YLE > Finland

Saturday, 22 September, 15:14

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, poliser, orkarinte i , jobbetAlla har , vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot
BT - 01 okt 14 kl. 09:26

Fler poliser - inte fler lösta brott

Regeringen har satsat på fler poliser, men fler brott har inte klarats upp. Dessutom har vi inte fler poliser än för 30 år sedan, sett till hur många vi är.Att uppklarningen inte ser bättre ut kan bland annat bero på att anmälningarna om brott har ökat, samtidigt som fler utredningar läggs ned på grund av så kallas förundersökningsbegränsning, konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en utvärdering.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 09:22

Fler poliser - inte fler lösta brott


Regeringen har satsat på fler poliser, men fler brott har inte klarats upp. Det kan bland annat bero på att anmälningarna om brott har ökat, samtidigt som fler utredningar läggs ned på grund av så kallas förundersökningsbegränsning, konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en utvärdering.Men det beror också på hur polisen har arbetat.

YLE - 21 apr 15 kl. 16:56

Majoriteten av den nya riksdagen vill ha fler poliser

En betydande majoritet av den nya riksdagen skulle anställa fler poliser. I Yles valkompass svarade 84 procent av de nya riksdagsledamöterna jakande på frågan om Finland behöver fler poliser. Medan 84 procent av de nya riksdagsledamöterna ville ha fler poliser svarade 16 procent att de var av delvis annan åsikt.

Cornucopia - 29 sep 17 kl. 08:29

Det skulle bli fler poliser - du kan aldrig gissa vad som hände sen?

Kommer ni ihåg sparkade inrikesminister Anders Ygemans uttalanden om 10 000 fler poliser? Fler ska utbildas till polis? Sänkta antagningskrav för att fler ska kunna bli polis?

YLE - 13 jul 12 kl. 08:48

TS: Inrikesministeriet vill ha fler poliser med invandrarbakgrund

Inrikesministeriet anser att fler poliser med invandrarbakgrund skulle behövas i Finlands poliskår, skriver Turun Sanomat. I dag finns det bara några tiotals aktiva poliser av utländsk härkomst i Finland. Antalet utlänningar som bor i Finland har ökat från 155 000 till 183 000 de två senaste åren.

Skånskan - 21 maj 18 kl. 17:20

Justitieministern pratade om frivillig sex och fler poliser

TRELLEBORG Det handlade om medgivande till sex och om behovet av fler poliser när Söderslättsgymnasiets elever tog på måndagen emot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) för att prata trygghetsfrågor.Med en inbjudan av Trelleborgs kommunalråd och tillika partikamraten Torbjörn Karlsson mötte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på måndagen barn och fritidsprogrammets elever och personal. Ministern inledde med att berätta om sitt politiska ansvar för hela rättsväsendet liksom att han varit på Söderslättsgymnasiet tidigare, för 25-30 år sedan under sin ungdoms SSU-tid.

Barometern - 08 maj 14 kl. 07:11

Fler poliser på gatan nästa år

Förslagen var många och diskussionerna livliga när polisen på onsdagskvällen bjöd in medborgarna till en dialog på Jenny Nyströmsskolan.
Bakgrunden är den stora omorganisation inom polisen som träder i kraft nästa år. I stället för 22 polisområden ska polisen bli en enda myndighet.

YA - 15 aug 16 kl. 10:26

Allt fler poliser väljer att lämna yrket

Allt fler poliser säger upp sig, samtidigt som behovet av fler poliser växer. Under första halvåret i år har 240 poliser valt att sluta, 60 procent fler än under motsvarande period i fjol, uppger TV4 Nyheterna..

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 16 kl. 10:26

Allt fler poliser väljer att lämna yrket

Allt fler poliser säger upp sig, samtidigt som behovet av fler poliser växer. Under första halvåret i år har 240 poliser valt att sluta, 60 procent fler än under motsvarande period i fjol, uppger TV4 Nyheterna..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Lär dig sköta barn på kurs i Karis

Mannerheims barnskyddsförbund ordnar den första svenskspråkiga barnpassningskursen i Raseborg. Undervisningen startar på måndag..

YLE - 7 timmar sedan

Centralkriminalpolisen genomför husrannsakningar i Åbolands skärgård – granne i Pargas stoppades av poliser med stormgevär

Centralkriminalpolisen genomför som bäst husrannsakningar i Åbolands skärgård. Husrannsakningarna sker i lokaler som tillhör ett företag, och hänför sig till ett misstänkt ekonomiskt brott..

YLE - 3 timmar sedan

Sipilä upprörd över Samlingspartiets agerande vid förtroendeomröstningen om Soini: "Jag är en lugn man, men också jag har en gräns"

Fredagens förtroendeomröstning om utrikesminister Timo Soini skapade sprickor mellan regeringspartierna. Statsminister Juha Sipilä tycker att Samlingspartiet betedde sig osolidariskt..

YLE - 3 timmar sedan

Längs Norra Esplanaden fanns promiskuitetens högborg på 1800-talet - följ med på färden genom prostitutionens historia i Helsingfors

Läs om 1800-talets hoppfulla kvinnor från landsbygden, 1900-talets bordellkvarter i Främre Tölö och hur prostitutionen ser ut i dagsläget i Helsingfors..

YLE - 3 timmar sedan

"Ingen skillnad om det handlar om företag med tjugo, fem eller tre anställda" - servicefackets Selin vägrar acceptera uppluckrat anställningsskydd

Ingen kompromiss duger. Regeringen måste helt enkelt backa från planerna på att göra det lättare att säga upp anställda i små företag. Det säger servicefackets PAM:s ordförande Ann Selin..

YLE - 5 timmar sedan

Hur ska jordbrukarna tackla lönsamhetskrisen? - sju frågor till mjölkbonden Andreas Johansson efter katastrofsommaren

Heisalabonden Andreas Johansson anser att dagens stödpolitik inom jordbruket är problematisk och ohållbar på sikt. Själv tror han ändå på framtiden och har inga planer på att byta bransch, tvärtom..

YLE - 7 timmar sedan

Centralkriminalpolisen genomför husrannsakningar i Åbolands skärgård – polisen misstänker stor penningtvättshärva

Centralkriminalpolisen genomför som bäst husrannsakningar i Åbolands skärgård. Husrannsakningarna sker i lokaler som tillhör ett företag, och hänför sig till ett misstänkt ekonomiskt brott..

YLE - 7 timmar sedan

Centralkriminalpolisen genomför husrannsakningar i Åbo skärgård – polisen misstänker stor penningtvättshärva

Centralkriminalpolisen genomför som bäst husrannsakningar i Åbo skärgård. Husrannsakningarna sker i lokaler som tillhör ett företag, och hänför sig till ett misstänkt ekonomiskt brott..

YLE - 7 timmar sedan

Elavbrott i stora delar av skärgården – över tusen hushåll utan el

Den hårda vinden har gett upphov till omfattande strömavbrott längs med kusten i Egentliga Finland. Som mest var cirka tusen hushåll i landskapet utan el under natten..

YLE - 8 timmar sedan

Relationspodden med Hannah Norrena och Eva Frantz: "Vi diskuterar allt man inte börjar snacka om vid kaffebordet"

Podden Norrena & Frantz som kickar igång idag, lördag, kommer att lyfta upp allt du grubblar över efter att du har släckt lampan för kvällen. Kvinnorna bakom projektet är välbekanta profiler för radiolyssnarna, Eva Frantz och Hannah Norrena..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.