YLE > Finland

Tuesday, 17 July, 11:36

Liknande nyheter

Taggar: Hakkarainen, dömstill , villkorligt, fängelseför , sexuellt, ofredandeoch , misshandel
YLE - 16 okt 15 kl. 12:09

Kriminella roffare eller fläckfria politiker?

Brottslingar och snåla roffare? Nej, de flesta politikerna på Åland är säkert hederliga hårt arbetande, med ett fläckfritt förflutet och stor vilja att arbeta för andra. Det riskerar att snabbt bli bortglömt när man följer de dystrare sidorna i åländsk politik, skriver Yles utsända Bengt Östling.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Miljöhälsovården har inga nya uppgifter om algläget i Östnyland – viktigt att själv följa med

Många stränder i Östnyland har invaderats av blågröna alger de senaste dagarna. Bland annat finns det rikliga mängder vid Valkom badstrand i Lovisa och vid Pörtö i Borgå. Men läget kan ändras snabbt..

YLE - 2 timmar sedan

Niinistö i CNN:s intervju: "Ryssland vet att en invasion av de baltiska staterna leder till tredje världskriget"

Nyhetsgiganterna CNN och veteranankaret Christiane Amanpour fick en exklusiv intervju med president Sauli Niinistö. I intervjun pratar Niinistö om vikten av dialog mellan öst och väst, och förnekar att Finlands politik styrs av stormakterna..

YLE - 4 timmar sedan

SuomiAreena: Invandring diskuteras för ensidigt i finländsk press

Är medierna "rädda för svarte man" var frågan i Björneborg i går då politikveckan SuomiAreena körde igång ordentligt. Enligt forskning är finländska medier neutralt inställda till invandring, med en lutning mot negativ rapportering. Trots det tror många att medierna "mörkar" invandringens dåliga sidor..

YLE - 5 timmar sedan

Fläktar, chips, brustabletter och skugga – det är råden till alla äldre under värmeböljan

Risken för värmeslag ökar speciellt för äldre personer under värmeböljan. På äldreboenden är personalen tvungen att vara extra observant att så invånarna får i sig tillräckligt med näring..

YLE - 5 timmar sedan

Borgå Akilles satsning på en ny sprintakademi blev en flopp – nytt försök aktuellt i höst

Tanken var att erbjuda ungdomar möjligheten till högklassig löpträning, men intresset för sprintakademin var för litet. Tidpunkten för nysatsningen kan ha varit fel, tror Lars Fagerholm från Akilles..

YLE - 5 timmar sedan

Flera grönområden piffas upp på Kimitoön – nu är det Bruksparkens tur

Lite för mörkt och en fontän som inte har sprutat vatten på flera år är saker som lyfts fram av förbipasserande..

YLE - 6 timmar sedan

Världens ögon vändes mot Helsingfors - men vilken bild såg de i sociala medier?

Världens öron ville ivrigt höra vad de kostymklädda makthavarna sade i skymundan. I samma veva spreds också en Finlandsbild via sociala medier. Här är några plock ur snacket..

YLE - 6 timmar sedan

I Lindbergs växthus i Sibbo kan det bli upp till 40 grader i sommarhettan: "Vi skulle ha massor att göra men det går inte"

Värmeböljan gör inte livet lätt för någon - förutom kanske semesterfiraren som kan slänga av sig kläderna på stranden och svalka sig med en glass. Att jobba i kök eller växthus kan vara en särskild utmaning i hettan..

YLE - 13 timmar sedan

Första reaktion i USA efter toppmötet: "Trump i Putins ledband"

Det kan ha varit en framgång och ett steg vidare mot normaliserade relationer mellan USA och Ryssland. Men häpnaden la sig över den amerikanska pressen på plats i Helsingfors: Trump trodde mer på Putin än på egna myndigheter ifråga om valinblandning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.