Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 00:35

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 15:24

Samsung investerar i AI-startupsSamsung Electronics lanserar en ny fond genom sin amerikanska innovationsenhet Next. Genom fonden ska den sydkoreanska teknikjätten investera i startups som är inriktade på artificiell intelligens, skriver Yonhap News. Samsungs vice ordförande Lee Jae-yong har uttalat att just AI-teknologi ska bli en ny tillväxtmotor för företaget..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
AI, Electronics, Next, Yonhap News, Lee Jae

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samsung, investerari , AI-startups
IDG - 01 mar 16 kl. 14:17

Vattenfall-CIO blir konsult och investerar i startups


Efter elva år som CIO på ett av Sveriges största företag blir Claes Wallner managementkonsult. ”Det finns för få oberoende konsulter med god erfarenhet”, säger han..

DI - 01 maj 16 kl. 20:17

Jätten kovänder: Investerar i startups

Amerikanska fondjätten Fidelity gör nu en kovändning och skriver upp sina investeringar i privata teknikbolag efter två raka månader med sänkta värderingar, rapporterar Wall Street Journal..

Affärsvärlden - 05 sep 16 kl. 12:21

Ny Telia-enhet ska investerar i startups

Telia har etablerat en ny enhet, Division X, som kommer att ha fokus på investeringar inom Internet of Things, e-hälsa och analysverktyg..

Dagensanalys.se - 13 okt 16 kl. 16:19

Startups är hot och digital förvandling ett måste

48 % av de globala företagen vet inte hur deras bransch kommer att se ut om tre år och hela 78 % av företagen betraktar digitala startups som hot. 73 % erkänner att den digitala omvandlingen kunde varit mer spridd inom företaget. 78 procent av företagen tror att digitala startups kommer att utgöra ett hot mot den egna organisationen, nu eller i framtiden.

DI - 22 mar 16 kl. 12:30

Springfield har 80 Mkr på fickan - investerar i ett tiotal startups

Riskkapitalbolaget The Springfield Project, med medgrundaren Anna Settman, har 80 Mkr kvar att investera. Nu tar man in ansökningar och investerar i ytterligare ett tiotal startups..

DI - 05 jan 17 kl. 10:13

Samsung lanserar ny miljonfond för startups

Samsung har lanserat en ny fond för unga startups verksamma inom ledande tekniker som artificiell intelligens, virtual reality och internet-of-things. Det skriver Tech in Asia..

Dagensanalys.se - 28 apr 16 kl. 09:19

Startups göder Instagram

Det är startup-företag som investerar mest pengar i reklam på Instagram avslöjar nya siffror. Av Instagrams 200.000 annonsörer så är mycket stor andel startup-företag där investerat kapital används för att skapa marknadsandelar.

DI - 09 aug 16 kl. 14:15

Uber investerar i fyra europeiska startups

Uber har genom sitt eget projekt UberPitch, där entreprenörer får pitcha sin idé till investerare, investerat i sammanlagt fyra olika startups. Det skriver Venturebeat med hänvisning till uppgifter från Ubers vd Travis Kalanick..

IDG - 28 maj 14 kl. 06:11

En startups bekännelser


Affären med Samsung föll igenom - på grund av språket. Anonyma startups och investerare berättar om livet bakom kulisserna i den svenska startup-världen..

Nyteknik - 12 jun 15 kl. 10:14

Samsung och LG öppnar patent för startups

Samsung visar upp 38 000 av sina patent för små teknikbolag. Därmed följer man i LG:s fotspår..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Ministern rosenrasande på Moderatledaren

Totalsågar Ulf Kristersson efter utspel i Financial Times. Han är ”inte mogen” statsministerrollen. I en intervju med FT jämför Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Sverige i dag med hur det såg ut under krisåren i början på 1990-talet.

Dagens PS - 10 timmar sedan

VW återkallar 700.000 bilar

Volkswagen återkallar 700.000 bilar av modellerna Tiguan och Touran på grund av risken för kortslutning i panoramaglaset i taket. Det skriver sajten kfz-betrieb.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ny rapport: ”Flaskhalsarna gör sig påminda”

Det hävdar Stockholms Handelskammare och slår fast att Stockholms konjunkturtopp är passerad. Andreas Hatzigeorgiou är chefsekonom på Stockholms Handelskammare och enligt honom beror den svagare tillväxten i Stockholm i hög grad på stor arbetskrafts- och bostadsbrist. Det säger han till EFN och efterlyser samtidigt fler reformer.

Dagens PS - 12 timmar sedan

PS-podden: Valspecial!

Hur är det möjligt att erfarna politiska reportrar kan anse att rådande opinionsläge är en jordbävning, en chock, en överraskning? En som undrar detta är PS-poddens programledare Marcus Birro. En sen kväll i mitten av augusti sätter han sig ner och ger sin analys av läget inför valrörelsen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

PS-pdden: Valspecial!

  Hur är det möjligt att erfarna politiska reportrar kan anse att rådande opinionsläge är en jordbävning, en chock, en överraskning? En som undrar detta är PS-poddens programledare Marcus Birro. En sen kväll i mitten av augusti sätter han sig ner och ger sin analys av läget inför valrörelsen.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Antalet nybyggda lägenheter minskar

Husbyggandet sjönk under första halvåret, enligt ny statistik från SCB. Preliminärt påbörjades byggandet av cirka 30.950 lägenheter under första halvåret 2018, vilket innebär en minskning med cirka 10 procent jämfört med samma period 2017 då 34.

Dagens PS - 16 aug 18 kl. 16:50

Ryssar svaga för amerikanska teknikaktier

Ryssar köper amerikanska teknikaktier som Apple och Amazon i allt högre utsträckning, rapporterar Bloomberg News. TCS Group har nu blivit Rysslands femte största mäklare för aktiva kunder på bara ett par månader genom att erbjuda främst utländska aktier. De mest populära investeringarna innefattar Apple, Amazon, Alphabet och Facebook.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Superraketen – aktien är upp 625 procent

Ruvar du på det här börspappret är det bara att gratulera. Viking Supply Ships på Stockholmsbörsens small cap-lista är den stora börsvinnaren i sommar, visar en sammanställning av Dagens Industri över de aktier som gått starkast under perioden. Aktien har rusat med fantastiska 625,2 procent, och mest stack kursen i väg under andra veckan i augusti på nyheten om att rederiet sålt tre isbrytare i Kanada för cirka 2,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 14 timmar sedan

5 vanliga myter om lågprisabonnemang

Många har ett vaksamt öga när de presenteras för något som verkar vara för bra för att vara sant.
Men det behöver inte alls vara så – ibland kan ett erbjudande faktiskt vara precis så bra som det låter.
Här är fem vanliga myter om lågprisabonnemang och hur det ligger till egentligen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Apple plockar bort 25.000 appar i Kina

Apple har rensat 25.000 appar från sin App Store i Kina, motsvarande 1,4 procent av det totala apputbudet i landet. Det skriver Wall Street Journal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.