YA > Lokalt

Thursday, 13 December, 00:59

YA - 18 jun 18 kl. 10:59

Beskedet: Återvinningsstation tas bortI sommar får källsorterande Hammenhögsbor ta bilen till grannbyn för att bli av med sina sopor. Återvinningsstationen tas bort den 29 juni och någon ersättningsplats har ännu inte hittats..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Hammenhögsbor

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beskedet, Återvinningsstation, tas, bort
Barometern - 25 jun 14 kl. 12:14

Återvinningsstation tas bort

Nu slipper snart turisterna se återvinningsstationen i hamnen. I slutet av den här veckan ska nämligen stationen på Norra Strandgatan tas bort.
– Normalt låter vi en återvinningsstation som ska flyttas stå kvar till dess att den nya platsen är klar, men vi vill vara smidiga i detta fall då det har det framförts starka önskemål baserat på att den befintliga stationen ligger olämpligt ur turistsynpunkt, säger Magnus Sandström, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, i ett pressmeddelande.

Norrtelje Tidning - 16 nov 17 kl. 04:00

Ilska bland Blidöborna när återvinningsstation tas bort: "Var finns miljötänket?"

Beskedet att Förpackning- och tidningsinsamlingen, FTI, stänger sin återvinningsstation på Blidö har mötts av förstämning och i vissa fall ilska. "Var finns miljötänket", undrar flera sedan nyheten blivit känd via ett Facebookinlägg..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Återvinningsstation tas bort

Återvinningsstationen vid Kunghällsplan i Bengtsfors plockas bort för att göra plats åt ett fyravåningshus..

BT - 14 feb 14 kl. 17:15

Återvinningsstationer tas bort på Trandared: "Letar nya platser"

Två återvinningsstationer på Trandared försvinner inom kort. Några nya platser finns än så länge inte i planeringen. Det är återvinningsstationerna på Söderdalsgatan och Söderforsgatan på Trandared som senast den 1 april ska tas bort.

Nya Wermlands Tidningen - 01 mar 18 kl. 16:33

Återvinningsstation tas bort från Prästgatan

SR - 11 dec 13 kl. 12:41

Maxgräns för förskolegrupper tas bort

Gränsen vid 15 barn per grupp tas bort i förskolan, det beskedet kom från Skolverket som har beslutat sig för att ändra sina råd för förskolan. Något som väcker kritik från flera håll. Lärarförbundets ordförande Eva- Lis Sirén är kritisk mot skolverkets nya råd..

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 17 kl. 15:52

Gränskontroll skärps, id-kontroller tas bort

Regeringen skärper gränskontrollerna, samtidigt som id-kontrollerna på bussar, tåg och färjor mellan Danmark och Sverige tas bort. Beskedet lämnas vid en presskonferens med Inrikesminister Anders Ygeman (S) och infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Sydsvenskan - 02 maj 17 kl. 15:52

Gränskontroll skärps, id-kontroller tas bort

Regeringen skärper gränskontrollerna, samtidigt som id-kontrollerna på bussar, tåg och färjor mellan Danmark och Sverige tas bort. Beskedet lämnas vid en presskonferens med Inrikesminister Anders Ygeman (S) och infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Skånskan - 20 okt 15 kl. 14:00

Hinder på gc-väg måste tas bort

HÖRBY Stora betongklumpar har placerats ut vid infarterna till gång- och cykelbanan mellan Osbyholm och Hörby, och hindrar räddningsfordon från att ta sig fram.
Från kommunen säger man att det är några av fastighetsägarna utmed gamla banvallen som ställt ut blocken för att hindra tjuvar och vandaler från att köra in med bil på gc-vägen.Det står ett betongblock vid tunneln under riksväg 13, intill Hörby fälad, och ett vid grindarna vid infarten till gång- och cykelvägen från Osbyholm.

Kristianstadsbladet - 01 aug 12 kl. 20:03

Stöttorna tas bort från fasaden


Som ett gips som tas av och blottar ett försvagat, men välläkt skelett. Blekt och darrande, men lättare till sinnes, kikar rådhuset fram när nu de stora stålstöden, som stöttat husets gamla trötta fasad genom vinterstormarna, tas bort. Långsamt går det.

Fler nyheter från YA

YA - 5 timmar sedan

Jubilarer hyllades på hotell Svea

De har alla varit anställda av Simrishamns kommun i 25 år. På onsdagskvällen firades jubilarerna på hotell Svea..

YA - 8 timmar sedan

Kommuner får rätt om sophantering

Konkurrensverket kan inte hindra de sydostskånska kommunerna att köpa soptjänster av Sysav AB. Det slår högsta förvaltningsdomstolen fast i en dom..

YA - 8 timmar sedan

Brandmän önskar mer kunskap och utrustning

Brandmän vill rädda liv. Bättre utbildning och mer utrustning står högt på deras önskelista..

YA - 8 timmar sedan

Brandmän räddar liv i väntan på ambulans: ”Vi får täcka upp för Region Skånes dåliga planering”

Medan högutbildad ambulanspersonal kör sjuktransporter räddar brandmännen liv. Nu sällar sig kommunpolitikerna i sydost till kritikerna mot hur samhällets livräddare används. .

YA - 10 timmar sedan

Österlen: Restaurang får årets miljöpris

Kommunens miljöpris går i år till restaurangen Jord & Bord i Örnahusen för dess mångåriga strävan att erbjuda lokalt och giftfritt odlade råvaror i sina vegetariska rätter..

YA - Igår: 19:00

Glädje i Havängs sommarby - slipper ordna egna avlopp

Sedan 2012 har de boende i Havängs sommarby suttit i kläm mellan kommunen och miljöförbundet. Nu ger en dom i mark- och miljödomstolen de boende rätt - de slipper anlägga egna avlopp och kan invänta kommunens utbyggnad..

YA - Igår: 18:28

Dom: Bilförare frias efter våldsam krasch in på kyrkogård

Den 40-årige man som körde rakt in på kyrkogården i Simris i våras frias nu från anklagelserna om grov vårdslöshet och vållande till kroppsskada..

YA - Igår: 10:54

Prisbelönta kockar auktionerar ut 6-rätters till förmån för Musikhjälpen

Tre prisbelönta kockar, hemmahörande i Sankt Olof, säljer en sexrätters middag för tio personer på Tradera. Pengarna skänker de till Musikhjälpen..

YA - I förrgår: 21:00

Pythagoras på ett pingisbord: ”Det är som med Zlatan”

Hur räknar man ut volymen på sitt hjärta, diagonalen på ett pingisbord och mantelarean på en pepparkaksburk? Allt detta vet nu eleverna på Österlengymnasiet, efter sitt matte-tema i korridorerna..

YA - I förrgår: 17:00

Så påverkar den nya tidtabellen dig ”Kan erbjuda fler turer på linjerna”

Bussarna synkar nu bättre med tågen i Simrishamn och Tomelilla. Det är två förändringar i Skånetrafikens nya tabell. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.