SR > Kultur

Tuesday, 19 February, 04:33

SR - 18 jun 18 kl. 07:45

Regeringen i Italien ser kulturen som en ekonomisk faktorItaliens nya kulturminister, Femstjärnerörelsens Alberto Bonisoli, prioriterar jobb och kultur. Det sa han i sitt första officiella uttalande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Italien, Alberto Bonisoli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringeni , Italien, ser, kulturensom en , ekonomisk, faktor
DI - 23 jan 15 kl. 12:49

Italien ser behov att skynda på reformer

Efter Europeiska centralbankens besked med kvantitativa lättnader behöver Italien och Europa arbeta med fortsatta reformer..

SvD - 06 mar 15 kl. 07:58

Regeringen: utredare ser Över statlig fÖretagsfinansiering

Regeringen ger utredaren Hans Rydstad i uppdrag att se över statens insatser för företagsfinansiering. Utredningen ska göra en behovskartläggning av statliga marknadskompletterande finansieringsinsatser riktade till små och medelstora företag..

Nyheter 24 - 10 nov 17 kl. 22:46

Marcus Birro: "Italien har gått på myten om sig själva"

Jag kan en del om lidande. Jag kan en del om sönderslagna Grappa-glas inne på Italienska Föreningen. Alla som pantat sitt dumma blödande hjärna till ett landslag eller ett klubblag vet hur det känns.

Nyheter 24 - 16 nov 17 kl. 12:19

Marcus Birro i Milano: Allt jag ser på tv är Buffons tårar

Solen gick upp över Milano i tisdags också... Den kom krypande genom dimmorna över Alperna, sökte sig ner mot staden, hittade in genom gardinerna och parkerade på mitt golv nedanför sängen på hotellet. Varenda tevekanal vevar samma saker om och om igen.

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 15 kl. 06:01

Regeringen tar miljarder och ger miljoner

De höjda bidrag som regeringen tillför kulturen är alltså bara en liten del av det som man i nästa steg tar ifrån kulturen i form av höjda skatter och avgifter, skriver Olof Lavesson..

Regeringen - 10 mar 11 kl. 13:20

Ytterligare 17,5 miljoner till jämställdhet inom kulturen

Regeringen ger Svenska filminstitutet och Statens historiska museer i uppdrag att arbeta för ökad jämställdhet inom museisektorn och filmen. - Kulturområdet och samhället i stort ska präglas av likabehandling och jämlika villkor för män och kvinnor. Därför är det viktigt att vi nu fortsätter och utvidgar regeringens satsningar på jämställdhet inom kulturområdet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Hela Gotland - 09 apr 11 kl. 04:00

"Satsa på kulturen så löser sig mycket annat"

Hon ser kulturen som nyckeln till att det andra ska fungera. För sex år sedan gifte hon sig under medeltidsveckan. Med kärlek flyttar öns nya kultur- och fritidschef till ön..

NSD - 12 jul 13 kl. 22:50

Kulturen drar kunder till butikerna i Luleå

Anneli Wallström äger Guns skor och Ove Segerlund är ägare till Berlins i Luleå. Båda ser kulturen som en viktig draghjälp i sina verksamheter.??Tomas Ledins konsert gjorde att jag fick många kunder, säger Wallström.??

Regeringen - 30 maj 17 kl. 08:30

Bah Kuhnke: Inför lag för att hålla kulturen fri från politiska diktat

Debattartikel av Alice Bah Kuhnke. Svenska Dagbladet 29 maj 2017. SvD:s Ola Wong och andra debattörer har riktat kritik mot den rödgröna regeringen för att ägna sig vad de anser vara en politisk styrning av museerna.

Regeringen - 07 jun 12 kl. 11:57

Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm

Regeringen ser mycket allvarligt på den stora bostadsbristen i Stockholmsregionen. Därför har regeringen idag beslutat att ge Stockholms läns landsting - i egenskap av regionplaneorgan för kommunerna i Stockholms län - i uppdrag att göra en regional bedömning av behovet av nya bostäder i alla kommunerna i Stockholms län. Pressmeddelande: Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm Socialdepartementet, 7 juni 2012.

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Film om katolsk övergreppsskandal får domstolsstöd

Filmen "Grâce à Dieu" – om de mest uppmärksammade anklagelserna av sexuella övergrepp på barn inom katolska kyrkan i Frankrike – får går upp på franska biografer i veckan. Det beslutade under måndagen fransk domstol, efter försök att stoppa premiären..

SR - 12 timmar sedan

Ny utställning om konstnärsgemenskapen i Grez-sur-loing

På Prins Eugens Waldemarsudde har konstutställningen "Grez-sur-Loing – Konst och relationer" precis öppnat. Konstvetaren Alexandra Herlitz har forskat om konstnärsgemenskapen i Grez..

SR - 12 timmar sedan

Bokförlagen vill inte tappa mark i en digital värld

Den totala försäljningen av böcker ökar och det beror på digitala abonnemangstjänster. Svenska förlag arbetar hårt för att inte hamna efter i utvecklingen..

SR - 14 timmar sedan

Mediesveriges avgörande ögonblick sedan millennieskiftet

Vilken betydelse fick lansering av Iphone i Sverige för svenska medier? Hur kunde Elitlistan väcka sådan ilska? Varför är en teppanyakihäll en viktig del för svensk mediehistoria?

SR - 14 timmar sedan

Musiker oroliga efter minskade bidrag till jazzklubbar

Även musikerna känner oro efter Kulturrådets beslut att dra in bidragen till tretton jazzföreningar runt om i landet..

SR - 21 timmar sedan

Ett självmords anatomi - modigt, skakigt, mörkt.

Var börjar och slutar ett självmord? Kan och måste det ärvas? Den brittiske dramatikern Alice Birch frågor tolkas av regissören Suzanne Osten i Malmö.

SR - 19 timmar sedan

Uppåt för bokbranschen - tack vare digitala abonnemangstjänster

Kurvan pekar uppåt för den svenska bokbranschen. 2018 ökade den totala försäljningen av böcker med nästan fem procent, mycket tack vare att de digitala abonnemangstjänsterna växer snabbt..

SR - 21 timmar sedan

I "24 Timmar Svart Kvinna" förstör rasismen festen

För fem år sen startades Instagramkontot "Svart Kvinna". Nu kommer pjäsen, där vi möter fyra unga svarta kvinnor som får sin kväll på stan förstörd av rasism..

SR - I förrgår: 13:48

Skådespelaren Bruno Ganz har avlidit

Den schweiziske skådespelaren blev bland annat känd för sin roll som Adolf Hitler..

SR - 15 feb 19 kl. 18:31

Ryan Adams kommande skivsläpp stoppas

Sångaren och låtskrivaren Ryan Adams kommande skiva har lagts på is. Det skriver branschtidningen Variety..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.