SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 23 March, 15:26

SmålandsPosten - 15 jun 18 kl. 08:03

Så ska Växjös nya stadsdel växa fram40 000 kvadratmeter mark ska förvandlas till ett nytt centrum med handel, service och kontor. Växjö kommun har storslagna visioner för nya stadsdelen Bäckaslöv. – Nu vill vi få in kreativa idéer från exploatörer och byggherrar om vad som ska byggas här. Läget är strategiskt perfekt, säger kommunalrådet Anna Tenje (M)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjös, Bäckaslöv, Anna Tenje

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , Växjösnya , stadsdel, växafram
YLE - 02 maj 16 kl. 13:24

Brändö i Vasa kan bli årets stadsdel

Stadsdelen Brändö i Vasa finns med bland förslagen när Finlands hembygdsförbund väljer ut årets stadsdel i Finland. Hembygdsförbundet premiera en stadsdel där gemenskapen spelar stor roll. Sedan år 2001 har Finlands hembygdsförbund valt ut årets stadsdel i Finland.

YLE - 05 aug 16 kl. 14:23

Varken Brändö eller Halkokari årets stadsdel

Stadsdelarna Brändö i Vasa och Halkokari i Karleby fanns med bland förslagen när Finlands hembygdsförbund valde ut årets stadsdel i Finland. Men det var Räfsö i Björneborg som tog hem titeln. Sedan år 2001 har Finlands hembygdsförbund valt ut årets stadsdel i Finland.

YLE - 02 maj 16 kl. 13:24

Brändö i Vasa bland förslagen till årets stadsdel

Tidsfristen för att lämna in förslag till årets stadsdel i Finland gick ut i lördags, 30.4. och bland förslagen finns en stadsdel från Österbotten.

YLE - 03 aug 12 kl. 12:03

Årets stadsdel finns i Vasa

Finlands hemregions förbund har valt Vapenbrödrabyn i Vasa till årets stadsdel 2012. Motiveringen är att Vapenbrödrabyn är en stadsdel där invånarnas välmående och trygghet sätter prägel på området. Konstverk längs med Edvin stigen.

DN - 30 nov 17 kl. 19:00

Stadsdel för stadsdel – så har bostadspriserna i Stockholm, Göteborg och Malmö utvecklats

Bostadsmarknaden har kylts av något, och i vissa delar av landet syns det tydligare än i andra. I centrala Stockholm syns den snabbaste förändringen, medan prisutvecklingen i Malmö och Göteborg fortfarande ligger på plus om man jämför den senaste tolvmånadersperioden. Så här ser utvecklingen ut, stadsdel för stadsdel, i Sveriges tre största städer..

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 17 kl. 06:30

Så många väljer friskola i Helsingborg – stadsdel för stadsdel

Så många väljer friskola i Helsingborg – stadsdel för stadsdel..

DN - 17 jan 18 kl. 05:00

Så har bostadsrättspriserna förändrats i Stockholm – stadsdel för stadsdel

Under den senaste tremånadersperioden, oktober till december, har priserna på bostadsrätter i centrala Stockholm sjunkit med åtta procent, jämfört med perioden dessförinnan. Trenden med nedåtgående priser gäller för alla stadsdelar – även när man ser till senaste tolvmånadersperioden. Så här ser utvecklingen ut, stadsdel för stadsdel, i Stockholm..

Nya Wermlands Tidningen - 21 jul 11 kl. 10:48

Så många bor i din stadsdel

Kronoparken är Karlstads största stadsdel. Där bor 8 172 personer. Lamberget är minst med 940 invånare.

Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 00:46

Familjer får ny chans i ny stadsdel

Foto: Johan Bävman
Familjer med kriminella barn erbjöds att börja på nytt. "Det bästa jag gjort i mitt liv", säger Susanne Hansenn.
Köpenhamn ?

BT - 30 nov 11 kl. 11:42

Lärarfacket protesterar mot besparingar i stadsdel Öster

Lärarnas riksförbund protesterar nu mot kraftiga besparingar i skolorna i stadsdel Öster. Allvarlig kritik riktas också mot det nya sättet att fördela pengar. De ansvariga i stadsdelarna är på väg att ta fram ett helt nytt sätt att fördela pengar mellan skolorna.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Så kan moskén på Stadsdel Norr se ut

Planerna på en moské vid Stadsdel Norr går vidare. En byggnad med en 18 meter hög minaret kan placeras vid infarten till Stadsdel Norr..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Efter fallet: Var finns IS-ledaren?

IS sista fäste i syriska al-Baghuz har enligt den USA-stödda SDF-alliansen fallit. Det så kallade kalifatet existerar därmed i praktiken inte längre i fysisk form. Nu är frågan var ledaren Abu Bakr al-Baghdadi befinner sig.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kryssningsfartyg i sjönöd utanför Norge

Ett kryssningsfartyg med 1 300 passagerare ombord har fått motorproblem i hårt väder utanför Norges västkust. Norsk sjöräddning bekräftar för tidningen VG att fartyget Viking Sky har skickat nödmeddelande och bett om assistans.(TT).

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

LIVE: Växjö Vipers-Mullsjö

Efter förlust i första matchen av kvartsfinalen för Växjö Vipers är det dags för revansch när lagen nu möts i Fortnox Arena. Ni kan följa matchen här på smp.se från klockan 16:55.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Begagnad elektronik hett i andra hand

Våra hem är fyllda med saker vi inte vill ha, men medvetenheten om att någon annan kanske vill ha dem ökar. Mest ökar intresset för begagnad elektronik. I en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Tradera svarar mer än hälften, 56 procent, att de har för mycket saker i sina hem.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Nilsson besegrade omöjliga Johaug

För första gången den här säsongen vann inte Therese Johaug ett distanslopp i världscupen i längdskidor. Stina Nilsson lyckades besegra norskan när 10 kilometer masstart avgjordes i Québec, Kanada. Vid 2,5 kilometer var Ingvild Flugstad Østberg i ledningen följd av Frida Karlsson på andraplats.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Historiskt SM-guld till Västerås

Västerås är svensk mästare i bandy på damsidan efter 5-3 i en rafflande SM-final mot Skutskär. För första gången i historien krävdes det straffläggning för att kora en mästare, och där drog Västerås det längsta strået.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Macron: Källa för terror är borta

Att IS är besegrat i Syrien innebär att en källa för potentiella terrorattacker i Frankrike har försvunnit, anser Frankrikes president Emmanuel Macron. "Ett betydande hot mot vårt land har eliminerats ", twittrar han, och fortsätter: "Men hotet kvarstår och kampen mot terrorgrupper måste fortsätta".(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kropp hittad i brandhärjad villa i Bollnäs

En kropp har hittats i den villa i Bollnäs som totalförstördes i en brand natten till torsdag, rapporterar P4 Gävleborg. Polisens tekniker hittade kroppen på lördagen. Man ska nu undersöka om kroppen tillhör den man som är skriven på adressen.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Länet: Skola och buss utsattes för stor skadegörelse

Vislandaskolan har drabbats av omfattande skadegörelse. Även en buss som stod parkerad på skolområdet blev utsatt..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Majorov trotsade migränen i sista VM-åket

Alexander Majorov har åkt sitt sista mästerskap. I konståknings-VM i japanska Saitama stod 27-åringen för en hjälteinsats när han tog sig igenom det avslutande fria programmet med migrän. - Jag kommer inte ihåg någonting, men jag har gjort exakt det jag skulle.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.