SR > Kultur

Saturday, 21 July, 19:10

Liknande nyheter

Taggar: Regeringeni , Italien, ser, kulturensom en , ekonomisk, faktor
DI - 23 jan 15 kl. 12:49

Italien ser behov att skynda på reformer

Efter Europeiska centralbankens besked med kvantitativa lättnader behöver Italien och Europa arbeta med fortsatta reformer..

SvD - 06 mar 15 kl. 07:58

Regeringen: utredare ser Över statlig fÖretagsfinansiering

Regeringen ger utredaren Hans Rydstad i uppdrag att se över statens insatser för företagsfinansiering. Utredningen ska göra en behovskartläggning av statliga marknadskompletterande finansieringsinsatser riktade till små och medelstora företag..

Nyheter 24 - 10 nov 17 kl. 22:46

Marcus Birro: "Italien har gått på myten om sig själva"

Jag kan en del om lidande. Jag kan en del om sönderslagna Grappa-glas inne på Italienska Föreningen. Alla som pantat sitt dumma blödande hjärna till ett landslag eller ett klubblag vet hur det känns.

Nyheter 24 - 16 nov 17 kl. 12:19

Marcus Birro i Milano: Allt jag ser på tv är Buffons tårar

Solen gick upp över Milano i tisdags också... Den kom krypande genom dimmorna över Alperna, sökte sig ner mot staden, hittade in genom gardinerna och parkerade på mitt golv nedanför sängen på hotellet. Varenda tevekanal vevar samma saker om och om igen.

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 15 kl. 06:01

Regeringen tar miljarder och ger miljoner

De höjda bidrag som regeringen tillför kulturen är alltså bara en liten del av det som man i nästa steg tar ifrån kulturen i form av höjda skatter och avgifter, skriver Olof Lavesson..

Hela Gotland - 09 apr 11 kl. 04:00

"Satsa på kulturen så löser sig mycket annat"

Hon ser kulturen som nyckeln till att det andra ska fungera. För sex år sedan gifte hon sig under medeltidsveckan. Med kärlek flyttar öns nya kultur- och fritidschef till ön..

NSD - 12 jul 13 kl. 22:50

Kulturen drar kunder till butikerna i Luleå

Anneli Wallström äger Guns skor och Ove Segerlund är ägare till Berlins i Luleå. Båda ser kulturen som en viktig draghjälp i sina verksamheter.??Tomas Ledins konsert gjorde att jag fick många kunder, säger Wallström.??

Regeringen - 10 mar 11 kl. 13:20

Ytterligare 17,5 miljoner till jämställdhet inom kulturen

Regeringen ger Svenska filminstitutet och Statens historiska museer i uppdrag att arbeta för ökad jämställdhet inom museisektorn och filmen. - Kulturområdet och samhället i stort ska präglas av likabehandling och jämlika villkor för män och kvinnor. Därför är det viktigt att vi nu fortsätter och utvidgar regeringens satsningar på jämställdhet inom kulturområdet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Regeringen - 30 maj 17 kl. 08:30

Bah Kuhnke: Inför lag för att hålla kulturen fri från politiska diktat

Debattartikel av Alice Bah Kuhnke. Svenska Dagbladet 29 maj 2017. SvD:s Ola Wong och andra debattörer har riktat kritik mot den rödgröna regeringen för att ägna sig vad de anser vara en politisk styrning av museerna.

Regeringen - 07 jun 12 kl. 11:57

Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm

Regeringen ser mycket allvarligt på den stora bostadsbristen i Stockholmsregionen. Därför har regeringen idag beslutat att ge Stockholms läns landsting - i egenskap av regionplaneorgan för kommunerna i Stockholms län - i uppdrag att göra en regional bedömning av behovet av nya bostäder i alla kommunerna i Stockholms län. Pressmeddelande: Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm Socialdepartementet, 7 juni 2012.

Fler nyheter från SR

SR - 20 timmar sedan

Barockglans i Solen och Nordstjärnan på Vadstena slott

En sång- och danshyllning skapad 1701 och tillägnad Ludvig XIV och Karl XII - det är det allkonstverk som Vadstena-Akademien bjuder på i årets stora uppsättning Solen och Nordstjärnan..

SR - Igår: 15:06

Telia köper Bonnier Broadcasting

Idag offentliggjordes en storaffär på den svenska mediemarknaden. Telia köper Bonniers tv-verksamhet för totalt 9,2 miljarder kronor..

SR - Igår: 14:35

Adaks filmfestival invigd – för 26:e året

Den gamla styrelsen slutade förra året, men i år återvänder Adaks filmfestival med ny ledning. – I år har vi siktat in oss på olika teman – att vi har olika teman de tre olika dagarna och valt filmer och gäster utifrån det, säger Jeanette Hallin, ordförande i föreningen Sagabiografens vänner..

SR - Igår: 14:13

Colleen McCulloughs mångmiljonarvstvist är över – tillföll maken

2015 avled den framgångsrika, australiska författaren Colleen McCullough. Sedan dess har det varit oklart vem hennes mångmiljonarv ska tillfalla – fram till nu..

SR - Igår: 11:00

"Gomorra"-författaren stäms av Italiens inrikesminister

Efter hätska meningsutbyten på Twitter stämmer Italiens högerpopulistiske inrikesminister Matteo Salvini författaren Roberto Saviano för förtal..

SR - Igår: 10:15

Akira Kurosawas manuspartner är död

Shinobu Hashimoto, som bland annat var med och skrev manus till flera av Akira Kurasawas filmer, har dött..

SR - Igår: 10:15

Fyra personer åtalas för mordet på rapparen XXXTentacion

De fyra åtalade männnen är mellan 20 och 22 år gamla och anklagas för att ha mördat rapparen i samband med att de skulle råna honom..

SR - Igår: 06:30

Överlevare från Utøya återskapar sina minnen

Den svenska dokumentärfilmen 'Reconstructing Utøya' låter fem överlevare gestalta sina minnen kring händelsen..

SR - Igår: 06:30

Minnesmärke för 22 juli avtäcks i Oslo

Minnesmärket är placerat mitt i regeringskvarteret och ska avtäckas på 7-årsdagen av attentaten..

SR - Igår: 06:00

Beast - lockande farlig kärlek

Förbjuden ung kärlek och Morden i Midsomer-miljöer. Det möter oss i brittiska filmen Beast..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.