Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 19:31

Dagensanalys.se - 18 jun 18 kl. 11:43

Använd AR i dina marknadsundersökningarFöretaget OnePoint Global hakar på trenden kring Augmented Reality (AR) och erbjuder nu företag att göra inkludera AR in sina marknadsundersökningar för mobiler. Detta är sannolikt bara en i raden av många som kommer inkludera AR i flera sammanhang då Apple meddelat att både iOS 11 och 12 för mobiler kommer ha AR-kapacitet. Att lägga på ett virtuellt filter på den verkliga världen är något som många spår kommer bli nästa stora grej. Apple har plöjt ner miljontals dollar i utvecklingen av god AR-kapacitet, och har bland annat tagit fram en app tillsammans med IKEA för att du ska kunna testa att placera möbler hemma innan du köper dem. Nu hoppar undersökningsföretaget OnePoint Global också på trenden med AR och låter företag inkludera den nya tekniken i sina mar
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
AR, OnePoint Global, Augmented Reality, Apple, iOS, IKEA, ARKit, Global, Software Development Kit, SDK, CTO Doug Morris, Morris, För

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AnvändAR i dina , marknadsundersökningar
Dagensanalys.se - 26 okt 17 kl. 10:44

Marknadsundersökningar är kritiska för affärsframgång enligt 83 % av företagen

I en undersökning bland 300 teknikföretag som de senaste 12 månaderna genomfört en marknadsundersökning menar 83 % att undersökningen varit kritisk för företagets framgång, och 80 % menar att det lett till högre kundnöjdhet och bättre strategiska beslut. Du måste helt enkelt mäta för att veta även i kundsammanhang. Att data är viktigt är det få som motsätter sig, men när man pratar data handlar det sällan om den data som finns i marknadsundersökningar, och ännu mer sällan om analysen och insikterna som arbetet med denna data innebär.

Dagensanalys.se - 27 okt 16 kl. 16:34

Olle F. förklarar: Marknadsundersökningar mot ständigt nya mål

Under de senaste årtiondena har förutsättningarna för billiga och pålitliga marknadsundersökningar i Sverige blivit både bättre och sämre. Bättre därför att en ny generation har växt upp som lever med mobiltelefonen i sin hand och är helt tillvänjd till datorns sätt att behandla information, nedbruten i enkla frågor och svarsalternativ. Samtidigt blev gamlingarna allt äldre och fick ännu mindre att säga till om.

Dagensanalys.se - 12 maj 17 kl. 11:31

Nytt verktyg ska underlätta analys av öppna svar i undersökningar

Det brittiska företaget Digital Taxonomy har tagit fram ett verktyg som de kallar Codeit. Det är baserat på maskininlärning och kan tolka och analysera de öppna svar som människor ger i olika typer av undersökningar. Syftet är helt enkelt att göra det enklare att hantera ostrukturerad data från bland annat marknadsundersökningar, medarbetarundersökningar och andra typer av studier där det finns öppna svarsalternativ.

Dagensanalys.se - 06 sep 17 kl. 11:18

ESOMAR och GRBN lanserar riktlinjer för undersökningar via mobilen

Utvecklingen inom undersökningsbranschen går snabbt framåt, och i takt med att allt fler har en mobiltelefon utvecklas även möjligheterna att genomföra undersökningar i och med mobilen. Därför lanserar nu ESOMAR tillsammans med GRBN gemensamma riktlinjer för hur opinions- och marknadsundersökningar genom mobilen bör gå till. European Society for Opinion and Market Research (ESOMAR) och Global Research Business Network (GRBN) har tidigare haft varsin uppsättning riktlinjer för hur undersökningar i mobiler bör gå till.

Dagensanalys.se - 09 okt 17 kl. 09:31

P&G satsar på utökad marknadsundersökning

Tillsammans med företaget FocusVision ska Proctor & Gamble nu förbättra sina satsningar på marknadsundersökningar bland sina befintliga konsument- och medarbetarpaneler. Målet är att skapa bättre profiler för varje individ och på så sätt skapa bättre relationer. FocusVision är en digital plattform för marknadsanalys, och P&G kommer att använda sig av två av deras verktyg.

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:12

För- och nackdelar med undersökningar

Att använda sig av undersökningar för att förstå sig på en tänkt konsumentgrupps reaktioner på sin senaste produkt är en populär metod bland många företag. Men det finns både för- nackdelar med metoden. Läs mer: En majoritet litar inte på marknadsundersökningar Kvalitativa och kvantitativ forskning är bra på sätt för att första sig på den tänkta publiken, insikter som sedan kan användas för att skapa engagerande marknadsföring.

Dagensanalys.se - 28 jan 16 kl. 15:49

Webbplatsen som ska få dig att älska undersökningar behöver din hjälp

Världsorganisationen för undersökningsbolag heter Esomar och har bidragit till många standarder och även lagar vad det gäller marknadsundersökningar. Deras senaste satsning är en webbplats som ska få dig att älska undersökningar. Men webbplatsen behöver din hjälp, för den är kass.

IDG - 18 feb 14 kl. 07:15

8 sätt att använda Linkedin-grupper för att stärka företaget

Genomför marknadsundersökningar och etablera dig själv som expert. Det är två av åtta goda råd för hur du bäst använder Linkedin-grupper..

Dagensanalys.se - 20 okt 16 kl. 15:56

Google lanserar nya uppdateringar i sin marknadsundersökningstjänst

Google lanserar några avgörande ändringar den fyra år gamla undersökningstjänsten Google Consumer Surveys. Man kommer bland annat att förbättra design, och integrera delar av tjänsten i plattformen Analytics 360. Läs mer: Googles undersökningstjänst paras ihop med Marketsight Verktyget komma nu delas i två delar, där en (under det nya namnet Google Surveys 360)  kommer sikta på marknadsförare på företagsnivå och alltså integreras i Google Analytics 360.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 11:51

Titta på DIGITAL 2020 på Facebook Live nu på torsdag 16 juni 08:30

Vi kör vår sista DIGITAL 2020 innan sommarsemestrarna nu på torsdag hos SMIF (Branschföreningen för Svenska Marknadsundersökningsföretag). För alla er som inte har haft möjlighet att delta bjuder vi nu på vår föreläsning direktsänt på Facebook Live 16 juni 08.30-09:30.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Infograf: 10 argument för visuellt tilltalande content

Studentum delar med sig av infografen ”Make your content pop – 10 argument för visuellt tilltalande content” som visar varför du ska använda visuellt tilltalande content i din marknadsföring. .

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Bonnier News utökar sitt samarbete med Google

Bonnier News avslutar sitt tv-samarbete med TV4 och förstärker istället sitt samarbete med Google, det skriver Dagens Media. Satsningen innebär att en helt ny tv-avdelning kommer att byggas, med Christian Rissel som Head of Agency & TV. Målet är att Bonnier News ska bli bäst i Sverige på rörlig bild.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Teknisk SEO – 20+ knep som förbättrar din rank direkt

Ju snabbare, bättre strukturerad, och tillgänglig din sida är – desto bättre kommer du ranka på Google. Men vad ska man tänka på för att kunna ranka på organiska sökningar? Simon Myringer har sammanställt en mängd knep så att du kan påverka och förändra sökmotoroptimeringen själv.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Medieinvesteringarna ökar igen

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, ökade med 4 procent under oktober, jämfört med samma period föregående år. Totalt förmedlades under oktober nästan 1,8 miljarder kronor, vilket är den högsta noteringen för i år. Sett till enskilda mediekategorier blev den stora vinnaren i oktober utomhus/trafikreklam med en positiv tillväxt om 20 procent.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Kantar Sifo lanserar Passion 2018

Passion är Sveriges största undersökning kring svenskarnas passion för och engagemang i hundratals evenemang, destinationer, lag och organisationer. Drygt 12 700 svenskar mellan 16-80 år avslöjar vad de brinner för, och vad å andra sidan som inte riktigt får deras hjärtan att bulta. Här kan du läsa mer.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Var fjärde kan tänka sig att gig-jobba

Att ha möjligheten att själv bestämma när och varifrån man vill jobba står högt upp på mångas önskelista. En av fyra i arbete, motsvarande cirka 1,3 miljoner* svenskar, är dessutom positiva till att kunna ha flera tillfälliga jobb samtidigt – så kallade ”gig-jobb”. Det visar en ny Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av molntjänstbolaget Citrix.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Johan Svensson blir ny vd för Ehandel.se

Johan Svensson tar över när Ehandel.se ska utvecklas till en nordisk plattform. I december 2017 förvärvade LRF Media de svenska e-handlarnas mötesplats Ehandel.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Därför är engagemang ett uselt mått

Varumärken har använt engagemang som ett mått sedan början av sociala medier. ”Vi kunde inte ha valt en mer felaktig variabel,” anser Nate Elliot från Nineteen Insights. Facebook använde engagemang som ett mått för att mäta effekten av sina annonser år 2007.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Qualtrics som skulle noteras på börsen säljs till SAP

SAP köper Qualtrics för 73 miljarder kronor. Grundarna Stuart Orgill, Jared Smith, Ryan Smith, Scott M. Smith sitter nog nu och korkar champagne på kontoret.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Mobilannonser passerar 100 miljarder kronor i Europa

Annonsering på mobila plattformar har för första gången passerat 100 miljarder kronor i Europa. Mobilannonser representerar nu 40 procent av totala digitala annonskakan, enligt IAB Europe och HIS Markit. Siffran publicerades i senaste AdEx Benchmark 2018.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.