YLE > Finland

Tuesday, 25 September, 13:01

Liknande nyheter

Taggar: TrafikskyddetVar , fjärde, ungdom, kännernågon som har , kört, drogpåverkad
YLE - 11 jul 13 kl. 08:20

Trafikskyddet: Många slumrar till bakom ratten

Var fjärde bilist har slumrat till bakom ratten och nästan alla har kört då de varit trötta, visar Trafikskyddets undersökning. En trött förare är en lika stor risk i trafiken som en rattfyllerist, uppger Trafikskyddet. Förarens reaktioner blir långsammare, bedömningsförmågan försämras och det tar längre tid att fatta beslut.

YLE - 15 jun 15 kl. 07:48

Var fjärde i Vasa kör med mobilen i handen

Så många som var fjärde Vasabo talar i mobiltelefonen eller knappar på mobiltelefonen under körning i rusningtrafik. Det visar en undersökning som tidningen Pohjalainen gjort. Lena von Knorring, informatör på Trafikskyddet, känner väl till fenomenet.

YLE - 10 jul 12 kl. 10:10

"Tudelad inställning till fortkörning"

Varannan finländare stöder tanken att man sänker hastighetsbegränsningar för att öka trafiksäkerheten. Samtidigt anser nästan hälften att det är viktigare att följa rytmen i trafiken än att hålla sig till hastighetsbegränsningarna, visar en undersökning som Trafikskyddet gjort. - Finländarnas inställning till fortkörning är tudelad.

YLE - 30 jan 16 kl. 15:25

Västnylänningar ovana vid rondeller

Ekenäs enda rondell skapar huvudbry för en del förare. Yle Västnyland räknade hur många som blinkar och inte blinkar då de ska i rondellen. Vi frågade också hur Ekenäsborna tycker att trafikreglerna överlag följs.

YLE - 17 jul 14 kl. 20:06

Flicka hittades inlåst i bil - över 80 grader inne i bilen

En flicka i 5-6-års ålder hittades inlåst i en bil av en förbipasserande. Pappan till flickan var borta i tjugo minuter men temperaturen inne i bilen var troligen över 80 grader då flickan räddades, det skriver tidningen Ilta-Sanomat. En föripasserande märkte att något rörde sig i en bil som stod parkerad vid sidan av vägen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Regeringspartierna: "Vi har rensat luften", men Centern håller krismöte ikväll

Regeringspartierna säger att luften är rensad, efter förra veckans bråk om Soini-omröstningen i riksdagen. De tre riksdagsgruppernas ordförande träffades för att gå igenom händelserna som har skapat irritation. Centerns grupp håller ändå fast vid sitt krismöte ikväll..

YLE - 1 timme sedan

JHL går med i protesten - övertid och skiftbyten förbjuds på obestämd tid för många kommun- och statsanställda

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL går med i den fackliga protesten mot regeringen förslag att luckra upp anställninsgtryggheten vid mindre företag..

YLE - 2 timmar sedan

Kraftigt berusad man körde i fel riktning i tunnel på motorväg i Lojo - hölls inte på benen när polisen hittade honom

En man misstänks för att ha kört i fel riktning på Åbo motorväg i Karnais vägtunnel i Lojo. Mannen sov av sig ruset på en parkeringsplats efter vansinnesfärden..

YLE - 3 timmar sedan

OP samarbetsförhandlar - berör 6 000 anställda

OP Gruppen inleder samarbetsförhandlingar som omfattar 6 000 anställda inom OP:s centralinstitutskoncern. Koncernen varslar inte om uppsägningar, men en del av uppgifterna kommer att upphöra. Samtidigt uppstår också nya..

YLE - 3 timmar sedan

Polisen i Österbotten får anmärkning för att ha stoppat fotbollssupportrar från att ta sig till Vasa

Polisen i Österbotten har fått en anmärkning av biträdande justitieombudsmannen. Orsaken är att man i fjol våras stoppade och genomsökte ett par supporterbussar som var på väg från Helsingfors till Vasa..

YLE - 14 timmar sedan

Centerns riksdagsgrupp håller krismöte i Villa Bjälbo på tisdag - också Blå framtid håller möte

Antti Kaikkonen, ordförande för Centerns riksdagsgrupp, bekräftar för STT att han har kallat partiets riksdagsgrupp till statsministerns tjänstebostad på tisdag. På tisdagen meddelade Blå framtids gruppordförande Simon Elo att också de blås riksdagsgrupp håller ett möte..

YLE - 4 timmar sedan

PTT: Maten blir dyrare - köttpriset stiger efter fyra års nedgång

Livsmedelspriserna stiger i år och nästa år, visar Pellervo Ekonomiska Forskningsinstituts prognos. Efter fyra års prisnedgång blir nu också köttprodukterna dyrare. Spannmålets prisutveckling är däremot jämn..

YLE - 4 timmar sedan

Pyttis fågelskyddshem hotas av stängning

Kymmenedalens naturskyddskrets kan inte längre sköta verksamheten vid Pyttis fågelskyddshem. Om ingen vill ta över läggs skyddshemmet kanske ner vid årsskiftet..

YLE - 5 timmar sedan

Staten ska få bättre koll på utlänningars fastighetsköp – ett nytt lagförslag som ger staten förkörsrätt på strategiskt viktiga fastigheter tar oss tillbaka till 90-talet

På 1990-talet reglerades utlänningars fastighetsköp i Finland men i och med Finlands inträde i EU och att det säkerhetspolitiska läget såg annorlunda ut avskaffades regleringarna. Nu är situationen en annan och staten behöver därför ha bättre översyn över utländska köpares fastighetsköp och ha större möjligheter att ingripa i problematiska situationer för att säkra den nationella säkerheten. I november landar ett lagpaket som föreslår detta på riksdagens bord..

YLE - 6 timmar sedan

I Ekenäs betalar många extra för körlektioner med moped

Det finns en risk att olyckor ökar till följd av förändringarna i lagen gällande mopedkort. Det befarar Johan Forssell som är trafiklärare i Ekenäs. Samtidigt gläds han över att flera väljer att ta körlektioner i alla fall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.