YLE > Finland

Sunday, 22 July, 20:11

YLE - 17 jun 18 kl. 07:54

Årets lärare skippar proven: "Målet är att skapa intresse för matematik och proven har en motsatt effekt"Om en lärare lyckas väcka elevens intresse för matematik kommer kunskapen på köpet. Det här tänkesättet utgår matematikläraren William Barman från i sin undervisning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
William Barman

Dela artikeln

1509 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Årets lärare, skippar, proven, Måletär att skapa , intresse, för matematik och proven har en motsatt effekt
DI - 03 dec 15 kl. 12:38

Ylva Johansson: Svårare att nå arbetsmålet

Det går bra på den svenska arbetsmarknaden, men det stora antalet flyktingar som sökt sig till Sverige kommer att göra det svårare att nå regeringens mål om att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet år 2020..

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 15 kl. 04:45

Mindre administration för lärare

Skolorna ska bli effektivare och lärarna skickligare. I dag beslutar regeringen om ett nationellt skolutvecklingsprogram som ska genomföras av Skolverket.Syftet är att öka kompetensen i och ge stöd till skolor och huvudmän, rapporterar SR Ekot.

Sydsvenskan - 09 jul 15 kl. 04:45

Mindre administration för lärare

Skolorna ska bli effektivare och lärarna skickligare. I dag beslutar regeringen om ett nationellt skolutvecklingsprogram som ska genomföras av Skolverket.Syftet är att öka kompetensen i och ge stöd till skolor och huvudmän, rapporterar SR Ekot.

YLE - 18 apr 17 kl. 10:44

Förslag: Studentproven skrivs på fyra timmar, modersmålet på en dag

Märkbara ändringar föreslås i studentexamen av den arbetsgrupp som fått i uppdrag att dryfta en reform. Utgångspunkten har varit att göra studentexamen mer användbart vid valet av nya studerande till högskolor under kommande år och årtionden. Arbetsgruppen som tillsatts av Undervisnings- och kulturministeriet föreslår att de enskilda proven i studentexamen ska skrivas på fyra timmar i stället för nuvarande sex timmar.

HBL - 11 mar 13 kl. 14:15

Klarar du proven i studentexamen?

Abiturienterna befinner sig mitt uppe i studentskrivningarna. Vilka frågor behandlades i år? Var uppgifterna lätta eller svåra?

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 04:00

Den rätta vägenleder till målet?

Förlåt det för mig ovanliga ordet, men jag skippar skitsnacket som förstås med automatik blir rubriker även hos oss denna dag. Det är oundvikligt och är naturligtvis intressant ur ett psykologiskt perspektiv.Men tar hellre ett avstamp i en del av ett citat från Åge Hareide inför kvällens fotbollsdrama: "...

YLE - 17 nov 16 kl. 05:22

Bildningschef: Varför får Kimitoöns pojkar lägre vitsord i modersmålet än öns flickor?

Att pojkar får lägre vitsord i modersmålet än flickor på Kimitoön framgår ur en färsk undersökning som Svenska kulturfonden sponsrat. Det är kanadensiska forskaren Satya Brink, som inom ramen för ett projekt kallat Feedback och feed forward, granskat vitsorden i matematik och modersmålet i klasserna 5 till gymnasiets sista klass i tolv kommuner i Svenskfinland. Projektet Feedback och feed forward genomfördes 2015-2016 och handlade om att hitta nya verktyg för skolorna att förbättra elevernas kunskapsutveckling.

UT - 12 okt 13 kl. 10:03

Förstelärare ska ge ökad måluppfyllelse

De första förstelärarna i Ulricehamns kommun är nu igång med sitt arbete. Målet för deras utvecklingsarbete är ökad måluppfyllelse hos eleverna. Det är statliga pengar som gör satsningen möjlig.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

Ekonomistas - 28 aug 17 kl. 07:36

Penningpolitik och full sysselsättning utan att åsidosätta inflationsmålet

Målen för penningpolitiken har blivit en aktuell fråga. Riksdagen har tillsatt en kommitté med uppdrag att göra en översyn av det penningpolitiska ramverket och Riksbankslagen, inklusive penningpolitikens mål och medel. Full sysselsättning är det främsta målet för den ekonomiska politiken i Sverige.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

30 grader en "magisk gräns" för nöjesparkerna – besökarantalen minskat 20-30 procent i juli

Som ett resultat av värmeböljan är besökarantalet lägre på så väl Borgbacken som i Särkänniemi i Tammerfors. Även Tykkimäki och Muminvärlden lider av hettan..

YLE - 1 timme sedan

Värmeböljan visar inga tecken på att avta – 30 grader varmt också nästa vecka

Börjar du vara trött på den oändliga hettan? Tyvärr kommer vi inte med några glädjenyheter. De kommande tio dagarna kommer högst sannolikt att vara precis lika varma som de som gått..

YLE - 3 timmar sedan

Gångbro välte i Borgå sent i går kväll - orsaken till olyckan är ännu okar

Sent i går kväll skedde en märklig olycka i Borgå då en gångbro till en kryssningsbrygga välte och 15 personer ramlade i ån. Orsaken till olyckan är ännu oklar. - Det här är första gången något liknande har hänt, säger Kari Hällström på Borgå stad..

YLE - 5 timmar sedan

Svenska Yles vägenkät: Missnöjet är störst i Västnyland

Över 150 personer från Västnyland kontaktade Svenska Yle om de dåliga vägarna i regionen när vi frågade var de värsta vägarna i Svenskfinland finns. Täktervägen i Ingå och Ebbovägen i Borgå i Östnyland var de enskilda vägar som mest lyftes fram som problembarn..

YLE - 5 timmar sedan

Anfallsspelaren Felix De Bona lämnar Ekenäs IF - nya klubbadressen oklar

Felix De Bona, fjolårets målkung i fotbollens division 1 och hans klubb Ekenäs IF bryter kontraktet. Den brasiliansk-amerikanske spelaren har inte fått samma ansvar den här säsongen som säsongen 2017..

YLE - 5 timmar sedan

Finland har inte skickat hjälp till det branddrabbade Sverige – Inrikesministeriet: All kapacitet behövs för att släcka de finska bränderna

Många europeiska länder har skickat brandmän till Sverige för att hjälpa i släckningsarbetet med kraftiga markbränder som härjar runt om i Sverige. Inga finska brandmän har skickats till Sverige på grund av att all kapacitet behövs hemma i Finland för att släcka bränder här..

YLE - I förrgår: 05:59

Våldsbrotten minskar i huvudstadsregionen - på vår karta kan du se i vilka stadsdelar de ändå ökat

På vår interaktiva karta kan du se hur läget förändrats i olika stadsdelar i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. I Vanda och Helsingfors har det absoluta antalet våldsbrott minskat under de senaste åren, medan de har ökat i Esbo..

YLE - 6 timmar sedan

Många klagomål om alltför heta arbetsplatser

Arbetarskyddet har blivit kontaktade många gånger om besvärliga arbetsförhållanden under värmeböljan. I Österbotten har de också fått göra ett kontrollbesök vid en arbetsplats..

YLE - 9 timmar sedan

Klar förlust för västnyländska Crusaders mot Eagles i Kotka

Västnyländska Crusaders åkte på sin fjärde förlust i den amerikanska fotbollens division 1. Fusionslaget förlorade mot Eagles i Kotka på lördagen..

YLE - Igår: 19:07

Känd norsk journalist död i gyrokopterkrasch i Kilpisjärvi

Den norska journalisten Morten Ruud dog när gyrokoptern störtade i Kilpisjärvi. Den andra personen ombord skadades lindrigt och har transporterats till sjukhus i Tromsö, rapporterar STT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.