YLE > Finland

Tuesday, 18 December, 11:31

Liknande nyheter

Taggar: EmiliaJag vill inte , letaefter , orden, , jag talar om mitt illamående stor brist på svenskspråkiga terapeuter
YLE - 27 maj 17 kl. 11:13

13-åriga Emilia Lindström tävlar i junior-EM i agility

I mitten av juli deltar 13-åriga Emilia Lindström från Petsmo i Korsholm i junior-EM i agility tillsammans med sin wachtelhund Myran. Det är fyra, fem år sedan som Emilia testade agility första gången.
Då tyckte både hon och Myran att det var så kul att de bestämde sig för att fortsätta med en nybörjarkurs i agility.

YLE - 04 jun 17 kl. 14:50

Emilia tar sin musik från Närpes till Texas

Emilia Enlund börjar skriva låtar då hon är 16 år gammal. Texterna känns väldigt personliga och Emilia väljer att hålla dem för sig själv. Det var aldrig en självklarhet för Emilia att bli artist.

BT - 07 apr 14 kl. 09:00

Emilia Wärffs fall skrämmer

Rullstolsburna Emilia Wärff riskerar att förlora sin personliga assistans för att hon dansar i Danskompaniet Spinn. Skribenterna befarar att det kan leda till att andra kulturutövare med personlig assistans skräms att sluta. Emilia Wärff är professionell dansare och reser runt stora delar av världen med sin dans.

YLE - 02 mar 17 kl. 11:41

Toppbetyg räcker inte till längre - Emilia måste skriva högskoleprovet

Det har blivit svårare för finländare att bli antagna till universitet i Sverige, det här efter en betygsreform som trädde i kraft i januari. För Emilia Winqvist betyder det här att hon måste skriva högskoleprovet, med bara tre månaders förvarning. Finländare med goda betyg har tidigare kunnat segla in på svenska universitet, men från och med årsskiftet har det blivit svårare.

News55 - 21 aug 15 kl. 14:52

Emilia 28 fick ta emot stipendium av drottningen för sin idé

– Det har varit en jättestor händelse för mig att jag fick stipendiet, säger Emilia Engman, 28, som mottagit drottning Silvias stipendium ”Queen Silvia Nursing Award”. Stipendiet syftar till att skaffa bättre vård och omsorg för de äldre i Sverige och genom att tävla med förbättringsidéer kan sjuksköterskestudenter söka. Stipendet har delats ut en gång om året sedan 2013 i samband med Silviahemmets Stora Inspirationsdag.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 4: Emilia Nygård

Emilia Nygård, 19 år, är sjundeåbo. Hon är intresserad av kommunalpolitik, och på sin fritid sysslar hon gärna med musik och mode. Att spendera någon tid på Island, och ett yrke inom modebranschen är något hon drömmer om.

Alingsås tidning - 02 feb 17 kl. 05:30

Emilia tar över i LRF Ungdomen

På riksstämman i mars väljer LRF Ungdomens ny ordförande. Det blir djurskötaren Emilia Astrenius Widerström, uppvuxen i Skogsbygden.  27-åriga Emilia Astrenius Widerström är en färgstark representant för de unga inom lantbruket, skogsnäringen och trädgård.

YLE - 14 maj 16 kl. 08:53

Emilia är senaste stjärnskottet från Närpes

Vågen av ny närpesisk musik växer sig allt större och starkare. Emilia Enlund, hemma från Närpes, vann en låtskrivartävling och fick spela in sitt vinnande bidrag Breaking the Rules. Till vardags studerar 23-åriga Emilia Enlund till barnträdgårdslärare i Jakobstad.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Anna-Sofia Nylund: Att leta i sina rötter

En del av mitt kulturella känslomässiga arv grundades på arbetarklassidan på Alholmen i Jakobstad där min pappa föddes. Trots efterkrigstidens motgångar har familjen Nylund spottat nävarna och gått vidare. Under en identitetsökande, ångestladdad period av mitt liv slog det mig plötsligt att jag inte vet någonting om min rötter.

Dagen - 03 mar 11 kl. 15:40

Emilia visar kärlek genom filtar

Emilia Gustafsson omsatte tanke till handling och började tillverka filtar till hemlösa. På lördag delar hon ut de första två i Uppsala.

Emilia Gustafsson, 19 år från Uppsala, har startat projektet "I care" som bland annat går ut på att samla in stickade rutor som hon sedan syr ihop till ett lapptäcke för att ge åt en hemlös.

Nya Wermlands Tidningen - 10 mar 11 kl. 07:30

Emilia Khamidova sjunger i Grava kyrka

Därhemma i Uzbekistan var det många som tyckte att Emilia hade en stor röst. De tyckte att hon borde skaffa sig en riktig operautbildning. Och det gjorde Emilia Khamidova, hon reste västerut och studerade nästan fem år vid Musikkonservatoriet i Moskva.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Mikroplaster finns redan djupt nere i jordmånen - hur det kan påverka jordklotet ännu ett mysterium

Under sin relativt korta tid på jorden har plasten redan lyckats ha en förödande effekt på miljön på många håll i världen. Forskare hävdar att plastens miljöeffekter kommer att förstärkas ytterligare..

YLE - 1 timme sedan

De rika blev bara rikare i fjol - för resten gick det inte lika bra

Inkomstskillnaderna ökade i fjol. I korthet betydde det att folk med stora realinkomster blev rikare, medan medel- och låginkomsttagare fick klara sig med en mindre budget än året innan..

YLE - 2 timmar sedan

Lovisapolitikern Mia Heijnsbroek-Wirén ställer upp i riksdagsvalet

Mia Heijnsbroek-Wirén är ordförande för stadsstyrelsen i Lovisa och kretsordförande för Svenska folkpartiet i Nyland. Hon ställde också upp i riksdagsvalet 2011 och fick då över 1 200 röster..

YLE - 4 timmar sedan

Lärare och rektorer: Elever borde få sifferbetyg i ett tidigare skede

I Finland blir det allt vanligare med verbal bedömning i grundskolan. Många lärare och rektorer är ändå av den åsikten att en sådan bedömning inte berättar tillräckligt om elevens kunnande. Det framkommer i Yles färska enkät..

YLE - 3 timmar sedan

Finlands natur utsatt för allt svårare hot - hälften av alla naturtyper är i fara

Hälften av Finlands naturtyper är hotade visar en undersökning från Finlands miljöcentral. Värst är läget i södra Finland och särskilt gäller hoten kusttrakterna. Jämfört med läget för tio år sedan har hoten mot naturtyperna bara ökat..

YLE - 4 timmar sedan

Lärare och rektorer: Elever borde i ett tidigare skede få sifferbetyg

I Finland blir det allt vanligare med verbal bedömning i grundskolan. Många lärare och rektorer är ändå av den åsikten att en sådan bedömning inte berättar tillräckligt om elevens kunnande, framkommer i Yles färska enkät..

YLE - 5 timmar sedan

Bioterminal och servercentral - Fortum har stora planer för Joddböle i Ingå

Joddböle i Ingå kan bli ett lagringsområde för biomassa och dessutom ge plats för en stor servercentral. Energibolaget Fortum berättar nu mera om sina planer för området efter att det gamla kolkraftverket har rivits..

YLE - 7 timmar sedan

Omhändertagna fyllerister kan vakna upp i Vanda - polishäktet i Borgå är inte alltid bemannat

Det nyrenoverade häktet i Borgå är från och till stängt. Så har det varit redan en tid. Bristen på väktare och sjukskrivningar sätter lapp på luckan..

YLE - 13 timmar sedan

Jennifer Gammals blir ny utvecklingschef i Raseborg

Stadsstyrelsen valde Jennifer Gammals till ny utvecklingschef i Raseborg under sitt möte i måndags (17.12)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.