SR > Kultur

Sunday, 18 November, 16:05

Liknande nyheter

Taggar: Regeringeni , Italien, ser, kulturensom en , ekonomisk, faktor
DI - 23 jan 15 kl. 12:49

Italien ser behov att skynda på reformer

Efter Europeiska centralbankens besked med kvantitativa lättnader behöver Italien och Europa arbeta med fortsatta reformer..

SvD - 06 mar 15 kl. 07:58

Regeringen: utredare ser Över statlig fÖretagsfinansiering

Regeringen ger utredaren Hans Rydstad i uppdrag att se över statens insatser för företagsfinansiering. Utredningen ska göra en behovskartläggning av statliga marknadskompletterande finansieringsinsatser riktade till små och medelstora företag..

Nyheter 24 - 10 nov 17 kl. 22:46

Marcus Birro: "Italien har gått på myten om sig själva"

Jag kan en del om lidande. Jag kan en del om sönderslagna Grappa-glas inne på Italienska Föreningen. Alla som pantat sitt dumma blödande hjärna till ett landslag eller ett klubblag vet hur det känns.

Nyheter 24 - 16 nov 17 kl. 12:19

Marcus Birro i Milano: Allt jag ser på tv är Buffons tårar

Solen gick upp över Milano i tisdags också... Den kom krypande genom dimmorna över Alperna, sökte sig ner mot staden, hittade in genom gardinerna och parkerade på mitt golv nedanför sängen på hotellet. Varenda tevekanal vevar samma saker om och om igen.

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 15 kl. 06:01

Regeringen tar miljarder och ger miljoner

De höjda bidrag som regeringen tillför kulturen är alltså bara en liten del av det som man i nästa steg tar ifrån kulturen i form av höjda skatter och avgifter, skriver Olof Lavesson..

Regeringen - 10 mar 11 kl. 13:20

Ytterligare 17,5 miljoner till jämställdhet inom kulturen

Regeringen ger Svenska filminstitutet och Statens historiska museer i uppdrag att arbeta för ökad jämställdhet inom museisektorn och filmen. - Kulturområdet och samhället i stort ska präglas av likabehandling och jämlika villkor för män och kvinnor. Därför är det viktigt att vi nu fortsätter och utvidgar regeringens satsningar på jämställdhet inom kulturområdet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Hela Gotland - 09 apr 11 kl. 04:00

"Satsa på kulturen så löser sig mycket annat"

Hon ser kulturen som nyckeln till att det andra ska fungera. För sex år sedan gifte hon sig under medeltidsveckan. Med kärlek flyttar öns nya kultur- och fritidschef till ön..

NSD - 12 jul 13 kl. 22:50

Kulturen drar kunder till butikerna i Luleå

Anneli Wallström äger Guns skor och Ove Segerlund är ägare till Berlins i Luleå. Båda ser kulturen som en viktig draghjälp i sina verksamheter.??Tomas Ledins konsert gjorde att jag fick många kunder, säger Wallström.??

Regeringen - 30 maj 17 kl. 08:30

Bah Kuhnke: Inför lag för att hålla kulturen fri från politiska diktat

Debattartikel av Alice Bah Kuhnke. Svenska Dagbladet 29 maj 2017. SvD:s Ola Wong och andra debattörer har riktat kritik mot den rödgröna regeringen för att ägna sig vad de anser vara en politisk styrning av museerna.

Regeringen - 07 jun 12 kl. 11:57

Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm

Regeringen ser mycket allvarligt på den stora bostadsbristen i Stockholmsregionen. Därför har regeringen idag beslutat att ge Stockholms läns landsting - i egenskap av regionplaneorgan för kommunerna i Stockholms län - i uppdrag att göra en regional bedömning av behovet av nya bostäder i alla kommunerna i Stockholms län. Pressmeddelande: Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm Socialdepartementet, 7 juni 2012.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Englund håller dörren till Akademien på glänt

Akademiledamoten, historikern och författaren Peter Englund har fortfarande inte bestämt sig för om han ska återvända till stol nummer 10..

SR - 4 timmar sedan

Marilyn Monroes glob såld för rekordbelopp

 En Golden Globe-statyett som skådespelaren Marilyn Monroe tilldelades 1961 har gått under klubban för motsvarande 2.2 miljoner kronor vid en auktion i Kalifornien..

SR - 9 timmar sedan

Veckans ord: Balkong

I dagens Veckans ord har Gunnar Bolin stött på en byggnadsdetalj som plötsligt fått en mer symbolisk innebörd..

SR - Igår: 19:40

Här är vinnarna på Stockholm filmfestival 2018

På fredagskvällen delades priserna ut på Stockholm filmfestivalen. Och det blev kvinnornas år..

SR - Igår: 16:26

"Vox lux"-regissören: Jag ville behandla min generations ämnen

Brady Corbet har bytt skådespeleriet mot regin. I P1 Kultur berättar han om sin nya film "Vox lux"..

SR - Igår: 16:15

Faust – något helt nytt av en klassiker

Klassikern "Faust" har satts upp på Elverket, Dramaten i Stockholm. Mikael Timm har sett den och förvånades..

SR - Igår: 16:16

"Cold war"-paret om den krävande inspelningen

Tomasz Kot och Joanna Kulig, huvudrollerna i bioaktuella "Cold war" berättar om hur det var att delta i den Ida-regissören nya film..

SR - Igår: 16:12

Hon blir ny chef för Skånes dansteater

Mira Helenius Martinsson blir ny vd och konstnärlig ledare för Skånes dansteater i Malmö..

SR - Igår: 16:12

Elisabeth Ohlson Wallin tar farväl av Ecce homo

I 20 år har fotoutställningen Ecce Homo turnerat, men nu är det slut. P1 Kultur har pratat med fotografen Elisabeth Ohlson Wallin inför avskedet..

SR - I förrgår: 15:25

Skruvad skräckkomedi ovanlig som iransk festivalfilm

Iranska festivalfilmer brukar fokusera på samhällsproblem. Det gör filmen komedin Pig, som visas i Stockholm, till en ovanlig iransk filmfestivalfilm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.