YLE > Finland

Tuesday, 25 September, 06:52

YLE - 17 jun 18 kl. 19:30

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuterI flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors

Dela artikeln

136 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EmiliaJag vill inte , letaefter , orden, , jag talar om mitt illamående stor brist på svenskspråkiga terapeuter
YLE - 27 maj 17 kl. 11:13

13-åriga Emilia Lindström tävlar i junior-EM i agility

I mitten av juli deltar 13-åriga Emilia Lindström från Petsmo i Korsholm i junior-EM i agility tillsammans med sin wachtelhund Myran. Det är fyra, fem år sedan som Emilia testade agility första gången.
Då tyckte både hon och Myran att det var så kul att de bestämde sig för att fortsätta med en nybörjarkurs i agility.

YLE - 04 jun 17 kl. 14:50

Emilia tar sin musik från Närpes till Texas

Emilia Enlund börjar skriva låtar då hon är 16 år gammal. Texterna känns väldigt personliga och Emilia väljer att hålla dem för sig själv. Det var aldrig en självklarhet för Emilia att bli artist.

YLE - 02 mar 17 kl. 11:41

Toppbetyg räcker inte till längre - Emilia måste skriva högskoleprovet

Det har blivit svårare för finländare att bli antagna till universitet i Sverige, det här efter en betygsreform som trädde i kraft i januari. För Emilia Winqvist betyder det här att hon måste skriva högskoleprovet, med bara tre månaders förvarning. Finländare med goda betyg har tidigare kunnat segla in på svenska universitet, men från och med årsskiftet har det blivit svårare.

BT - 07 apr 14 kl. 09:00

Emilia Wärffs fall skrämmer

Rullstolsburna Emilia Wärff riskerar att förlora sin personliga assistans för att hon dansar i Danskompaniet Spinn. Skribenterna befarar att det kan leda till att andra kulturutövare med personlig assistans skräms att sluta. Emilia Wärff är professionell dansare och reser runt stora delar av världen med sin dans.

News55 - 21 aug 15 kl. 14:52

Emilia 28 fick ta emot stipendium av drottningen för sin idé

– Det har varit en jättestor händelse för mig att jag fick stipendiet, säger Emilia Engman, 28, som mottagit drottning Silvias stipendium ”Queen Silvia Nursing Award”. Stipendiet syftar till att skaffa bättre vård och omsorg för de äldre i Sverige och genom att tävla med förbättringsidéer kan sjuksköterskestudenter söka. Stipendet har delats ut en gång om året sedan 2013 i samband med Silviahemmets Stora Inspirationsdag.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 4: Emilia Nygård

Emilia Nygård, 19 år, är sjundeåbo. Hon är intresserad av kommunalpolitik, och på sin fritid sysslar hon gärna med musik och mode. Att spendera någon tid på Island, och ett yrke inom modebranschen är något hon drömmer om.

Alingsås tidning - 02 feb 17 kl. 05:30

Emilia tar över i LRF Ungdomen

På riksstämman i mars väljer LRF Ungdomens ny ordförande. Det blir djurskötaren Emilia Astrenius Widerström, uppvuxen i Skogsbygden.  27-åriga Emilia Astrenius Widerström är en färgstark representant för de unga inom lantbruket, skogsnäringen och trädgård.

YLE - 14 maj 16 kl. 08:53

Emilia är senaste stjärnskottet från Närpes

Vågen av ny närpesisk musik växer sig allt större och starkare. Emilia Enlund, hemma från Närpes, vann en låtskrivartävling och fick spela in sitt vinnande bidrag Breaking the Rules. Till vardags studerar 23-åriga Emilia Enlund till barnträdgårdslärare i Jakobstad.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Anna-Sofia Nylund: Att leta i sina rötter

En del av mitt kulturella känslomässiga arv grundades på arbetarklassidan på Alholmen i Jakobstad där min pappa föddes. Trots efterkrigstidens motgångar har familjen Nylund spottat nävarna och gått vidare. Under en identitetsökande, ångestladdad period av mitt liv slog det mig plötsligt att jag inte vet någonting om min rötter.

Dagen - 03 mar 11 kl. 15:40

Emilia visar kärlek genom filtar

Emilia Gustafsson omsatte tanke till handling och började tillverka filtar till hemlösa. På lördag delar hon ut de första två i Uppsala.

Emilia Gustafsson, 19 år från Uppsala, har startat projektet "I care" som bland annat går ut på att samla in stickade rutor som hon sedan syr ihop till ett lapptäcke för att ge åt en hemlös.

Nya Wermlands Tidningen - 10 mar 11 kl. 07:30

Emilia Khamidova sjunger i Grava kyrka

Därhemma i Uzbekistan var det många som tyckte att Emilia hade en stor röst. De tyckte att hon borde skaffa sig en riktig operautbildning. Och det gjorde Emilia Khamidova, hon reste västerut och studerade nästan fem år vid Musikkonservatoriet i Moskva.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

I Ekenäs betalar många extra för körlektioner med moped

Det finns en risk att olyckor ökar till följd av förändringarna i lagen gällande mopedkort. Det befarar Johan Forssell som är trafiklärare i Ekenäs. Samtidigt gläds han över att flera väljer att ta körlektioner i alla fall..

YLE - 45 minuter sedan

Morgonkollen: Påven besöker Tallinn, Centern håller krismöte i Villa Bjälbo och hur kunde Airiston Helmi få fortsätta att svälla trots upprepade diskussioner?

Påven Franciskus avslutar sin fyradagars rundresa i Baltikum med ett besök i Tallinn, Centern möts i Villa Bjälbo för att diskutera regeringssamarbetet efter förtroendeomröstningen av utrikesminister Timo Soini och Pargaspolitiker svarar på hur Airiston Helmi kunde växa sig så stort, trots att företaget stötts och blötts bland politikerna i tio år..

YLE - 1 timme sedan

Förlossningsrädsla drabbar allt fler – vissa väljer bort barn på grund av rädslan

Att vänta barn kan vara en spännande och omvälvande tid för en föderska. Men för många präglas den väntande tiden av rädsla och obehag för den stundande förlossningen..

YLE - 1 timme sedan

Hur kunde Pargas stad ge Airiston Helmi lov att bygga så stort och så mycket i skärgården?

Pargaspolitiker har under de senaste tio åren i flera repriser diskuterat Airiston Helmi, men ändå har verksamheten fått fortsätta och svälla ut. Ordförandena för alla sex stadsfullmäktigegrupper i Pargas svarar hur det här har varit möjligt..

YLE - 1 timme sedan

KSML: Riksdagsledamot Veera Ruoho tar igen emot en flodvåg av hatpost

Riksdagsledamot Veera Ruoho (Saml) har igen börjat få en stor mängd hatpost, rapporterar tidningen Keskisuomalainen. Mängden hatpost började öka sedan det förra veckan blev klart att domen mot Teuvo Hakkarainen behandlas i hovrätten..

YLE - 2 timmar sedan

Efter tre månader med nya taxilagen: ”Taxibilarna kan ta slut i Borgå i vinter”

Den lägre prissättningen och friare konkurrensen leder i förlängningen till brist på taxibilar i stadsbilden befarar Lars Salomaa, ordförande för Borgå Taxi..

YLE - 8 timmar sedan

Centerns riksdagsgrupp håller krismöte i Villa Bjälbo på tisdag

Antti Kaikkonen, ordförande för Centerns riksdagsgrupp, bekräftar för STT att han har kallat partiets riksdagsgrupp till statsministerns tjänstebostad på tisdag..

YLE - 8 timmar sedan

Centerns riksdagsgrupp håller krismöte i Gullranda på tisdag

Antti Kaikkonen, ordförande för Centerns riksdagsgrupp, bekräftar för STT att han har kallat partiets riksdagsgrupp till Gullranda på tisdag..

YLE - 12 timmar sedan

Fusion mellan stadens energibolag och vattenverk svår affär för politikerna i Raseborg - fullmäktige valde bordlägga ärendet

Flera fullmäktigeledamöter upplevde att de haft för knappt om tid att sätta sig i förslaget att fusionera Ekenäs Energi och Raseborgs Vatten. Man valde därför att bordlägga ärendet..

YLE - 12 timmar sedan

Sauli Niinistö: Finlands utrikespolitiska ledning var väl förberedd på militäroperationen i Pargas

President Sauli Niinistö är imponerad över den välförberedda polis- och militäroperationen i Pargas i helgen. I det här fallet verkar det handla om grov penningtvätt och skattefusk. Men presidenten lyfter upp frågan om skärpningar i öppenheten gällande både bulvanföretag och markaffärer i närheten av känsliga militärområden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.