YLE > Finland

Saturday, 21 July, 17:02

YLE - 18 jun 18 kl. 05:01

Allt fler poliser orkar inte i jobbet – "Alla har vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot"Under det senaste decenniet har antalet poliser minskat från över 8000 till drygt 7000, samtidigt som arbetet har blivit allt mer krävande. Vid polisernas fackförbund säger man att arbetsbördan håller på att bli för stor och att allt fler poliser funderar på att byta bransch..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

100 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, poliser, orkarinte i , jobbetAlla har , vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot
BT - 01 okt 14 kl. 09:26

Fler poliser - inte fler lösta brott

Regeringen har satsat på fler poliser, men fler brott har inte klarats upp. Dessutom har vi inte fler poliser än för 30 år sedan, sett till hur många vi är.Att uppklarningen inte ser bättre ut kan bland annat bero på att anmälningarna om brott har ökat, samtidigt som fler utredningar läggs ned på grund av så kallas förundersökningsbegränsning, konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en utvärdering.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 09:22

Fler poliser - inte fler lösta brott


Regeringen har satsat på fler poliser, men fler brott har inte klarats upp. Det kan bland annat bero på att anmälningarna om brott har ökat, samtidigt som fler utredningar läggs ned på grund av så kallas förundersökningsbegränsning, konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en utvärdering.Men det beror också på hur polisen har arbetat.

YLE - 21 apr 15 kl. 16:56

Majoriteten av den nya riksdagen vill ha fler poliser

En betydande majoritet av den nya riksdagen skulle anställa fler poliser. I Yles valkompass svarade 84 procent av de nya riksdagsledamöterna jakande på frågan om Finland behöver fler poliser. Medan 84 procent av de nya riksdagsledamöterna ville ha fler poliser svarade 16 procent att de var av delvis annan åsikt.

Cornucopia - 29 sep 17 kl. 08:29

Det skulle bli fler poliser - du kan aldrig gissa vad som hände sen?

Kommer ni ihåg sparkade inrikesminister Anders Ygemans uttalanden om 10 000 fler poliser? Fler ska utbildas till polis? Sänkta antagningskrav för att fler ska kunna bli polis?

YLE - 13 jul 12 kl. 08:48

TS: Inrikesministeriet vill ha fler poliser med invandrarbakgrund

Inrikesministeriet anser att fler poliser med invandrarbakgrund skulle behövas i Finlands poliskår, skriver Turun Sanomat. I dag finns det bara några tiotals aktiva poliser av utländsk härkomst i Finland. Antalet utlänningar som bor i Finland har ökat från 155 000 till 183 000 de två senaste åren.

Skånskan - 21 maj 18 kl. 17:20

Justitieministern pratade om frivillig sex och fler poliser

TRELLEBORG Det handlade om medgivande till sex och om behovet av fler poliser när Söderslättsgymnasiets elever tog på måndagen emot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) för att prata trygghetsfrågor.Med en inbjudan av Trelleborgs kommunalråd och tillika partikamraten Torbjörn Karlsson mötte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på måndagen barn och fritidsprogrammets elever och personal. Ministern inledde med att berätta om sitt politiska ansvar för hela rättsväsendet liksom att han varit på Söderslättsgymnasiet tidigare, för 25-30 år sedan under sin ungdoms SSU-tid.

Barometern - 08 maj 14 kl. 07:11

Fler poliser på gatan nästa år

Förslagen var många och diskussionerna livliga när polisen på onsdagskvällen bjöd in medborgarna till en dialog på Jenny Nyströmsskolan.
Bakgrunden är den stora omorganisation inom polisen som träder i kraft nästa år. I stället för 22 polisområden ska polisen bli en enda myndighet.

YA - 15 aug 16 kl. 10:26

Allt fler poliser väljer att lämna yrket

Allt fler poliser säger upp sig, samtidigt som behovet av fler poliser växer. Under första halvåret i år har 240 poliser valt att sluta, 60 procent fler än under motsvarande period i fjol, uppger TV4 Nyheterna..

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 16 kl. 10:26

Allt fler poliser väljer att lämna yrket

Allt fler poliser säger upp sig, samtidigt som behovet av fler poliser växer. Under första halvåret i år har 240 poliser valt att sluta, 60 procent fler än under motsvarande period i fjol, uppger TV4 Nyheterna..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Skogsbränder har spridit sig över ryska gränsen vid Raja-Jooseppi i Lappland

Flera stora mark- och skogsbränder härjar i Lappland nära östgränsen. Bränderna på ryska sidan om gränsen har under natten mellan fredag och lördag spridit sig över gränsen till Finland vid Raja-Jooseppi. Också i Salla härjar bränder bara några hundra meter från gränsen..

YLE - 21 timmar sedan

Med sökordet "idiot" hittar man nu Trumps ansikte – aktivister manipulerade Googles sökresultat

Amerikanska presidenten Donald Trumps motståndare har börjat manipulera Googles sökfunktioner. Skriver man "idiot" i sökfältet får man som första alternativ en drös bilder på Trump..

YLE - 23 timmar sedan

Svartå simskola flyttar till Ingå - i Björnviken plaskar barnen i algfritt vatten

När Bruksstranden i Svartå drabbades av blågröna alger flyttades Folkhälsans simskola i ett nafs till Björnviken i Ingå. Ingen stressar över den längre bilvägen till simskolan och Marsjön inbjuder till varma, algfria simturer..

YLE - Igår: 10:30

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - de evakuerade får återvända till sina fastigheter

De drygt 50 personer som evakuerades från den stora skogsbranden i Pyhäranta får nu återvända till sina stugor och hem, meddelar räddningsverket. Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande..

YLE - Igår: 12:30

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett öppet garage i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och en täckt bilparkering rasade samman till följd av smällen..

YLE - Igår: 12:30

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett biltak i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och ett biltak rasade samman till följd av smällen..

YLE - Igår: 10:30

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - men evakuerade får ännu inte återvända meddelar myndigheterna

Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande. Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända..

YLE - Igår: 11:27

Kommentar: Champagnen var dyr och kall men de politiska utspelen ljumma i Björneborg – var det någon som noterade Suomiareena?

För arrangörerna och partierna gäller det nu att fundera på varför någon ska orka besöka Björneborg eller följa diskussionerna under den bästa semesterveckan i juli, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung efter en vecka på Suomiareena..

YLE - Igår: 10:30

Evakuerade har smugit tillbaka till sina hus - polisen ryter till

Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända. Branden är fortfarande inte släckt, och det finns risk för att den blossar upp igen..

YLE - Igår: 09:44

Naturresursinstitutet: Vi går mot den minsta spannmålsskörden sedan millennieskiftet

Spannmålsskörden ser ut att bli klart mindre i år än normalt, eventuellt den minsta på nästan 20 år, uppger Naturresursinstitutet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.