YLE > Finland

Saturday, 21 July, 19:24

YLE - 17 jun 18 kl. 19:30

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuterI flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors

Dela artikeln

136 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EmiliaJag vill inte , letaefter , orden, , jag talar om mitt illamående stor brist på svenskspråkiga terapeuter
YLE - 27 maj 17 kl. 11:13

13-åriga Emilia Lindström tävlar i junior-EM i agility

I mitten av juli deltar 13-åriga Emilia Lindström från Petsmo i Korsholm i junior-EM i agility tillsammans med sin wachtelhund Myran. Det är fyra, fem år sedan som Emilia testade agility första gången.
Då tyckte både hon och Myran att det var så kul att de bestämde sig för att fortsätta med en nybörjarkurs i agility.

YLE - 04 jun 17 kl. 14:50

Emilia tar sin musik från Närpes till Texas

Emilia Enlund börjar skriva låtar då hon är 16 år gammal. Texterna känns väldigt personliga och Emilia väljer att hålla dem för sig själv. Det var aldrig en självklarhet för Emilia att bli artist.

YLE - 02 mar 17 kl. 11:41

Toppbetyg räcker inte till längre - Emilia måste skriva högskoleprovet

Det har blivit svårare för finländare att bli antagna till universitet i Sverige, det här efter en betygsreform som trädde i kraft i januari. För Emilia Winqvist betyder det här att hon måste skriva högskoleprovet, med bara tre månaders förvarning. Finländare med goda betyg har tidigare kunnat segla in på svenska universitet, men från och med årsskiftet har det blivit svårare.

BT - 07 apr 14 kl. 09:00

Emilia Wärffs fall skrämmer

Rullstolsburna Emilia Wärff riskerar att förlora sin personliga assistans för att hon dansar i Danskompaniet Spinn. Skribenterna befarar att det kan leda till att andra kulturutövare med personlig assistans skräms att sluta. Emilia Wärff är professionell dansare och reser runt stora delar av världen med sin dans.

News55 - 21 aug 15 kl. 14:52

Emilia 28 fick ta emot stipendium av drottningen för sin idé

– Det har varit en jättestor händelse för mig att jag fick stipendiet, säger Emilia Engman, 28, som mottagit drottning Silvias stipendium ”Queen Silvia Nursing Award”. Stipendiet syftar till att skaffa bättre vård och omsorg för de äldre i Sverige och genom att tävla med förbättringsidéer kan sjuksköterskestudenter söka. Stipendet har delats ut en gång om året sedan 2013 i samband med Silviahemmets Stora Inspirationsdag.

YLE - 03 nov 14 kl. 05:30

Luciakandidat 4: Emilia Nygård

Emilia Nygård, 19 år, är sjundeåbo. Hon är intresserad av kommunalpolitik, och på sin fritid sysslar hon gärna med musik och mode. Att spendera någon tid på Island, och ett yrke inom modebranschen är något hon drömmer om.

Alingsås tidning - 02 feb 17 kl. 05:30

Emilia tar över i LRF Ungdomen

På riksstämman i mars väljer LRF Ungdomens ny ordförande. Det blir djurskötaren Emilia Astrenius Widerström, uppvuxen i Skogsbygden.  27-åriga Emilia Astrenius Widerström är en färgstark representant för de unga inom lantbruket, skogsnäringen och trädgård.

YLE - 14 maj 16 kl. 08:53

Emilia är senaste stjärnskottet från Närpes

Vågen av ny närpesisk musik växer sig allt större och starkare. Emilia Enlund, hemma från Närpes, vann en låtskrivartävling och fick spela in sitt vinnande bidrag Breaking the Rules. Till vardags studerar 23-åriga Emilia Enlund till barnträdgårdslärare i Jakobstad.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Anna-Sofia Nylund: Att leta i sina rötter

En del av mitt kulturella känslomässiga arv grundades på arbetarklassidan på Alholmen i Jakobstad där min pappa föddes. Trots efterkrigstidens motgångar har familjen Nylund spottat nävarna och gått vidare. Under en identitetsökande, ångestladdad period av mitt liv slog det mig plötsligt att jag inte vet någonting om min rötter.

Dagen - 03 mar 11 kl. 15:40

Emilia visar kärlek genom filtar

Emilia Gustafsson omsatte tanke till handling och började tillverka filtar till hemlösa. På lördag delar hon ut de första två i Uppsala.

Emilia Gustafsson, 19 år från Uppsala, har startat projektet "I care" som bland annat går ut på att samla in stickade rutor som hon sedan syr ihop till ett lapptäcke för att ge åt en hemlös.

Nya Wermlands Tidningen - 10 mar 11 kl. 07:30

Emilia Khamidova sjunger i Grava kyrka

Därhemma i Uzbekistan var det många som tyckte att Emilia hade en stor röst. De tyckte att hon borde skaffa sig en riktig operautbildning. Och det gjorde Emilia Khamidova, hon reste västerut och studerade nästan fem år vid Musikkonservatoriet i Moskva.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Norska medier: Norsk gyrokopter har fallit ner nära Kilpisjärvi – två personer ombord

En norsk gyrokopter har fallit ner nära Kilpisjärvi i Finland, rapporterar norska medier..

YLE - 5 timmar sedan

Skogsbränder har spridit sig över ryska gränsen vid Raja-Jooseppi i Lappland

Flera stora mark- och skogsbränder härjar i Lappland nära östgränsen. Bränderna på ryska sidan om gränsen har under natten mellan fredag och lördag spridit sig över gränsen till Finland vid Raja-Jooseppi. Också i Salla härjar bränder bara några hundra meter från gränsen..

YLE - 23 timmar sedan

Med sökordet "idiot" hittar man nu Trumps ansikte – aktivister manipulerade Googles sökresultat

Amerikanska presidenten Donald Trumps motståndare har börjat manipulera Googles sökfunktioner. Skriver man "idiot" i sökfältet får man som första alternativ en drös bilder på Trump..

YLE - Igår: 17:39

Svartå simskola flyttar till Ingå - i Björnviken plaskar barnen i algfritt vatten

När Bruksstranden i Svartå drabbades av blågröna alger flyttades Folkhälsans simskola i ett nafs till Björnviken i Ingå. Ingen stressar över den längre bilvägen till simskolan och Marsjön inbjuder till varma, algfria simturer..

YLE - Igår: 10:30

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - de evakuerade får återvända till sina fastigheter

De drygt 50 personer som evakuerades från den stora skogsbranden i Pyhäranta får nu återvända till sina stugor och hem, meddelar räddningsverket. Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande..

YLE - Igår: 12:30

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett öppet garage i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och en täckt bilparkering rasade samman till följd av smällen..

YLE - Igår: 12:30

Bilist kvaddade flera bilar och körde sönder ett biltak i Karis

Sju bilar fick skador då en bilist körde av Kroggårdsvägen i Karis på fredagen (20.7). Bilen kolliderade med parkerade bilar och ett biltak rasade samman till följd av smällen..

YLE - Igår: 10:30

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - men evakuerade får ännu inte återvända meddelar myndigheterna

Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande. Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända..

YLE - Igår: 11:27

Kommentar: Champagnen var dyr och kall men de politiska utspelen ljumma i Björneborg – var det någon som noterade Suomiareena?

För arrangörerna och partierna gäller det nu att fundera på varför någon ska orka besöka Björneborg eller följa diskussionerna under den bästa semesterveckan i juli, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung efter en vecka på Suomiareena..

YLE - Igår: 10:30

Evakuerade har smugit tillbaka till sina hus - polisen ryter till

Människor i Pyhäranta har tydligen trott på rykten eller på felaktiga uppgifter i sociala media om att det skulle vara säkert att återvända. Branden är fortfarande inte släckt, och det finns risk för att den blossar upp igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.