YLE > Finland

Monday, 25 March, 06:37

YLE - 18 jun 18 kl. 07:39

Trafikskyddet: Var fjärde ungdom känner någon som har kört drogpåverkadEn fjärdedel av ungdomarna i åldern 15-20 år känner personligen någon som har kört ett fordon under drogpåverkan. En överväldigande majoritet anser också att köra påverkad är en allvarlig eller mycket allvarlig trafikförseelse..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TrafikskyddetVar , fjärde, ungdom, kännernågon som har , kört, drogpåverkad
YLE - 11 jul 13 kl. 08:20

Trafikskyddet: Många slumrar till bakom ratten

Var fjärde bilist har slumrat till bakom ratten och nästan alla har kört då de varit trötta, visar Trafikskyddets undersökning. En trött förare är en lika stor risk i trafiken som en rattfyllerist, uppger Trafikskyddet. Förarens reaktioner blir långsammare, bedömningsförmågan försämras och det tar längre tid att fatta beslut.

YLE - 15 jun 15 kl. 07:48

Var fjärde i Vasa kör med mobilen i handen

Så många som var fjärde Vasabo talar i mobiltelefonen eller knappar på mobiltelefonen under körning i rusningtrafik. Det visar en undersökning som tidningen Pohjalainen gjort. Lena von Knorring, informatör på Trafikskyddet, känner väl till fenomenet.

YLE - 10 jul 12 kl. 10:10

"Tudelad inställning till fortkörning"

Varannan finländare stöder tanken att man sänker hastighetsbegränsningar för att öka trafiksäkerheten. Samtidigt anser nästan hälften att det är viktigare att följa rytmen i trafiken än att hålla sig till hastighetsbegränsningarna, visar en undersökning som Trafikskyddet gjort. - Finländarnas inställning till fortkörning är tudelad.

YLE - 30 jan 16 kl. 15:25

Västnylänningar ovana vid rondeller

Ekenäs enda rondell skapar huvudbry för en del förare. Yle Västnyland räknade hur många som blinkar och inte blinkar då de ska i rondellen. Vi frågade också hur Ekenäsborna tycker att trafikreglerna överlag följs.

YLE - 17 jul 14 kl. 20:06

Flicka hittades inlåst i bil - över 80 grader inne i bilen

En flicka i 5-6-års ålder hittades inlåst i en bil av en förbipasserande. Pappan till flickan var borta i tjugo minuter men temperaturen inne i bilen var troligen över 80 grader då flickan räddades, det skriver tidningen Ilta-Sanomat. En föripasserande märkte att något rörde sig i en bil som stod parkerad vid sidan av vägen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Viking Skys kapten Bengt-Owe Gustafsson är åländsk

Kapten Bengt-Owe Gustafsson på det olycksdrabbade fartyget Viking Sky, som råkade i sjönöd i helgen, är hemma från Hammarland på Åland..

YLE - 45 minuter sedan

Morgonkollen: Tidigare förskolestart får stöd av partierna, Rysslandsutredning klar, Westö byter bokförlag

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 1 timme sedan

Kjell Westö ger ut två nya böcker och byter förlag från Schildts & Söderströms till Förlaget M

Författaren Kjell Westö meddelar på sin offentliga Facebooksida att han kommer ut med två nya böcker och samtidigt byter förlag från Schildts & Söderströms till Förlaget M..

YLE - 45 minuter sedan

Kristinestadskaplanen misstänks för hets mot folkgrupp

Kaplanen Markus Engströms insändare om homosexualitet utreds som hets mot folkgrupp..

YLE - 1 timme sedan

Förlängd förskola får stöd bland partierna, men en del vill låta barnen leka

Många riksdagspartier vill i sina valprogram förnya förskolesystemet. Förskola för 5-åringar får en del stöd, men frågan är långt ifrån entydig..

YLE - 1 timme sedan

Isande kallt och rykande hett – här är superkylskåpet där företag kan testa hållbarheten hos sina produkter

Industriföretag behöver ofta testa hållbarheten hos sina produkter. I yrkeshögskolan Centrias tester kan det bli både skumpigt, hett och fuktigt..

YLE - 2 timmar sedan

Östnyländska sannfinländare efterlyser varsamt skogsbruk och bättre övervakad vård

Inför riksdagsvalet presenterar Yle Östnyland riksdagskandidater från den del av regionen som vi bevakar. Turen har nu kommit till Sannfinländarna..

YLE - 9 timmar sedan

Fjärilar vaknar och vårfåglar landar - lite vårvärme att vänta nästa vecka

I början av nästa vecka kan vädret vara lite kyligt i södra Finland även om det är plusgrader. Därefter väntas varmare vårväder..

YLE - 14 timmar sedan

Småföretagare hårt drabbade av Helsingegatans vattenläcka - torkandet tar flera veckor att

Lördagens massiva vattenläcka i Berghäll i Helsingfors drabbar sammanlagt 13 fastigheter. Många småföretagare som har sina lokaler i gatuplan är illa ute..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.