GT > Nyheter

Friday, 19 October, 13:34

GT - 15 jun 18 kl. 09:00

Alla de som jobbar inom vården ska ha megalönerNu har sommaren kommit i gång på allvar och med VM-fest och allt vad det innebär. Men tänk på att det finns människor som inte har det så bra när du klagar på att du inte får grilla när det är torrt i gräset eller när du tycker det är för varmt i solen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
VM

Dela artikeln

28264 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla de som jobbarinom , vårdenska ha , megalöner
Skånskan - 09 maj 17 kl. 17:53

Tufft läge i vården inför sommaren

SKÅNE Läget är tuffare inför sommaren i den skånska sjukvården i år än i fjol med färre vårdplatser. Regionledningen räknar dock med att kunna hålla akut- och förlossningsvården igång som vanligt. ERWP.

Sydsvenskan - 09 aug 15 kl. 19:18

Ingen vinst med att förbjuda vinst i välfärden. Driftsformen avgör inte en verksamhets kvalitet.

Begreppet vinster i välfärden är ett säkert sätt att få de ideologiskt renläriga på vänsterkanten att gå igång ordentligt. För mer praktiskt lagda politiker av klassiskt socialdemokratisk typ finns det anledning att ta det lugnt när demonstrationerna mot vinst i välfärden tågar genom debatten. Verksamheterna i privat regi är nämligen ofta effektiva.

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 15 kl. 19:18

Ingen vinst med att förbjuda vinst i välfärden. Driftsformen avgör inte en verksamhets kvalitet.

Begreppet vinster i välfärden är ett säkert sätt att få de ideologiskt renläriga på vänsterkanten att gå igång ordentligt. För mer praktiskt lagda politiker av klassiskt socialdemokratisk typ finns det anledning att ta det lugnt när demonstrationerna mot vinst i välfärden tågar genom debatten. Verksamheterna i privat regi är nämligen ofta effektiva.

YLE - 14 aug 15 kl. 19:26

Klarar sig skärgården utan SFP?

Även andra organisationer och förbund kritiserar regeringens budgetförslag. Bland annat Finlands naturskyddsförbund, Läkarförbundet och Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC ger tummen ner till nedskärningarna. SFP:s ordförande Carl Haglund.

SmålandsPosten - 04 jul 13 kl. 06:40

Korttidsboendet ska läggas ner

När 2014 års budget fastställdes av Tingsryds fullmäktige i förra veckan stod det som bekant också klart att korttidsplatserna på Äppelgården i Urshult försvinner.
Göran Mårds (V) yrkande om ett besparingskrav från övriga förvaltningar för att kunna rädda platserna röstades ner. Men politikerna röstade inte utan motstånd.

YLE - 29 jan 15 kl. 13:50

Berättelse 15 & 16: Usla löner för krävande jobb

Två läsare har hört av sig om krävande yrken med dåliga löner och villkor. De har skickat in sina erfarenheter till #Mittjobb.
Medellön för ordinarie arbetstid Yrke Sektor Medelllön Män Kvinnor Kockar, kallskänkor Privat 2 165 2 232 2 120 Kommunal 2 269 2 249 2 271 Servitörer, bartendrar Privat 2 210 2 334 2 171 Kommunal 2 128 ...

Dagens PS - 30 aug 17 kl. 13:19

Krönika: ”Ett lag jobbar tillsammans”

”Sluta att hacka på Centerpartiet – ingen vinner sympati genom att trycka ner lagets stjärnor”, skriver Malin Dohlwitz-Strindlund. Vi går snart in i valrörelse inför valet 2018. Alliansens alla partier har sagt att de vill gå till val tillsammans.

Skånskan - 27 jun 18 kl. 09:00

Nytt liv på gården där man vägrar ge upp

På landet Familjen Svensson övervägde att avveckla sin mjölkproduktion. Men kärleken till djuren och jobbet fick dem att välja att fortsätta. Det är ett beslut som de inte ångrar i dag.

HBL - 12 aug 12 kl. 06:31

Trafiken i skärgården är för dyr

Färjetrafiken i Ålands skärgård kostar för mycket. Nu skärs det i turlistor och skissas på nya ruttsystem för att spara pengar, något som väcker högljudda protester.Veronica Thörnroos är i hetluften på Åland.

YLE - 22 sep 14 kl. 08:38

Debatt om handikappvården - Svenskfinland får kritik

Webbartikeln om att närvårdare inte vill jobba med funktionshindrade har väckt mycket debatt på webben. Många talar för högre lön, andra för specialutbildning, och så finns det de som säger att Svenskfinland har misslyckats totalt i sitt ansvar för handikappvården. Enligt artikeln vill de som studerar till närvårdare hellre arbeta med barn och ungdomar - än med handikappade.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Man hittad död inomhus – polisen utreder mord

En man har påträffats död i Tanums kommun.Det finns oklara omständigheter kring mannens död som gör att polisen inte kan utesluta att ett brott begåtts.Polisen har därför inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp, uppger polisen på sin hemsida..

GT - 3 timmar sedan

Mindre lastbil med förare föll i vattnet

En mindre lastbil och dess förare föll från en kaj vid Bockholmen i närheten av Klädesholmen.Räddningstjänst kallades till olycksplatsen, som låg i anslutning till en byggarbetsplats.– De är uppe ur vattnet nu, säger Lotta Molander, på räddningstjänsten i Storgöteborg..

GT - 4 timmar sedan

Veckan höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Hösten är här och med den kommer Kulturnatta som i år har ett fullmatat program. Dessutom blir det föreställningar med Pernilla Wahlgren, Sabina Dbumba och Cirkus Cirkör..

GT - 6 timmar sedan

Två bilar i krock – en person skadad

Två billar har kolliderat i Angered i Göteborg, uppger polisen.Enligt räddningstjänsten ska en person vara skadad.Ett körfält är avstängt under räddningsarbetet..

GT - 8 timmar sedan

Kommuner får ta notan när regeringen smiter

Flera stadsdelar i Göteborg visar röda siffror för att regeringen fattat beslut som kommunerna sedan förväntas ta ansvar för..

GT - 8 timmar sedan

Gör Borås högskola till universitet

Boråsregionen står inför ett tillväxtsprång med stora infrastrukturinvesteringar. Näringslivet hade gynnats av mer forskning. Högskolan i Borås har det som krävs för att bli landets artonde universitet, skriver rektorn för BH och Västsvenska Handelskammaren..

GT - 14 timmar sedan

Frölunda måste börja vinna i Scandinavium

GÖTEBORG. Tre hemmamatcher – två förluster.Återigen burop på slutsignalen.

GT - 17 timmar sedan

Det säljs redan cannabis i Nordstan, LUF

Det är inte omöjligt att få vård för cannabismissbrukare som Liberala ungdomsförbundet hävdar, skriver ordföranden för Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle och tullaren Jessica Vikberg i en replik till Simona Mohamsson..

GT - 18 timmar sedan

Person påkörd av bil – väg helt avstängd

En person har blivit påkörd på riksväg 40 i Ulricehamns kommun, skriver polisen på sin hemsida.Vägen är avstängd i båda riktningarna.Skadeläget är oklart..

GT - Igår: 11:58

Skolskjutsföretagare döms till fängelse för barnvåldtäkt

En företagare i Västsverige kontaktade en 13-årig flicka via sociala medier och erbjöd henne att "arbeta och tjäna pengar" hos honom.Under torsdagen dömdes mannen till fängelse i två år och sex månader för att ha våldtagit henne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.