YLE > Finland

Tuesday, 17 July, 11:26

Liknande nyheter

Taggar: Lagändring, chockar, företagareOm , två, veckor, stårvi i , en situation då vi turistföretagare är kriminella
Nya Wermlands Tidningen - 02 jan 14 kl. 17:45

Strid om cafékassa slutade med lagändring

Anders Kadhammar förlorade mot skatteverket i högsta instans. Men hans kamp fick riksdagen att klubba igenom en lagändring som gynnar små företagare..

Resume - 07 nov 13 kl. 14:43

Gustafsdotter kräver lagändring om utgivaransvar


Högsta domstolen kom idag med sitt utlåtande om ett fall i tingsrätten där en företagare har stämt Gunilla Herlitz för en publicering långt innan hon var ansvarig utgivare på DN. Hon anses ändå ansvarig för publiceringen. Hd:s utlåtande har fått Utgivarnas vd, Jeanette Gustafsdotter, att gå i taket..

Nya Wermlands Tidningen - 05 apr 18 kl. 06:00

Lagändring kan ge mångmiljonböter

Om mindre än två månader träder den nya lagen om dataskydd och hantering av personuppgifter i kraft (GDPR). Nu tipsar professor Simone Fischer–Hübner om vad du som företagare bör ta tag i om du inte redan gjort det..

YLE - 30 apr 14 kl. 16:28

Ny lag ska ge småföretagare i köpcenter mera ork

Söndagsöppet kan bli tungt för småföretagare, det här ska en lagändring som träder i kraft idag råda bot på. Småföretagare i köpcenter ska hädanefter få hålla en dag stängt i veckan, oberoende av vad det står i hyresavtalet. De senaste fem åren har köpcentren kunnat hålla öppet alla dagar i veckan.

Dagens PS - 21 feb 17 kl. 10:08

Företagare i panik: ”Räddar det som räddas kan”

I november presenterades utredningen kring förslaget på ändringar i de så kallade 3:12-reglerna, som bland annat reglerar utdelningar i ägarledda aktiebolag. Dagens Industri har nu tagit del av remissvaren som är övervägande negativa. Och från det fyrtiotal företag som skrivit egna svar är samtliga kritiska.

YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagare

I Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent.

BT - 30 aug 13 kl. 13:42

Stimulanserna ett slag i luften

Vi vet sedan tidigare undersökningar vad småföretagarna värdesätter: enkla regelverk, förutsägbarhet och stabilitet kring politiska beslut, och hanterbara arbetskraftskostnader. Men regelverken förenklas inte ? istället instiftas nya lagar att förhålla sig till.

BT - 19 dec 13 kl. 12:56

Förändra företagandets villkor

Sveriges välstånd byggs av företagsamma och strävsamma människor. I ett dynamiskt samhälle möts företagare och entreprenörer av positiva attityder. Goda villkor för företag och företagare skapar tillväxt och fler jobb, vilket i sin tur säkrar den generella välfärden.

BT - 05 aug 14 kl. 13:59

Knallar flyttar bolag utomlands

Fler knallar flyttar sina bolag utomlands för att slippa ha ett kassaregister. Därmed slipper de svenska regler och beskattning. – Det sker i större omfattning än vad vi kunde ana, säger Conny Svensson på Skatteverket.

HBL - 08 aug 13 kl. 19:39

Vapaavuori: Tidig skolstart usel för turismen

Finland går miste om stora turistinkomster för att skolorna börjar tidigare än i resten av Europa, säger näringsminister Jan Vapaavuori.? Det är ytterst dumt att många av våra turistobjekt stänger sina dörrar då semestersäsongen pågår som hetast i övriga Europa. Ur samhällsekonomisk synvinkel är det problematiskt: vi kastar bort betydande turistpengar, och därmed också en hel del jobb, säger näringsminister Jan Vapaavuori (Saml).

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Miljöhälsovården har inga nya uppgifter om algläget i Östnyland – viktigt att själv följa med

Många stränder i Östnyland har invaderats av blågröna alger de senaste dagarna. Bland annat finns det rikliga mängder vid Valkom badstrand i Lovisa och vid Pörtö i Borgå. Men läget kan ändras snabbt..

YLE - 2 timmar sedan

Niinistö i CNN:s intervju: "Ryssland vet att en invasion av de baltiska staterna leder till tredje världskriget"

Nyhetsgiganterna CNN och veteranankaret Christiane Amanpour fick en exklusiv intervju med president Sauli Niinistö. I intervjun pratar Niinistö om vikten av dialog mellan öst och väst, och förnekar att Finlands politik styrs av stormakterna..

YLE - 4 timmar sedan

SuomiAreena: Invandring diskuteras för ensidigt i finländsk press

Är medierna "rädda för svarte man" var frågan i Björneborg i går då politikveckan SuomiAreena körde igång ordentligt. Enligt forskning är finländska medier neutralt inställda till invandring, med en lutning mot negativ rapportering. Trots det tror många att medierna "mörkar" invandringens dåliga sidor..

YLE - 5 timmar sedan

Fläktar, chips, brustabletter och skugga – det är råden till alla äldre under värmeböljan

Risken för värmeslag ökar speciellt för äldre personer under värmeböljan. På äldreboenden är personalen tvungen att vara extra observant att så invånarna får i sig tillräckligt med näring..

YLE - 5 timmar sedan

Borgå Akilles satsning på en ny sprintakademi blev en flopp – nytt försök aktuellt i höst

Tanken var att erbjuda ungdomar möjligheten till högklassig löpträning, men intresset för sprintakademin var för litet. Tidpunkten för nysatsningen kan ha varit fel, tror Lars Fagerholm från Akilles..

YLE - 5 timmar sedan

Flera grönområden piffas upp på Kimitoön – nu är det Bruksparkens tur

Lite för mörkt och en fontän som inte har sprutat vatten på flera år är saker som lyfts fram av förbipasserande..

YLE - 5 timmar sedan

Världens ögon vändes mot Helsingfors - men vilken bild såg de i sociala medier?

Världens öron ville ivrigt höra vad de kostymklädda makthavarna sade i skymundan. I samma veva spreds också en Finlandsbild via sociala medier. Här är några plock ur snacket..

YLE - 6 timmar sedan

I Lindbergs växthus i Sibbo kan det bli upp till 40 grader i sommarhettan: "Vi skulle ha massor att göra men det går inte"

Värmeböljan gör inte livet lätt för någon - förutom kanske semesterfiraren som kan slänga av sig kläderna på stranden och svalka sig med en glass. Att jobba i kök eller växthus kan vara en särskild utmaning i hettan..

YLE - 13 timmar sedan

Första reaktion i USA efter toppmötet: "Trump i Putins ledband"

Det kan ha varit en framgång och ett steg vidare mot normaliserade relationer mellan USA och Ryssland. Men häpnaden la sig över den amerikanska pressen på plats i Helsingfors: Trump trodde mer på Putin än på egna myndigheter ifråga om valinblandning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.