Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 June, 11:38

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 15:24

Samsung investerar i AI-startupsSamsung Electronics lanserar en ny fond genom sin amerikanska innovationsenhet Next. Genom fonden ska den sydkoreanska teknikjätten investera i startups som är inriktade på artificiell intelligens, skriver Yonhap News. Samsungs vice ordförande Lee Jae-yong har uttalat att just AI-teknologi ska bli en ny tillväxtmotor för företaget..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
AI, Electronics, Next, Yonhap News, Lee Jae

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samsung, investerari , AI-startups
IDG - 01 mar 16 kl. 14:17

Vattenfall-CIO blir konsult och investerar i startups


Efter elva år som CIO på ett av Sveriges största företag blir Claes Wallner managementkonsult. ”Det finns för få oberoende konsulter med god erfarenhet”, säger han..

DI - 01 maj 16 kl. 20:17

Jätten kovänder: Investerar i startups

Amerikanska fondjätten Fidelity gör nu en kovändning och skriver upp sina investeringar i privata teknikbolag efter två raka månader med sänkta värderingar, rapporterar Wall Street Journal..

Affärsvärlden - 05 sep 16 kl. 12:21

Ny Telia-enhet ska investerar i startups

Telia har etablerat en ny enhet, Division X, som kommer att ha fokus på investeringar inom Internet of Things, e-hälsa och analysverktyg..

Dagensanalys.se - 13 okt 16 kl. 16:19

Startups är hot och digital förvandling ett måste

48 % av de globala företagen vet inte hur deras bransch kommer att se ut om tre år och hela 78 % av företagen betraktar digitala startups som hot. 73 % erkänner att den digitala omvandlingen kunde varit mer spridd inom företaget. 78 procent av företagen tror att digitala startups kommer att utgöra ett hot mot den egna organisationen, nu eller i framtiden.

DI - 22 mar 16 kl. 12:30

Springfield har 80 Mkr på fickan - investerar i ett tiotal startups

Riskkapitalbolaget The Springfield Project, med medgrundaren Anna Settman, har 80 Mkr kvar att investera. Nu tar man in ansökningar och investerar i ytterligare ett tiotal startups..

DI - 05 jan 17 kl. 10:13

Samsung lanserar ny miljonfond för startups

Samsung har lanserat en ny fond för unga startups verksamma inom ledande tekniker som artificiell intelligens, virtual reality och internet-of-things. Det skriver Tech in Asia..

Dagensanalys.se - 28 apr 16 kl. 09:19

Startups göder Instagram

Det är startup-företag som investerar mest pengar i reklam på Instagram avslöjar nya siffror. Av Instagrams 200.000 annonsörer så är mycket stor andel startup-företag där investerat kapital används för att skapa marknadsandelar.

DI - 09 aug 16 kl. 14:15

Uber investerar i fyra europeiska startups

Uber har genom sitt eget projekt UberPitch, där entreprenörer får pitcha sin idé till investerare, investerat i sammanlagt fyra olika startups. Det skriver Venturebeat med hänvisning till uppgifter från Ubers vd Travis Kalanick..

IDG - 28 maj 14 kl. 06:11

En startups bekännelser


Affären med Samsung föll igenom - på grund av språket. Anonyma startups och investerare berättar om livet bakom kulisserna i den svenska startup-världen..

Nyteknik - 12 jun 15 kl. 10:14

Samsung och LG öppnar patent för startups

Samsung visar upp 38 000 av sina patent för små teknikbolag. Därmed följer man i LG:s fotspår..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

NYHET: Nya Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - 8 timmar sedan

NYHET: Tredje generationen Kia Ceed kommer i juli

Tredje generationen av storsäljaren Kia Ceed kommer till Sverige i juli. Det handlar om en helt ny bil med en sportigare design och köregenskaper. Kia Ceed får den senaste tekniken inom drivlinor, uppkoppling och förarassistanssystem.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Börsen oroar guru: “Ett varningstecken”

Experten förklarar i Dagens Industri. “Jag är ganska oroad”. “I en stark tjurmarknad brukar normalt sett alla index nå nya höjder samtidigt.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Bank bröt mot lagen – nu kommer notan

Deutsche Bank ska betala 205 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor, i en förlikning med delstaten New York. Det rapporterar Reuters. Den tyska storbanken får böta för att ha brutit mot New Yorks banklagar.

Dagens PS - 21 timmar sedan

DI: Netflix – en klassisk värderingsbubbla

Ingenting verkar kunna stoppa streamingbolaget Netflix aktie som bara fortsätter upp, upp och upp. Men nu är det drömmarnas marknad som gäller och precis som under it-bubblans glada dagar har vanliga värderingsprinciper lagts i byrålådan. Det skriver Dagens Industri i en analys i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Krönika: Inflationen är redan här

Det har varit lite si och så där med inflation de senaste åren, i varje fall om man ska tro på de svenska institutioner som följer och rapporterar kring prisförändringar. Så vad innebär inflation för dig och mig? Behöver vi tänka på något speciellt?

Dagens PS - 21 timmar sedan

Raketfart i “rookie” på börspremiären

Solenergibolaget Midsummer började i dag torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton, att handlas på First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 100 miljoner kronor som tecknades till 500 miljoner kronor, motsvarande en överteckning på 400 procent. Bolaget emitterade 6,18 miljoner aktier till teckningskursen 16,20 kronor per aktie.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Jobb & sånt i finansbranschen

Avanza får ny corpchef och Norrlandsfonden ny ordförande. Nätmäklaren Avanza Bank rekryterar Pauline Holst-Blomqvist som ny chef för Corporate Finance. Holst-Blomqvist kommer närmast från rollen som senior rådgivare på Keystone MCF Corporate Finance där hon arbetat med bolagstransaktioner.

Dagens PS - Igår: 10:19

Instagram rundar Youtube: “Naturligt steg”

Nu kan du ladda upp och titta på längre videor i Instagram utan att behöva länka till Youtube, skriver CNN Tech. Den Facebook-ägda plattformen Instagram har släppt en ny hubb, IGTV, för längre videor i avlångt format (alltså stående format). I stället för att användarna länkar till Youtube för längre videor kan de nu hålla det inom Instagram-plattformen.

Dagens PS - Igår: 08:11

Norwegians nya rutt: Dublin-Toronto

Flygbolaget Norwegian ska börja flyga mellan Dublin i Irland och Hamilton/Toronto i Kanada. Det är bolagets första linje mellan Europa och Kanada. Den nya dagliga linjen kommer starta den 31 mars nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.