DN > Inrikes

Monday, 17 December, 08:03

DN - 17 jun 18 kl. 18:00

Fakta i frågan: Har barngrupperna i förskolan blivit större?Barngrupperna minskar i förskolan, men de flesta är ändå större än vad Skolverkets riktmärken anger. Samtidigt saknar en växande andel av förskolans personal utbildning för att arbeta med barn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skolverkets

Dela artikeln

136 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganHar , barngruppernai , förskolanblivit större
DN - 17 jun 18 kl. 17:55

Fakta i frågan: Har barngrupperna i förskolan blivit större?

Barngrupperna minskar i förskolan, men de flesta är ändå större än vad Skolverkets riktmärken anger. Samtidigt saknar en växande andel av förskolans personal utbildning för att arbeta med barn..

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:23

Viktigt med fakta om saneringen

Replik på Gert Rosenlind ”Smart att bygga på Ivöstrand?”, 27/8.
Förvaltningen har fått ett uppdrag att ta fram en detaljplan på del av Strandängsområdet för att göra det möjligt att bygga en storförskola.

DN - 23 aug 18 kl. 14:22

Fakta i frågan: Så är läget i den svenska skolan – sammanfattningar

Varje vecka sedan i vintras har DN:s Kristoffer Örstadius granskat väljarnas viktigaste frågor under vinjetten Fakta i frågan.  Den svenska skolan, och förskolan, engagerar många – och har granskats ur flera vinklar i artikelserien.  Det här är vad som har framkommit hittills..

BT - 04 sep 13 kl. 12:44

Inför maxtak i Borås förskolor

Det är hög tid att de styrande i Borås tar problemet med för stora barngrupper på allvar och vidtar åtgärder, anser KD i Borås som också föreslår ett maxtak för antalet barn i grupperna. Barngrupperna i förskolan behöver bli mind-re. För de minsta barnen är detta särskilt viktigt.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 14:00

Lokalkrisen över – tomma platser på dagis nästa år

KILLHULT Lokalkrisen på Björnligans förskola och Kilhults skola tycks vara över för den här gången.
Redan nästa år väntas förskolan ha tomma platser, visar en färsk utredning. Befolkningsökningen i trakten är obefintlig, och efterfrågan på dagisplatser väntas därför minska.

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 02 apr 14 kl. 07:20

Rätt siffror om våra förskolor

I insändaren målas följande bild upp av bemanningen på Kalmar kommuns förskolor: En personal ansvarar ensam för 18 barn. Detta beror på att kommunledningen inte har anställt mer personal. Kommunen har också beslutat om totalstopp för vikarier första sjukdagen.

YLE - 02 maj 17 kl. 11:22

Expert: Allvarlig hälsorisk att vistas i Hovirinta skolhus i S:t Karins

Skolhuset i Hovirinta utgör en allvarlig hälsorisk för elever och personal. Det framhåller professor Tuula Putus, som leder en forskningsenhet för inneluftsproblem vid Åbo universitet. Hon har bekantat sig med konditionsrapporter och reparationer som har gjorts i skolhuset de senaste åren.

BT - 21 nov 12 kl. 14:09

Historisk satsning på barnomsorgen i Borås

Alla barn i Borås som behöver plats på förskola ska få det inom utsatt tid. Men för att kommunen ska klara servicen till medborgarna krävs framförhållning . Att det idag är trångt på våra förskolor är givetvis bekymmersamt.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Kalla Fakta: Flickor som känner sig som pojkar stängs ute från pojklag

Fotbollen ska vara tillgänglig för alla. Så skriver Svenska fotbollförbundet i sin värdegrund.  Men i måndagens avsnitt av TV4:s Kalla Fakta visas hur barn som inte är bekväma med sitt juridiska kön hamnar utanför.

DN - 3 timmar sedan

Så mycket har andrahandshyrorna ökat i Sveriges tre största städer

Andrahandshyrorna fortsätter att öka i rikets tre största städer. I Stockholm har den genomsnittliga andrahandshyran för en etta ökat med nästan 65 procent på åtta år. – Det här är ett tecken på att det råder stor brist på bostäder, säger Linnéa Aguero på Blocket.

DN - 8 timmar sedan

SMHI varnar för snö i norr

Det snöfall som legat över norra Götaland och Svealand under söndagen är på väg norrut, och SMHI har utfärdat en snövarning för södra Norrlandskusten..

DN - 10 timmar sedan

Fornling sensationell världsmästare – nu väntar de stora pengarna

Sven Fornling, den 30-årige Malmöboxaren, blev sent på lördagskvällen ny världsmästare i lätt tungvikt. Han besegrade titelförsvararen Karo Murat från Tyskland vid en gala i Hamburg. Fornling fick samtliga domarröster efter tolv ronder och är sensationellt ny innehavare av IBO-bältet.

DN - 11 timmar sedan

Femte person död i Strasbourgdådet

Ett femte ett offer i Strasbourgdådet har bekräftats död på söndagen, rapporterat nyhetsbyrån AFP..

DN - 16 timmar sedan

En person skjuten i Enskede

En person har blivit skjuten i Enskede, skriver polisen på sin hemsida. Skadeläget uppges vara oklart..

DN - 19 timmar sedan

Scenrecension: En Karl-Bertil Jonssonsk julafton att skratta med i

”Karl-Bertil Jonssons julafton” i grällt och skruvat serietidningsformat. Det måste väl gå åt skogen? Väldigt mycket tvärtom, konstaterar DN:s Ingegärd Waaranperä, som jublar tillsammans med resten av publiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.