DN > Inrikes

Monday, 15 October, 20:57

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganHar , barngruppernai , förskolanblivit större
DN - 17 jun 18 kl. 17:55

Fakta i frågan: Har barngrupperna i förskolan blivit större?

Barngrupperna minskar i förskolan, men de flesta är ändå större än vad Skolverkets riktmärken anger. Samtidigt saknar en växande andel av förskolans personal utbildning för att arbeta med barn..

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:23

Viktigt med fakta om saneringen

Replik på Gert Rosenlind ”Smart att bygga på Ivöstrand?”, 27/8.
Förvaltningen har fått ett uppdrag att ta fram en detaljplan på del av Strandängsområdet för att göra det möjligt att bygga en storförskola.

DN - 23 aug 18 kl. 14:22

Fakta i frågan: Så är läget i den svenska skolan – sammanfattningar

Varje vecka sedan i vintras har DN:s Kristoffer Örstadius granskat väljarnas viktigaste frågor under vinjetten Fakta i frågan.  Den svenska skolan, och förskolan, engagerar många – och har granskats ur flera vinklar i artikelserien.  Det här är vad som har framkommit hittills..

BT - 04 sep 13 kl. 12:44

Inför maxtak i Borås förskolor

Det är hög tid att de styrande i Borås tar problemet med för stora barngrupper på allvar och vidtar åtgärder, anser KD i Borås som också föreslår ett maxtak för antalet barn i grupperna. Barngrupperna i förskolan behöver bli mind-re. För de minsta barnen är detta särskilt viktigt.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 14:00

Lokalkrisen över – tomma platser på dagis nästa år

KILLHULT Lokalkrisen på Björnligans förskola och Kilhults skola tycks vara över för den här gången.
Redan nästa år väntas förskolan ha tomma platser, visar en färsk utredning. Befolkningsökningen i trakten är obefintlig, och efterfrågan på dagisplatser väntas därför minska.

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:31

Myterna om den krackelerande välfärden

I dag arrangerar Folkkampanjen för gemensam välfärd demonstrationer på en rad håll i Sverige. Ett av nätverken under paraplyet är det så kallade Medelklassupproret som fått stor medial uppmärksamhet under de senaste dagarna. Upproret beskrivs som röster från den alldeles vanliga medelklassen ?

Barometern - 02 apr 14 kl. 07:20

Rätt siffror om våra förskolor

I insändaren målas följande bild upp av bemanningen på Kalmar kommuns förskolor: En personal ansvarar ensam för 18 barn. Detta beror på att kommunledningen inte har anställt mer personal. Kommunen har också beslutat om totalstopp för vikarier första sjukdagen.

YLE - 02 maj 17 kl. 11:22

Expert: Allvarlig hälsorisk att vistas i Hovirinta skolhus i S:t Karins

Skolhuset i Hovirinta utgör en allvarlig hälsorisk för elever och personal. Det framhåller professor Tuula Putus, som leder en forskningsenhet för inneluftsproblem vid Åbo universitet. Hon har bekantat sig med konditionsrapporter och reparationer som har gjorts i skolhuset de senaste åren.

BT - 21 nov 12 kl. 14:09

Historisk satsning på barnomsorgen i Borås

Alla barn i Borås som behöver plats på förskola ska få det inom utsatt tid. Men för att kommunen ska klara servicen till medborgarna krävs framförhållning . Att det idag är trångt på våra förskolor är givetvis bekymmersamt.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

2019 års fiskekvoter i Östersjön klara

EU:s fiskeministrar har tidigare än väntat lyckats enats om nästa års fiskekvoter i Östersjön..

DN - 1 timme sedan

Sällsynt runstensfynd i Uppland

Vid renoveringen av en kyrka norr om Uppsala gjordes ett sällsynt fynd – ett runstensfragment av kalksten. Trots att Uppland huserar hälften av landets runstenar har bara ett enda liknande fragment upptäckts i länet tidigare..

DN - 4 timmar sedan

Minskad användning av antibiotika till djur

Tyskland och Nederländerna har minskat sin användning av antibiotika till djur kraftigt på senare år, men använder fortfarande mycket mer än Sverige, visar en ny rapport. Cypern använder i särklass mest i Europa medan Norge använder minst..

DN - 8 timmar sedan

En person gripen efter hot om skjutning på skola

Polisen har under dagen gripit en tonåring misstänkt för att ha hotat om skjutning på en gymnasieskola i Boden. .

DN - 13 timmar sedan

Fortsatta tågförseningar mellan Stockholm och Göteborg

Det kommer att bli förseningar på upp till några timmar på samtliga tåg på västra stambanan mellan Göteborg och Stockholm, minst fram till och med onsdagen. Problemen beror på söndagens brand i ett ställverk mellan Töreboda och Skövde. .

DN - 15 timmar sedan

Man ihjälskjuten i Eskilstuna

En man dödades i en skottlossning utomhus i Eskilstuna, natten mot måndag..

DN - 23 timmar sedan

Alliansens ständigt växande sprickor

Alliansen har misslyckats med uppgiften som den skapades för: att erbjuda ett tydligt regeringsalternativ till Socialdemokraterna. Utmaningar från andra håll än vänster blottade dess svaghet. Nu är det SD som slagit in en kil mellan liberaler och konservativa, men sprickan syntes redan för tio år sedan.

DN - Igår: 09:00

Svagt stöd för att legalisera cannabis i Sverige

I Sverige råder fortfarande stor politisk enighet om en restriktiv syn på cannabis, men debattörer på båda sidor tror att Sverige påverkas av den trend av legalisering som tilltar i många länder..

DN - I förrgår: 08:59

Man gripen för misstänkt våldtäkt av flicka

En man har gripits, misstänkt för våldtäkt på en minderårig flicka i Västerås..

DN - I förrgår: 05:20

SKL ger kommuner råd mot terrordåd

Nya råd från Sveriges kommuner och landsting (SKL) ska hjälpa städer i landet att bättre kunna hejda fordonsattacker av den typ som användes vid terrordådet i Stockholm i april 2017..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.