YLE > Finland

Wednesday, 18 July, 06:47

YLE - 18 jun 18 kl. 07:39

Trafikskyddet: Var fjärde ungdom känner någon som har kört drogpåverkadEn fjärdedel av ungdomarna i åldern 15-20 år känner personligen någon som har kört ett fordon under drogpåverkan. En överväldigande majoritet anser också att köra påverkad är en allvarlig eller mycket allvarlig trafikförseelse..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TrafikskyddetVar , fjärde, ungdom, kännernågon som har , kört, drogpåverkad
YLE - 11 jul 13 kl. 08:20

Trafikskyddet: Många slumrar till bakom ratten

Var fjärde bilist har slumrat till bakom ratten och nästan alla har kört då de varit trötta, visar Trafikskyddets undersökning. En trött förare är en lika stor risk i trafiken som en rattfyllerist, uppger Trafikskyddet. Förarens reaktioner blir långsammare, bedömningsförmågan försämras och det tar längre tid att fatta beslut.

YLE - 15 jun 15 kl. 07:48

Var fjärde i Vasa kör med mobilen i handen

Så många som var fjärde Vasabo talar i mobiltelefonen eller knappar på mobiltelefonen under körning i rusningtrafik. Det visar en undersökning som tidningen Pohjalainen gjort. Lena von Knorring, informatör på Trafikskyddet, känner väl till fenomenet.

YLE - 10 jul 12 kl. 10:10

"Tudelad inställning till fortkörning"

Varannan finländare stöder tanken att man sänker hastighetsbegränsningar för att öka trafiksäkerheten. Samtidigt anser nästan hälften att det är viktigare att följa rytmen i trafiken än att hålla sig till hastighetsbegränsningarna, visar en undersökning som Trafikskyddet gjort. - Finländarnas inställning till fortkörning är tudelad.

YLE - 30 jan 16 kl. 15:25

Västnylänningar ovana vid rondeller

Ekenäs enda rondell skapar huvudbry för en del förare. Yle Västnyland räknade hur många som blinkar och inte blinkar då de ska i rondellen. Vi frågade också hur Ekenäsborna tycker att trafikreglerna överlag följs.

YLE - 17 jul 14 kl. 20:06

Flicka hittades inlåst i bil - över 80 grader inne i bilen

En flicka i 5-6-års ålder hittades inlåst i en bil av en förbipasserande. Pappan till flickan var borta i tjugo minuter men temperaturen inne i bilen var troligen över 80 grader då flickan räddades, det skriver tidningen Ilta-Sanomat. En föripasserande märkte att något rörde sig i en bil som stod parkerad vid sidan av vägen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Lönnströms hemmuseum firar 30 år – bjuder på spännande historier i autentisk miljö

Rafael och Teresia Lönnström var ett fabrikörspar med en dramatisk historia och ett starkt intresse för konst. I slutet av 1980-talet förvandlades deras hem till ett hemmuseum. I år fyller museet trettio år..

YLE - 1 timme sedan

Grå väderbitna båthus gav idéer till nytänk inom skärgårdsbyggande

Nya hus i skärgården kunde byggas i ekologiska byar, de har fått inspiration av båthus, samtidigt som de är moderna och energisparande. Det är några av de förslag som lagts fram i Iniö som ett nytänk inom byggande i skärgården..

YLE - 1 timme sedan

Eldsvåda i Fagersta i Borgå

Ett hus brinner på Kvarnbrovägen i Borgå. Invånarna hann ta sig ut ur huset..

YLE - 1 timme sedan

Joel tog LSD och svampar mot sin depression - överläkare: "Kan sätta psyket på spel"

Preliminär forskning visar på att psykedeliska droger kunde vara till hjälp för svårt deprimerade. Mycket kan ändå gå snett om man väljer att experimentera med hallucinogena substanser, säger läkare..

YLE - 1 timme sedan

Fynd från utgrävningar och info om förändringar – Åbo stads nya infocontainer håller dig uppdaterad

På tisdag den 17 juli öppnade Åbo stad en infocontainer på Salutorget. Den ska hålla Åboborna uppdaterade om de förändringarna som pågår på Salutorget, men också berätta om hur de arkeologiska utgrävningarna framskrider..

YLE - 11 timmar sedan

Partiledarna debatterade i Finlandsareenan: "Inga jordgubbar plockas ifall människor inte kommer hit från länder utanför EU"

På tisdag kväll träffades partiledarna under en direktsänd debatt på politikerveckan Finlandsarenan i Björneborg..

YLE - 11 timmar sedan

Kekkonens stuga i Houtskär till salu

Presidenten använde under många år stället för att fiska och koppla av i skärgården med sina vänner. Då den byggdes 1970 var det en luxuös stuga..

YLE - 12 timmar sedan

Novia i Raseborg tar tag i problemen: Det ska bli möjligt att göra mera på distans

Novia jobbar hela tiden med orsakerna till att utbildningarna i Ekenäs inte lockar studerande. Det säger chefen för Novias enheter i Åbo och Raseborg Eva Sandberg-Kilpi..

YLE - 12 timmar sedan

Terrängbrand i Bromarv fick släckningshjälp av helikopter

Derygt två hektar mark brann vid Brinkbackavägen i Bromarv under tisdagseftermiddagen. Fler än tio enheter deltog i släckningsarbetet. Såväl räddningsverkets egna enheter som avtalsbrandkåren var på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.