DN > Kultur

Tuesday, 18 December, 11:42

DN - 18 jun 18 kl. 09:25

Svenska Akademilandslaget fullt av tillförsikt inför dagens rysareSATIR. Två av årets stora händelser möts i kväll när Svenska Akademilandslaget spelar sin första match i Världsmästerskapen. DN Kulturs expertkommentator Jesper Högström har tagit tempen på nationens stora hopp. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Akademilandslaget, Satir, Svenska Akademilandslaget, Världsmästerskapen, Kulturs, Jesper Högström

Dela artikeln

230 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska Akademilandslaget, fulltav , tillförsiktinför , dagens, rysare
YLE - 02 mar 17 kl. 05:40

Kristinestad - med tillförsikt in i framtiden

Efter några lite sämre år börjar det igen se bättre ut för Kristinestad. Ekonomin är på plus och staden är ganska livskraftig igen. Inför kommunalvalet är frågan om ett gemensamt skolcampus på tapeten och även vindkraften väcker diskussion.

Opinionen.se - 21 apr 13 kl. 13:43

IMF hoppas på tillförsikt

När Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken i helgen samlade till vårmöte var det främst behovet av ekonomisk tillförsikt som stod på agendan. IMF-chefen Christine Lagarde och IMF:s styrkommitté vände sig till de ledande ekonomiska makterna när de presenterade utmaningarna man står inför. ?

Expressen - 01 jan 15 kl. 07:30

Nordström: Tog emot nya året med tillförsikt

LOS ANGELES. Det bjöds på elva matcher i NHL under sista dagen av 2014. Kanske inte så många sprakande tillställningar, men några lag hade anledning att ta emot 2015 med tillförsikt.

Dagensanalys.se - 15 feb 17 kl. 15:14

Den europeiska (och svenska) annonsindustrin ser med ökad tillförsikt på 2017

Vi är nu inne på 2017 års andra månad och enligt nya siffror från The European Association of Communications Agencies (EACA) så ser de Europeiska marknadsförarna och annonsörer på framtiden med en högre tillförsikt än 2016. Detta trots ekonomisk och politisk osäkerhet. EACA:s index (European Advertising Business Climate Index) nådde +19 i januari 2017, jämfört med +16 i oktober 2016 och bara +7 i juli samma år.

Vimmerby Tidning - 02 feb 18 kl. 19:31

"Jag känner mig nöjd och har tillförsikt för framtiden"

Tidigare i dag blev det känt att RenoNorden överlåter renhållningen till GDL Transport AB. - För vår del känns det jättebra. Jag känner mig nöjd och har tillförsikt för framtiden med GDL som ny entreprenör, säger Torbjörn Swahn, VD för Vimmerby Energi & Miljö AB..

UNT - 09 sep 18 kl. 21:05

Viss tillförsikt på V:s valvaka

Vänsterpartiet i Enköping såg med viss tillförsikt fram mot resultatet av söndagens val..

YLE - 13 jan 17 kl. 04:21

Partierna rekryterar kommunalvalskandidater för fullt

På partiernas lokalavdelningar jobbar man nu hårt för att rekrytera kommunalvalskandidater. De som jobbar med kandidatrekryteringen säger att det är mycket jobb att göra för att man ska få kandidatlistorna fyllda fram till slutet av februari. Sdp: Januari viktig månad - Januari är en viktig månad, säger Markku Ahonpää, ordförande för Socialdemokraternas kommunorganisation i Vasa.

Skånskan - 15 jul 18 kl. 21:59

Derbydebut med fullt drag

Malmö Lennart Bengtsson påstår att han inte klär i hatt och hade egentligen inte alls tänkt följa med på galoppderbyt. Men Mavara Rosa tvingade honom och det gjorde hon rätt i: De blev utsedda till stiligaste paret på Jägersro!– Det tog en vecka att göra min egen hatt och halsbandet.

Dagens PS - 12 okt 18 kl. 21:22

Dagens PS expert: Fixa det här snabbt!

Under en intensiv dag i Stuttgart fick jag chansen att testa några av Mercedes laddade bilar. Den tyska tillverkaren har en tydlig strategi; 2022 ska hela Mercedes produktsortiment vara elektrifierat. Mercedes aggressiva strategi innebär att ett flertal elektrifierade alternativ kommer att finnas tillgängliga i varje segment, från Smart till stora SUV.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Johan Croneman: Höstens politiska ängslighet måste slå alla rekord

Under en av de mest osäkra politiska höstarna landet upplevt i modern tid har journalistiken obegripligt nog blivit allt harmlösare. Vi som tittar vill bli överraskade. Dags att vässa frågorna.

DN - 14 timmar sedan

Dagens skiva: RuPauls julskiva är nästan lika kul som tv-serien

RuPaul har byggt ett helt imperium kring sin förmåga att fylla livets sårigaste sidor med glädje och värme, och naturligtvis innebär hens ”Christmas party” en uppmaning om att möta helgens sorger med dans..

DN - 16 timmar sedan

Nathan Shachar: Få böcker har gjort lika stor skada som Edward Saids ”Orientalism”

Det är 40 år sedan Edward Saids ”Orientalism” kom ut, men dess innehåll möter oss fortfarande inom både akademin och kulturdebatten. Få böcker i vår tid har vunnit ett liknande gehör – men få har heller gjort lika stor intellektuell skada, skriver Nathan Shachar..

DN - 16 timmar sedan

Konsertrecension: Skepta har baxat sin grime ända in i mål

Efter genombrottet med den första vågen av grime på 00-talet har Skepta gått varvet runt och blivit mainstreamstjärna igen, denna gång utan kompromisser. Men det är förbandsrapparen LD som representerar nuet..

DN - 18 timmar sedan

Vittne i Akademiens utredning: ”Uppgifterna ska inte kunna avfärdas”

Den nya utredningen som gjorts med anledning av misstänkta stadgebrott inom Svenska Akademien är nu färdig, rapporterar SvD.   Flera personer träder fram och vittnar i utredningen under eget namn, bland annat författaren och tidigare akademiledamoten Klas Östergren.  – Jag går ut med namn för att inte uppgifterna om läckor ska kunna avfärdas, säger dramaturgen Anna Kölén till DN..

DN - 21 timmar sedan

Konsertrecension: Plastic Fantastic blir befriade av sin plastiga dogm

I kvartetten Plastic Fantastic spelar Jonas Kullhammar och Fredrik Nordström på varsin saxofon av plast, ett kultförklarat instrument som hjälper dem till nya infall och påhitt..

DN - 21 timmar sedan

DN:s kritiker om fem favoriter just nu

Musik, tv-serie, roman, film och artikel – DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid. Veckans tips kommer från Kristofer Ahlström, Helena Lindblad, Birgitta Rubin, Jonas Thente och Greta Thurfjell..

DN - 14 dec 18 kl. 06:00

DN väljer: Här är årets bästa utländska filmer

Åtta filmkritiker plockar ut sina favoriter från det gångna året..

DN - Igår: 21:45

Bokrecension: Med hatt och revolver i Berlins mellankrigsvärld

Volker Kutscher gör ett dristigt försök att gestalta Weimartidens undre världar och subkulturer. ”Babylon Berlin” är underhållande men lite styltig. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.