DN > Inrikes

Sunday, 21 April, 22:07

DN - 17 jun 18 kl. 18:00

Fakta i frågan: Har barngrupperna i förskolan blivit större?Barngrupperna minskar i förskolan, men de flesta är ändå större än vad Skolverkets riktmärken anger. Samtidigt saknar en växande andel av förskolans personal utbildning för att arbeta med barn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skolverkets

Dela artikeln

136 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganHar , barngruppernai , förskolanblivit större
DN - 17 jun 18 kl. 17:55

Fakta i frågan: Har barngrupperna i förskolan blivit större?

Barngrupperna minskar i förskolan, men de flesta är ändå större än vad Skolverkets riktmärken anger. Samtidigt saknar en växande andel av förskolans personal utbildning för att arbeta med barn..

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:23

Viktigt med fakta om saneringen

Replik på Gert Rosenlind ”Smart att bygga på Ivöstrand?”, 27/8.
Förvaltningen har fått ett uppdrag att ta fram en detaljplan på del av Strandängsområdet för att göra det möjligt att bygga en storförskola.

DN - 23 aug 18 kl. 14:22

Fakta i frågan: Så är läget i den svenska skolan – sammanfattningar

Varje vecka sedan i vintras har DN:s Kristoffer Örstadius granskat väljarnas viktigaste frågor under vinjetten Fakta i frågan.  Den svenska skolan, och förskolan, engagerar många – och har granskats ur flera vinklar i artikelserien.  Det här är vad som har framkommit hittills..

BT - 04 sep 13 kl. 12:44

Inför maxtak i Borås förskolor

Det är hög tid att de styrande i Borås tar problemet med för stora barngrupper på allvar och vidtar åtgärder, anser KD i Borås som också föreslår ett maxtak för antalet barn i grupperna. Barngrupperna i förskolan behöver bli mind-re. För de minsta barnen är detta särskilt viktigt.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 14:00

Lokalkrisen över – tomma platser på dagis nästa år

KILLHULT Lokalkrisen på Björnligans förskola och Kilhults skola tycks vara över för den här gången.
Redan nästa år väntas förskolan ha tomma platser, visar en färsk utredning. Befolkningsökningen i trakten är obefintlig, och efterfrågan på dagisplatser väntas därför minska.

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 02 apr 14 kl. 07:20

Rätt siffror om våra förskolor

I insändaren målas följande bild upp av bemanningen på Kalmar kommuns förskolor: En personal ansvarar ensam för 18 barn. Detta beror på att kommunledningen inte har anställt mer personal. Kommunen har också beslutat om totalstopp för vikarier första sjukdagen.

YLE - 02 maj 17 kl. 11:22

Expert: Allvarlig hälsorisk att vistas i Hovirinta skolhus i S:t Karins

Skolhuset i Hovirinta utgör en allvarlig hälsorisk för elever och personal. Det framhåller professor Tuula Putus, som leder en forskningsenhet för inneluftsproblem vid Åbo universitet. Hon har bekantat sig med konditionsrapporter och reparationer som har gjorts i skolhuset de senaste åren.

BT - 21 nov 12 kl. 14:09

Historisk satsning på barnomsorgen i Borås

Alla barn i Borås som behöver plats på förskola ska få det inom utsatt tid. Men för att kommunen ska klara servicen till medborgarna krävs framförhållning . Att det idag är trångt på våra förskolor är givetvis bekymmersamt.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Skadedrabbat Djurgården imponerade mot Häcken

Djurgården fortsätter att övertyga i fotbollsallsvenskan. Trots skador och sjukdomar blev det seger borta i toppmötet med Häcken med 1-0. Mittbacken Erik Berg avgjorde efter en hörnvariant..

DN - 6 timmar sedan

UD kallar till sig Ecuadors ambassadör

Utrikesdepartementet har kallat till sig Ecuadors ambassadör med anledning av att den svenske medborgaren Ola Bini gripits och häktats i Ecuador. Det bekräftade UD på söndagen..

DN - 6 timmar sedan

Värsta våldsutbrottet i Sri Lanka på tio år

Sri Lanka har varit relativt förskonat från terror och våld sedan inbördeskriget tog slut 2009. Turismen har nyligen återhämtat sig. Frågan är hur söndagens dåd påverkar den viktiga besöksindustrin..

DN - 9 timmar sedan

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson. Detta efter Aftonbladets granskning om politikerns boendesituation. Moderaterna bekräftar avgången i ett skriftligt uttalande till DN..

DN - 10 timmar sedan

Uppgifter: Polischef hade förvarnat om möjlig terrorattack

Sri Lankas nationella polischef utfärdade en dryg vecka före påskdagens samordnade bombattentat i landet en varning, enligt dokument som nyhetsbyrån AFP sett. Självmordsbombare sades planera dåd mot ”viktiga kyrkor”..

DN - 10 timmar sedan

Bildspecial: Bombdåden i Sri Lanka

Kyrkor och hotell i Sri Lanka utsattes under söndagen för minst sju bombattentat. Minst 150 människor har dödats..

DN - 13 timmar sedan

Grafik: Det gör Bajkalsjön unik

Bajkalsjön är världens största, djupaste och äldsta sötvattensjö. Ordet Bajkal kommer enligt vissa teorier från burjatiskan, som är ett mongolspråk. Det betyder “rik sjö“.

DN - 15 timmar sedan

Urspårade tåget i Ånge var radiostyrt

Nu förbereds bärgning av loket till det 500 ton tunga godståg som riskerade att rasa ner på de kringliggande bostadshusen efter en olycka i centrala Ånge på långfredagen..

DN - 15 timmar sedan

Attentat mot kyrkor på Sri Lanka

Två kyrkor i Sri Lanka har på söndagen utsatts för bombattentat, rapporterar Reuters och BBC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.