YLE > Finland

Saturday, 22 September, 07:14

YLE - 17 jun 18 kl. 08:15

Lagändring chockar företagare: ”Om två veckor står vi i en situation då vi turistföretagare är kriminella”I juli träder en ny lag i kraft som kräver taxilicens av turistföretagare som transporterar sina kunder. Det här kan döda turistnäringen tror företagarna. Skärgården och Lappland drabbas hårdast tror de..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lappland

Dela artikeln

243 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagändring, chockar, företagareOm , två, veckor, stårvi i , en situation då vi turistföretagare är kriminella
Nya Wermlands Tidningen - 02 jan 14 kl. 17:45

Strid om cafékassa slutade med lagändring

Anders Kadhammar förlorade mot skatteverket i högsta instans. Men hans kamp fick riksdagen att klubba igenom en lagändring som gynnar små företagare..

Resume - 07 nov 13 kl. 14:43

Gustafsdotter kräver lagändring om utgivaransvar


Högsta domstolen kom idag med sitt utlåtande om ett fall i tingsrätten där en företagare har stämt Gunilla Herlitz för en publicering långt innan hon var ansvarig utgivare på DN. Hon anses ändå ansvarig för publiceringen. Hd:s utlåtande har fått Utgivarnas vd, Jeanette Gustafsdotter, att gå i taket..

Nya Wermlands Tidningen - 05 apr 18 kl. 06:00

Lagändring kan ge mångmiljonböter

Om mindre än två månader träder den nya lagen om dataskydd och hantering av personuppgifter i kraft (GDPR). Nu tipsar professor Simone Fischer–Hübner om vad du som företagare bör ta tag i om du inte redan gjort det..

YLE - 30 apr 14 kl. 16:28

Ny lag ska ge småföretagare i köpcenter mera ork

Söndagsöppet kan bli tungt för småföretagare, det här ska en lagändring som träder i kraft idag råda bot på. Småföretagare i köpcenter ska hädanefter få hålla en dag stängt i veckan, oberoende av vad det står i hyresavtalet. De senaste fem åren har köpcentren kunnat hålla öppet alla dagar i veckan.

Dagens PS - 21 feb 17 kl. 10:08

Företagare i panik: ”Räddar det som räddas kan”

I november presenterades utredningen kring förslaget på ändringar i de så kallade 3:12-reglerna, som bland annat reglerar utdelningar i ägarledda aktiebolag. Dagens Industri har nu tagit del av remissvaren som är övervägande negativa. Och från det fyrtiotal företag som skrivit egna svar är samtliga kritiska.

YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagare

I Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent.

BT - 30 aug 13 kl. 13:42

Stimulanserna ett slag i luften

Vi vet sedan tidigare undersökningar vad småföretagarna värdesätter: enkla regelverk, förutsägbarhet och stabilitet kring politiska beslut, och hanterbara arbetskraftskostnader. Men regelverken förenklas inte ? istället instiftas nya lagar att förhålla sig till.

BT - 19 dec 13 kl. 12:56

Förändra företagandets villkor

Sveriges välstånd byggs av företagsamma och strävsamma människor. I ett dynamiskt samhälle möts företagare och entreprenörer av positiva attityder. Goda villkor för företag och företagare skapar tillväxt och fler jobb, vilket i sin tur säkrar den generella välfärden.

BT - 05 aug 14 kl. 13:59

Knallar flyttar bolag utomlands

Fler knallar flyttar sina bolag utomlands för att slippa ha ett kassaregister. Därmed slipper de svenska regler och beskattning. – Det sker i större omfattning än vad vi kunde ana, säger Conny Svensson på Skatteverket.

HBL - 08 aug 13 kl. 19:39

Vapaavuori: Tidig skolstart usel för turismen

Finland går miste om stora turistinkomster för att skolorna börjar tidigare än i resten av Europa, säger näringsminister Jan Vapaavuori.? Det är ytterst dumt att många av våra turistobjekt stänger sina dörrar då semestersäsongen pågår som hetast i övriga Europa. Ur samhällsekonomisk synvinkel är det problematiskt: vi kastar bort betydande turistpengar, och därmed också en hel del jobb, säger näringsminister Jan Vapaavuori (Saml).

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Relationspodden med Hannah Norrena och Eva Frantz: "Vi diskuterar allt man inte börjar snacka om vid kaffebordet"

Podden Norrena & Frantz som kickar igång idag, lördag, kommer att lyfta upp allt du grubblar över efter att du har släckt lampan för kvällen. Kvinnorna bakom projektet är välbekanta profiler för radiolyssnarna, Eva Frantz och Hannah Norrena..

YLE - 13 timmar sedan

Staten röt till om planerna för Läpp igen - Raseborg tar snällt ett steg tillbaka

Statliga myndigheter är missnöjda med Raseborgs stads planer för Läppområdet invid riksväg 25 i Karis igen. Den här gången handlar det om två tomter bakom AD Center i västra delen av Läpp, alldeles invid riksväg 25..

YLE - 14 timmar sedan

Marknadsgeneralen med halmhatten: Vi är som en enda stor familj här på höstmarknaden

Tom Rönnblad med sin karakteristiska halmhatt ser till att alla försäljare har det bra på Ekenäs höstmarknad. Han har stor nytta i jobbet av sin långa erfarenhet som försäljare..

YLE - 19 timmar sedan

Spaningslagarna kan drivas igenom i riksdagen - grundlagsutskottet godkänner brådskande grundlagsändring

Behandlingen av de omtalade spanings- och underrättelselagarna avancerar i riksdagen. Grundlagsutskottet godkänner att grundlagen ändras så att skyddet för förtroliga meddelanden luckras upp, på det sätt som underrättelselagarna förutsätter..

YLE - 15 timmar sedan

Fyra vargattacker mot pälsfarmer i Österbotten i september: "Farligaste tiden för attacker"

På fredagsmorgonen drabbades den fjärde pälsfarmen i Österbotten på kort tid av en vargattack, denna gång i Nykarleby där en räv fick sätta livet till. Jaktchefen Stefan Pellas säger att vargens valpar nu lär sig jaga..

YLE - 15 timmar sedan

Myndigheterna försvarar Move-testet: “Lika påfrestande som innebandy”

Det kritiserade Move-konditionstestet ska fortsätta, det är slutsatsen av Utbildningsstyrelsens och några andra institutioners efterforskningar efter det tragiska dödsfallet i Esbo förra veckan. Alla femte- och åttondeklassare ska från och med i år göra testet..

YLE - 16 timmar sedan

Forskare: Finland bör undvika andra länders misstag om man grundar register över lobbyister

Forskare vid Östra Finlands universitet anser att Finland kan lära sig av de misstag andra länder har gjort och de erfarenheter de fått då de grundat register över lobbyister och lobbning..

YLE - 16 timmar sedan

Söderkullaborna bär hem tusentals liter vatten under helgen - ännu för tidigt att säga när faran är över

Ingen kaffekokning eller tandtvätt med det vatten som kommer ur kranen. Det är situationen i Söderkullaområdet i Sibbo. Butikerna har bunkrat upp med källvatten och vid en tankbil kan man hämta både vatten och kanistrar..

YLE - 16 timmar sedan

Baby föddes i ambulans igen - fältbarnmorskan från Lojo sjukhus hann inte med

I onsdags föddes en flicka i en ambulans i Lojo. Mamman var på väg till sjukhuset när barnet föddes, och ambulanspersonalen fick rycka ut och agera barnmorska under färden..

YLE - 17 timmar sedan

Ålands dröm om en egen plats i Europarlamentet går vidare - riksdagen ska nu avgöra frågan

Ålands långvariga önskan om att få en egen plats i Europaparlamentet verkar ha tagit ett litet steg framåt. I fredagens presidentföredragning beslöt man att frågan går vidare till riksdagen för behandling..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.