DN > Inrikes

Thursday, 13 December, 01:01

DN - 18 jun 18 kl. 16:31

7.600 beräknas dö i förtid varje år till följd av luftföroreningarSverige ligger i topp när det gäller luftkvaliteten i Europa. Trots det beräknas omkring 7.600 människor dö varje år till följd av dålig luft, visar en ny studie..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 7.600, beräknas, i , förtidvarje , årtill , följd, av luftföroreningar
Skånskan - 24 sep 18 kl. 10:00

Skador av kronvilt kan beräknas i ny app

På landet En ny app ska kunna beräkna och visa vad avkastningen kan bli på ens skog efter skador av kronvilt.Större stam
Kronviltstammen är i dag störe än tidigare. Inventeringar och uppskattningar tyder på att stammen i södra centrala Skåne och på Österlen uppgår till någonstans mellan 1 200 och 1 500 djur före jakt.

Expressen - 27 jun 18 kl. 13:39

M går till val på att förpesta våra städer

7 600 beräknas dö i förtid – men rätten att köra bil överallt är tydligen viktigast för Moderaterna, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Supermiljöbloggen - 31 jan 15 kl. 12:34

Mer än 5 000 svenskar dör i förtid på grund av luftföroreningar

Enligt en ny rapport från IVL Svenska Miljöinstitutet och Umeå universitet orsakar luftföroreningar årligen cirka 5 500 dödsfall i Sverige. Dessutom beräknas hälsoeffekterna orsakade av luftföroreningarna, som hjärt- och kärlsjukdomar och andningsbesvär, kosta samhället hisnande 42 miljarder kronor - varje år.   – Luftföroreningar har både akuta och långsiktiga hälsoeffekter såsom försämring av luftvägssjukdomar och uppkomsten av hjärt- och kärlsjukdomar.

Dalarnas tidningar - 02 jun 17 kl. 09:00

Bygget av kraftledningen till Orrberget dröjer – "inget kommer att ske i närtid"

Den nya kraftledningen till Orrberget beräknas kosta 60 miljoner kronor. Men byggstarten dröjer – och det finns ännu inget beslut att vindkraftparken ska byggas. – Får de ihop ekonomin trycker vi på startknappen, säger Peter Johansson, elnätschef i Borlänge..

BT - 07 apr 13 kl. 16:54

Kinas tillväxt viktigare än ren luft

Över en miljon kineser beräknas dö i förtid av luftföroreningar varje år, enligt ny rapport. Ledare i vissa provinser varnar för att vattnet i floderna är så förorenat att befolkningen inte ens ska vidröra det. Trots att Kinas nya ledare lovat att bekämpa landets förödande miljöförstöring står ekonomisk tillväxt - inte reformer för miljö och hälsa - högst upp på dagordningen, enligt bedömare TT talat med.

NT - 07 apr 13 kl. 16:41

Kinas tillväxt viktigare än ren luft

Över en miljon kineser beräknas dö i förtid av luftföroreningar varje år, enligt ny rapport. Ledare i vissa provinser varnar för att vattnet i floderna är så förorenat att befolkningen inte ens ska vidröra det..

DN - 13 dec 16 kl. 22:38

Färre i EU ska dö av luftföroreningar

400.000 människor i EU beräknas dö i förtid på grund av luftföroreningar. Nu ska EU-lagstiftning minska dödligheten med nästan femtio procent fram till år 2030.

Cornucopia - 07 jul 15 kl. 07:55

Gästinlägg: Riksbankens QE gör det dyrare för folk att lösa lån eller flytta

Riksbankens QE-program sänker de långa räntorna, vilket gör att ränteskillnadsersättningen stiger för den som t ex via skilsmässa eller flytt på grund av nytt jobb måste betala mer ersättning till banken som kompensation för att lösa bundna lån i förtid. Detta trots att bankerna kan tjäna stora belopp på värdestegringarna på obligationerna. Nedanstående är ett gästinlägg från läsaren Anders Svensson, med konkreta exempel:

QE gör det dyrare att lösa bundna lån

Bankerna använder bolånen som säkerhet för sin upplåning (de emitterar säkerställda obligationer som finansiering för bolånet) och dessa obligationer kan handlas med god likviditet på marknaden.

Ekonomistas - 08 maj 17 kl. 13:27

Felaktiga prognoser ökar risken för att de offentliga finanserna överskattas

Idag publicerar Riksrevisionen en granskning av regeringens medelfristiga makroprognoser. Hur statens budget och de offentliga finanserna utvecklas bestäms i hög utsträckning av den makroekonomiska utvecklingen. Träffsäkra prognoser för de offentliga finanserna förutsätter träffsäkra prognoser.

Supermiljöbloggen - 25 jul 16 kl. 12:03

Mattias Svensson: Dumheten döljer framsteget

KRÖNIKA: När de amerikanska Republikanerna nominerade Donald Trump som sin presidentkandidat tog de också en valplattform. Där kallade de bland annat kol för en ren energikälla. Det enda rena i detta sammanhang är dumheten.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Dramaten utrymd efter brandlarm

Räddningstjänst har larmats till Dramaten efter brandlarm. Byggnaden har utrymts och räddningstjänst är på plats.

DN - 7 timmar sedan

Rökförbud på uteserveringar klubbat

Riksdagen har nu antagit regeringens förslag om att förbjuda rökning på vissa allmänna platser utomhus. Bland annat gäller det uteserveringar, lekplatser, busskurer och perronger. Det gäller även elektroniska cigaretter..

DN - 11 timmar sedan

Trendbrottet: Bostadsinbrotten minskar kraftigt

Efter att antalet inbrott har legat konstant i flera år syns nu en rejäl minskning i polisens statistik. Ungefär en fjärdedel färre inbrott och inbrottsförsök har anmälts mellan januari och november jämfört med åren innan.  – Vi har jobbat långsiktigt mot internationell brottslighet, säger Per-Arne Kaati, sektionschef hos gränspolisen..

DN - 12 timmar sedan

Stor grupp afghaner utvisades efter avslag

På tisdagen utvisades 25 afghaner från Sverige med flyg från Arlanda. Ombord fanns även afghaner från andra EU-länder. ”Alla accepterades vid ankomsten”, säger polisens presstalesperson.

DN - 14 timmar sedan

Hammarskjöldgåtan: "Göder spekulationerna om att man har något att dölja"

Storbritannien och Sydafrika får hård kritik av FN:s särskilda utredare i Dag Hammarskjöldfallet. Länderna anses inte ha uppfyllt de krav som slogs fast i fjolårets FN-resolution i kampen för att lösa gåtan kring den förra generalsekreterarens död..

DN - 15 timmar sedan

Rökning och alkohol minskar bland unga

Svenska skolelever röker och dricker allt mindre. Men konsumtionen av narkotika ökar bland dem som redan använder det..

DN - 15 timmar sedan

Man skottskadad i Malmö

En man har hittats skottskadad i centrala Malmö. Polis har ryckt ut efter flera larm om skottlossning på morgonen..

DN - Igår: 17:14

Att återuppta förundersökningen är ett modigt beslut

Kirurgen Paolo Macchiarini är återigen skäligen misstänkt för två fall av grovt vållande till kroppsskada. Detta sedan överåklagare Mikael Björk beslutat att återuppta den tidigare nedlagda förundersökningen gällande de omdiskuterade transplantationerna av syntetiska luftstrupar på Karolinska Universitetssjukhuset..

DN - Igår: 16:10

DN Scoop: Del 2 – Regeringskrisen som fällde kronprin(s)en

Avslöjade statshemligheter, regeringskris och avgångar. I den nya podcasten DN Scoop berättar vi hela historien om it-skandalen på Transportstyrelsen. .

DN - Igår: 15:27

Misstänkt farligt föremål hittat i Göteborg – område avspärrat

Polisen har spärrat av ett område i Göteborg efter att ett misstänkt farligt föremål hittats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.