YLE > Finland

Thursday, 15 November, 02:59

YLE - 17 jun 18 kl. 08:15

Lagändring chockar företagare: ”Om två veckor står vi i en situation då vi turistföretagare är kriminella”I juli träder en ny lag i kraft som kräver taxilicens av turistföretagare som transporterar sina kunder. Det här kan döda turistnäringen tror företagarna. Skärgården och Lappland drabbas hårdast tror de..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lappland

Dela artikeln

243 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagändring, chockar, företagareOm , två, veckor, stårvi i , en situation då vi turistföretagare är kriminella
Nya Wermlands Tidningen - 02 jan 14 kl. 17:45

Strid om cafékassa slutade med lagändring

Anders Kadhammar förlorade mot skatteverket i högsta instans. Men hans kamp fick riksdagen att klubba igenom en lagändring som gynnar små företagare..

Resume - 07 nov 13 kl. 14:43

Gustafsdotter kräver lagändring om utgivaransvar


Högsta domstolen kom idag med sitt utlåtande om ett fall i tingsrätten där en företagare har stämt Gunilla Herlitz för en publicering långt innan hon var ansvarig utgivare på DN. Hon anses ändå ansvarig för publiceringen. Hd:s utlåtande har fått Utgivarnas vd, Jeanette Gustafsdotter, att gå i taket..

Nya Wermlands Tidningen - 05 apr 18 kl. 06:00

Lagändring kan ge mångmiljonböter

Om mindre än två månader träder den nya lagen om dataskydd och hantering av personuppgifter i kraft (GDPR). Nu tipsar professor Simone Fischer–Hübner om vad du som företagare bör ta tag i om du inte redan gjort det..

YLE - 30 apr 14 kl. 16:28

Ny lag ska ge småföretagare i köpcenter mera ork

Söndagsöppet kan bli tungt för småföretagare, det här ska en lagändring som träder i kraft idag råda bot på. Småföretagare i köpcenter ska hädanefter få hålla en dag stängt i veckan, oberoende av vad det står i hyresavtalet. De senaste fem åren har köpcentren kunnat hålla öppet alla dagar i veckan.

Dagens PS - 21 feb 17 kl. 10:08

Företagare i panik: ”Räddar det som räddas kan”

I november presenterades utredningen kring förslaget på ändringar i de så kallade 3:12-reglerna, som bland annat reglerar utdelningar i ägarledda aktiebolag. Dagens Industri har nu tagit del av remissvaren som är övervägande negativa. Och från det fyrtiotal företag som skrivit egna svar är samtliga kritiska.

YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagare

I Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent.

BT - 30 aug 13 kl. 13:42

Stimulanserna ett slag i luften

Vi vet sedan tidigare undersökningar vad småföretagarna värdesätter: enkla regelverk, förutsägbarhet och stabilitet kring politiska beslut, och hanterbara arbetskraftskostnader. Men regelverken förenklas inte ? istället instiftas nya lagar att förhålla sig till.

BT - 19 dec 13 kl. 12:56

Förändra företagandets villkor

Sveriges välstånd byggs av företagsamma och strävsamma människor. I ett dynamiskt samhälle möts företagare och entreprenörer av positiva attityder. Goda villkor för företag och företagare skapar tillväxt och fler jobb, vilket i sin tur säkrar den generella välfärden.

BT - 05 aug 14 kl. 13:59

Knallar flyttar bolag utomlands

Fler knallar flyttar sina bolag utomlands för att slippa ha ett kassaregister. Därmed slipper de svenska regler och beskattning. – Det sker i större omfattning än vad vi kunde ana, säger Conny Svensson på Skatteverket.

HBL - 08 aug 13 kl. 19:39

Vapaavuori: Tidig skolstart usel för turismen

Finland går miste om stora turistinkomster för att skolorna börjar tidigare än i resten av Europa, säger näringsminister Jan Vapaavuori.? Det är ytterst dumt att många av våra turistobjekt stänger sina dörrar då semestersäsongen pågår som hetast i övriga Europa. Ur samhällsekonomisk synvinkel är det problematiskt: vi kastar bort betydande turistpengar, och därmed också en hel del jobb, säger näringsminister Jan Vapaavuori (Saml).

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

En hittills okänd planet hittad nära en av våra grannstjärnor – finländsk astronom bakom upptäckten

Planeten befinner sig på endast sex ljusårs avstånd från solen. Fyndet har bekräftats av en internationell forskargrupp..

YLE - 9 timmar sedan

Rakel & Kasper - mamma och son om kampen mot marginalisering

En mammas och sons historia..

YLE - 10 timmar sedan

Gamla stadshuset i Ekenäs kanske säljs - också flera andra fastigheter aktuella för försäljning

Företagarna i Raseborg hade stora planer för det gamla stadshuset i Ekenäs, men på grund av för hög hyra förföll de planerna. Nu vill stadsutvecklingssektionen sälja huset..

YLE - 22 timmar sedan

Direkt kl. 14: Slopade nedskärningar i utbildningen, ny sockerskatt, mindre pengar till Åland och bort med miljöskadliga stöd? – riksdagen drabbar samman om oppositionens skuggbudgetar

Riksdagen debatterar på onsdagen oppositionspartiernas skuggbudgetar. Debatten väntas utmynna i gräl om realismen i förslagen..

YLE - 16 timmar sedan

Mauno Koivistos liv första gången på scen i Ingå - Täkterborna sätter upp pjäs om byns president

Mauno Koivisto - Täkters president är namnet på en nyskriven pjäs som får premiär på Ingbohed i Täkter i Ingå om ett knappt år. Bakom storsatsningen står Täkter ungdomsförening, en förening där också Koivisto var medlem..

YLE - 12 timmar sedan

Pizzarånet i Karis - 16-åringen döms för stöld och misshandel

16-åringen som i januari i år stal pengar från en pizzeria i Karis har nu fått sin dom. Han dömdes till 60 dagsböter (360 euro) för stöld och misshandel som ung förbrytare..

YLE - 12 timmar sedan

ÅA-professorer får pris för framgångsrik forskning

Professorerna Matti Laine och Dmitry Murzin har fått pris för framgångsrik forskning vid Åbo Akademi. Prissumman på 20 000 euro per professor går till de ämnen pristagarna representerar..

YLE - 13 timmar sedan

Namn, kön, etnicitet och ålder ska inte spela roll då Helsingfors rekryterar: "Större chans att bli kallad till intervju"

Alla har förutfattade meningar, därför behövs anonym rekrytering. När viss information om arbetssökande döljs hamnar fokus på kompetensen - som ju är det rekryteringen ska handla om, säger likabehandlingskonsult Malin Gustavsson..

YLE - 13 timmar sedan

Så påverkas du om oppositionen får bestämma: SFP gillar ensamförsörjare och VF singlar – alla vill ge till studerande och löntagare

Vänsterpartierna och de gröna är hårda mot företagare, men frikostiga gentemot studerande, pensionärer och långtidsarbetslösa. SFP vill att alla ska få mera i handen tack vara skattesänkningar..

YLE - 16 timmar sedan

Rysk affärsman vill ha tillbaka Airiston Helmi-miljoner - tingsrätten behandlar ärendet bakom stängda dörrar

Den ryske affärsmannen Pavel Melnikov, som står bakom Airiston Helmi i Pargas, vill ha tillbaka den egendom som polisen beslagtog i samband med razzian mot bolagets fastigheter i september..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.