YLE > Finland

Sunday, 18 November, 15:35

YLE - 18 jun 18 kl. 05:01

Allt fler poliser orkar inte i jobbet – "Alla har vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot"Under det senaste decenniet har antalet poliser minskat från över 8000 till drygt 7000, samtidigt som arbetet har blivit allt mer krävande. Vid polisernas fackförbund säger man att arbetsbördan håller på att bli för stor och att allt fler poliser funderar på att byta bransch..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, poliser, orkarinte i , jobbetAlla har , vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot
BT - 01 okt 14 kl. 09:26

Fler poliser - inte fler lösta brott

Regeringen har satsat på fler poliser, men fler brott har inte klarats upp. Dessutom har vi inte fler poliser än för 30 år sedan, sett till hur många vi är.Att uppklarningen inte ser bättre ut kan bland annat bero på att anmälningarna om brott har ökat, samtidigt som fler utredningar läggs ned på grund av så kallas förundersökningsbegränsning, konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en utvärdering.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 09:22

Fler poliser - inte fler lösta brott


Regeringen har satsat på fler poliser, men fler brott har inte klarats upp. Det kan bland annat bero på att anmälningarna om brott har ökat, samtidigt som fler utredningar läggs ned på grund av så kallas förundersökningsbegränsning, konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en utvärdering.Men det beror också på hur polisen har arbetat.

YLE - 21 apr 15 kl. 16:56

Majoriteten av den nya riksdagen vill ha fler poliser

En betydande majoritet av den nya riksdagen skulle anställa fler poliser. I Yles valkompass svarade 84 procent av de nya riksdagsledamöterna jakande på frågan om Finland behöver fler poliser. Medan 84 procent av de nya riksdagsledamöterna ville ha fler poliser svarade 16 procent att de var av delvis annan åsikt.

Cornucopia - 29 sep 17 kl. 08:29

Det skulle bli fler poliser - du kan aldrig gissa vad som hände sen?

Kommer ni ihåg sparkade inrikesminister Anders Ygemans uttalanden om 10 000 fler poliser? Fler ska utbildas till polis? Sänkta antagningskrav för att fler ska kunna bli polis?

Skånskan - 21 maj 18 kl. 17:20

Justitieministern pratade om frivillig sex och fler poliser

TRELLEBORG Det handlade om medgivande till sex och om behovet av fler poliser när Söderslättsgymnasiets elever tog på måndagen emot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) för att prata trygghetsfrågor.Med en inbjudan av Trelleborgs kommunalråd och tillika partikamraten Torbjörn Karlsson mötte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på måndagen barn och fritidsprogrammets elever och personal. Ministern inledde med att berätta om sitt politiska ansvar för hela rättsväsendet liksom att han varit på Söderslättsgymnasiet tidigare, för 25-30 år sedan under sin ungdoms SSU-tid.

YLE - 13 jul 12 kl. 08:48

TS: Inrikesministeriet vill ha fler poliser med invandrarbakgrund

Inrikesministeriet anser att fler poliser med invandrarbakgrund skulle behövas i Finlands poliskår, skriver Turun Sanomat. I dag finns det bara några tiotals aktiva poliser av utländsk härkomst i Finland. Antalet utlänningar som bor i Finland har ökat från 155 000 till 183 000 de två senaste åren.

Barometern - 08 maj 14 kl. 07:11

Fler poliser på gatan nästa år

Förslagen var många och diskussionerna livliga när polisen på onsdagskvällen bjöd in medborgarna till en dialog på Jenny Nyströmsskolan.
Bakgrunden är den stora omorganisation inom polisen som träder i kraft nästa år. I stället för 22 polisområden ska polisen bli en enda myndighet.

YA - 15 aug 16 kl. 10:26

Allt fler poliser väljer att lämna yrket

Allt fler poliser säger upp sig, samtidigt som behovet av fler poliser växer. Under första halvåret i år har 240 poliser valt att sluta, 60 procent fler än under motsvarande period i fjol, uppger TV4 Nyheterna..

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 16 kl. 10:26

Allt fler poliser väljer att lämna yrket

Allt fler poliser säger upp sig, samtidigt som behovet av fler poliser växer. Under första halvåret i år har 240 poliser valt att sluta, 60 procent fler än under motsvarande period i fjol, uppger TV4 Nyheterna..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Titta - såhär krattar vi skogen! Finländarna nappade på Trumps uttalande om finländskt skogsbruk

Folk har under söndagen gett sig ut i skog och mark, inte enbart tack vare det vackra vädret, utan också för att skämta med USA:s president Donald Trump. I bakgrunden finns Trumps konstiga uttalanden om krattande finländare..

YLE - 30 minuter sedan

Julia vill leva på att blogga om zero waste-livsstilen: “Jag tror att jag kan påverka och förändra tankar hos människor”

Julia vill kunna leva på sin hållbara livsstil bland annat genom att bland annat blogga. Maria Sundblom-Lindberg skriver kolumner- en av dem skapade vågor i den finlandssvenskan ankdammen i somras. Insändarskribenten Per-Erik Lönnfors säger att debattklimatet har ändrat totalt.

YLE - 1 timme sedan

Tjänsteman i Raseborg jävig - beslut om understöd till ishall måste fattas på nytt

Efter att fritidsnämnden i Raseborg fattat beslut om ett årligt understöd till ishallen har det framgått att beredare och föredragare, fritidschef Reino Kärkkäinen, var jävig. Därför var man tvungen att fatta beslutet på nytt..

YLE - 1 timme sedan

Analys: Socialdemokraterna har fått upp självförtroendet och vallöftena duggar tätt

Socialdemokraterna har fått upp självförtroendet och siktar på att leda nästa regering. Kompromisser är ändå ett måste för alla parter, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 2 timmar sedan

Finländsk skogsexpert förbryllad över Trumps prat om krattade skogar i Finland

Många finländare har förbluffats av Donald Trumps uttalande om att man skulle kratta skogarna i Finland. Det gör vi inte - men visst är vår skogsvård på en bra nivå, säger expert till Yle..

YLE - 4 timmar sedan

Digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning illa för inlärningen

De nya undervisningsmetoderna försämrar elevernas inlärning. Det konstateras i ny forskning vid Helsingfors universitet. Bland annat digitaliseringen syns redan i Pisa-resultaten, säger forskaren bakom studien..

YLE - 3 timmar sedan

Grått är gott – läs vilka fina toner den smutskastade färgen har

Jämngrått, askgrått och betonggrått, eller kanske barmhärtigt, lugnande och en färg som framhäver allt omkring dig? Det finns minst 50 nyanser av grått, till mångas glädje..

YLE - 4 timmar sedan

HS: Digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning illa för inlärningen

De nya undervisningsmetoderna försämrar elevernas inlärning. Det konstateras i ny forskning som Helsingin Sanomat har fått ta del av. Bland annat digitaliseringen syns redan i Pisa-resultaten, säger forskaren bakom studien..

YLE - 6 timmar sedan

Beväringar i Nylands brigad: Visst skrattar vi litet åt dialekter, men ingen enskild grupp är utsatt

Det är viktigt att få uttrycka sig på sitt modersmål, det språk som är närmast hjärtat. Modersmål är i det här fallet dialekt, och i synnerhet på Nylands brigad i Ekenäs finns många dialekter..

YLE - 8 timmar sedan

Professor i nordiska språk om att nia och dua: det finns inget rätt eller fel – men historiskt har niande en gång betytt att man haft en lägre social status

Många äldre människor vill inte bli niade, medan många yngre människor inte har några problem med att nia eller bli niad. Yle Åbolands tidigare artikel om att nia och dua har väckt många reaktioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.