SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 10 December, 18:13

SmålandsPosten - 15 jun 18 kl. 08:03

Så ska Växjös nya stadsdel växa fram40 000 kvadratmeter mark ska förvandlas till ett nytt centrum med handel, service och kontor. Växjö kommun har storslagna visioner för nya stadsdelen Bäckaslöv. – Nu vill vi få in kreativa idéer från exploatörer och byggherrar om vad som ska byggas här. Läget är strategiskt perfekt, säger kommunalrådet Anna Tenje (M)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjös, Bäckaslöv, Anna Tenje

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , Växjösnya , stadsdel, växafram
YLE - 02 maj 16 kl. 13:24

Brändö i Vasa kan bli årets stadsdel

Stadsdelen Brändö i Vasa finns med bland förslagen när Finlands hembygdsförbund väljer ut årets stadsdel i Finland. Hembygdsförbundet premiera en stadsdel där gemenskapen spelar stor roll. Sedan år 2001 har Finlands hembygdsförbund valt ut årets stadsdel i Finland.

YLE - 05 aug 16 kl. 14:23

Varken Brändö eller Halkokari årets stadsdel

Stadsdelarna Brändö i Vasa och Halkokari i Karleby fanns med bland förslagen när Finlands hembygdsförbund valde ut årets stadsdel i Finland. Men det var Räfsö i Björneborg som tog hem titeln. Sedan år 2001 har Finlands hembygdsförbund valt ut årets stadsdel i Finland.

YLE - 02 maj 16 kl. 13:24

Brändö i Vasa bland förslagen till årets stadsdel

Tidsfristen för att lämna in förslag till årets stadsdel i Finland gick ut i lördags, 30.4. och bland förslagen finns en stadsdel från Österbotten.

YLE - 03 aug 12 kl. 12:03

Årets stadsdel finns i Vasa

Finlands hemregions förbund har valt Vapenbrödrabyn i Vasa till årets stadsdel 2012. Motiveringen är att Vapenbrödrabyn är en stadsdel där invånarnas välmående och trygghet sätter prägel på området. Konstverk längs med Edvin stigen.

DN - 30 nov 17 kl. 19:00

Stadsdel för stadsdel – så har bostadspriserna i Stockholm, Göteborg och Malmö utvecklats

Bostadsmarknaden har kylts av något, och i vissa delar av landet syns det tydligare än i andra. I centrala Stockholm syns den snabbaste förändringen, medan prisutvecklingen i Malmö och Göteborg fortfarande ligger på plus om man jämför den senaste tolvmånadersperioden. Så här ser utvecklingen ut, stadsdel för stadsdel, i Sveriges tre största städer..

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 17 kl. 06:30

Så många väljer friskola i Helsingborg – stadsdel för stadsdel

Så många väljer friskola i Helsingborg – stadsdel för stadsdel..

DN - 17 jan 18 kl. 05:00

Så har bostadsrättspriserna förändrats i Stockholm – stadsdel för stadsdel

Under den senaste tremånadersperioden, oktober till december, har priserna på bostadsrätter i centrala Stockholm sjunkit med åtta procent, jämfört med perioden dessförinnan. Trenden med nedåtgående priser gäller för alla stadsdelar – även när man ser till senaste tolvmånadersperioden. Så här ser utvecklingen ut, stadsdel för stadsdel, i Stockholm..

Nya Wermlands Tidningen - 21 jul 11 kl. 10:48

Så många bor i din stadsdel

Kronoparken är Karlstads största stadsdel. Där bor 8 172 personer. Lamberget är minst med 940 invånare.

Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 00:46

Familjer får ny chans i ny stadsdel

Foto: Johan Bävman
Familjer med kriminella barn erbjöds att börja på nytt. "Det bästa jag gjort i mitt liv", säger Susanne Hansenn.
Köpenhamn ?

BT - 30 nov 11 kl. 11:42

Lärarfacket protesterar mot besparingar i stadsdel Öster

Lärarnas riksförbund protesterar nu mot kraftiga besparingar i skolorna i stadsdel Öster. Allvarlig kritik riktas också mot det nya sättet att fördela pengar. De ansvariga i stadsdelarna är på väg att ta fram ett helt nytt sätt att fördela pengar mellan skolorna.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Så kan moskén på Stadsdel Norr se ut

Planerna på en moské vid Stadsdel Norr går vidare. En byggnad med en 18 meter hög minaret kan placeras vid infarten till Stadsdel Norr..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Auktion om framtidens mobilnät avgjord

Telia och Net4Mobility - Telenor och Tele2:s gemensamma bolag - har säkrat frekvensutrymme i 700 MHz-bandet, meddelar Post- och telestyrelsen. Den första delen av auktionen avgjordes på måndagen. Frekvenstillstånden är tillsammans värda drygt 2,8 miljarder kronor.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Länet: Krossade ruta och stal tobak för 9 000 - åtalas

En man och en pojke ska ha krossat en ruta och stulit tobak för 9 000 kronor i Alvesta. Nu åtalas de misstänkta för stöld..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Nu får hon plats på särskilt boende.

Nu får Torborg Dettker plats på särskilt boende. Samtidigt intensifieras debatten. I en interpellation frågar Ballovarre (S) vad alliansen ska göra åt problemet.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kommunen lägger 100 000 om året på papper – ska förändras

Nu ska fullmäktige i Alvesta kommun digitaliseras. Pappersutskicken till alla 49 ledamöter ska upphöra – i stället ska man köpa in läsplattor..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Anna vann tvist med Försäkringskassan - ”aldrig blivit så lycklig”

Flera diagnoser, läkarutlåtanden och misslyckade försök till arbetsprövning. Trots detta beviljade inte Försäkringskassan någon sjukersättning till Anna. Nu har hon vunnit tvisten i förvaltningsrätten.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Mest läst i veckan: Vilka var miljardärerna?

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sjödin bättre tack vare mindre träning

Mindre träning och mer vila. Det har gett Simon Sjödin, 32, en nytändning i simkarriären. - Nu har jag hittat en nyckel som jag gärna vill se vart den leder, säger medleyveteranen inför kortbane-VM.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nya nämnder: De ska styra Tingsryd

Under måndagseftermiddagen beslutade fullmäktige vilka personer som får det yttersta politiska ansvaret för kommunens verksamheter. Flera namn är bekanta sedan tidigare men det finns även en del nykomlingar. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Missförstånd när 15-åring greps i Västerås

En 15-årig pojke som greps i Västerås i fredags är inte längre misstänkt för grovt vapenbrott. Pojken greps under viss dramatik vid polishuset i Västerås när han riktade ett vapen mot en polis. 15-åringen var vid polishuset i sällskap med två vuxna män.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ett bra EM kan leda ända till Tokyo-OS

Ett bra svenskt mästerskap i Frankrike kan leda till Tokyo 2020. I slutändan kan en bra EM-placering även ge en plats i OS-kvalet. - Man vet ju att ofta räcker att bli topp sex, säger Isabelle Gulldén.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.