DN > Inrikes

Friday, 20 July, 06:56

DN - 17 jun 18 kl. 18:00

Fakta i frågan: Har barngrupperna i förskolan blivit större?Barngrupperna minskar i förskolan, men de flesta är ändå större än vad Skolverkets riktmärken anger. Samtidigt saknar en växande andel av förskolans personal utbildning för att arbeta med barn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skolverkets

Dela artikeln

135 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganHar , barngruppernai , förskolanblivit större
DN - 17 jun 18 kl. 17:55

Fakta i frågan: Har barngrupperna i förskolan blivit större?

Barngrupperna minskar i förskolan, men de flesta är ändå större än vad Skolverkets riktmärken anger. Samtidigt saknar en växande andel av förskolans personal utbildning för att arbeta med barn..

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:23

Viktigt med fakta om saneringen

Replik på Gert Rosenlind ”Smart att bygga på Ivöstrand?”, 27/8.
Förvaltningen har fått ett uppdrag att ta fram en detaljplan på del av Strandängsområdet för att göra det möjligt att bygga en storförskola.

BT - 04 sep 13 kl. 12:44

Inför maxtak i Borås förskolor

Det är hög tid att de styrande i Borås tar problemet med för stora barngrupper på allvar och vidtar åtgärder, anser KD i Borås som också föreslår ett maxtak för antalet barn i grupperna. Barngrupperna i förskolan behöver bli mind-re. För de minsta barnen är detta särskilt viktigt.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 14:00

Lokalkrisen över – tomma platser på dagis nästa år

KILLHULT Lokalkrisen på Björnligans förskola och Kilhults skola tycks vara över för den här gången.
Redan nästa år väntas förskolan ha tomma platser, visar en färsk utredning. Befolkningsökningen i trakten är obefintlig, och efterfrågan på dagisplatser väntas därför minska.

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 02 apr 14 kl. 07:20

Rätt siffror om våra förskolor

I insändaren målas följande bild upp av bemanningen på Kalmar kommuns förskolor: En personal ansvarar ensam för 18 barn. Detta beror på att kommunledningen inte har anställt mer personal. Kommunen har också beslutat om totalstopp för vikarier första sjukdagen.

YLE - 02 maj 17 kl. 11:22

Expert: Allvarlig hälsorisk att vistas i Hovirinta skolhus i S:t Karins

Skolhuset i Hovirinta utgör en allvarlig hälsorisk för elever och personal. Det framhåller professor Tuula Putus, som leder en forskningsenhet för inneluftsproblem vid Åbo universitet. Hon har bekantat sig med konditionsrapporter och reparationer som har gjorts i skolhuset de senaste åren.

BT - 21 nov 12 kl. 14:09

Historisk satsning på barnomsorgen i Borås

Alla barn i Borås som behöver plats på förskola ska få det inom utsatt tid. Men för att kommunen ska klara servicen till medborgarna krävs framförhållning . Att det idag är trångt på våra förskolor är givetvis bekymmersamt.

Barometern - 09 sep 13 kl. 07:15

Myter hindrar utveckling

?Vår förhoppning är att vi nu och framöver ska slippa svartmålningen av skolan. Det drabbar i slutändan bara elever och skolans personal.?

Fler nyheter från DN

DN - 13 timmar sedan

Lövin om skogsbränderna: ”En larmklocka för världen”

Klimatminister Isabella Lövin (MP) vill att skogsbränderna ska tas på största allvar. – Det här är en larmklocka för hela världen, säger hon till DN..

DN - 15 timmar sedan

”Gryningspyromanen” döms till fängelse

Den så kallade gryningspyromanen döms av Västmanlands tingsrätt till fängelse i två år och åtta månader. Enligt hans advokat kommer han att överklaga..

DN - 19 timmar sedan

18 års fängelse för mord på restaurang

En man i 45-årsåldern döms vid Eksjö tingsrätt till 18 års fängelse för knivmordet i ett kallförråd till en restaurang i Nässjö i januari..

DN - 23 timmar sedan

Man i 25-årsåldern skottskadad i Norrköping

En man skottskadades i natt i Silverringen, Norrköping. Mannen som är i 25-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus..

DN - Igår: 17:44

Kvinna knivhuggen i Ljusdal

En kvinna i 50-årsåldern har knivhuggits på öppen gata i Ljusdal. Kvinnan är förd till sjukhus och polisen har gripit en misstänkt gärningsman..

DN - Igår: 17:01

MSB: Utbildningsställen för deltidsbrandmän ska femdubblas

De omfattande skogsbränderna får räddningstjänsten att gå på knäna, och bristen på deltidsbrandmän är ”ett stort bekymmer”. Det säger MSB-chefen Dan Eliasson, som nu meddelar att antalet utbildningsställen ska utökas kraftigt. Kritiska frågor om Sveriges begränsade kapacitet i luften vill han dock vänta med tills insatsen är utvärderad..

DN - 16 jul 18 kl. 11:16

Vattenresursforskaren om torkan: “Demonstration av vad som väntar”

Den torra och varma våren och sommaren är en påminnelse om vårt framtida klimat, menar Kenneth M Persson, professor i vattenresurslära. Ansvaret för att anpassa samhället kan inte bara ligga på bönderna, menar han. .

DN - Igår: 12:54

Anna-Kari och Ronny Åhlén tvingades fly lågorna

LJUSDAL. Anna-Kari och Ronny Åhlén tvingades lämna sin stuga på tisdagen när lågorna i den brandhärjade skogen i Enskogen kom för nära. Nu räds de för att deras hus ska slukas av elden.

DN - Igår: 09:58

Regn på väg in över landet – men inte tillräckligt

Sommarvädret som medfört torka i hela landet ser ut att fortsätta. Korta skurar med åskinslag är det enda som väntas. – Och blixtar vill vi ju inte heller ha när det är torrt, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI..

DN - I förrgår: 05:30

Stora beslag vid knarkfabrik

En knarkfabrik i en by utanför Kalix har sprängts av polisen. Enligt åklagare är narkotikafynden, sammanräknade med beslag i Karlskrona, Stockholm och Uppsala som kopplas till samma härva, några av de största som har gjorts i Sverige, rapporterar Norran..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.