Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 17:09

Dagens PS - 18 jun 18 kl. 11:23

Ledarkoll: Heja SverigeVarje morgon läser Dagens PS ett antal utvalda ledarsidor och sammanfattar det viktigaste. Idag handlar ledarkollen om VM i fotboll, om sanningar på nätet, om att hemlösheten ökar och om den svarta bostadsmarknaden. Heja Sverige Till och med DI låter sig ryckas med av VM-febern inför dagens svenska premiär mot Sydkorea: “När det stökiga 2010-talet är över har den nu ganska inflammerade svenska nationalismen förhoppningsvis mognat till att se fram emot Victorias kröning, hålla flaggan högt, vara noggrann med försvaret, värna en effektiv socialstat med kvalitet i utbildning och vård, en migration som gynnar ekonomin och inte pressar de sociala systemen för hårt och en stark rättsstat i hela landet. Må svenskarna slå koreanerna.” Hemlösheten ökar Ibland är det
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Dagens PS, VM, Sverige Till, DI, Sydkorea, Victorias, Ibland, ETC, Socialstyrelsen, GP, Fastighetsägarna, Göteborg, Gelfe-dagblad, Snackis, Island, Argentina, Brasilien, Mexico, Tyskland

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarkoll, Heja, Sverige
Nya Wermlands Tidningen - 25 nov 12 kl. 13:30

Heja Sverige gör hela Värmlands nyårsshow

Humorgänget Heja Sverige förbereder som bäst sin första nyårsshow som fått titeln Men heja..

DalaDemokraten - 15 jul 15 kl. 17:21

Heja Sverige!

Två gånger under de senaste månaderna har stor glädjeyra och nationell eufori brutit ut och exploderat i Sverige. Heja Sverige!!.

Västerbottens Folkblad - 05 jul 18 kl. 12:00

”Heja Sverige” – med balbygge mot cancer

När Sverige gick vidare i fotbolls-VM tittade bonden Tore Larsson i Överrödå på sina färgade balar och kom på en idé. – Jag hade blå och gula balar, så jag tänkte ”men för tusan, jag försöker göra det”, säger han skojfriskt. ”Heja Sverige!

Nya Wermlands Tidningen - 03 apr 12 kl. 16:38

Sköna typer med Heja Sverige

Humorgruppen Heja Sverige bjöd på några riktigt sköna typer i sin show som till exempel Mora Träsk, Svennis och raggaren Ronny och de gjorde en helt underbar parodi på travprogrammet Vinnare V75..

Expressen - 05 aug 12 kl. 10:47

Mats Olsson: Heja Sverige, vi är bäst - eller?

LONDON. Heja Sverige friskt humör... På tisdag kommer kungen.

Nya Wermlands Tidningen - 03 okt 13 kl. 18:49

WEBB-TV: Stôlligt värre med Heja Sverige

Den 5 oktober är det dags för Heja Sverige att häckla värmländska företeelser på nytt i Bort i Stôll ? en kärleksfull drift med Värmland..

Expressen - 07 sep 15 kl. 21:57

Maria Näslund: Heja Sverige är något av det finaste i tv just nu

Vänskapen i "Heja Sverige" är något av det finaste i tv just nu. TV4:s nya dokumentärserie träffar tittaren likt en lång, varm kram..

Dagens PS - 03 jul 18 kl. 10:43

Ledarkoll: Vinn, Sverige!

  Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och redovisar det nyttigaste. Idag handlar det om Almedalen, islamismen i Sverige, nätrasister och ett VM fritt från huliganer. Och Sverige mot Schweiz förstås.

Expressen - 20 jun 16 kl. 12:17

Carl Philip ska heja Sverige till EM-succé

Nu lyfter Sverige! Zlatan och resten av EM-gänget får kungligt stöd inför ödesmatchen på onsdag mot Belgien: Prins Carl Philip..

DN - 04 dec 16 kl. 07:50

Heja Sverige, friskt humör – vad är det som susen gör?

DN Kultur frågade 17 kulturpersoner om deras skäl till att hissa och dissa flaggan. 1. Vad är du stolt över med Sverige?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

Flygbolagen får mer medvind 2019

Den globala flygindustrin väntas nästa år uppvisa ett nettoresultat på 35,5 miljarder dollar, vilket är något över 32,3 miljarder dollar för 2018 (reviderat från tidigare prognos om 33,8 miljarder dollar i juni). Det bedömer den internationella flygorganisationen, IATA. Den högre vinsten väntas komma från att oljepriserna oväntat gått ned under hösten.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Börsplus tipsar: Sälj H&M-rivalen

Spanska klädbolaget Inditex, tillika H&M:s stora rival, faller i dag efter en svag kvartalsrapport. Är det e-handeln som börjat bita även här? Kanske är anledningen till att Inditex klarat sig bättre än H&M att Inditex verkar på marknader med förvånansvärt låg e-handelspenetration.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Lyxbyggaren varslar – ska spara 30 Mkr

Bostadsutvecklaren Oscar Properties ska genomföra ett besparingsprogram som innebär ett varsel på åtta tjänster men även andra besparingar. Målet är att minska kostnaderna med 30 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. ”Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut idag än för ett år sedan.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Di: Hans besked kan bli en rysare

Inflationen på klart lägre nivå än vad Stefan Ingves och hans kollegor räknat med. Kronkursen faller. SCB-siffror visar att inflationen i november blev klart lägre än vad Rikbanken kalkylerat med ”Det var andra månaden på raken som utfallet blev lägre än vad Riksbanken hade räknat med.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tesla stämmer anställd på 1,5 miljarder

Tesla har stämt den tidigare anställda Martin Tripp på mer än 167 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor. Det visar nyligen inskickade dokument, rapporterar CNBC. Tripp har tidigare anklagats för omfattande sabotage av Teslas vd Elon Musk.

Dagens PS - 7 timmar sedan

May bestrider förtroendeomröstning

Storbritanniens premiärminister kommer att bestrida kvällens förtroendeomröstning kring hennes ledarskap. Det uppgav Theresa May vid en presskonferens, rapporterar bland annat Sky News. ”En förändring av ledarskap skulle riskera vårt lands framtid”, sade Theresa May som menar att det riskerar att fördröja eller till och med stoppa brexit.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Aktieguru flaggar för börsras på 20 procent

De amerikanska börserna befinner sig i en björnmarknad och fallhöjden är på minst 20 procent. Det bedömer Ed Clissold, chefsstrateg för USA-marknaden på Ned David Research. I CNBC-programmet Futures Now sade han att ”om man ser på den senaste tiden tygellösa handel – bortkopplat från att den beror på en recession – så har vi en typisk bearmarket där nedgången kan bli på 20 procent eller mer”.

Dagens PS - 6 timmar sedan

AFV: Här finns ett ”spekulativt köpläge”

Affärsvärlden har tidigare haft ett säljråd på mobilspelsföretaget G5 Entertainment men tycker nu att kurskraschen har gått för långt i korta loppet. ”Börsförväntningarna har yxats så pass kraftigt att Affärsvärlden nu går från tvivlare till spekulativa köpare av kapitallätt vinstpotential i G5:s mobilspel. Köp – till hög risk – med riktkurs 200 kronor på tolv månaders sikt”, skriver Affärsvärlden Analys+ på onsdagen.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Ledarkollen: Bjässe på fallrepet?

Dagens ledarkoll handlar om företaget Amazon, om budgeten, om det politiska läget i Sverige och om att man måste lämna Paris för att kunna förstå kravallerna i Frankrike. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Amazon Dagens Industri skriver om företaget Amazon: ”I Europa har Amazon problem inom klädhandeln eftersom de inte erbjuder de starka varumärken kunderna här är vana vid, som de får hos exempelvis Zalando.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Misstroendeomröstning mot Theresa May

Storbritanniens premiärminister Theresa May står inför en potentiell misstroendeförklaring, rapporterar BBC med hänvisning till källor. Det är hennes egna partimedlemmar som skickat iväg de 48 brev som behövs för att utlösa en misstroendeförklaring mot premiärministern. Hittills har 27 medlemmar ur Tories-partiet offentligt gått ut och sagt att man skickat iväg breven.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.