YLE > Finland

Thursday, 20 September, 22:35

Liknande nyheter

Taggar: Årets lärare, skippar, proven, Måletär att skapa , intresse, för matematik och proven har en motsatt effekt
DI - 03 dec 15 kl. 12:38

Ylva Johansson: Svårare att nå arbetsmålet

Det går bra på den svenska arbetsmarknaden, men det stora antalet flyktingar som sökt sig till Sverige kommer att göra det svårare att nå regeringens mål om att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet år 2020..

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 15 kl. 04:45

Mindre administration för lärare

Skolorna ska bli effektivare och lärarna skickligare. I dag beslutar regeringen om ett nationellt skolutvecklingsprogram som ska genomföras av Skolverket.Syftet är att öka kompetensen i och ge stöd till skolor och huvudmän, rapporterar SR Ekot.

Sydsvenskan - 09 jul 15 kl. 04:45

Mindre administration för lärare

Skolorna ska bli effektivare och lärarna skickligare. I dag beslutar regeringen om ett nationellt skolutvecklingsprogram som ska genomföras av Skolverket.Syftet är att öka kompetensen i och ge stöd till skolor och huvudmän, rapporterar SR Ekot.

YLE - 18 apr 17 kl. 10:44

Förslag: Studentproven skrivs på fyra timmar, modersmålet på en dag

Märkbara ändringar föreslås i studentexamen av den arbetsgrupp som fått i uppdrag att dryfta en reform. Utgångspunkten har varit att göra studentexamen mer användbart vid valet av nya studerande till högskolor under kommande år och årtionden. Arbetsgruppen som tillsatts av Undervisnings- och kulturministeriet föreslår att de enskilda proven i studentexamen ska skrivas på fyra timmar i stället för nuvarande sex timmar.

HBL - 11 mar 13 kl. 14:15

Klarar du proven i studentexamen?

Abiturienterna befinner sig mitt uppe i studentskrivningarna. Vilka frågor behandlades i år? Var uppgifterna lätta eller svåra?

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 04:00

Den rätta vägenleder till målet?

Förlåt det för mig ovanliga ordet, men jag skippar skitsnacket som förstås med automatik blir rubriker även hos oss denna dag. Det är oundvikligt och är naturligtvis intressant ur ett psykologiskt perspektiv.Men tar hellre ett avstamp i en del av ett citat från Åge Hareide inför kvällens fotbollsdrama: "...

YLE - 17 nov 16 kl. 05:22

Bildningschef: Varför får Kimitoöns pojkar lägre vitsord i modersmålet än öns flickor?

Att pojkar får lägre vitsord i modersmålet än flickor på Kimitoön framgår ur en färsk undersökning som Svenska kulturfonden sponsrat. Det är kanadensiska forskaren Satya Brink, som inom ramen för ett projekt kallat Feedback och feed forward, granskat vitsorden i matematik och modersmålet i klasserna 5 till gymnasiets sista klass i tolv kommuner i Svenskfinland. Projektet Feedback och feed forward genomfördes 2015-2016 och handlade om att hitta nya verktyg för skolorna att förbättra elevernas kunskapsutveckling.

UT - 12 okt 13 kl. 10:03

Förstelärare ska ge ökad måluppfyllelse

De första förstelärarna i Ulricehamns kommun är nu igång med sitt arbete. Målet för deras utvecklingsarbete är ökad måluppfyllelse hos eleverna. Det är statliga pengar som gör satsningen möjlig.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

Ekonomistas - 28 aug 17 kl. 07:36

Penningpolitik och full sysselsättning utan att åsidosätta inflationsmålet

Målen för penningpolitiken har blivit en aktuell fråga. Riksdagen har tillsatt en kommitté med uppdrag att göra en översyn av det penningpolitiska ramverket och Riksbankslagen, inklusive penningpolitikens mål och medel. Full sysselsättning är det främsta målet för den ekonomiska politiken i Sverige.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Elarbeten i Böle ämbetscentral låg bakom onsdagens totalstopp i tågtrafiken

På tisdag och onsdag inträffade allvarliga störningar i huvudstadsregionens tågtrafik med avbrott och förseningar som följd. Problemen var omöjliga att komma runt säger Trafikverket..

YLE - 5 timmar sedan

Kennelklubben och Helsingfors universitet samarbetar för sundare hundavel - forskarna får tillgång till uppgifter om över 2 miljoner hundar

Finska Kennelklubben och Helsingfors universitet har slutit ett avtal för att göra hundaveln sundare. Kennelklubben har omfattande material om hundars hälsa och universitetet har forskarna, konstaterar de två..

YLE - 5 timmar sedan

Överraskning på hotade rörfabriken i Lappvik: SSAB kallar tillbaka till förhandlingsbordet

Många trodde att stålkoncernen SSAB den här veckan skulle berätta att fabriken i Lappvik i Hangö läggs ned. Men i stället vill bolaget nu återuppta samarbetsförhandlingarna..

YLE - 7 timmar sedan

Ingen gränskränkning - statsrådet backar uppgift om att ryskt skolskepp skulle ha kränkt finska gränsen i Skärgårdshavet

Det var inget dramatiskt, bara oskyldig genomfart. Det meddelar statsrådet nu efter dagens misstankar om att ett ryskt skolfartyg skulle ha kränkt den finska gränsen tidigt i morse..

YLE - 6 timmar sedan

Gamla bastun i Ekenäs kan bli bostadshus

Raseborgs stad försöker som bäst hitta en köpare till gamla bastun i Ekenäs. Detaljplanen ändras så att huset kan rymma bostäder, butik och kontor..

YLE - 6 timmar sedan

En av fyra slarvar med säkerhetsbältet på bussen - på tio år har ändå de som spänner fast sig blivit fler

Trafikskyddet och busstrafikens branschorganisation Linja-autoliitto säger att finländarna måste bli bättre på att använda säkerhetsbälte när de åker buss..

YLE - 6 timmar sedan

Samlingspartiet i internt gräl - Saara-Sofia Sirén tänker inte följa riksdagsgruppens vilja i Soini-omröstningen

Riksdagen röstar imorgon om förtroende för utrikesminister Timo Soini. Samlingspartiet har svårt att hålla leden slutna.

YLE - 8 timmar sedan

Hundratals hushåll utan el i Österbotten – flyg tvingades vända om

Höstens första storm har dragit in över Österbotten. Under torsdag eftermiddag var omkring 350 österbottniska hushåll utan el. Ett flyg till Vasa tvingades vända om på grund av vinden..

YLE - 7 timmar sedan

Nästan alla partier vill ha obligatoriskt uppbåd för alla - "Yngre tycker att modellen vi har är föråldrad"

De politiska partierna öppnar upp för förändringar i värnpliktssystemet. Nästan alla talar för obligatoriskt uppbåd för både kvinnor och män..

YLE - 7 timmar sedan

Försvarsministeriet: Ryskt skolskepp misstänks ha kränkt finska gränsen i Skärgårdshavet

Ett ryskt skolfartyg misstänks ha kränkt den finska gränsen tidigt i morse, meddelar statsrådet och försvarsministeriet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.