Efter Sveriges seger mot Rumänien handlade eftersnacket om annat än bara vinsten.  Albin Ekdal och Mikael Lustig dras med skador inför tisdagens EM-kvalmöte med Norge.  Dessutom har Emil Forsberg lämnat truppen, men orsaken om varför han lämnar har diskuterats i medier.

DN - 14 timmar sedan

Sjuksköterskor på Karolinskas akut säger upp sig i protest mot nytt avtal

Missnöjet med ett nytt arbetstidsavtal jäser på intensivakuten på Nya Karolinska. Minst 14 av 40 fast anställda sjuksköterskor har sagt upp sig. ”Avtalet innebär en lönesänkning på mellan några hundralappar och flera tusenlappar”, säger Madeleine Arpell, en av dem som sagt upp sig..

DN - 15 timmar sedan

Alibi friar misstänkt – ny man anhållen efter dödsfall i Trollhättan

En ny man misstänks för inblandning i ett dödsfall i Trollhättan i torsdags, där en man i 40-årsåldern dog efter ett lägenhetsbråk. Den misstänkte anhölls under lördagen..

DN - 20 timmar sedan

Konstrecension: Våldsamt turbocollage för internetåldern

Jordan Wolfson samplar bildmaterial från internet, sociala medier och reklam. Videoverket ”Riverboat Song” på Moderna museet är våldsamt och rätt fånigt, tycker Milou Allerholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.