Dagens PS > Ekonomi

Monday, 24 September, 17:09

Dagens PS - 18 jun 18 kl. 11:23

Ledarkoll: Heja SverigeVarje morgon läser Dagens PS ett antal utvalda ledarsidor och sammanfattar det viktigaste. Idag handlar ledarkollen om VM i fotboll, om sanningar på nätet, om att hemlösheten ökar och om den svarta bostadsmarknaden. Heja Sverige Till och med DI låter sig ryckas med av VM-febern inför dagens svenska premiär mot Sydkorea: “När det stökiga 2010-talet är över har den nu ganska inflammerade svenska nationalismen förhoppningsvis mognat till att se fram emot Victorias kröning, hålla flaggan högt, vara noggrann med försvaret, värna en effektiv socialstat med kvalitet i utbildning och vård, en migration som gynnar ekonomin och inte pressar de sociala systemen för hårt och en stark rättsstat i hela landet. Må svenskarna slå koreanerna.” Hemlösheten ökar Ibland är det
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Dagens PS, VM, Sverige Till, DI, Sydkorea, Victorias, Ibland, ETC, Socialstyrelsen, GP, Fastighetsägarna, Göteborg, Gelfe-dagblad, Snackis, Island, Argentina, Brasilien, Mexico, Tyskland

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarkoll, Heja, Sverige
Nya Wermlands Tidningen - 25 nov 12 kl. 13:30

Heja Sverige gör hela Värmlands nyårsshow

Humorgänget Heja Sverige förbereder som bäst sin första nyårsshow som fått titeln Men heja..

DalaDemokraten - 15 jul 15 kl. 17:21

Heja Sverige!

Två gånger under de senaste månaderna har stor glädjeyra och nationell eufori brutit ut och exploderat i Sverige. Heja Sverige!!.

Västerbottens Folkblad - 05 jul 18 kl. 12:00

”Heja Sverige” – med balbygge mot cancer

När Sverige gick vidare i fotbolls-VM tittade bonden Tore Larsson i Överrödå på sina färgade balar och kom på en idé. – Jag hade blå och gula balar, så jag tänkte ”men för tusan, jag försöker göra det”, säger han skojfriskt. ”Heja Sverige!

Nya Wermlands Tidningen - 03 apr 12 kl. 16:38

Sköna typer med Heja Sverige

Humorgruppen Heja Sverige bjöd på några riktigt sköna typer i sin show som till exempel Mora Träsk, Svennis och raggaren Ronny och de gjorde en helt underbar parodi på travprogrammet Vinnare V75..

Expressen - 05 aug 12 kl. 10:47

Mats Olsson: Heja Sverige, vi är bäst - eller?

LONDON. Heja Sverige friskt humör... På tisdag kommer kungen.

Nya Wermlands Tidningen - 03 okt 13 kl. 18:49

WEBB-TV: Stôlligt värre med Heja Sverige

Den 5 oktober är det dags för Heja Sverige att häckla värmländska företeelser på nytt i Bort i Stôll ? en kärleksfull drift med Värmland..

Expressen - 07 sep 15 kl. 21:57

Maria Näslund: Heja Sverige är något av det finaste i tv just nu

Vänskapen i "Heja Sverige" är något av det finaste i tv just nu. TV4:s nya dokumentärserie träffar tittaren likt en lång, varm kram..

Dagens PS - 03 jul 18 kl. 10:43

Ledarkoll: Vinn, Sverige!

  Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och redovisar det nyttigaste. Idag handlar det om Almedalen, islamismen i Sverige, nätrasister och ett VM fritt från huliganer. Och Sverige mot Schweiz förstås.

Expressen - 20 jun 16 kl. 12:17

Carl Philip ska heja Sverige till EM-succé

Nu lyfter Sverige! Zlatan och resten av EM-gänget får kungligt stöd inför ödesmatchen på onsdag mot Belgien: Prins Carl Philip..

DN - 04 dec 16 kl. 07:50

Heja Sverige, friskt humör – vad är det som susen gör?

DN Kultur frågade 17 kulturpersoner om deras skäl till att hissa och dissa flaggan. 1. Vad är du stolt över med Sverige?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 06:31

21 september: Det här händer i dag

Håll dig uppdaterad om vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS business-almanacka. Börs
Rapporter
08:30 Scandidos Stämmor
08:00 Xintela (extra), 10:00 Ivisys (extra), 13:00 Com Hem (extra), 13:00 Tele2 (extra), 14:00 Evendo (extra), 17:00 Topright Nordic (extra) Utländska stämmor
Golden Ocean Group Utländska investerarmöte
Tomra kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning
Castellum (utd 2,65 kr) Makro
01:30 Japan KPI
02:30 Japan PMI industri preliminär
06:30 Nederländerna BNP definitiv
08:00 Danmark arbetslöshet
08:00 Nederländerna husprisindex
08:45 Frankrike BNP reviderad
09:00 Spanien industriorder
09:15 Frankrike PMI industri preliminär
09:15 Frankrike PMI tjänst

Dagens PS - 4 timmar sedan

Claes Hemberg tar plats i startup

Claes Hemberg, tidigare sparekonom vid Avanza Bank, och Désirée Lerider kommer att nomineras som nya styrelseledamöter i fintech-startupen Aptic. Duon nomineras mot skäl av att de tillför väsentlig kompetens och erfarenhet när det gäller att stärka och växa varumärket utanför Norden, enligt ett pressmeddelande. ”Aptic har växlat upp för expansion och planerar för internationalisering i norra Europa.

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 07:31

Nytt rekord på Wall Street

Wall Street lyckades på torsdagen skaka av sig den senaste veckans förnyade handelsoro med breda uppgångar för New York-börserna till följd. Dow Jones Industrial Average steg 0,95 procent och stängde vid den högsta noteringen någonsin, den första rekordnoteringen sedan januari. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,78 procent till 2 930,75.

Dagens PS - 2 timmar sedan

SvD Börsplus tipsar om ”hyfsad sparaktie”

Cloetta har potential att på sikt bli en hyfsad sparaktie efter att ha avyttrat den knepiga verksamheten i Italien och köpt Candyking. Det skriver SvD Börsplus i en analys där rekommendationen för godisföretaget landar i köp. Analystjänsten konstaterar att företaget vid befintliga nivåer redan är billigt jämfört med sin egna historik och den hos likartade företag med starka varumärken och/eller stabil efterfrågan.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Tung expert dömer ut kryptovalutor

”Vad fan får vi för pengarna?” skriver SvD:s Peter Benson. Svaret på det ger han själv: ”En väldig massa förväntningar”, slår Benson fast.

Dagens PS - 20 sep 18 kl. 12:25

Skugga börsräven – 430 procents potential

”Investerarna underskattar bolaget”, säger Christer Gardell. Den kände och mycket framgångsrike finansmannen och hans aktivistfond Cevian Capital har just fokus på storbolaget, Veoneer som det heter, och kalkylen gör gällande att företagets marknad ska växa med över 430 procent de kommande åren, skriver Dagens Industri, som uppger att Veoneers aktie gått upp med 30 procent sedan noteringen i juli men att värderingen då är försiktig i en jämförelse med andra teknikbolag i samma sektor som sysslar med aktiv säkerhet för bilar som sålts. ”Bara Veoneers andel i Zenuity kan värderas till 31 miljarder.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Ledarkollen: Den manliga ensamheten

Dagens ledarkoll handlar om politik, klimatet och den manliga ensamheten. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Starten på regeringsbildningen DI skriver om talmansvalet som är i dag: ”Måndagens talmansval är den formella starten på regeringsbildningen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ny streamingtjänst utmanar Spotify

Det brittiska musikteknikföretaget 7digital ska under måndagen tillkännage en ny streamingtjänst i samarbete med Universal Music Group, skriver CityAM. Enligt vd Simon Cole handlar det om en utmanare till dominerande Spotify och Apple Music där man väntas få överhanden genom att ge skivbolagen möjligheter till nya intäktsströmmar. Det ska alltså vara utöver den traditionella standardmodellen med ett abonnemang på 9,99 pund, sade Simon Cole.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Fondsparare varnas: Byt strategi!

Valutaeffekter gör att det nu kan löna sig att satsa på svenska aktier igen, enligt proffsen. Bakom rådet står Skandia, enligt Di.se, som berättar att fondspararna nu bör tänka om och dra ner på exponeringen mot Nordamerika och i stället rikta blicken mot hemmaplan.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Bankbjässe tror på guldfeber

Guldet kommer att stiga under nästa år och snittpriset kan bli 1.350 dollar per uns för helåret. Det bedömer Bank of America, enligt Bloomberg News.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.